Brentford – Everton 1:0 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:0 (odl.) | Leicester – Watford 4:2 (kon.)
Manchester City – West Ham 2:1 (kon.) | Chelsea – Manchester United 1:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (1:0)
West Ham United
Nedeľa 28.11.2021, 15:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Napriek tomu, že výsledok je tesný, tak Manchester City mal zápas od prvej do poslednej minúty pod kontrolou a pripísal si ďalšie tri body. West Ham zaostal za očakávaniami. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (17:01:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Manuel Lanzini (WHU) - 2:1
     
    90+4
    West Ham United dal gól!
    Hostia sa predsa len dočkali, no neskoro. Napriek tomu sme videli fantastický gólový moment, o ktorý sa postaral MANUEL LANZINI. Spred šestnástky zakončil volejom do rohu bránky, lopta sa od žrde odrazila do siete.
     
    90+3
    Už sa naozaj iba dohráva. Manchester City drží loptu na svojich kopačkách, West Ham iba čaká na záverečný hvizd.
     
    90+1
    Bernardo Silva mohol korunovať svoj dnešný skvelý výkon aj gólom. Fernandinho mu poslal prihrávku za obranu, vychutnal si Fabiańskiho, no kvôli ofsajdu sa nakoniec nemohol tešiť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    90. Fernandinho (MAC) - 2:0
     
    90
    Manchester City dal gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o svojej výhre. Krásne to vykombinovali na ľavom krídle, Gabriel Jesus si naviezol loptu do vápna, prihral pod seba a jej hranicu a FERNANDINHO z prvej trafil k žrdi, kde Łukasz Fabiański nemohol zasiahnuť.
     
    89
    Jarrod Bowen sa na krídle nepresadil, výborne proti nemu zasiahol Aymeric Laporte a zobral mu loptu. Na druhej strane neprešiel Gabriel Jesus cez Tomáša Součeka.
     
    88
    João Cancelo sa zľava dostal do pokutového územia, pomedzi dvoch hráčov West Hamu poslal veľmi zlý center vysoko nad bránku hostí.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Fernandinho.
     
    86
    Declan Rice to skúsil individuálne, po ľavom krídle sa výborne dostal až do pokutového územia. Bohužiaľ pre neho, preváhal moment na prihrávku pred bránku a lopta mu ušla za čiaru.
     
    85
    Dlhý pas na krídlo poslal Ben Johnson okamžite do Joãa Cancela a získal roh. Jarrod Bowen poslal center do päťky, Ederson vo vzduchu boxoval pred presilou futbalistov West Hamu.
     
    84
    Benjamin Johnson to nemal na center, prihral dozadu. West Ham sa usadil na útočnej polovici, je to však ďaleko od bránky Edersona.
     
    83
    Manchester City sa snaží držať loptu a nerobiť si v závere problémy. Stále je to ale iba o jeden gól a aj napriek tomu, že West Ham veľa neukázal, môže jednou šancou udrieť.
     
    81
    Raheem Sterling vysunul kolmicu do šestnástky, razom sa sám pred gólmanom ocitol v stopercentnej možnosti Ilkay Gündoğan. Chcel zakončiť okolo poľského brankára, Łukasz Fabiański vytiahol výborný zákrok ľavou rukou.
     
    80
    Michail Antonio si pred autovým vhadzovaním poriadne vyčistil loptu, ktorá je výrazne mokrá. Dlhý aut si našiel iba Ederson.
     
    79
    Declan Rice poslal z takmer 30 metrov veľmi štipľavý projektil. Jeho pokus však letel zhruba rovnakým smerom, nezmenil trajektóriu a šiel do miest, kde Ederson dočiahol.

    Matej Kubove

    Góly: 33. Gündoğan, 90. Fernandinho – 90+4. Lanzini

    Karty:   29. Laporte (MAC), 61. Cancelo (MAC)


    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan (C), Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling (87. Fernandinho).
    Náhradníci: Steffen, Carson – Stones, N. Aké, Zinčenko, Fernandinho, Palmer, McAtee.

    West Ham United: Fabiański – Johnson, C. Dawson, K. Zouma, Cresswell (62. Coufal) – Souček, Rice (C) – Fornals, Benrahma (59. Lanzini), Masuaku (75. Bowen) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Coufal, Diop, Lanzini, Vlašić, Noble, Král, Jarmolenko, Bowen.