Udinese – CFC Janov 0:0 (kon.) | AC Miláno – Sassuolo 1:3 (kon.) | Spezia – Bologna 0:1 (kon.)
AS Rím – Turín 1:0 (kon.) | Neapol – Lazio 4:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:3 (1:2)
U.S. Sassuolo Calcio
cz Nedeľa 28.11.2021, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:7. (16:55:38)
     
    Je konec! Sassuolo i v letošní sezóně vítězí na půdě AC Milán. Hosté dnešní duel ovládli výsledkem 3:1. Do vedení se po dvaceti minutách dostal domácí celek, když se hlavou prosadil Alessio Romagnoli. O bleskové vyrovnání se parádní střelou postaral Gianluca Scamacca. Do vedení se pak Sassuolo dostalo díky nešťastnému zásahu Simona Kjaera. AC se po změně stran tlačilo do útoku. Hostům ale dal klid na kopačky třetí brankou Domenico Berardi. Následně byl ještě vyloučen Romagnoli, což zhatila všechny šance AC na návrat do utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mert Müldür dostal přihrávku na levou stranu, odkud vyslal další přihrávku na hranici velkého vápna, jenže míč jen odevzdal domácím.
     
    90+2
    Tonali se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, ale Ibrahimovič míč do branky nedostal ani rybičkou.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Giacomo Raspadori, přichází Vlad Chiricheş.
     
    90
    Domácí brankář nakopl míč na levou stranu, jenže Ibrahimovič jeho pobídku nedokázal prodloužit za sebe. Zadáci Sassuola snadno získali míč.
     
    89
    Domácí AC v samotném závěru utkání zahrávalo rohový kop. Hernández odcentroval na zadní tyč, jenže Junior Messias v záklonu nedal své hlavičce dostatečnou razanci.
     
    88
    Domácí brankář vyrazil na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho nákop ale Leao nedokázal udržet ve hře.
     
    87
    Ibrahimovič napadal rozehrávku Sassuola na jeho polovině. Fotbalisté v bílém si dali na švédskou hvězdu pozor a odehráli míč dopředu.
     
    86
    Mert Müldür na levé straně našel Ayhana, kterému k zakončení u vzdálenější tyčky scházely snad dva kroky. Domácí jsou zralí na ručník.
     
    85
    Hosté se v závěru dnešního souboje nikam neženou. Domácí Kalulu si navíc všiml jednoho z napadajících soupeřů a odehrál míč na levou stranu.
     
    84
    Sandro Tonali prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže jeho centr přiletěl do míst, kde zasáhla defenziva AC Milán.
     
    83
    Simon Kjaer včas vystoupil na levé straně a vnějším nártem odkopl míč do bezpečí. Hostující Sassuolo bude vhazovat na polovině AC Milán.
     
    82
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Pierre Kalulu.
     
    81
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Hamed Traorè.
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Matheus Henrique, přichází Jeremy Toljan.
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Abdou Harroui.
     
    80
    Simon Kjaer si nechtěl komplikovat život a raději si pomohl malou domů do rukavic brankáře domácího AC Milán. Domácí jsou v posledních minutách směrem vpřed bezzubí.
     
    79
    Sassuolo zahrávalo přímý kop na hranici velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Berardi, ale domácí brankář jeho dělovku vyrazil před sebe.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 22. A. Romagnoli (Hernández) – 25. Scamacca (Raspadori), 34. Kjaer (vla.), 67. D. Berardi (Henrique)

    Karty:   54. Binnásir (ACM), 56. Hernández (ACM), 71. Tonali (ACM), 74. Kjaer (ACM) – 28. Maxime López (SAS), 39. Raspadori (SAS)   78. A. Romagnoli (ACM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:7.
    AC Miláno: Maignan – Florenzi (70. Pellegri), Kjaer, A. Romagnoli, Hernández – Bakayoko (46. Kessié), Binnásir (61. Tonali) – Saelemaekers (82. Kalulu), B. Díaz (46. Messias), Leão – Ibrahimović.
    Náhradníci: Mirante, Tătăruşanu – Kalulu, Ballo-Touré, Tonali, Messias, Gabbia, Pellegri, Krunić, Conti, Kessié, Maldini.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür, K. Ayhan, G. M. Ferrari, Kyriakopoulos – Frattesi (81. Harroui), Maxime López, Henrique (81. Toljan) – D. Berardi (81. Traorè), Scamacca (60. Defrel), Raspadori (90. Chiricheş).
    Náhradníci: Satalino, Pegolo – Chiricheş, Peluso, Toljan, Harroui, Magnanelli, Traorè, Rogério, Defrel.

    Rozhodca: Manganiello – Fiore, Raspollini