Besiktas – Amsterdam 1:2 (kon.) | Inter – Doneck 2:0 (kon.) | Brugge – Lipsko 0:5 (kon.)
Manchester City – Paríž 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – AC Miláno 0:1 (kon.) | Liverpool – Porto 2:0 (kon.)
Lisabon – Dortmund 3:1 (kon.) | Tiraspol – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
FC Porto
cz Streda 24.11.2021, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:54:11)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 6:2.
     
    Je konec! Liverpool nakonec zvládl i domácí duel s Portem a vítězí 2:0. O něco aktivněji vstoupilo do zápasu hostující Porto. V 9. minutě Taremi hlavou trefil Matipa a o čtyři minuty později Otávio z jasné šance minul odkrytou branku. Nakonec se dokázal prosadit domácí Liverpool, ale Maného zásah nemohl platit kvůli těsnému ofsajdu. Liverpool o svém triumfu rozhodl po změně stran. V 52. minutě poslal domácí do vedení Thiago Alcantara. Porto od té doby prakticky přestalo hrát. Liverpool na hřišti dominoval a pojistku ještě stačil přidat Mohamed Salah.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    James Milner v nastavení zkusil zakončení zpoza velkého vápna, ale jeho tečovaný pokus hostující brankář Costa s problémy udržel v rukavicích.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Aktivní Origi se z levé strany znovu tlačil do útoku, ale hned první obránce mu tělem vystavil stopku. Uvidíme, kolik se dnes bude nastavovat.
     
    89
    Divock Origi z levé strany zkoušel projít do pokutového území, ale důrazný obránce mu vystavil stopku. Liverpool přesto rychle vybojoval vhazování.
     
    88
    Žlutou kartu dostává James Milner (Liverpool FC).
     
    88
    Alisson se také zapojil do rozehrávky domácího Liverpoolu. Braizlský brankář nakopl na hranici velkého vápna, kde neměl spoluhráče.
     
    87
    Joel Matip uspěl v dalším vzdušném souboji na vlastní polovině a odehrál míč za půlící čáru. Porto se v závěru ještě snaží hrát sympaticky ofenzivně.
     
    86
    Francisco Conceição je dalším zraněným hráčem Porta, který potřebuje ošetření. Uvidíme, zda závěrečné minuty dnešního duelu dohraje.
     
    85
    Domácí kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Liverpool si je vědom svého náskoku a bez problémů drží míč na svých kopačkách.
     
    84
    Vitinha se nechal ošetřit u střídačky hostujícího celku a podle všeho bude schopen nadále pokračovat. Liverpool se mezitím znovu vydal kupředu.
     
    83
    Hra je přerušena! Jeden z obránců Porta zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    82
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází James Milner.
     
    82
    Pro domácí se rýsoval zajímavý protiútok, jenže Liverpool celou akci zbrzdil už na půlící čáře. Hostující Porto se následně stačilo rychle srovnat.
     
    81
    Po dalším nadýchaném centru se u zadní tyče tlačil k vysokému centru Divock Origi, jenže pod tlakem nedokázal hlavičkovat mezi tři tyče.
     
    80
    Liverpool deset minut před koncem zahrával rohový kop. Alex Oxlade-Chamberlain z něj odcentroval na přední tyč, ale tam zakročil obránce.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 52. Th. Alcântara, 70. M. Salah (J. Henderson)

    Karty:   30. Konaté (LIV), 88. Milner (LIV) – 40. Uribe (PRT), 75. Mbemba (PRT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 6:2.
    Liverpool FC: Alisson (C) – N. Williams, Konaté, Matip, Tsimikas (63. Robertson) – Morton, Th. Alcântara (63. J. Henderson), Oxlade-Chamberlain (82. Milner) – M. Salah (71. Fabinho), Minamino, Mané (72. Origi).
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Alexander-Arnold, Fabinho, J. Henderson, Diogo Jota, Origi, Milner, Robertson, N. Phillips, V. van Dijk.

    FC Porto: D. Costa – Mário, Pepe (C), Mbemba, Sanusi – Otávio, Uribe (78. Grujić), S. Oliveira (64. Vitinha), L. Díaz – Taremí (64. Conceição), Evanilson (77. Toni Martínez).
    Náhradníci: Marchesín – Cardoso, Conceição, J. M. Corona, B. Costa, Grujić, Manafá, Pepê, Toni Martínez, Vieira, Vitinha, Wendell.

    Rozhodca: Zwayerr – Achmuller, Pickel