TK ženské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu (kon.) | TK mužské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference mužské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu

cz Štvrtok 13.01.2022, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila, děkujeme za pozornost. (14:45:41)
     
    Zdeněk Zikmund děkuje hostům i novinářům a s přáním brzkého uzdravení Petru Nedvědovi tiskovou konferenci ukončil.
     
    „Chtěl bych apelovat na extraligu, aby skutečně prováděla PCR testování hráčů stejně jako to mají od 17. ledna za povinnost zaměstnavatelé,“ uvedl Jan Černý.
     
    „Nevím o žádném hráči, který by vyjádřil obavy z cesty do Číny. Naopak se ozval David Krejčí, který chtěl podobnou zveřejněnou informaci dementovat,“ prohlásil Filip Pešán.
     
    „Termín tiskovky je možná trochu nešťastný, ale jak jsem říkal, je do 24. ledna čas na změny. I kdyby to byla finální nominace, příliš by se nelišila,“ odpovídá Petr Nedvěd.
     
    „Některé odpovědi mě vedou k dotazu: je tohle nominační tisková konference na olympiádu, nebo seznam hráčů, které zvete na přípravu?,“ udeřil hřebíček na hlavičku Robert Záruba.
     
    „Není na pořadu dne, abych každého hráče obvolával,“ zní odpověď Petra Nedvěda na dotaz, zda hokejisté z nominace byli dopředu informováni,
     
    „Postavení brankářů jsme konzultovali i se Zdeňkem Orctem a všichni jsou na stejné startovní čáře,“ řekl Petr Nedvěd.
     
    „Nechceme navázat na výsledky Euro hockey tour, to je jasné. Ale chtěl bych připomenout, že loni jsme prošli EHT výsledkově velmi slušně a na mistrovství světa jsme to nepotvrdili, tak věřím, že se do nejlepší formy dostaneme až na olympiádě,“ prohlásil trenér Pešán.
     
    „Jediný předolympijský zápas se Švédy bude mít parametry utkání, ale oficiálně se počítá jako tréninkový zápas. Bude to ještě předmětem jednání s IIHF,“ řekl Jan Černý.
     
    „Kapitána oznámíme nejdříve hráčům, do začátku turnaje je ještě měsíc,“ odpovídá reprezentační trenér.
     
    „Budeme mít skupinu 30 hráčů v záloze, se kterými budeme komunikovat. Ti budou muset vyplňovat vše ohledně testování a podobně, jako by jeli na olympijské hry,“ upřesnil Jan Černý.
     
    „Tomášek, Flek, Huml... asi nemá smysl vyjmenovávat všechny náhradníky, je jich celá škála. Samozřejmě přizpůsobíme kemp vývoje situace, uvidíme, jestli pojede dál extraliga i další soutěže,“ pokračuje Nedvěd.
     
    „Samozřejmě bych si přál, aby hráči z extraligy nenastoupili 1. února, když druhého máme letět na olympijské hry. Ale jsou věci, které nedokážeme ovlivnit,“ pokrčil rameny před kamerou Petr Nedvěd.
     
    „Máme zkušený tým s průměrným věkem okolo 30 let, v Rize nám chybělo víc lídrů, proto jsme vsadili víc na zkušenosti než na mládí,“ odpovídá Filip Pešán. „Olympiáda je specifická, hraje se méně zápasů než na MS,“ dodal Nedvěd.
     
    „Chlapík a Jašek jsou mezi hráči, kteří jsou připraveni v případě změn, ke kterým ještě může dojít. Soupiska není nafukovací a věřím, že jsme vybrali správnou chemii. Totéž platí třeba o Milanu Gulašovi, který je v širší nominaci. Definitivní tečka nastane až 24. ledna,“ dodal Petr Nedvěd.
     
    „Brankář Bartošák měl své problémy, ale ty jsou pryč, věříme mu, prokázal své schopnosti již i na mistrovství světa,“ řekl Petr Nedvěd.
     
    „V dnešní nominaci je 24 jmen z povolené soupisky 25 hráčů, zbývající jméno doplníme do uzávěrky nominací,“ vysvětlil nesoulad v nominaci Zdeněk Zikmund.
     
    „Přerušení KHL pro nás komplikace není. I ostatní země mají reprezentanty v Kontinentální lize. Budeme čekat na hráče, kteří budou přijíždět ze svých soutěží a i kdyby se zastavila další soutěž, přivítáme hráče v kempu,“ dodal Pešán.

    Karel Jedlička

    Nominace Česka na ZOH 2022:
    Brankáři:
    Šimon Hrubec (Omsk), Roman Will (Čeljabinsk), Patrik Bartošák (Chabarovsk)

    Obránci:
    Ronald Knot, Lukáš Klok (oba Nižněkamsk), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva), Libor Šulák, Vojtěch Mozík (oba Vladivostok), Tomáš Kundrátek (Třinec)

    Útočníci:
    Roman Červenka (Rapperswill), Jan Kovář (Zug), Matěj Stránský (Davos), Michael Frolík (Lausanne), Jiří Smejkal (Lahti), Vladimír Sobotka, Michal Řepík (oba Sparta Praha), David Krejčí (Olomouc), Michael Špaček (Frölunda), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Oskarshamm), Radan Lenc (Chabarovsk), Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák (oba Čeljabinsk).