Lok. Moskva – Lazio 0:3 (kon.) | Galatasaray – Marseille 4:2 (kon.) | CZ Belehrad – Razgrad 1:0 (kon.)
Midtjylland – Braga 3:2 (kon.) | Rapid Viedeň – West Ham 0:2 (kon.) | D. Záhreb – Genk 1:1 (kon.)
Real Betis – Ferencvároš 2:0 (kon.) | Leverkusen – Celtic 3:2 (kon.) | Brøndby – Lyon 1:3 (kon.)
Rangers – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Eindhoven – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Monaco – Sociedad 2:1 (kon.)
Leicester – Légia Varšava 3:1 (kon.) | Olympiakos – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Frankfurt – Antverpy 2:2 (kon.)
koniec
Glasgow Rangers
2:0 (1:0)
AC Sparta Praha
cz Štvrtok 25.11.2021, 21:00 • Ibrox Stadium, Glasgow • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází John Lundstram.
    87. Spartě dnes není přáno, McGregor dál drží čisté konto
     
    87
    Allan McGregor předvedl neuvěřitelné dva brankářské zákroky na čáře! Nejprve skvěle reflexivně vyrazil hlavičku Krejčího z malého vápna a následně vykopl i dorážku Pulkraba, před tímhle nelze než smeknout, parádní představení gólmana Rangers!
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Matěj Pulkrab.
     
    81
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází Scott Arfield.
     
    80
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Ryan Kent, přichází Fashion Sakala.
    77. Karabec v dobré pozici hlavičkoval vedle
     
    77
    Největší šance Sparty v utkání! David Moberg Karlsson poslal z pravé strany nádherný centr na zadní tyč, kde vyplaval Adam Karabec, jenž ale levou tyč svou hlavičkou těsně minul a nyní musí velice litovat, protože šanci snížit měl obrovskou!
     
    72
    Adam Karabec se po krkolomné kombinaci Pražanů dostal na levé straně šestnáctky k zakončení. Jeho přízemní projektil skrz beka však neměl potřebou razanci a Allan McGregor si připisuje velice snadný zákrok.
     
    68
    Joe Aribo dostal na levé lajně krásnou průnikovou přihrávku od Kenta, ranou na přední tyč ale svatyni Pražanů minul o metr!
    67. Hložek nezvládl zpracování a k zakončení se nedostal
     
    67
    Panák byl zezadu faulován Barišićem. Standardku zahráli Pražané skvěle, Adam Hložek se ocitl sám před McGregorem, míč si chtěl zpracovat hrudí, jenže v klíčovém okamžiku uklouzl a upadl!
     
    66
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Ianis Hagi, přichází Nathan Patterson.
     
    65
    Skotský celek ze standardky nic zajímavého nevytěžil. Znovu jde ale mužstvo z Glasgow kupředu. Joe Aribo z pravé lajny centroval a Alfredo Morelos dvakrát zakončoval, nejprve vystřelil po zemi, Dominik Holec jeho pokus vyrazil. Druhé zakončení hlavou šlo nad břevno svatyně Sparty!
    63. Morelos to zkusil z velkého úhlu
     
    63
    Alfredo Morelos nebyl na pravé straně v ofsajdu, takže mohl z ostrého úhlu vypálit na bránu Sparty! Dominik Holec jeho pokus vyrazil rukou.
     
    59
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Adam Karabec.
     
    58
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází David Moberg Karlsson.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Minčev, přichází Bořek Dočkal.
     
    57
    Lukáš Haraslín byl faulován Bornou Barišićem, který mu přišlápl kotník u pravého rohového praporku. Následně vidí Barišić naprosto zaslouženou žlutou kartu od Makkelieho.
    50. Kenta v další šanci vychytal Holec
     
    50
    Další špatná rozehrávka Filipa Panáka poslala po levé lajně kupředu Ryana Kenta, ten šel rychle kupředu a ve vápně pak střílel po zemi, rychle vyběhnutého Holce ale procedit nedokázal! Dobrý zákrok brankáře Sparty!
    49. Alfredo MORELOS - 2:0
     
    49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Neskutečný zkrat v obraně Sparty! Pražané rozehrávali ve vlastní šestnáctce, Filip Panák poslal ve svém vápně lehký lobík směrem ke Krejčímu mladšímu. Před ním však stál ALFREDO MORELOS, kterého Panák vůbec nezaznamenal a nádherně mu nalil na tvrdou hlavičku z malého vápna, kterou Holec neměl nejmenší šanci chytit. Strašně lacino zdvojnásobují Rangers své vedení! Panák si tuto situaci za rámeček nedá, Glasgow vede 2:0!
    48. Kent těsně minul Holcovu branku
     
    48
    Tomáš Wiesner podklouzl na levé straně a Ryan Kent šel rychle kupředu, následně obstřelem posílal míč na zadní tyč, kterou minul jen o fous!
     
    46
    Žlutou kartu dostal při odchodu do šaten Ladislav Krejčí mladší, který zjevně vedl nějakou debatu s rozhodčím Makkeliem.
     
    45
    Míč šel od Kenta do zámezí, Sparťani vhazují u pravé postranní čáry, rychle přenesli hru k opačné lajně, kde je faulován Ladislav Krejčí st., Ianis Hagi ho vzal skluzem a vidí žlutou kartu. Navíc zajímavá standardka pro Letenské!
    30. Skrumáž před bránou Sparty končí útočným faulem
     
    30
    Borna Barišić centroval z levé strany a Tomáš Wiesner srazil jeho centr na vlastní bránu, takže Dominik Holec musel zasahovat u své pravé tyče. Následně Alfredo Morelos podrazil Ladislava Krejčího mladšího a sám si přitom ublížil.
    26. Minčevovu zakončení chyběla razance
     
    26
    Lukáš Haraslín to nyní u pravého rohového praporku vymyslel znamenitě, sám přešel obránce a následně poslal prudkou přihrávku na přední tyč, Martin Minčev z bezprostřední blízkosti nepropálil dobře postaveného Allana McGregora, jenž nohou vyráží na roh!
    23. Aribo byl kousek od druhé trefy v zápase
     
    23
    James Tavernier vyslal po pravé lajně míč kupředu, Ianis Hagi následně centroval do šestnáctky Sparty, kde naprosto sám vyplaval Joe Aribo, který z bezprostřední blízkosti zakončoval sám před Holcem! Branku Pražanů jen o fous přestřelil, tohle byla obrovská šance Rangers!
    15. Alfredo MORELOS - 1:0
     
    15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers jdou na začátku utkání do vedení 1:0! Dlouhé otálení s postupem kupředu přineslo kýžené ovoce. Najednou totiž přišla prudká kolmá přihrávka kupředu po pravé straně, Ianis Hagi v pádu posunul míč v pokutovém území zhruba do prostoru penalty, odkud ALFREDO MORELOS trefil nechytatelně po zemi k levé tyči, když stál sám před Holcem! Glasgow tak otevírá střelecký účet večera. Asistence: Ianis Hagi.
    6. Aribova střela se otřela o břevno
     
    6
    Glasgowští rozehrávají po levé straně, Ryan Kent pěkně pronikl po lajně až do vápna Sparty, přihrávkou do druhé vlny našel Joa Ariba, jenž ostrou ranou přibližně z penaltového puntíku trefil břevno svatyně Letenských!

    Petr Šatalík

    Góly: 15. Morelos (Hagi), 49. Morelos

    Karty:   45. Hagi (RFC), 57. Barišić (RFC) – 46. Ladislav Krejčí ml. (SPA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:11.
    Glasgow Rangers: McGregor – Barišić, Bassey, Goldson, Tavernier (C) – Kamara, S. Davis (89. Lundstram) – Kent (80. F. Sakala), Hagi (66. Patterson), Aribo (81. Arfield) – Morelos.
    Náhradníci: Robby McCrorie, McLaughlin – Lundstram, Jack, Patterson, J. Bacuna, S. Wright, Kelly, F. Sakala, Arfield, King.

    Tréner: Giovanni van Bronckhorst.

    AC Sparta Praha: Holec – Hancko, Ladislav Krejčí ml., Panák, Wiesner – Pavelka (C), Sáček – Ladislav Krejčí st. (59. Karabec), Hložek (84. Pulkrab), Haraslín (58. Moberg Karlsson) – Minčev (58. Dočkal).
    Náhradníci: Nita, Heča – A. Gabriel, Souček, Moberg Karlsson, Dočkal, Drchal, Pulkrab, Vindheim, Karabec, Vitík.

    Tréner: Pavel Vrba.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries – Kooij. VAR: van Boekel, Kamphuis.