Lok. Moskva – Lazio 0:3 (kon.) | Galatasaray – Marseille 4:2 (kon.) | CZ Belehrad – Razgrad 1:0 (kon.)
Midtjylland – Braga 3:2 (kon.) | Rapid Viedeň – West Ham 0:2 (kon.) | D. Záhreb – Genk 1:1 (kon.)
Real Betis – Ferencvároš 2:0 (kon.) | Leverkusen – Celtic 3:2 (kon.) | Brøndby – Lyon 1:3 (kon.)
Rangers – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Eindhoven – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Monaco – Sociedad 2:1 (kon.)
Leicester – Légia Varšava 3:1 (kon.) | Olympiakos – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Frankfurt – Antverpy 2:2 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
2:0 (1:0)
SK Sturm Graz
cz Štvrtok 25.11.2021, 21:00Európska liga • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16. (22:52:55)
     
    Je konec! PSV poráží Sturm Graz 2:0 a přibližuje se k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Nizozemský celek se do vedení dostal z jediné velké šance prvního poločasu. Gotze byl totiž v závěru poločasu faulován ve vápně a penaltu proměnil Carlos Vinícius. Po změně stran PSV pokračovalo v ofenzivní hře a druhou branku přidal Bruma. Od té doby už PSV na hřišti vládlo a soupeře do šancí nepustilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Hosté v závěru zahrávali rohový kop, jenže centr od rohového praporku nebezpečí nepřinesl, jelikož sudí odpískal útočný faul.
     
    89
    Doan se vydal za postranní čáru, kde bude ještě v závěru utkání ošetřen.
     
    88
    Další nákop hostujícího celku skončil jen odevzdaným míčem pro obranu domácího PSV. Nizozemský celek si závěrečné minuty užívá.
     
    86
    Alexander Prass neuspěl v hlavičkovém souboji u rohového praporku, ale obránci domácího celku si znovu dokázali poradit dlouhým odkopem.
     
    85
    Graz kombinuje na polovině hrací plochy. Rakouský celek sice chce zdramatizovat koncovku duelu, ale stále marně hledá recept na domácí obranu.
     
    84
    Davy Pröpper narýsoval kolmici za obranu soupeře, kde byl Yorbe Vertessen, jenže útok PSV nemohl pokračovat kvůli odmávanému ofsajdu.
     
    83
    Domácí brankář si dal tentokrát dobrý pozor na vysoký centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Nizozemský celek je v zadních řadách jistý.
     
    82
    Domácí brankář Drommel poslal přhrávku na levou stranu, ale ani jeho pokus nenašel nikoho v červenobílém dresu PSV.
     
    81
    Rakouský celek rozjel další akci z vlastní poloviny, jenže nákop na pravou stranu si obrana PSV s velkým přehledem pohlídala.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jusuf Gazibegović (SK Sturm Graz).
     
    79
    Van Ginkel fauloval při průniku na polovinu soupeře, ale nevysloužil si karetní trest. Hosté však dostávají další možnost k ofenzivě.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Ricu Doan (PSV Eindhoven).
     
    77
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Gregory Wüthrich, přichází Niklas Geyrhofer.
     
    76
    Manprit Sarkaria zůstává po souboji s Ramalhem ležet na polovině PSV, kde se drží za pravou nohu. Uvidíme, zda dnešního duel dohraje.
     
    75
    Graz se nyní usadil na polovině soupeře, kde si rakouský celek hledá prostor pro zakončení. PSV ale brání v dnešním duelu na jedničku.
     
    73
    André Ramalho diruguje rozehrávku PSV na vlastní polovině. Nikdo v červenobílém dresu se mu zatím pohybem nenabízí do volného prostoru.
     
    72
    Střídající Marco van Ginkel ihned po svém nástupu na trávník narýsoval přihrávku na hranici velkého vápna, ale defenziva Grazu tentokrát zasáhla.
     
    71
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Érick Gutiérrez, přichází Davy Pröpper.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Marco van Ginkel.
     
    70
    Do konce souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí PSV stále kráče za triumfe, který by nizozemský celek přiblížil k postupu.
     
    69
    Ibrahim Sangaré poslal přihrávku na levou stranu, kde měl Júniora, který si nepotykal se zpracováním a míč mu komicky utekl pod podrážkou do autu.
     
    68
    Stopeři PSV uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Po změně stran se nehraje v nijak vysokém tempu.
     
    67
    Érick Gutiérrez se vrátil na polovinu svého celku, kde si míč pokryl tělem a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem srazil k zemi.
     
    66
    Stopeři Grazu kombinují na polovině soupeře. Hráči v bílém se ale nemohou dostat na dostřel k svatyni domácího výběru.
     
    65
    Érick Gutiérrez z pravé strany dloubl míč do šestnáctky, nicméně nikdo v červeném dresu se k pobídce nedostal. Graz tak může rozjet svůj výpad.
     
    64
    Domácí už opět kombinují kolem velkého vápna, ale zatím se nedostali k odcentrování. Defenziva rakouského celku hraje v pevném bloku.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Andreas Kuen, přichází Alexander Prass.
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Kelvin Yeboah, přichází Anderson Niangbo.
     
    62
    Rozehrávka přímého kopu se domácím moc nepovedla. Centr z levé strany se snesl na značku pokutového kopu, kde zasáhla defenziva.
     
    61
    Bruma se znovu hnal do pokutového území, ale po kličce ven z vápna byl faulován. Domácí tak budou rozehrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí PSV zatím s přehledem kráčí za vítězstvím v dnešním souboji. Obrana Grazu má i nadále plné nohy práce.
     
    59
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Olivier Boscagli, přichází Armando Obispo.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Carlos Vinícius, přichází Yorbe Vertessen.
    57. BRUMA - 2:0
     
    57
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí PSV přidává druhou branku a přibližuje se k vítězství v dnešním souboji! BRUMA si na hranici velkého vápna naběhl na přihrávku na hranici ofsajdu a levačkou propálil brankáře!
     
    56
    Ricu Doan si na hranici velkého vápna narazil se spoluhráče, ale následně nedokázal vypálit.
     
    55
    Mauro Júnior poslal přihrávku na pravou stranu, kde neměl spoluhráče v červeném. Vhazovat tak bude rakouský celek.
     
    54
    Defenziva Grazu zastavila další rodící se akci soupeře, ale na obranu rakouského celku se teď valí jeden útok PSV za druhým.
     
    53
    Andreas Kuen fauloval domácího Doana na polovině PSV. Hráči nizozemského celku se po změně stran nikam neženou a spíše se snaží hrát s míčem.
     
    52
    Carlos Vinícius se v pokutovém území tlačil za centrem z levé strany, jenže jeho zakončení se vůbec nepovedlo.
     
    51
    Ricu Doan na polovině hřiště získal odražený míč, ale už jej nedokázal přenést na pravou stranu. Hráči PSV už opět kralují na hřišti.
     
    50
    Jusuf Gazibegović dostal přihrávku na levou stranu a hnal se s ním vpřed. Akce Grazu ale skončila vybojovaným vhazováním.
     
    49
    PSV pokračuje v kombinaci na vlastní polovině, jenže domácím chybí větší aktivita směrem vpřed. Naopak hostující Graz výborně vystupuje.
     
    48
    Phillipp Mwene si navedl míč do pokutového území, kde jej ještě přenechal Gotzemu, ale německý středopolař netrefil zařízení.
     
    47
    Rakouský celek vstoupil do druhého poločasu sympaticky a snaží se tlačil do útoku. Jantscherovi chyběl ke zpracování prudké přihrávky jeden krok.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Amadou Dante, přichází Jusuf Gazibegović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí PSV. Nizozemský celek se do vedení dostal z jediné velké šance prvního poločasu. Gotze byl totiž v závěru poločasu faulován ve vápně a penaltu proměnil Carlos Vinícius.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Carlos VINÍCIUS - 1:0
     
    45
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se v závěru prvního poločasu dostává do vedení! K penaltě se postavil CARLOS VINÍCIUS, který míč napálil se štěstím do branky!
     
    45
    Mario Götze byl faulován ve vápně a sudí nařídil penaltu!
     
    44
    Siebenhandl poslal nákop na levou stranu, kde se do souboje hnal Jantscher, ale obránce Ramalho mu ve vzdušném souboji nedal nárok.
     
    43
    PSV nechce soupeře pustit ven z jeho poloviny. Hodně důrazně hraje Érick Gutiérrez, ale ten následně nerozehrál přesně.
     
    42
    Carlos Vinícius poslal přihrávku do pokutového území, kam se hnal Bruma, jenže druhý jmenovaný místo odcentrování nepřesně přihrál pod sebe.
     
    41
    Právě Ramalho na vlastní polovině trošičku zazmatkoval, ale před dotírajícím Jantscherem špičkou kopačky poslal míč na Drommela.
     
    40
    André Ramalho zastavil rodící se akci soupeře a bez problémů přenesl hru na pravou stranu. Defenziva Grazu teď zažívá horké chvíle.
     
    39
    Bruma na levé straně zkoušel odcentrovat do šestnáctky, ale přízemní pobídkou trefil hned prvního soupeře v bílém dresu Grazu.
     
    38
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet Sarkaria, který nevypadá moc dobře. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    37
    Carlos Vinícius se hnal za průnikovou přihrávkou na polovinu soupeře, ale podle rozhodčího si odstavil obránce nedovoleným způsobem.
     
    35
    Kelvin Yeboah v souboji schytal nepříjemný úder do míst, kde to muže hodně bolí. Podle všeho ale bude nadále pokračovat.
     
    34
    Hostující brankář si pohlídal vysoký centr do pokutového území a schoval míč do rukavic. Defenziva rakouského celku hraje v první půli skvěle.
     
    33
    Carlos Vinícius napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Brankář Siebenhandl před ním bez problémů odkopl míč na levou stranu.
     
    32
    Boscagli si dal pozor na rozběhnutého Jantschera, jehož náběh si dobře nabral a pomohl si malou domů. PSV už míří vpřed s další akcí.
     
    31
    Mario Götze potáhl míč do blízkosti velkého vápna, jenže přihrávkou na střed nenašel spoluhráče. Hosté pokračují ve vysokém napadání.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden ze soupeřů si zatím nevypracoval šanci.
     
    29
    Právě Mwene se na hranici velkého vápna dostal do zakončení, ale jeho technický obstřel pravačkou skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    28
    Phillipp Mwene dostal přihrávku na levou stranu, ale jeho následná pobídka skončila centrem do míst, kde zakročila defenziva.
     
    27
    Jon Gorenc Stankovič si dal pozor na rozběhnutého Doana, se kterým se stačil vrátit na vlastní polovinu a zastavil rodící se akci soupeře.
     
    26
    Drommel si dal pozor na přihrávku za obranu PSV a vyrazil ven z branky pro míč. Brankář nizozemského celku následně rozehrál na levou stranu.
     
    25
    Bruma kouzlil s míčem u hranice velkého vápna, ale následný centr se mu vůbec nepovedl. Zakroucený centr vyletěl mimo velké vápno.
     
    24
    Hosté přestáli úvodní nástup domácího celku a v posledních minutách vyrovnali obraz hry. Defenziva PSV ale brání vysoko před šestnáctkou.
     
    23
    Hostující Jantscher prošel po levé straně na hranici velkého vápna, odkud odcentroval levačkou, jenže na přetažený centr nikdo v bílém nedosáhl.
     
    22
    Joël Drommel se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop tentokrát směřoval na levou stranu, ale míč propadl až do autu.
     
    21
    Stopeři PSV kombinují s míčem na vlastní polovině. Hráči Grazu nyní vysunuli presink hodně vysoko a znepříjemňují soupeři rozehrávku.
     
    20
    Rakouský celek se po dlouhé době dostal do pokutového území, jenže nikdo v bílém dresu se do zakončení neprobil. PSV brání skvěle.
     
    19
    Domácí mají obrovský tlak na polovině soupeře, ale kombinace PSV zatím nevedla k zakončení. Defenziva Rangers brání v pevném bloku.
     
    17
    Mario Götze získal odražený míč na polovině hřiště a chtěl rozehrát na levou stranu. Jeho pobídka ale skončila v zámezí.
     
    16
    Doan si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, jenže se tam nedokázal otočit a sklepl míč jen pod sebe, kde našel obránce v bílém.
     
    15
    Jon Gorenc Stankovič napadal rozehrávku soupeře, jenže hráči v červeném si na něj dali pozor a dokázali míč odehrát do bezpečí.
     
    14
    Ramalho si doběhl pro míč na vlastní polovinu a ihned rozehrál na pravou stranu. Defenziva soupeře si dala na nákop dobrý pozor.
     
    13
    André Ramalho potáhl míč jako stoper na polovinu soupeře. Zadáci PSV jsou v úvodu utkání hodně aktivní a snaží se podporovat ofenzivu.
     
    12
    Sangare dostal přihrávku na pravou stranu, odkud vyslal pobídku do pokutového území, jenže k jeho pobídce se nikdo v červeném nedostal.
     
    11
    Boscagli nakopl míč na polovinu Graze, jenže jeho pobídka se snesla do míst, kde číhal obránce Dante. Pokračuje opatrný start utkání.
     
    10
    Stopeři Graze kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak fotbalisté domácího PSV skvěle napadají.
     
    9
    Domácí brankář Drommel se znovu musel zapojit do rozehrávky. Jeho následný nákop směřoval na levou stranu, kde zasáhla obrana soupeře.
     
    8
    Hosté vhazovali na levé straně hrací plochy. Pobídka směřovala na střed, ale Ljubič si nepotykal se zpracováním.
     
    7
    Mwene zabojoval na levé straně a udržel míč na hrací ploše. Krajní obránce PSV Eindhoven ihned zapojil do rozehrávky i brankáře.
     
    6
    Doan poslal z pravé strany centr do pokutového území, ale ani jeden ze dvou spoluhráčů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    5
    Andreas Kuen prošel do blízkosti šestnáctky, zasekl si míč do středu hrací plochy, ale centrem trefil hrudník prvního zadáka PSV Eindhoven.
     
    4
    Gregory Wüthrich poslal nákop na hranici velkého vápna, ale domácí defenziva si dala pozor a bez problémů odehrála míč do bezpečí.
     
    3
    Bruma si skvěle pokryl míč tělem a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. PSV tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    2
    Kelvin Yeboah se hnal za přihrávkou na levou stranu, ale hlavou si míč prodloužil jen do zámezí. Vhazovat tak bude soupeř.
     
    1
    Domácí PSV obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek potřebuje proti outsiderovi skupiny zvítězit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. PSV bude hrát v červeném, zatímco rakouský celek oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Drommel – Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior – I. Sangaré, M. Götze, É. Gutiérrez – Doan, Vinícius, Bruma.
    Náhradníci: Delanghe, Mvogo – D. Pröpper, Obispo, van Ginkel, Vertessen.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Jäger, Affengruber, Stankovič, G. Wüthrich, Dante – Sarkaria, Ljubic, Kuen – Yeboah, Jantscher.
    Náhradníci: Marič, Schützenauer – Borkovic, Gazibegović, Geyrhofer, Komposch, Lang, Niangbo, Prass, Schendl, Stückler, Wels..
     
    Vzájemný duel

    Utkání v Rakousku se mnohem lépe podařilo PSV. Na půdě Grazu zvítězilo 4:1.
     
    PSV Eindhoven

    Domácí PSV Eindhoven nadále živí šanci na postup do další fáze Evropské ligy. Po čtyřech duelech má na kontě pět bodů a na druhý Real Sociedad ztrácí jediný bod. Na svém stadionu ale ve dvou duelech získalo PSV jediný bod. V Eredivisie podává parádní výkony a po třinácti duelech je na čele spolu s Ajaxem. O víkendu navíc doma přehrálo 2:0 Vitesse.
     
    SK Sturm Graz

    Rakouský Graz nemůže být se svým vystoupením v Evropské lize spokojený. Ve čtyřech duelech vybojoval jediný bod a krčí se na poslední čtvrté pozici skupiny B. Jediný bod si připsal za remízu na půdě baskického Realu Sociedad. V domácí soutěži drží druhou pozici za vedoucí Salcburkem. O víkendu ale doma remizoval 3:3 s LASK Linz.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi PSV Eindhoven a SK Sturm Graz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 45. Vinícius (pen.), 57. Bruma (Doan)

    Karty:   78. Doan (PSV) – 80. Gazibegović (STG)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    PSV Eindhoven: Drommel – Mwene, Ramalho, Boscagli (59. Obispo), Mauro Júnior – I. Sangaré, M. Götze (71. van Ginkel), É. Gutiérrez (71. D. Pröpper) – Doan, Vinícius (59. Vertessen), Bruma.
    Náhradníci: Delanghe, Mvogo – D. Pröpper, Obispo, van Ginkel, Vertessen.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Jäger, Affengruber, Stankovič, G. Wüthrich (77. Geyrhofer), Dante (46. Gazibegović) – Sarkaria, Ljubic, Kuen (63. Prass) – Yeboah (63. Niangbo), Jantscher.
    Náhradníci: Marič, Schützenauer – Borkovic, Gazibegović, Geyrhofer, Komposch, Lang, Niangbo, Prass, Schendl, Stückler, Wels.