Česko – Švajčiarsko 25:29 (kon.)
koniec
Česko
25:29 (14:17)
Švajčiarsko
cz Štvrtok 25.11.2021, 20:00 • Sportovní hala Lokomotiva, Cheb • O štít města Chebu
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte se hezky, přežijte sílící epidemii koronaviru ve zdraví a někdy příště se budu u házené těšit opět na počtenou! (23:21:55)
     
    První duel na turnaji v Chebu nakonec Češky prohrály poměrem 25:29. Ačkoliv na startu druhého poločasu se vrátily do utkání a dokonce jednu chvíli zremizovaly, nedokázaly se po nadějném úvodu dostat z velkého počtu technických chyb a neproměňování šancí. Švýcarsko se tak opět utrhlo a nakonec si poměrně v dobře kontrolovaném závěru utkání došlo pro první dva body na tomto turnaji.
     
    Konec zápasu. (25:29)
    60
    Mikulášková povedenou střelou do vinglu ustanovila konečný výsledek, který zní 25:29. (25:29)
    60
    Na třicet se zřejmě Švýcarky nedostanou, avšak Emmeneggerová proměňuje z pravého křídla 29. branku. (24:29)
     
    60
    Kovářová z kroku pustila míč vedle tyčky a hostům stačí utkání jenom dohrát do konce. (24:28)
     
    59
    A za to dostává také Andrýsková dvě minuty. (24:28)
    59
    Teď už je definitivně hotovo. Heinzerová na levé spojce proskočila v mezeře mezi hráčkami a proměnila, Andrýsková jí navíc ještě naložila něco od cesty. (24:28)
     
    59
    Kovářová udržela v obraně před sebou Schmidovou, což byl důležitý prvek toho, aby z toho nebyly dvě minuty a sedmička. (24:27)
     
    58
    Cholevová mířila do horních částí branky, ale trefila jenom obložení za brankou Švýcarska. Tohle by měli již hosté zvládnout a dotáhnout utkání k výhře. (24:27)
     
    58
    Poslední tři minuty zbývají do konce duelu, domácí hráčky mají už jenom tři přihrávky do nutnosti zakončit. (24:27)
     
    57
    Cholevová se to snažila utáhnout rusákem, byla ale zdvojena a pískána je jenom devítka. Češkám už času moc nezbývá a Švýcarky brání v herní pohodě. (24:27)
     
    56
    Přihrávek bylo moc, Andrýsková z pivota už zakončovala zbytečně. Troufám si tvrdit, že pokud Švýcarsko následný útok promění, tak vyhraje. (24:27)
     
    56
    Česko je již v pasivní hře, zajímavostí může být, že si lavička domácích ještě za tuto půli nevzala oddechový čas. (24:27)
    55
    Cholevová dostává v závěru hodně prostoru a daří se jí umazávat náskok Švýcarska. Po dalším průchodu na levé spojce snadno překonala Dokovičovou. (24:27)
    54
    Země helvétského kříže pomalu míří za výhrou. Eugsterová s velkým štěstím proměnila šanci, i když Kudláčková reklamovala, že míč nebyl za brankovou čárou v celém rozsahu. (23:27)
     
    53
    Třetí gólmanka Švýcarska, Dokovičová, otevřela svoji účast v utkání chycenou sedmou! Kordovská mířila po ruce k tyči, ale hostující gólmanka tam včas byla! (23:26)
    53
    Gól vstřelil tým Švýcarsko (Hodelová). (23:26)
    52
    Švýcarsko sice šlo na tři branky náskoku, ale Cholevová znovu snižuje. Silově se dostala až na šest metrů a z ostrého úhlu zakončila na vzdálenější tyč. (23:25)

    Tomáš Kalas

    Česko: Kudláčková, Mučková, Řezáčová – Knedlíková, Polášková, Kordovská, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Stříšková, Franková, Zachová, Kovářová, Jeřábková, Malá, Holanová, Kašpárková, Cholevová
    Tréner: Jan Bašný

    Švajčiarsko: Schüpbachová, Brütschová, Dokovičová – Wicková, Kündigová, Freyová, Schmidová, Emmeneggerová, Zumsteinová, Hodelová, Hessová, Kährová, Rinerová, Altherrová, Eugsterová, Heinzerová, Steinmannová
    Tréner: Allan Heine

    Rozhodca: Bareš, Uhlíř (oba CZE)

    Diváci: 470