Almaty – Bazilej 2:3 (kon.) | Flora – Partizan 1:0 (kon.) | Karabach – Omonia Nikózia 2:2 (kon.)
Lincoln – Kodaň 0:4 (kon.) | Haifa – Union Berlín 0:1 (kon.) | Mura – Tottenham 2:1 (kon.)
Rennes – Arnhem 3:3 (kon.) | Slavia – Feyenoord 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Solún sk 0:0 (kon.)
Helsinki – Alaškert 1:0 (kon.) | Famagusta – Gent 1:0 (kon.) | AS Rím – Zorja Luhansk 4:0 (kon.)
Bodö/Glimt – CSKA Sofia 2:0 (kon.) | Jablonec – Alkmaar 1:1 (kon.) | Tel Aviv – Linz 0:1 (kon.)
Randers – Kluž 2:1 (kon.)
koniec
FK Karabach
2:2 (0:1)
AC Omonia Nikózia
cz Štvrtok 25.11.2021, 18:45 • Tofiq Bahramov adına Respublika Stadionu, Baku • Európska konferenčná liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Protože Paris Psaltis zdržuje se zahráním autového vhazování, dostal od dánského sudího také žlutou výhrůžku.
     
    90+4
    Tural Bajramov dostává žlutou kartu, závěr je poměrně nervózní.
    90. Jordi GÓMEZ - 2:2
     
    90
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Neskutečná paráda JORDIHO GÓMEZE. Klíčem byl vyhraný souboj Kakoullise na středu hřiště, který vzápětí předal míč šestatřicetiletému španělskému záložníkovi. Ten si všiml, že je Šahruddin Mahammadalijev prakticky za velkým vápnem. Tvrdou a zároveň přesnou ránou mu poslal navštívenku dlouhou padesát metrů. Asistence: Andronikos Kakoullis
    88. Patrick ANDRADE - 2:1
     
    88
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Obrovská radost domácích i arény v Baku. Další střela z hranice vápna se už ujala, ale s velkým štěstím. PATRICK ANDRADE převzal přihrávku od Ozobiće, který je dnes opravdu nejlepším mužem na hřišti. Střílel svým pohledem k pravé tyči, ale Ádám Lang si míč srazil k druhé tyčce. Asistence: Filip Ozobić.
     
    79
    Do hry se dostane také Ďurišův krajan Tomáš Hubočan, který střída Panyiotise Zacharioua a vyztuží defenzívu Omonie.
     
    75
    Nový muž na hřišti Mikkel Diskerud poslal na zem Kadyho. Zaprvé nedovoleně, zadruhé žlutým upozorněním od sudího.
     
    74
    Kevin Medina si na penaltovém puntíku počkal na centrovaný míč. Měl dostatek času na to, aby balon uklidil mezi tři tyče, ale zamířil těsně vedle. Francis Uzoho se jen ohlédl na svou levou tyč a modlil se, aby balon šel vedle. Což se také stalo.
     
    69
    Michala Ďuriše střídá český univerzál Jan Lecjaks. Domácí také poprvé sahají do sestavy, kdy si místo útočníka Ibrahima Wadjiho zahraje Ramil Šejdajev.
    66. Druhá žlutá karta pro Kika
     
    66
    Kiko dnešní zápas nedohraje. Nejprve viděl žlutou kartu za potyčku v prvním poločasu. Nyní si jej na lajně hezky povodil Kady, přičemž portugalský bek se po něm ohnal nohou a užije si ve sprše dostatek prostoru i teplé vody.
     
    63
    Dvojí střídání hostí. Andreas Asimenos dohrál, stejně tak jako Charalambos Charalambous. Tyto dva záožníky střídají také středopolaři – Jordi Gómez a Mikkel Diskerud.
     
    61
    V posledních okamžicích vidíme výborný fotbal. Domácí propadli na středu hřiště a to byla voda na mlýn pro Andronikose Kakoullise, který dostal krásnou uličku na pravou stranu. Seběhl si do vápna, kde už byl křižován obráncem. Proto vystřelil a Mahammadalijev má další zákrok.
     
    58
    Domácí podnikli akci do rozhozené obrany soupeře. V situaci tři na tři převzal před vápnem míč brazilský forvard Kady a připravil si ho na střelu, jenže těsně neseřídil mířidla a poslal míč vedle levé tyče!
    56. Ďurišovu střelu vytáhl na čáře Andrade
     
    56
    Obrovská šance hostí! Přetažený roh vrátil do vápna jeden z hráčů hostů, přičemž na penaltovém puntíku střílel Michal Ďuriš. Proti jeho ráně by byl Šahruddin Mahammadalijev bezmocný, ovšem zastoupil ho na čáře stojící Patrick Andrade.
     
    56
    Andronikos Kakoullis na pravé straně hezky přehrál míč na stranu druhou. Akce hostí pokračovala a jako tank vtrhl do vápna poločasově střídaný Loizos Loizou. Jeho ránu z velkého úhlu srazil Šahruddin Mahammadalijev na roh.
    49. Paris PSALTIS - 1:1
     
    49
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Zaplněná aréna v Baku jásá, samozřejmě vyjma pár fanoušků Omonie. Útočník Medina šel do hlavičkového souboje. Ačkoliv na míč nedosáhl, nemuselo mu to vůbec vadit, jelikož obránce PARIS PSALTIS si vstřelil hlavičkou ukázkového vlastňáka. Zkoprnělý brankář Uzoho tentokrát opravdu nemohl reagovat.
     
    48
    Filip Ozobić krásnou ránou k pravé tyči protáhl Francise Uzoha, který naopak vytáhl nejlepší zákrok dnešního dne a vytěsnil míč mířící přesně k pravé tyči na roh.
     
    46
    Do druhého poločasu jdou hosté překvapivě s jednou změnou v sestavě. Loizos Loizou nahrazuje Erica Bauthéace. Na vině mohou být třeba i zdravotní problémy.
    43. Michal ĎURIŠ - 0:1
     
    43
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Brankář Šahruddin Mahammadalijev sice vystihl směr střely českým fanouškům dobře známého slovenského forvarda MICHALA ĎURIŠE, jenže penalta třiatřicetiletého zkušeného hráče byla nekompromisně a tvrdě kopnutá, takže se gólman Karabachu natahoval po míči mířícím k levé tyči marně. Hosté zničehonic vedou!
     
    42
    Po rohu Charalambous zahrál Tural Bajramov zahrál ve vápně rukou a Nikósie bude mít k dispozici pokutový kop!
    37. Gólová šance Ozobiće
     
    37
    Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Centr z levé strany od Bajramova, který stihl míč před čárou, šel přesně na hlavu Filipa Ozobiće. Srbský všudybyl si hezky počkal na centr a hlavičkou poslal koníčka na branku, jenže pouze do míst, kde byl připravený nigerijský brankář Omonie.
    36. Nikolas Panayiotou mířil z první nad branku
     
    36
    Zřejmě největší šance zápasu. Na míč po rohu si konečky rukavice sáhl Šahruddin Mahammadalijev, který prodloužil míč za sebe. Tam už byl Nikolas Panayiotou, jenž neváhal a z první se opřel do míče. Kdyby trefil tři tyče, patrně by se jednalo o branku, ale míč zvedl až příliš vysoko nad břevno.
     
    32
    Morten Krogh řeší všechno nejlépe, jak může. Michalu Ďurišovi a Kadymu ukazuje žlutou kartu, jelikož oba do sebe navzájem strčili. A kartonek téže barvy vidí i Kiko za potyčku.
     
    24
    Andronikos Kakoullis se vyhnul v rychlostním souboji brankáři a už by měl před sebou jen volnou branku, byť byl na pravé straně ve velkém úhlu. Ale veškeré vzrušení je zbytečné, neboť také druhý asistent sudího Beck Bramsen zvedl paži s praporkem nahoru ve znamení ofsajdu.

    Tomáš Lysý

    Góly: 49. Psaltis (Ozobić) (vla.), 88. P. Andrade (Ozobić) – 43. Ďuriš (pen.), 90. Jordi Gómez (Kakoullis)

    Karty:   32. Kady (KBK), 90+4. T. Bajramov (KBK) – 32. Ďuriš (OMO), 32. Kiko (OMO), 75. Diskerud (OMO), 90+6. Psaltis (OMO)   66. Kiko (OMO)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:6.
    FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medveděv (C), Medina, T. Bajramov – Garajev, P. Andrade – Kady, Ozobić, Zoubir – Wadji (69. Šejdajev).
    Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Mammadov, Richard Almeida, Mustafazade, Ibrahimli, Gurbanli, Z. Alijev, Vešović, Jafargulijev, Šejdajev, Kulijev.

    Tréner: Gurban Gurbanov

    AC Omonia Nikózia: Uzoho – Psaltis, Lang (C), Panayiotou, Kiko – Bauthéac (46. Loizou), Asimenos (63. Jordi Gómez), Charalambous (63. Diskerud), Zachariou (79. Hubočan) – Ďuriš (69. Lecjaks), Kakoullis.
    Náhradníci: Chorążka – Shehu, Atiemwen, Papoulis, Hubočan, Jordi Gómez, Lecjaks, Tzionis, Diskerud, Ščepovič, Loizou, Evangelou.

    Tréner: Henning Berg

    Rozhodca: Morten Krogh – Niels Hoeg, Steffen Beck Bramsen (vš. Dánsko)