Buffalo – Boston 1:5 (kon.) | Florida – Philadelphia 2:1 (po pr.) | Washington – Montreal 6:3 (kon.)
Columbus – Winnipeg 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 4:1 (kon.) | NJ Devils – Minnesota 2:3 (0:1 po s.n.)
NY Islanders – NY Rangers 1:4 (kon.) | Detroit – St. Louis 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 2:5 (kon.)
Colorado – Anaheim 5:2 (kon.) | LA Kings – Toronto 2:6 (kon.) | Seattle – Carolina 2:1 (kon.)
Arizona – Edmonton 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 6:3 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 25.11.2021, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:46:27)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 17 590 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Tristan Jarry (PIT) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%
    2. Brock McGinn (PIT) – 1+1
    3. Evan Rodrigues (PIT) – 1+0
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 6:21
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%. odchytal 59:37
    Thatcher Demko (VAN) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 58:45
     
    Střely na branku: 37 – 37
     
    Je konec! Pittsburgh poráží Vancouver 4:1 a připisuje si čtvrté vítězství v řadě! Hosté ve třetí třetině sice zabrali a snížili zásluhou pěkné branky Horvata, ale v samotném závěru potrestal hru Vancouveru bez brankáře Brock McGinn. Pittsburgh se tak ve sváteční den udrží na příčkách zaručující postup do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    V samotném závěru se do zakončení ještě dostal Blueger, ale jeho projektil z otočky srazil jeden z obránců Canucks do ochranné sítě.
    59:00 Brock MCGINN - 4:1
     
    59:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Domácí celek definitivně rozhoduje o svém triumfu! Minutu před koncem se střelou do prázdné branky prosadil BROCK MCGINN! Asistence: Teddy Blueger, Marcus Pettersson.
     
    58:27
    Crosby vybojoval kotouč v rohu ledové plochy, ale neoslovil spoluhráče ve střelecké pozici. Vancouver se ihned tlačí do útočného pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:34
    Domácím se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před Tristana Jarryho.
     
    57:12
    Garland projel po pravé straně do útočného pásma, jenže tam neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Brankář Demko už je na střídačce.
     
    56:39
    Conor Garland v rohu obranného pásma získal puk pro Vancouver a snažil se zrychlit přechod hostů do útoku. Jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    56:05
    Sidney Crosby v útočném pásmu našel Guentzela, který byl u hrazení bráněn přesilou hokejistů v bílých dresech Vancouveru.
     
    55:35
    Oliver Ekman-Larsson střílel od modré čáry a Tristan Jarry měl s jeho dělovkou velké problémy. Brankář Penguins nakonec zasáhl pravým betonem.
     
    55:15
    Vancouveru se vstřelenou brankou pořádně narostla křídla a kanadský celek se rázem tlačí do útočného pásma. Pittsburg nečeká nic snadného.
    54:52 Bo HORVAT - 3:1
     
    54:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver v samotném závěru ještě dramatizuje vývoj dnešního souboje! BO HORVAT nabral rychlost na levém křídle, protlačil se před branku a bekhendem uklidil puk pod břevno! Asistence: Luke Schenn.
     
    54:26
    Bryan Rust vypomohl spoluhráčům v obranném pásmu, odkud puk vyhodil obloučkem za modrou čáru.
     
    54:06
    Marino dostal přihrávku na modrou čáru, odkud nahodil puk před branku Canucks, ale Teddy Blueger jeho pobídku tečoval jen na hruď brankáře.
     
    53:28
    Jason Dickinson dostal prostor i čas na modré čáře, kde si puk připravil na zakončení a vypálil. Jeho ránu Tristan Jarry dobře viděl a zakročil.
     
    53:06
    Guentzel se dral k puku na pravé straně útočného pásma, ale pod tlakem napadajícího obránce kotouč moc dlouho neudržel.
     
    52:39
    Zach Aston-Reese se otočil v obranném pásmu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídku ale zastavil hned první soupeř v bílém.
     
    52:10
    Dumoulin poslal puk po mantinelu ven z obranného pásma, jenže hráči Canucks kotouč bleskově vrátili zpět. Penguins ale brání výborně.
     
    51:23
    Až nyní domácí brankář Tristan Jarry schoval do lapačky nahození od modré čáry a raději přerušil dění na ledové ploše. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    51:06
    Pearson projel po levém křídle do útočného pásma a poslal přihrávku mezi kruhy. Zadáci Penguins přestáli i tento výpad Vancouveru. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    50:28
    Jake Guentzel zahodil vyloženou šanci! Domácí střelec dostal přihrávku před branku, mířil k tyči, ale Demko se neskutečně dokázal roztáhnout!
     
    50:06
    Oliver Ekman-Larsson dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem a nadělal Jarrymu velké problémy. Odražený puk rychle zametla obrana do bezpečí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:26
    Tristan Jarry lehce zaváhal při výjezdu za svou branku a málem nabídl kotouč soupeři. Hráči Vancouveru byli jeho rozehrávkou natolik překvapeni, že nezakončili.
     
    49:01
    Kapanen se prodral přes modrou čáru do útočného pásma, navedl si puk na forhend, ale jeho projektil prosvištěl kolem zadní tyčky.
     
    48:26
    Michael Matheson se dostal do útočného pásma a od pravého mantinelu poslal puk žabkou před branku Vancouveru. Hosté tuto akci přestáli.
     
    48:06
    Domácí opět pouze nahodili kotouč do rohu útočného pásma a vyrazili na střídačku. Penguins se ve třetí třetině dnešního duelu nikam neženou.
     
    47:27
    Quinn Hughes střílel z levé strany útočného pásma, nicméně ani jeho nahození nemohlo Jarryho překvapit. Domácí brankář se hlásí o čisté konto.
     
    47:06
    Zach Aston-Reese dostal přihrávku do útočného pásma a hnal se s pukem za branku soupeře. Jeho akce ale neměla dlouhého trvání.
     
    46:28
    Michael Matheson dostal přihrávku na modrou čáru, jenže nechal puk za sebou a čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    46:06
    Jake Guentzel se dostal do útočného pásma, nicméně v klíčovou chvíli si kotouč posunul daleko před sebe a už se nenatlačil do zakončení.
     
    45:32
    Jeff Carter si sjel na přihrávku do středního pásma, dostal se přes modrou čáru, ale ani jeho další projektil nemusel Demko vůbec řešit.
     
    45:06
    Carter projel po pravé straně do útočného pásma, kde přihrál mezi kruhy, jenže tam neměl nikoho v černém dresu Penguins.
     
    44:35
    Domácí v plném počtu.
     
    44:10
    Znovu se hokejistům Pittsburghu podařilo vyhodit kotouč za modrou čáru. Vancouver se v této přesilové hře hodně trápí a vůbec se nedostává do tlaku.
     
    43:23
    Teddy Blueger ve vlastním oslabení obral soupeře o kotouč a jel sám na brankáře. Pozorný Demko se nenechal zmást naznačením blafáku a udržel puk mezi betony!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:10
    Domácí získali kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodili přes celé kluziště. Defenziva Penguins zatím pracuje na jedničku.
     
    42:35
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., vražení na mantinel).
     
    42:15
    Zach Aston-Reese dojel nahození na levou stranu útočného pásma, odkud vyslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy, kde neměl spoluhráče.
     
    41:45
    Guentzel před brankou Canucks tečoval nahození od modré čáry, nicméně od jeho čepele se kotouč odrazil jen do rohu ledové plochy.
     
    41:12
    Rust spěchal za nahozením do rohu útočného pásma, ale hostující Hughes před ním kotouč odehrál do bezpečí. Penguins ale pokračují v aktivitě.
     
    40:41
    Marino projel do útočného pásma a střílel zápěstím. Jeho ránu brankář Demko s velkým přehledem viděl a dokázal puk vyrazit betonem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    Střely na branku: 31 – 26
     
    Druhá třetina končí! Domácí Pittsburgh ve druhé části výrazně vykročil za triumfem v dnešním duelu. Hned v jejím úvodu využil přesilovku Bryan Rust. Ve 28. minutě se pak parádně trefil Evan Rodrigues. Pittsburgh navíc nadále pokračoval v ofenzivě a třetí branku přidal Zach Aston-Reese. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Demko vyjel za svou branku a snažil se pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Zach Aston-Reese hostujícího brankáře napadal, ale Demko ukázal, že to s hokejkou umí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:41
    Letang získal v obranném pásmu odražený kotouč a snažil se přihrát na spoluhráče na červené čáře. Hostující Hoglander ale získal puk pro Canucks.
     
    38:09
    Kapanen se hnal středem do útočného pásma, nahodil kotouč do rohu ledové plochy, ale odtud už zadovkou neoslovil spoluhráče.
     
    37:26
    Jarry opět vyjel za svou klec. Při výletech mimo branku je dnes domácí brankář velmi sebejistý a pomáhá spoluhráčům bořit útoky Canucks.
     
    37:06
    Tristan Jarry vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Pittsburgh se ihned tlačil vpřed, ale až do zakončení se nedostal.
     
    36:35
    Vancouver se pokusil o rychlý přechod do útoku, ale přihrávka na pravou stranu skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před Demka.
     
    36:20
    Vancouver se usadil do útočného pásma, jenže hráči v bílém se nejsou schopni dostat do střelecké pozice. Pittsburgh dnes brání na jedničku.
    35:20 Zach ASTON-REESE - 3:0
     
    35:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na druhý pokus už to domácímu hráči vyšlo! Penguins přidávají třetí zásah během druhé části! Blueger získal kotouč v obranném pásmu. Přihrávku do útočného pásma poté dostal ZACH ASTON-REESE a prostřelil bezmocného brankáře! Asistence: Brock McGinn, Teddy Blueger.
     
    35:10
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma, ale Zach Aston-Reese bekhendem nepřekonal pozorného brankáře Demka.
     
    34:32
    Hosté v plném počtu.
     
    34:05
    Opět se hráčům Vancouveru podařilo dostat kotouč za modrou čáru. Zucker tentokrát rychle otočil směr hry a Pittsburgh se znovu tlačí vpřed.
     
    33:32
    Hosté vyhodili kotouč přes celé kluziště za branku Pittsburghu. Nahození si pohlídali zadáci domácího celku, kteří ihned rozjeli další akci.
     
    33:06
    Pittsburgh se v přesilovce usadil v útočném pásmu, ale domácí zatím nezakončují. Pozorná defenziva Vancouveru skvěle vystupuje.
     
    32:32
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Juho Lammikko – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:09
    Tristan Jarry přitlačil beton k přední tyči a nenechal se překvapit nahozením od mantinelu. Domácí brankář dnes neměl moc těžkých zákroků.
     
    31:26
    Domácí Pittsburgh už se opět nastěhoval do útočného pásma, jenže domáí se nedostávají do zakončení. Vancouver přesto nemůže získat kotouč pro sebe.
     
    31:03
    Obrovská šance Vancouveru! Brock Boeser se z pravé strany hnal sám na domácího brankáře, zkusil střelu na přední tyč, ale Jarry kotouč vykopl!
     
    30:18
    Domácím se tentokrát vůbec nepodařil přechod do útoku. Jake Guentzel spěchal za nahozením na levou stranu, ale kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a domácí Pittsburgh má zatím dnešní duel pod kontrolou. Vancouver se prakticky nedostává do šancí.
     
    29:26
    Luke Schenn se z pravého křídla prosmýkl mezi kruhy a vypálil bekhendem. Jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře Jarryho.
     
    29:02
    Zach Aston-Reese se hnal do rohu útočného pásma, kde získal volný kotouč, ale unáhlenou přihrávkou mezi kruhy jej opět odevzdal hráčům Canucks.
     
    28:22
    Nils Höglander na opačné straně zkoušel překvapit Jarryho bekhendem, nicméně brankář domácího mužstva se stačil přesunout k levé tyčce.
     
    28:09
    Jake Guentzel udržel kotouč za brankou Vancouveru, ale následnou přihrávkou podél hrazení zahnal spoluhráče ven z útočného pásma.
    27:34 Evan RODRIGUES - 2:0
     
    27:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Pittsburgh tentokrát udeřil po nenápadné akci! K puku se po špatné rozehrávce soupeře dostal EVAN RODRIGUES, navedl si puk na levý kruh a zápěstím vymetl roh branky! Bez asistence.
     
    27:12
    Vancouver se po delší době nastěhoval do útočného pásma, jenže nikdo v bílém tentokrát vůbec nezakončil. Pittsburgh se výborně ubránil.
     
    26:24
    Demko vyjel za svou klec, kde zastavil nahození Penguins po mantinelu a rozehrál na obránce v bílém dresu Canucks.
     
    26:01
    Tristan Jarry musel po delší době vytáhnout opravdu dobrý zákrok. Domácí brankář si povyjel proti ráně z mezikruží a udržel puk ve výstroji.
     
    25:31
    Tucker Poolman nabral rychlost na pravé straně a zavezl puk do útočného pásma. Jeho následná pobídka mezi kruhy spoluhráče nenašla.
     
    25:06
    Tristan Jarry vyjel za svou klec, kde pomohl spoluhráčům zkrotit nahození Vancouveru a rozehrát. Jarry dnes zatím hýří jistotou.
     
    24:21
    Aktivní Jake Guentzel projel po levé straně do útočného pásma a snažil se přihrát mezi kruhy. Před rozjetým Crosbym zasáhl na poslední chvíli Bo Horvat.
     
    24:03
    Tucker Poolman projel po levé straně do útočného pásma a snažil se překvapit domácího brankáře. Tristan Jarry ale nepustil puk za svá záda.
     
    23:36
    Kasperi Kapanen se před brankou Vancouveru snažil tečovat nahození od modré čáry, ale od jeho čepele se puk odrazil jen do brusle obránce.
     
    23:00
    Jason Zucker si pro průniku z pravé strany navedl puk do útočného pásma, ale hostující brankář Demko jeho pokus viděl a bez problémů zasáhl.
     
    22:36
    Dumoulin našel na modré čáře Letanga, který bez váhání zakončil příklepem, ale jeho slabý projektil prosvištěl kolem levé tyčky hostující branky.
     
    22:06
    Danton Heinen projel po levé straně do útočného pásma, kde se snažil najít Dominika Simona. Český útočník se však zapomněl za obráncem.
     
    21:39
    Brock Boeser se tlačil mezi dva obránce v černém, ale v klíčovou chvíli nechal kotouč za sebou a už se nedostal do zakončení.
     
    21:10
    Vancouver se vydal do útoku po levé straně ledové plochy, jenže akce hostů skončila nepřesným nahozením z levé strany ledové plochy.
    20:49 Bryan RUST - 1:0
     
    20:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Pittsburgh v úvodu druhé části využívá přesilovku! Přihrávku na levý kruh dostal BRYAN RUST a jeho dělovka skončila pod břevnem! Asistence: Kris Letang, Jake Guentzel.
     
    20:34
    Rust dostal přihrávku mezi kruhy, ale nedokázal kotouč šikovně tečovat. Defenziva Vancouveru následně bez váhání vyhodila puk přes celé kluziště.
     
    20:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Připomínám, že domácí celek v úvodu druhé periody dohrává svou třetí přesilovku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:07.
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme se úvodní branky nedočkali. O něco aktivnější byl domácí Pittsburgh, který na Demka vyslal šestnáct střel, ale hostující brankář ve své kleci doslova září. Domácí ale vstoupí do druhé části v početní převaze po vyloučení Burroughse.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Kyle Burroughs – 2 min., hákování).
     
    19:26
    Bo Horvat projel po levé straně do útočného pásma, kde ještě poslal přihrávku mezi kruhy, ale Boeser se přes zásah obránce k zakončení nedostal.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:26
    Carter z ostrého úhlu nahodil puk před branku Vancouveru, kde byl Jake Guentzel, jenže domácí střelec na kotouč těsně nedosáhl. Vancouver si ale musí dávat pozor.
     
    18:02
    Jason Dickinson se chytře otočil v rohu útočného pásma, přihrál na modrou čáru, ale následné Poolmanovo zakončení zablokoval domácí zadák.
     
    17:29
    Kyle Burroughs si v útočném pásmu chytrou kličkou udělal prostor pro zakončení, nicméně ani jeho projektil zápěstím nemířil mezi tři tyče.
     
    17:05
    Brian Dumoulin v obranném pásmu získal volný kotouč a rozehrál po levé straně. Jeho pobídku ale vystihl vracející se soupeř v bílém.
     
    16:32
    Hosté se usadili v útočném pásmu, jenže tlak Vancouveru vyústil pouze v dělovku od modré čáry, která prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    16:12
    Garland zavezl puk do útočného pásma, kde jej podržel v prostoru u hrazení, jenže nikdo v bílém mu nepřijel pomoci. Defenziva Penguins získala puk pro sebe.
     
    15:22
    Elias Pettersson podpořil ofenzivu Canucks a vydal se do útočného pásma. Jeho dělovku Tristan Jarry viděl a lapil kotouč. Vhazuje se po jeho levici.
     
    15:03
    Myers potáhl kotouč středem do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a proti přesile zadáků Penguins o puk přišel.
     
    14:29
    Dumoulin vyhodil puk bekhendem z obranného pásma. Na jeho pobídku nakonec nedosáhl nikdo v černém a puk skončil u zadáků Canucks.
     
    14:03
    Až nyní měl Pittsburgh obrovskou šanci! Na přihrávku před branku dosáhl Dumoulin, ale Demko proti němu vytáhl neskutečný zákrok betonem!
     
    13:35
    Hosté v plném počtu.
     
    13:12
    Michael Matheson se dostal do útočného pásma, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k ledu. Pittsburgh stále v přesilovce nezakončil.
     
    12:48
    Pittsburgh má obrovské problémy s přechodem do útočného pásma. Naopak obránci Vancouveru skvěle napadají už od červené čáry.
     
    12:14
    Hosté vybojovali kotouč v obranném pásmu a bekhendem jej vyhodili přes celé kluziště za klec Penguins. Domácím se zatím v početní převaze nedaří.
     
    11:35
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., sekání).
     
    11:09
    Po delší době musel rozhodčí přerušit hru. Vancouver se vydal do útoku, ale zakončení z levé strany srazil domácí obránce holí do ochranné sítě.
     
    10:46
    Carter vlétl do útočného pásma po levé straně, navedl si kotouč mezi kruhy a vypálil zápěstím. Demko proti němu skvěle zakročil levým betonem!
     
    09:26
    Marino nahodil puk směrem na branku od modré čáry, ale jeden ze zadáků Vancouveru jeho pobídku zablokoval a následně puk zahodil za modrou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:06
    Evan Rodrigues si udělal prostor na levé straně útočného pásma, jenže jeho pokus zápěstím těsně minul vzdálenější horní roh soupeřovy klece.
     
    08:34
    Domácí Pittsburgh v posledních minutách zvyšuje aktivitu. Dominik Simon získal kotouč za brankou, ale už nedokázal přihrát na nikoho v černém.
     
    08:07
    Jake Guentzel projel po pravém křídle do útočného pásma a zápěstím prověřil pozornost hostujícího brankáře. Demko proti němu zasáhl betonem.
     
    07:26
    John Marino dostal nabito na modrou čáru, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale hostující brankář Demko ránu domácího zadáka čistě viděl.
     
    07:06
    Hosté uklidňují rozehrávku v obranném pásmu. Defenziva Vancouveru nikam nespěchá. Oba trenéři zatím pustili na led čerstvé formace.
     
    06:31
    Rust získal kotouč v obranném pásmu, rozjel aktivního Crosbyho, který se dostal až do zakončení, ale nepřizvedl kotouč nad beton brankáře.
     
    06:10
    Demko měl sice dobře zakrytý výhled, ale hostující brankář si nakonec našel cestičku k tečovanému nahození, které schoval do lapačky.
     
    05:25
    Hosté v plném počtu.
     
    05:03
    Hosté se v oslabení dostali do útočného pásma, nicméně pozorný brankář Tristan Jarry přilepil beton k pravé tyči své klece a připsal si cenný zákrok.
     
    04:39
    Další zakončení domácích brankář Demko dobře viděl a stačil se přesunout k pravé tyči své klece. Domácí celek nadále drží útočné pásmo.
     
    04:10
    Hráčům Canucks se podařilo vyhodit kotouč přes celé kluziště za branku Pittsburghu. Oba trenéři zatím posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    03:39
    Demko musel hned v úvodu soupeřovy přesilovky zasahovat. Hostující brankář se přesunul k pravé tyči a nepustil puk za svá záda.
     
    03:25
    Domácí si zahrají přesilovku. Jason Dickinson dostává dvě minuty za podrážení.
     
    02:32
    Kyle Burroughs si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, jenže prudkou pobídku už neudržel před důrazným soupeřem v černém dresu.
     
    02:05
    Carter se středem ledové plochy dostal do útočného pásma, ale v tísni nakonec vůbec nestačil zakončit. Defenziva Canucks hraje v úvodu důrazně.
     
    01:34
    John Marino v rohu útočného pásma čistým způsobem dojel jednoho ze soupeřů a málem získal kotouč pro Penguins na delší dobu.
     
    01:12
    Boeser se v prostoru mezi kruhy otočil a poslal nahození před branku soupeře. Na jeho pobídku nikdo v bílém nedosáhl a Jarry vůbec nezasahoval.
     
    00:26
    Vancouveru se vůbec nepovedla rozehrávka. Hosté zkusili přechod do útoku po pravém křídle, ale pobídka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování. Pittsburgh se ihned vydal do útoku, ale rozehrávku Penguins zastavil ve středním pásmu Oliver Ekman-Larsson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Pittsburgh bude hrát v černém, zatímco Vancouver oblékne bílou sadu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, M. Pettersson, Marino, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Rodrigues, D. Heinen.

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson, Poolman, Q. Hughes, L. Schenn, Burroughs – Boeser, J. T. Miller, Höglander – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Motte, Horvat, Pearson – Chiasson, Lammikko, Dickinson..
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh Penguins odehrál v letošním ročníku osmnáct zápasů a získal v nich dvacet bodů. Tučňákům tak patří osmá pozice Východní konference. Ze zadních pater se na ně ale tlačí New Jersey, Philadelphia a Detroit. Na svém ledě mají Tučňáci poloviční úspěšnost. Vyhráli zde pět z deseti zápasů. V tom posledním ale zvítězili 3:1 na ledě Winnipegu.
     
    Vancouver Canucks

    Kanadský celek zatím nemůže být s průběhem letošního ročníku vůbec spokojený. V devatenácti duelech získal Vancouver jen čtrnáct bodů a patří mu třináctá pozice Západní konference. Na týmy před sebou ztrácí pořádnou porci bodů. Dosud navíc nastřílel jen čtyřicet šest branek. Naposledy Vancouver zvítězil v sobotu s Winnipegem. Následně ale doma padl těsně 0:1 s Chicagem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburgh Penguins a Vancouverem Canucks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 21. Rust (Letang, Guentzel), 28. Rodrigues, 36. Aston-Reese (B. McGinn, Blueger), 59. B. McGinn (Blueger, M. Pettersson) – 55. Horvat (L. Schenn)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), M. Pettersson, Marino, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Rodrigues, D. Heinen.
    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Q. Hughes, L. Schenn, Burroughs – Boeser, J. T. Miller (A), Höglander – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Motte, Horvat (C), Pearson – Chiasson, Lammikko, Dickinson.

    Rozhodca: Blandina, South – Barton, Cormier

    Diváci: 17 590