Slavia – Teplice 3:0 (kon.) | Hr. Králové – Karviná 1:0 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Sparta Praha – Liberec 2:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (2:0)
FK Teplice
cz Nedeľa 28.11.2021, 15:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Slavia potvrdila papírové předpoklady a v pohodě přehrála Teplice, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (16:58:27)
     
    Sledovali jsme dominantní výkon Slavie, která do tabulky zapsala další tři body, čímž si upevnila vedoucí pozici. Sešívaní byli téměř neustále nastěhováni na útočné polovině, kde neustále vymýšleli přihrávka do dobrých příležitostí a hned tři proměnili. Dnes se mezi střelce zapsali Nicolae Stanciu, Jan Kuchta a Aiham Ousou. Naopak Teplice působili ustrašeným dojmem a definitivně je položila červená karta Lukáše Marečka. I když skláři trochu zlepšili hru po poločasové přestávce, byli jasně horší a vyprodukovali pouze jediný střelecký pokus na Aleše Mandouse. Trenér Jiří Jarošík tak po svém nástupu do funkce stále čeká na první vítězství. Severočechům se dál vzdalují záchranářské příčky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Standardní situaci rozehrál Srdjan Plavšić míč za vápno, kde byl osamocený Nicolae Stanciu. Ten si znovu míč hodil do vzduchu a vystřelil nad branku, což rozhořčilo Jindřicha Trpišovského.
     
    90+2
    Na pravé straně se uvolnil Michael Krmenčík, jehož centr propadl do zadní části šestnáctky. O zakončení se pokusil Oscar, jemuž zakončení nevyšlo. přesto mířilo do Ondřeje Lingra, od něhož se míč odrazil vedle branky.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby. Slavia začíná kombinaci od Aleše Mandouse.
     
    90
    Jsme v poslední minutě normální hrací doby! Za vápnem si míč přizvedl do vzduchu Nicolae Stanciu, jehož následné zakončení zamířilo znovu jen nad branku.
     
    88
    Kolmá přihrávka mířila na pravou stranu pokutového území, kde měl plné nohy práce Nicolae Stanciu, jenž chtěl udržet míč na hrací ploše. Rumunský kapitán Slavie se pokusil o centr, ovšem nalezl jen rukavice hostujícího brankáře.
     
    87
    Další přihrávku do vyložené pozice dostal Michael Krmenčík, jenž se nacházel mezi malým vápnem a penaltovém puntíkem. Urostlému útočníkovi střelecký pokus vůbec nesedl, a tak znovu zakročil Tomáš Grigar.
     
    86
    Tomáš Grigar vykopl balon na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Tomáš Vondrášek. Tomu sice chvíli trvalo zpracování, ale povedlo se, a tak přišel střelecký pokus z velké dálky, který Aleše Mandouse nepřekvapil.
     
    84
    Slavia právě vstřelila branku!
    Parádní centr předvedl Srdjan Plavšić, jenž nadýchaný centr poslal na pravou stranu vápna. V náběhu se nacházel AIHAM OUSOU, který placírkou uklidil balon k první tyči – 3:0. Asistence: Srdjan Plavšić.
     
    83
    Domácí mužstvo rozehrávalo rohový kop a k praporku přispěchal mladičký Daniel Samek. Jeho pas mířil na zadní tyč, odkud jej obránce Teplic posunul za postranní lajnu.
     
    82
    Rozehrávku Teplic dobře napadal Srdjan Plavšić a míč se od něj odrazil na pravou stranu šestnáctky. Srbský záložník i Michael Krmenčík se za ním rozeběhli, avšak jako první byl u něj Tomáš Grigar.
     
    81
    Celých pětasedmdesát procent zápasu drží sešívaní balon na kopačkách. Jejich obrovská dominance to jen potvrzuje. Dočkáme se ještě vstřeleného gólu?
     
    79
    Až na pravou stranu si přeběhl Srdjan Plavšić, který nedal přenou přihrávku na hranici vápna. Teplice nic nevymýšlejí a dlouhým odkopem se na malou chvíli osvobozují.
     
    78
    Severočeši jsou pod obrovským tlakem a především obránci by si potřebovali trochu odpočinout. To se ale nestane, jelikož Slavia kombinuje na pravé straně útočné poloviny.

    Michal Luxa

    Góly: 16. Stanciu, 42. Kuchta (Masopust), 84. Ousou (Plavšić)

    Karty:   7. Kačaraba (SLA) – 15. Jan Rezek (TEP), 37. Shejbal (TEP), 70. Fortelný (TEP)   59. Mareček (TEP)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    SK Slavia Praha: Mandous – Masopust, Ousou, Kačaraba (62. Plavšić), Oscar – Holeš, Hromada (75. Madsen) – Schranz (56. Lingr), Stanciu (C), Olayinka (62. Krmenčík) – Kuchta (75. Samek).
    Náhradníci: O. Kolář – Krmenčík, Lingr, Madsen, Plavšić, Samek, Traoré.

    Tréner: Jindřich Trpišovský

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal – Jukl, Kodad (64. Fortelný), Mareček, Krunert – Jan Rezek (46. Černý), J. Mareš (64. Trubač).
    Náhradníci: Čtvrtečka – Chlumecký, Ledecký, Hyčka, Trubač, Fortelný, Černý.

    Tréner: Jiří Jarošík

    Rozhodca: Machálek – Nádvorník, Mokrusch