Brest – Montpellier 0:4 (kon.) | Remeš – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
koniec
Stade de Reims
2:0 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Sobota 11.12.2021, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne znovu prohrálo a zůstává na poslední pozici Ligue 1, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:56:45)
     
    Sledovali jsme střetnutí, které ovlivnila především červená karta! Denis Bouanga zamířil předčasně pod sprchy a Saint-Étienne už nezískalo územní převahu! Ve druhém poločase se ASSE ještě snažilo udělat něco s výsledkem, jenomže velké příležitosti nepřicházely. A tak v závěru udeřila Reims, kterou definitivně uklidnil Nathanaël Mbuku. Pokud sečteme všechny aspekty hry, tak domácí celek vyhrál zaslouženě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Yvan Neyou vybojoval další rohový kop, Saint-Étienne se ještě snaží něco udělat s výsledkem. Jenomže Vahbí Chazrí nepřekopl ani prvního bránícího hráče ve vápně.
     
    90+3
    Anastasios Donis se vrátil, aby pomohl spoluhráčům s bráněním, ovšem zahrál rukou. Vahbí Chazrí tak mohl poslat další centr před branku, avšak znovu byla situace odvrácená.
     
    90+2
    Domácí celek kombinoval znovu kolem šestnáctky soupeře, ovšem po chvíli se nedovoleným zákrokem prezentoval Bradley Locko.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
    89. Nathanaël MBUKU - 2:0
     
    89
    Reims právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto a ASSE zůstane na poslední pozici! Timothée Kolodziejczak netrefil balon, čímž vznikl soupeřovo přečíslení. Hugo Ekitike přihrával na hranic vápna a zcela volný NATHANAËL MBUKU uklidil balon do pravého spodního rohu branky – 2:0. Asistence: Hugo Ekitike.
     
    88
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Miguel Ángel Trauco, přichází Jean-Philippe Krasso.
     
    87
    Jdeme do koncovky zápasu a další nedovolený zákrok si vybojoval Hugo Ekitike, který chvíli zůstal ležet na trávníku. Poté Reims rozehrála volný kop, jenž byl odvrácen.
     
    86
    Další standardní situace pro hostující mužstvo, když Sambou Sissoko došlápl na kotník soupeře. Míč se znovu kroutil před branku, ale ve vzduchu byl nejvýše Wout Faes.
     
    85
    Hráči v zelených dresech kombinovali na útočné polovině a Yvann Maçon vybojoval rohový kop. Centrem od praporku se prezentoval Vahbí Chazrí, který na první tyči našel jen soupeře.
     
    83
    V posledních minutách sledujeme hodně soubojů, což spíše vyhovuje domácím hráčům. ASSE totiž nemůže nadechnout k souvislejšímu tlaku, jelikož hra se hodně kouskuje.
     
    81
    Dlouhý pas ASSE mířil na hranici vápna a nedaleko se pohyboval Vahbí Chazrí. Jenomže blíže k míči to měl Predrag Rajković, kterému musí být v posledních momentech pořádně chladno.
     
    80
    Reims už vystřídala všechny hráče, naopak Saint-Étienne může udělat ještě jednu změnu. Vraťme se na trávník, kde Stefan Bajic chytil pokus z pravé strany vápna.
     
    79
    V přerušené hře je dalším potrestaným hráčem Vahbí Chazrí (Saint-Étienne), jenž si zřejmě pustil pusu na špacír.
     
    78
    Moreto Cassama získal balon a otočil kormidlem hry. Do šestnáctky se hnal Anastasios Donis, který si chtěl vybojovat pokutový kop a ochotně upadl na hrací plochu.
     
    77
    Saint-Étienne je u balonu a snaží se o kombinaci, která ale probíhá kolem středového kruhu. Dostanou se hostující hráči blíže k soupeřově brance?

    Michal Luxa

    Góly: 23. Touré (pen.), 89. Mbuku (Ekitike)

    Karty:   53. Konan (REI), 55. Faes (REI) – 67. Maçon (SET), 79. Chazrí (SET)   45+1. Bouanga (SET)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 19:16.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Gravillon, Faes (C), Konan (64. Locko) – Matusiwa (76. Sissoko), Lopy (64. Cassama), Flips – Kebbal (74. Mbuku), Touré (64. Donis), Ekitike.
    Náhradníci: Penneteau – Cassama, Donis, Doumbia, Koffi, Locko, Mbow, Mbuku, Sissoko.

    Tréner: Oscar Garcia

    AS Saint-Étienne: Green (46. Bajic) – Gabriel Silva (54. Maçon), Nade, Kolodziejczak, Trauco (88. Krasso) – Boudebouz, M. Camara, Youssouf (54. Neyou) – Nordin (74. Lhéry), Chazrí (C), Bouanga.
    Náhradníci: Bajic – Aouchiche, Douath, Krasso, Lhéry, Maçon, Moueffek, Neyou, Sow.

    Tréner: Claude Puel

    Rozhodca: Gaillouste – Pasqualotti, Evrard