Lok. Moskva – Lazio 0:3 (kon.) | Galatasaray – Marseille 4:2 (kon.) | CZ Belehrad – Razgrad 1:0 (kon.)
Midtjylland – Braga 3:2 (kon.) | Rapid Viedeň – West Ham 0:2 (kon.) | D. Záhreb – Genk 1:1 (kon.)
Real Betis – Ferencvároš 2:0 (kon.) | Leverkusen – Celtic 3:2 (kon.) | Brøndby – Lyon 1:3 (kon.)
Rangers – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Eindhoven – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Monaco – Sociedad 2:1 (kon.)
Leicester – Légia Varšava 3:1 (kon.) | Olympiakos – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Frankfurt – Antverpy 2:2 (kon.)
koniec
Brøndby IF
1:3 (0:0)
Olympique Lyon
cz Štvrtok 25.11.2021, 21:00 • Brøndby Stadion, Brondby • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany všechno. Já se s vámi loučím, přeji vám příjemný zbytek dnešního dne a u dalšího fotbalu zase někdy na počtenou. (22:56:49)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:8.
     
    Je dobojováno! V prvním poločase se oba týmy jenom zahřívaly, všechno zajímavé příšlo až ve druhé části. Dánové se v úvodu druhého poločasu dostali do vedení zásluhou Mikaela Uhreho, ale své vedení do konce utkání neudrželo. Lyon dokázal otočit nepříznivý průběh utkání, když se v rozmezí devatenácti minut trefil rovnou třikrát. Dvakrát se dnes trefil Rayan Cherki a po brance si připsal Islám Slímání. Francouzský tým si z Dánská odváží výhru 3:1 a v soutěži je i nadále stoprocentní. Naopak Brøndby zůstanou poslední a ve finále skupinové části si to rozdají s pražskou Spartou aspoň o účast v jarní části konferenční ligy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Islám Slímání se dopustil nedovoleného zákroku a rozhodčí si toho nemohl nevšimnout. Akce Lyonu byla zastavena a na míč míří opět hráči dánského týmu.
     
    90+4
    Hugo Vogel se poprvé dotknul s míčem a hned poprvé vykouzlil zajímavou diagonálu přes celé hřiště. Navíc to byla přihrávka z kategorie těch přesných.
     
    90+3
    Tak nakonec z toho žádné ohrožení nebude. Lyon kombinuje na krátké vzdálenosti a spíše čeká na finální hvizd rozhodčího. Ovšem ten je ještě dost daleko.
     
    90+2
    Henrique se na levé straně dostal k centru, který byl ale hned na přední tyči odkopnut pozorným obráncem do bezpečí. Jenže netrvá dlouho a Lyon opět běží na domácí branku.
     
    90+1
    V tomto utkání se bude hrát ještě pět minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Rozběhla se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto utkání. Za malý moment se od čtvrtého rozhodčího dozvíme počet nastavených minut ve druhém poločase.
     
    89
    Závěr tohoto zápasu bude dozajista velmi zajímavý. Dánové začínají být velmi frustrovaní a na druhé straně zase francouzský tým si chce závěr utkání užít podle jejich představ.
     
    88
    Před malou chvíli na hřiště přišel teprve sedmnáctiletý obránce, který dnes zažije debut v Evropské lize. Pro tohoto odchovance je to určitě speciální moment v kariéře.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Malo Gusto, přichází Hugo Vogel.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Kevin Tshiembe (Brøndby IF).
     
    84
    Lucas Paquetá byl nepříjemně dohrán na polovině hřiště a tento brazilský šikula se jen těžko zvedá z hrací plochy. Tohle by mohla být pro hostující tým velká ztráta do budoucna.
     
    83
    Francouzský tým se už začíná bavit fotbalem a po celé hrací ploše kombinuje na jeden dotek. Dánové vypadají jako by jim už nezbývali síly na finální odpor.
     
    82
    Už se zdálo, že by se domácí tým mohl dostat do slibné situace před hostující brankou. Jenže opak byl pravdou, obrana Lyonu zabrala postupu akce svého soupeře zamezila.
     
    81
    Střídání v týmu Brøndby IF: ze hřiště odchází Henrik Heggheim, přichází Sigurd Rosted.
     
    81
    Dostáváme se do posledních desíti minut tohoto utkání. Lyon se po nepovedené skoro hodině hry probral, otočil nepříznivý průběh utkání a teď je blízko zisku dalších tří bodů do tabulky.

    Radim Polák

    Góly: 51. Uhre – 57. Cherki, 66. Cherki (Gusto), 76. Slímání (Paquetá)

    Karty:   28. Greve (BRY), 85. Tshiembe (BRY) – 78. Da Silva (LYO), 79. Lukeba (LYO)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:8.
    Brøndby IF: Hermansen – Heggheim (81. Rosted), Maxsö (C), Tshiembe – Bruus, Greve (62. Slimane), Radošević (75. Cappis), Frendrup, B. Riveros (63. Mensah) – Uhre (75. Divković), Hedlund.
    Náhradníci: Mikkelsen – Gammelby, Rosted, Mensah, Pavlović, Cappis, Fallenius, Divković, Slimane, Pyndt, Singh, Börkeeiet.

    Tréner: Niels Frederiksen

    Olympique Lyon: A. Lopes – Gusto (87. Vogel), Da Silva, Lukeba, Henrique – Kadewere (75. Toko Ekambi), Mendes (74. Guimarães), Keita (75. Caqueret), Cherki – M. Dembélé (C) (74. Paquetá), Slímání.
    Náhradníci: Pollersbeck, Bonnevie – Denayer, Emerson, Aouar, Toko Ekambi, Paquetá, Caqueret, Guimarães, Shaqiri, Vogel.

    Tréner: Peter Bosz

    Rozhodca: Kabakov – Margaritov, Valkov (všichni Bulharsko)