Buffalo – Columbus 3:4 (po pr.) | Boston – Carolina 0:6 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 0:2 (kon.)
Montreal – Washington 2:5 (kon.) | St. Louis – NJ Devils 4:7 (kon.) | Calgary – Toronto 5:2 (kon.)
Colorado – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:7 (1:2, 2:0, 1:5)
New Jersey Devils
cz Piatok 11.02.2022, 02:12 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek všechno, přeji dobré páteční ráno a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (05:00:51)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na bránu: 31 – 29
    Využití přesilovek: 0/5 – 0/4
    Trestné minuty: 8 – 10
    Vyhraná vhazování: 30 – 37
     
    Tři hvězdy utkání

    Nico Hischier (NJD) – 2+1
    Brayden Schenn (STL) – 2+0
    Jegor Šarangovič (NJD) – 1+2
     
    Češi a Slováci v utkání

    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, 1 střela na bránu, účast 0, 0 TM, čas na ledě 17:08
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 střel na bránu, účast +1, 0 TM, čas na ledě 13:24
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jordan Binnington (STL) – 22 zákroků, 5 OG, procentuální úspěšnost zákroků 81,5 %, čas na ledě 58:55
    Jon Gillies (NJD) – 27 zákroků, 4 OG, procentuální úspěšnost zákroků 87,1 %, čas na ledě 60:00
     
    Duel Blues s Devils tak i díky divokým závěrečným minutám končí nakonec vysokým vítězstvím New Jersey 7:4! Ďáblové předvedli ve třetím dějství klíčový obrat, když si vzali vedení zpět díky dvěma zásahům, které v rozmezí necelých tří minut zajistili Jegor Šarangovič a Nico Hischier. Po jejich trefách prohrávalo St. Luis 3:4. V samotném závěru duelu pak hosté přidali další gól, Modrásci na něj dokázali v power-play odpovědět, jenže následně pak ještě dvakrát inkasovali do odkryté klece, díky čemuž je nakonec výsledek takový, jaký je. Devils ale mohou slavit, získali cenné vítězství, ačkoliv průběh celého utkání lze považovat za vyrovnaný, protože každý chvilku tahal pilku.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Nico HISCHIER - 4:7
     
    59:51
    Devils právě vstřelili branku!
    A nyní je jasno definitivně, New Jersey tenhle zápas vyhraje, Jordan Binnington může zpět do brány. NICO HISCHIER vyjel s pukem do středového kruhu, propálil dalekonosnou ranou jediného beka, trefil prázdnou klec a Devils mohou slavit vítězství! Asistence: Jegor Šarangovič.
     
    59:42
    New Jersey vyhodilo na zakázané uvolnění, takže nás čeká minimálně ještě jedno buly, na něm byli úspěšnější Ďáblové, kteří jdou na ose hřiště kupředu.
     
    59:25
    Ale Bluesmani to ještě stále nevzdávají, Jordan Binnington je opět na střídačce a ránu Vladimira Tarasenka z pravého kruhu musí krotit Jon Gillies ve své lapačce.
    58:41 Jesper BOQVIST - 4:6
     
    58:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak nyní už snad přece jen jasno je! St. Louis odvolalo gólmana, ale Devils vyhodili kotouč přes všechny čáry, JESPER BOQVIST měl nejrychlejší nohy, přejel celé kluziště a z ostrého úhlu poslal puk do prázdné klece Blues – 6:4 pro New Jersey! Asistence: Damon Severson.
    58:17 Brayden SCHENN - 4:5
     
    58:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hotovo ještě není, Jordan Binnington utekl na střídačku. Pavel Bučněvič pak bekhendem z rohu kluziště přihrál do předbrankového prostoru, kde byl dostatečně důrazný BRAYDEN SCHENN, jenž dorazil kotouč do klece Devils – 4:5! Asistence: Pavel Bučněvič.
    57:41 Jimmy VESEY - 3:5
     
    57:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Je nejspíš rozhodnuto, krásnou individuální akci nyní předvedl JIMMY VESEY, jenž si prohodil kotouč mezi bruslemi a pak parádním bekhendovým projektilem z pravého kruhu do vzdálenějšího rohu brány trefil přesně! Jordan Binnington byl bez šance, New Jersey už vede 5:3. Asistence: Jonas Siegenthaler, Pavel Zacha.
     
    57:31
    Jako by chtěl Pavel Zacha popřít má slova, nyní najížděl na střílený pas do mezikruží, ale k zakončení celé akce mu dva kroky chyběly.

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 16. K. Kostin (Sundqvist, Krug), 26. B. Schenn (Parayko, R. O'Reilly), 36. Faulk, 59. B. Schenn (Bučnevič) – 3. P. K. Subban, 16. M. McLeod (Severson, Vesey), 50. Šarangovič (N. Hischier, Ty Smith), 52. N. Hischier (P. K. Subban, Šarangovič), 58. Vesey (Siegenthaler, Zacha), 59. J. Boqvist (Severson), 60. N. Hischier (Šarangovič)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Bučnevič, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Perron, I. Barbašev, Saad – Sundqvist, K. Kostin, Joshua.
    Tréner: Craig Berube.

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Tréner: Lindy Ruff.

    Rozhodca: MacDougall, Hebert – Suchánek, Nansen.

    Diváci: 18 096