Almaty – Bazilej 2:3 (kon.) | Flora – Partizan 1:0 (kon.) | Karabach – Omonia Nikózia 2:2 (kon.)
Lincoln – Kodaň 0:4 (kon.) | Haifa – Union Berlín 0:1 (kon.) | Mura – Tottenham 2:1 (kon.)
Rennes – Arnhem 3:3 (kon.) | Slavia – Feyenoord 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Solún sk 0:0 (kon.)
Helsinki – Alaškert 1:0 (kon.) | Famagusta – Gent 1:0 (kon.) | AS Rím – Zorja Luhansk 4:0 (kon.)
Bodö/Glimt – CSKA Sofia 2:0 (kon.) | Jablonec – Alkmaar 1:1 (kon.) | Tel Aviv – Linz 0:1 (kon.)
Randers – Kluž 2:1 (kon.)
koniec
FK Karabach
2:2 (0:1)
AC Omonia Nikózia
cz Štvrtok 25.11.2021, 18:45 • Tofiq Bahramov adına Respublika Stadionu, Baku • Európska konferenčná liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Karabach sice ve druhém poločasu otočil stav z 0:1 na 2:1, ale v poslední minutě Omonia srovnala stav na 2:2, se s Vámi loučí a hezký fotbalový večer přeje Tomáš Lysý. (20:50:16)
     
    Vzhledem k tomu, že Basilej vyhrála v Almatách 3:2, jsou před posledním zápasem skupiny karty rozdané. Basilej má 11 bodů, Karabach také a oba dva v přímém souboji za dva týdny budou hrát o přímý postup do vyřazovacích bojů. První tým skupiny jde přímo do play-off, druhý si zahraje "předkolo" proti třetím týmům z Evropské ligy.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-2
    Střely celkem: 18-8
    Střely na branku: 6-4
    Zákroky gólmanů: 3-5
    Střely mimo: 7-3
    Zblokované střely: 5-1
    Rohy: 13-4
    Ofsajdy: 6-1
    Držení míče: 65% – 35%
    Přihrávky: 576-140
    Fauly: 12-6
    Žluté karty: 2-5
    Vyloučení: 0-1.
     
    První poločas zápasu byl jasně ve znamení domácích, kteří ale nedokázali svou převahu přetavit v brankové potvrzení. Naopak v závěru poločasu zahrál Bajramov ve vápně rukou a pokutový kop proměnil Michal Ďuriš.

    Ve druhém poločasu byl k vidění dobrý fotbal. Již ve 49. minutě domácí srovnali díky vlastní brance Parise Psaltise, který si centr sklepl do vlastní sítě. Domácí nadále hrozili, ale nedávali si pozor na zadní vrátka a v 56. minutě vyrazil střelu Ďuriše z čáry Andrade. O deset minut později viděl druhou žlutou kartu Kiko a Karabach převahu jednoho muže v poli využil o dvaadvacet minut později. Několikátá střela z hranice vápna se tentokrát ujala, když Patrick Andrade, vystřelil a Lang srazil míč do protipohybu gólmana k tyči. Jenže v devadesáté minutě načapal Jordi Gómez na hruškách domácího brankáře, který byl vyběhlý z branky a poslal mu navštívenku z poloviny hřiště. Brankář Mahammadalijev míč nezachytil, protože navíc zakopl. Poté už se skóre nezměnilo – 2:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Sudí za zdržování hostí ještě něco přidá, hraje se již sedmá nastavená minuta.
     
    90+6
    Protože Paris Psaltis zdržuje se zahráním autového vhazování, dostal od dánského sudího také žlutou výhrůžku.
     
    90+5
    Rozbíhá se poslední minuta nastaveného času.
     
    90+4
    Tural Bajramov dostává žlutou kartu, závěr je poměrně nervózní.
     
    90+2
    Domácí byli chvíli opětovnému vedení ve skupině a náskoku dvou bodů. Nyní potřebují opět vstřelit branku, aby se trhli před posledním utkáním od Basileje. Ale faulem to nepůjde.
     
    90
    Ve druhém poločasu se bude hrát o pět minut více.
    90. Jordi GÓMEZ - 2:2
     
    90
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Neskutečná paráda JORDIHO GÓMEZE. Klíčem byl vyhraný souboj Kakoullise na středu hřiště, který vzápětí předal míč šestatřicetiletému španělskému záložníkovi. Ten si všiml, že je Šahruddin Mahammadalijev prakticky za velkým vápnem. Tvrdou a zároveň přesnou ránou mu poslal navštívenku dlouhou padesát metrů. Asistence: Andronikos Kakoullis
    88. Patrick ANDRADE - 2:1
     
    88
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Obrovská radost domácích i arény v Baku. Další střela z hranice vápna se už ujala, ale s velkým štěstím. PATRICK ANDRADE převzal přihrávku od Ozobiće, který je dnes opravdu nejlepším mužem na hřišti. Střílel svým pohledem k pravé tyči, ale Ádám Lang si míč srazil k druhé tyčce. Asistence: Filip Ozobić.
     
    87
    Filip Ozobić opět dostal trošku víc prostoru. Vypálil přízemní střelu z hranice velkého čtverce, která před Uzohem trošku skočila, ale i tak si gólman hostí poradil.
     
    86
    Ovšem hosté jen odkopávají míč za polovinu hřiště.
     
    86
    Domácí nadále kombinují, převzali míč na polovině hřiště, ovšem centr do vápna nebyl přesný.
     
    84
    Omonia se s vypětím všech sil brání obdržené brance, chce získat bod, který je důležitý i z hlediska koeficientu.
     
    82
    Husejnov s vypětím všech sil stihl míč odcentrovat ještě na hrací ploše. Poslal balon naslepo do vápna, kde Ozobić vystřelil z první nad branku.
     
    80
    Další dva rohové kopy pro Karabach nepřinesly žádné ohrožení branky Uzoha, jenž se ve druhém poločasu určitě nenudí.
     
    79
    Do hry se dostane také Ďurišův krajan Tomáš Hubočan, který střída Panyiotise Zacharioua a vyztuží defenzívu Omonie.
     
    79
    Filip Ozobić zkusil ostrý centr z levé strany, který šel nad hlavy všech jeho spoluhráčů. Hosté si tak na chvíli oddechnou.
     
    78
    Roh tradičního exekutora Ozobiće nebyl pro Omonii nijak složitý.
     
    76
    Střelu Turala Bajramova zblokoval Jan Lecjaks.
     
    76
    Domácí mají navíc k dispozici přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti, zhruba pětatřicet metrů od branky.
     
    75
    Nový muž na hřišti Mikkel Diskerud poslal na zem Kadyho. Zaprvé nedovoleně, zadruhé žlutým upozorněním od sudího.
     
    74
    Kevin Medina si na penaltovém puntíku počkal na centrovaný míč. Měl dostatek času na to, aby balon uklidil mezi tři tyče, ale zamířil těsně vedle. Francis Uzoho se jen ohlédl na svou levou tyč a modlil se, aby balon šel vedle. Což se také stalo.
     
    73
    Ozobić se jal vystřelit z hranice vápna. Do jeho pokusu vložil nohu Diskerud.
     
    71
    Nápor domácího celku pokračuje. Remíza dává Karabachu stejný bodový zisk jako Basileji a souboj o postupové místo by mohl v šestém kole gradovat.
     
    69
    Michala Ďuriše střídá český univerzál Jan Lecjaks. Domácí také poprvé sahají do sestavy, kdy si místo útočníka Ibrahima Wadjiho zahraje Ramil Šejdajev.
     
    69
    Hosté se ihned po bloku Gómeze pustili do rychlého protiútoku, na což si budou muset dát domácí pozor. Ale Kakoullis ho nevyřešil dobře, uspěchaná střela končí vedle.
     
    69
    Vypadá to tak. Kady měl na hranici vápna dost prostoru a ihned tak vystřelil. Včasně k němu ale přistoupil nový muž na hřišti Jordi Gómez a zablokoval jej.
     
    67
    Už se zase hraje, Abbas Husejnov rozehrál míč a zdá se, že nyní bude převaha domácích ještě větší.
    66. Druhá žlutá karta pro Kika
     
    66
    Kiko dnešní zápas nedohraje. Nejprve viděl žlutou kartu za potyčku v prvním poločasu. Nyní si jej na lajně hezky povodil Kady, přičemž portugalský bek se po něm ohnal nohou a užije si ve sprše dostatek prostoru i teplé vody.
     
    65
    S ofsajdy se roztrhl pytel, v postavení mimo hru byl lapen také Tural Bajramov.
     
    63
    Dvojí střídání hostí. Andreas Asimenos dohrál, stejně tak jako Charalambos Charalambous. Tyto dva záožníky střídají také středopolaři – Jordi Gómez a Mikkel Diskerud.
     
    63
    Abbas Husejnov je na pravé straně lapen v ofsajdu, nepohlídal si situaci a naběhl si na uličku o něco dříve. Hosté si berou míč.
     
    61
    V posledních okamžicích vidíme výborný fotbal. Domácí propadli na středu hřiště a to byla voda na mlýn pro Andronikose Kakoullise, který dostal krásnou uličku na pravou stranu. Seběhl si do vápna, kde už byl křižován obráncem. Proto vystřelil a Mahammadalijev má další zákrok.
     
    59
    Další pěkná akce domácích, nyní po straně levé. Rychlé nohy ukázal Abdellah Zoubir, který udělal kličku obránci a posílal přízemní centr do vápna. Ten srazil Asimenos a když se Uzoho natahoval po vysokém míči, ve výskoku jej fauloval Ozobić.
     
    58
    Domácí podnikli akci do rozhozené obrany soupeře. V situaci tři na tři převzal před vápnem míč brazilský forvard Kady a připravil si ho na střelu, jenže těsně neseřídil mířidla a poslal míč vedle levé tyče!
    56. Ďurišovu střelu vytáhl na čáře Andrade
     
    56
    Obrovská šance hostí! Přetažený roh vrátil do vápna jeden z hráčů hostů, přičemž na penaltovém puntíku střílel Michal Ďuriš. Proti jeho ráně by byl Šahruddin Mahammadalijev bezmocný, ovšem zastoupil ho na čáře stojící Patrick Andrade.
     
    56
    Andronikos Kakoullis na pravé straně hezky přehrál míč na stranu druhou. Akce hostí pokračovala a jako tank vtrhl do vápna poločasově střídaný Loizos Loizou. Jeho ránu z velkého úhlu srazil Šahruddin Mahammadalijev na roh.
     
    54
    Ibrahima Wadji nemohl pokračovat v útočení, tentokrát byl v ofsajdu oprávněně, na rozdíl od momentu v první půlce.
     
    53
    Omonia v poklidu odvrátila míč do bezpečí.
     
    52
    Hosté musí vyhlásit nejvyšší stupeň nebezpečí, jelikož po Zoubirově centru si míč srazili na rohový kop. Už se k němu šine kdo jiný než Filip Ozobić.
     
    50
    Na druhé straně se Andronikos Kakoullis dostal z pravé strany do zakončení, jenže mířil vedle.
    49. Paris PSALTIS - 1:1
     
    49
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Zaplněná aréna v Baku jásá, samozřejmě vyjma pár fanoušků Omonie. Útočník Medina šel do hlavičkového souboje. Ačkoliv na míč nedosáhl, nemuselo mu to vůbec vadit, jelikož obránce PARIS PSALTIS si vstřelil hlavičkou ukázkového vlastňáka. Zkoprnělý brankář Uzoho tentokrát opravdu nemohl reagovat.
     
    48
    Ozobić rychle spěchal na zahrání rohu, který si ale hosté pohlídali. Vzpáětí se ale opět musí bránit této standardce.
     
    48
    Filip Ozobić krásnou ránou k pravé tyči protáhl Francise Uzoha, který naopak vytáhl nejlepší zákrok dnešního dne a vytěsnil míč mířící přesně k pravé tyči na roh.
     
    46
    Do druhého poločasu jdou hosté překvapivě s jednou změnou v sestavě. Loizos Loizou nahrazuje Erica Bauthéace. Na vině mohou být třeba i zdravotní problémy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:47.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-1
    Střely celkem: 7-2
    Střely na branku: 3-1
    Zákroky gólmanů: 0-3
    Střely mimo: 2-1
    Zblokované střely: 2-0
    Rohy: 5-3
    Ofsajdy: 3-1
    Držení míče: 65% – 35%
    Přihrávky: 285-81
    Fauly: 4-3
    Žluté karty: 1-2
    Bez vyloučení.
     
    I takové momenty přináší fotbal. Domácí byli v prvním poločasu jasně lepším týmem. Měli herní převahu, výrazně častěji drželi míč na kopačkách a permanentně zaměstnávali obranu soupeře. Jenže Francis Uzoho v brance Omonie držel svůj tým a případně mu pomohli spoluhráči. Hosté se dostali snad jen do jedné výrazné šance, kdy ve 36. minutě mířil Panayiotou po rohu z první nad. Odpověď aktivního Ozobiće hlavičkou pak skončila opět jen na brankáři hostí. A přišel trest. Ve 42. minutě po rohu Charalambous zahrál nešťastník Tural Bajramov ve vápně rukou a dánský sudí nekompromisně nařídil pokutový kop, který taktéž nekompromisně proměnil Michal Ďuriš – 0:1. Hostům se tak vzdaluje první místo ve skupině a přímý postup do vyřazovací fáze, nikoliv však do kvalifikace proti soupeřům z Evropské ligy, který mají jistý.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Abbas Husejnov podpořil útok svého týmu, když si ve vápně našel centrovaný míč. Jenže nepohlídal si ofsajd.
     
    45
    Bude se hrát o minutu navíc.
     
    45
    V závěru prvního poločasu přichází na řadu další roh Karabachu. Po Ozobićově výzvě se ke střele dostal Kady, kterého v poklidu vychytal Uzoho.
    43. Michal ĎURIŠ - 0:1
     
    43
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Brankář Šahruddin Mahammadalijev sice vystihl směr střely českým fanouškům dobře známého slovenského forvarda MICHALA ĎURIŠE, jenže penalta třiatřicetiletého zkušeného hráče byla nekompromisně a tvrdě kopnutá, takže se gólman Karabachu natahoval po míči mířícím k levé tyči marně. Hosté zničehonic vedou!
     
    42
    Po rohu Charalambous zahrál Tural Bajramov zahrál ve vápně rukou a Nikósie bude mít k dispozici pokutový kop!
     
    40
    Ten se nyní zkusil zužitkovat Ibrahima Wadji, nicméně jeho pokus mířil mimo tři tyče.
     
    39
    Hráči Nikósie by jistě byli rádi, aby již byla první půlka minulostí. Vyjma jedné nebo dvou akcí jsou pod jasným tlakem.
    37. Gólová šance Ozobiće
     
    37
    Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Centr z levé strany od Bajramova, který stihl míč před čárou, šel přesně na hlavu Filipa Ozobiće. Srbský všudybyl si hezky počkal na centr a hlavičkou poslal koníčka na branku, jenže pouze do míst, kde byl připravený nigerijský brankář Omonie.
    36. Nikolas Panayiotou mířil z první nad branku
     
    36
    Zřejmě největší šance zápasu. Na míč po rohu si konečky rukavice sáhl Šahruddin Mahammadalijev, který prodloužil míč za sebe. Tam už byl Nikolas Panayiotou, jenž neváhal a z první se opřel do míče. Kdyby trefil tři tyče, patrně by se jednalo o branku, ale míč zvedl až příliš vysoko nad břevno.
     
    36
    Hosté se po chycené střele dostali dopředu a budou mít výhodu rohového kopu, který se chystá rozehrát Eric Bauthéac.
     
    34
    Po uklidnění emocí se zase začíná hrát fotbal. První střela Karabachu mířila na branku, nicméně dnes nejlepší hráč na hřišti Filip Ozobić si na pozorného Francise Uzoha nepřišel.
     
    32
    Morten Krogh řeší všechno nejlépe, jak může. Michalu Ďurišovi a Kadymu ukazuje žlutou kartu, jelikož oba do sebe navzájem strčili. A kartonek téže barvy vidí i Kiko za potyčku.
    31. Faul Ďuriše na Husejnova, který způsobil následné emoce
     
    31
    Kousek za půlící čárou se do sebe pustil Ďuriš s Kadym. Všemu předcházel faul slovenského forvarda na Abbase Husejnova, který byl u míče dřive, pokryl si ho a hostující hráč jej skolil na zem.
     
    30
    Další střelecký pokus Karabachu. K míči se dostal Abdellah Zoubir, ale ani on svou nepřesnou střelou nepřinutil Franzise Uzoha k zákroku.
     
    27
    Třicetiletý Srb Filip Ozobić se nyní již nechtěl zapojit do postupného útoku svého týmu, který většinou končí před velkým vápnem. Vzal si míč a zkusil střelu z pětatřiceti metrů, která se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    Držení míče 67% – 33%
    Přihrávky: 188 – 51
    To je jen dílčí údaj převahy Karabachu, která ale zatím není vyjádřena brankově.
     
    24
    Andronikos Kakoullis se vyhnul v rychlostním souboji brankáři a už by měl před sebou jen volnou branku, byť byl na pravé straně ve velkém úhlu. Ale veškeré vzrušení je zbytečné, neboť také druhý asistent sudího Beck Bramsen zvedl paži s praporkem nahoru ve znamení ofsajdu.
     
    23
    Ani ze čtvrtého rohu Karabachu v dosavadním průběhu zápasu neudeřilo. Hosté se v pohodě ubránili.
     
    23
    Ihned po odkopu míče se k němu domácí opět dostali. Tural Bajramov napřáhl z levého rohu vápna, ovšem Paris Psaltis byl na místě a balon zblokoval znovu na rohový kop.
     
    22
    Také Abbas Husejnov si nepohlídal ofsajd. Domácí stále mají míč častěji na kopačkách, ale jejich snahu hatí podobné nepřesnosti.
     
    V rámci skupiny H je již jeden zápas odehrán, když Basilej v přestřelce porazila Almaty a dostala se o bod na první místo skupiny. Ve virtuální tabulce tak má Karabach s Basilejí stejně bodů – jedenáct, přičemž první zápas těchto týmů v Baku dopadl 0:0.
     
    19
    Filip Ozobić převzal přihrávku v ofsajdu, což neušlo pozornosti dánských rozhodčích, jmenovitě Nielsi Hoegovi. Rychlá akce Karabachu tak vychází do ztracena. Opakovaný záznam ale ukázal, že Ozobić byl pouze v ofsajdovém postavení a míč na něj nešel. Naopak Wadji, který balon převzal, si ofsajd správně pohlídal. Dílčí chyba sudích, ale ti jsou také jen lidi.
     
    17
    Ibrahima Wadji opět přebíral na hranici vápna přihrávku, ale míč mu při zpracování lehce uskočil od kopačky a dostal se ke hráčům v bílém. A hned na to byl faulován Michal Ďuriš, který se snad podruhé potkal s míčem. Hosté si tak budou moct oddechnout.
     
    13
    K rohovému kopu se postavil tradiční exekutor Filip Ozobić, ale ani nyní nevzniklo pro branku Nikósie žádné velké nebezpečí.
     
    13
    Omonia se dalšímu nájezdu domácích, nyní z levé strany, opět ubránila jen za cenu rohového kopu.
     
    12
    Na konci dvanácté minuty je držení míče ve prospěch Karabachu, poměr je 69:31 procentům. To o lecčems vypovídá.
     
    11
    Výborná akce Ibrahimy Wadjiho, který je hodně aktivní. Senegalský forvard prošel po pravé straně do vápna a zkusil zpětnou přihrávku na spoluhráče. Ten už se napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli k němu přispěchal obránce Panayiotou a míč odvrátil na okamžik do bezpečí.
     
    10
    Obrázek hry se nemění. Domácí jsou prakticky pořád u míče, ale zatím marně vymýšlí recept na obrannou hráz Omonie.
     
    9
    Roh si vyzkouší také hosté po tom, co Langova střela byla zblokována Ozobićem.
     
    7
    Abbas Husejnov udržel míč na středu hřiště na svých kopačkách a poté posílá spoluhráčům. Domácí jsou aktivnější a diktují tempo hry.
     
    6
    Rohový kop Filipa Ozobiće neměl zcela dobré parametry, pro naštěstí pro domácí si chorvatský křídelník vše zopakuje.
     
    5
    Tural Bajramov po dobrém napadání spoluhráče vybojoval u levé strany vápna míč. Příliš se nerozpakoval a zkusil střelu na bližší tyčku z velkého úhlu. Hosté míč zahráli na roh.
     
    4
    Francis Uzoho v brance Omonie a jeho parťáci si vše pohlídali a právě nigerijský brankář bude odkopávat míč od své svatyně.
     
    3
    Ibrahima Wadji dostal míč od stopera, který ho potáhl z vlastního vápna. Ve vápně hledal uličkou Abdellaha Zoubira, jenž byl dostoupen a vystřelit nemohl.
     
    2
    Šahruddin Mahammadalijev je pro komentátory mimo Ázerbájdžán a tyto země jistě jméno k nezaplacení. Brankář Karabachu zvládl malou domů a okopává míč na polovinu hřiště.
     
    1
    Na slušně zaplněném stadionu se domácí hned po výkopu ujali míče. Omonia se ubránila u rohového praporku odkopem do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medveděv (C), Medina, T. Bajramov – Garajev, P. Andrade – Kady, Ozobić, Zoubir – Wadji.
    Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Mammadov, Richard Almeida, Mustafazade, Ibrahimli, Gurbanli, Z. Alijev, Vešović, Jafargulijev, Šejdajev, Kulijev.
    Trenér: Gurban Gurbanov

    AC Omonia Nikósie: Uzoho – Psaltis, Lang (C), Panayiotou, Kiko – Bauthéac, Asimenos, Charalambous, Zachariou – Ďuriš, Kakoullis.
    Náhradníci: Chorążka – Shehu, Atiemwen, Papoulis, Hubočan, Jordi Gómez, Lecjaks, Tzionis, Diskerud, Ščepovič, Loizou, Evangelou.
    Trenér: Henning Berg

    Rozhodčí: Morten Krogh – Niels Hoeg, Steffen Beck Bramsen (vš. Dánsko).
     
    Karabach může být po čtyřech zápasech poměrně v klidu, protože zatím ztratil pouze dva body za remízu a je na nejlepší cestě k vítězství ve skupině. K tomu by mu tři body zcela jistě pomohly. Nikósie už má navíc jistotu, že pro letošní sezonu s evropskými poháry končí. I kdyby totiž vyhrála oba zápasy a Basilej dvakrát prohrála, má se švýcarským týmem horší vzájemnou bilanci.
     
    AC Omonia Nikósie:
    Kyperský celek má pro letošní evropské poháry hotovo. Úřadující mistr Kypru nestačil ve druhém kvalifikačním kole na Dinamo Záhřeb, kterému podlehl v součtu 0:3 na zápasy. Následoval přesun do třetího předkola Evropské ligy, kdy Omonia vyřadila s námahou Floru Tallin ve druhém utkání až na penalty. V play-off o Evropskou ligu ale už padla, když v penaltovém rozstřelu nestačila na Antwerpy a musela se spokojit s Evropskou konferenční ligou. V ní nasbírala Nikósie zatím jen dva body za remízu v prvním kole v Almatách 0:0 a minule remizovala 1:1 doma s Basilejí. Mezitím přišly porážky od Karabachu doma 1:4 a v Basileji 3:1, což zapříčinilo, že Omonia nemůže být lepší než třetí.

    Poslední zápasy Nikósie:
    Nikósie – Aris Limassol 3:0
    Achnas – Nikósie 0:2
    Nikósie – Basilej 1:1
    Nikósie – Anorthosis Famagusta 0:1
    PAEEK FC – Nikósie 1:0.
     
    FK Karabach:
    Cesta Karabachu letošním ročníkem Konferenční ligy začala ve druhém předkole a zatím po podzimu rozhodně nekončí. Ázerbájdžánci postupně porazili Ašdod (1:0 ve dvojzápasu), Limassol (2:1) a Aberdeen (4:1). A také v základní skupině si vedou dobře, mají bilanci tří výher (v Omonii, ve dvojzápasu proti Almatám) a remízy doma s Basilejí. Pokud dnes Karabach vyhraje a Basilej ztratí body, skončí na prvním místě ve skupině.

    Poslední zápasy Karabachu:
    Karabach – Kešla 1:0
    SumQayit – Karabach 0:4
    Kajrat Almaty – Karabach 1:2
    Sabail – Karabach 3:1
    Karabach – Kajrat Almaty 2:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u pátého kola základních skupin Evropské konferenční ligy. V rámci skupiny H se proti sobě postaví ázerbájdžánský tým FK Karabach, který vyzve na stadionu v Baku klub AC Omonia Nikosie. Utkání startuje od 18:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Tomáš Lysý

    Góly: 49. Psaltis (Ozobić) (vla.), 88. P. Andrade (Ozobić) – 43. Ďuriš (pen.), 90. Jordi Gómez (Kakoullis)

    Karty:   32. Kady (KBK), 90+4. T. Bajramov (KBK) – 32. Ďuriš (OMO), 32. Kiko (OMO), 75. Diskerud (OMO), 90+6. Psaltis (OMO)   66. Kiko (OMO)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:6.
    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medveděv (C), Medina, T. Bajramov – Garajev, P. Andrade – Kady, Ozobić, Zoubir – Wadji (69. Šejdajev).
    Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Mammadov, Richard Almeida, Mustafazade, Ibrahimli, Gurbanli, Z. Alijev, Vešović, Jafargulijev, Šejdajev, Kulijev.

    Tréner: Gurban Gurbanov

    AC Omonia Nikózia: Uzoho – Psaltis, Lang (C), Panayiotou, Kiko – Bauthéac (46. Loizou), Asimenos (63. Jordi Gómez), Charalambous (63. Diskerud), Zachariou (79. Hubočan) – Ďuriš (69. Lecjaks), Kakoullis.
    Náhradníci: Chorążka – Shehu, Atiemwen, Papoulis, Hubočan, Jordi Gómez, Lecjaks, Tzionis, Diskerud, Ščepovič, Loizou, Evangelou.

    Tréner: Henning Berg

    Rozhodca: Morten Krogh – Niels Hoeg, Steffen Beck Bramsen (vš. Dánsko)