Chabarovsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Vladivostok – Nižnekamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 3:2 (po pr.)
Barys – Jekaterinburg 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Novgorod – S.Moskva 1:3 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
SKA Petrohrad
cz Pondelok 27.12.2021, 10:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:22 Sergej TĚREŠČENKO - 3:2
     
    54:22
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě! K využití přesilovky Chabarovsku stačilo jen osm sekund. A podíl na tom má i česká dvojice. Puk putoval po trase Lenc – Tomášek – SERGEJ TĚREŠČENKO a posledně jmenovaný z pozice levého beka prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci přitom odvedl i clonící Grebenščikov, který držel pozici až do poslední chvíle – 3:2. Asistence: David Tomášek a Radan Lenc.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Mat Robinson – 2 min., podrážení).
    53:30 Alexandr GORŠKOV - 2:2
     
    53:30
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté si nepohlídali rychlý brejk a podruhé v utkání přicházejí o vedení! Kolem trestných lavic uhánějícího ALEXANDRA GORŠKOVA marně stíhal Sedov a hodně červenat se musí gólman Nikolajev, za něhož překvapivě propadla střela z nulového úhlu. Asistence: Vladimir Butuzov.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., podrážení).
     
    32:43
    Šikula Butuzov se protáhl mezi třemi soupeři a najednou měl před sebou otevřený výhled. Mířil křížem k levé tyči a nechybělo moc, aby vyrovnal! Odhadem tak patnáct, dvacet centimetrů.
     
    32:29
    Další chabarovský útok vypadal o poznání lépe! Svjatoslav Grebenščikov si v plné rychlosti najel až před Nikolajeva a toho střelou mezi nohy posadil na zadek.
    29:12 Anton BURDASOV - 1:2
     
    29:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka a ztracené vedení si Petrohrad bere zpět! Hosté roztočili v pásmu obávaný kolotoč, Kuzmenkovu nahrávku na pravou stranu Alikin snad ani neviděl, protože nechal odkrytou celou polovinu branky. Bez přípravy zakončující ANTON BURDASOV tak měl relativně snadnou úlohu, stačilo mu prostřelit klečícího obránce. Asistence: Andrej Kuzmenko a Nikita Gusev.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Roman Byčkov – 2 min., krosček).
     
    27:26
    Velký závar před Alikinem a nespočet petrohradských šancí! Nejblíže ke gólu měl Emil Galimov, jenž křížem trefil tyč.
     
    25:04
    Dmitrij Archipov uháněl s obráncem v zádech na Nikolajeva! Vracející se soupeř ho však natolik rozhodil, že Archipov nemohl jít do kličky a nakonec snad svoje sólo ani nezakončil.
    18:54 Gleb ZYRJANOV - 1:1
     
    18:54
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Dmitri Nikolajev krátce po buly vychytal z dálky zakončujícího Gizdatullina, ale na bekhendovou dorážku GLEBA ZYRJANOVA už byl krátký. Asistence: Artur Gizdatullin a Roman Byčkov.
    17:18 Andrej KUZMENKO - 0:1
     
    17:18
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Favorit otevírá skóre v přesilovce! Dobrý nápad měl ANDREJ KUZMENKO, druhý nejproduktivnější hráč KHL stál u krátkého mantinelu, zprava objel branku a na dlouhou hůl puk zasunul ke vzdálenější tyči. Krásná práce. Asistence: Nikita Gusev a Mikko Lehtonen.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dmitrij Znacharenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:37
    Jevgenij Alikin se zaskvěl i při druhé petrohradské šanci! Anton Burdasov vrátil v přečíslení před branku Bardakovovi, ale ani on nebyl schopen Alikina z výhodné pozice překonat.
     
    06:06
    Jevgenij Alikin se blýskl skvělým zákrokem! Andrej Kuzmenko našel u vzdálenější tyče Burdasova a ten okamžitě pálil směr brána. Přesunující se strážce chabarovské svatyně zvedl levý beton a jím kotouč vykopl.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 19. Zyrianov (Gizdatullin, Byčkov), 54. A. Gorškov (Butuzov), 55. S. Těreščenko (Tomášek, Lenc) – 18. Kuzmenko (N. Gusev, M. Lehtonen), 30. Burdasov (Kuzmenko, N. Gusev)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák, Jevgrafov) – S. Těreščenko, R. Pedan, Volgin (A), Byčkov, Znacharenko, Pivcakin – Grebenščikov, Tomášek, Lenc – A. Gorškov, Nikolišin, Butuzov (A) – Archipov, , Fajzullin (C) – Ľubimov, Gizdatullin, Zyrianov – Gopijenko.
    Tréner: Michail Kravec.

    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson, Samonov) – Fantenberg, N. Sedov, M. Lehtonen, M. Robinson (A), Kamalov, Soljannikov, Pylenkov – Kuzmenko, Bardakov, Burdasov (C) – N. Gusev (A), M. Vorobjov, Danila Moisejev – E. Galimov, L. Komarov, Ketov – K. Marčenko, Cicjura, Alexandr Volkov.
    Tréner: Valerij Bragin.

    Rozhodca: Sergejev, Soin – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 500