Třinec – Zlín 6:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:4 (kon.) | Pardubice – Kladno 4:3 (po pr.)
Sparta Praha – Hradec Králové 4:1 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Mountfield HK
cz Piatok 14.01.2022, 18:30 • O2 arena, Praha 8–Libeň • Tipsport extraliga (ČR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    48:42 Miroslav FORMAN - 4:1
     
    48:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    MIROSLAV FORMAN si zadělává na hattrick, připisuje si dnešní třetí kanadský bod a rozšiřuje náskok sparťanů na tři zásahy! Pražský útočník si od mantinelu vyjel blíže k brance a padajícího Kiviaha překonal ranou mezi betony – 4:1! Asistence: Filip Chlapík.
    30:59 Radek PILAŘ - 3:1
     
    30:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    V Libni máme sníženo, Machovský přichází o čisté konto! Lalancette z rohu posunul puk na volného RADKA PILAŘE, který popojel dopředu a zakončil. Jeho první střelu zblokoval bránící hráč, následná dorážka už ale skončila v síti – 3:1! Asistence: Christophe Lalancette, Kelly Klíma.
    24:18 Filip CHLAPÍK - 3:0
     
    24:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o tři branky, Pražané svou první přesilovkou nepohrdli! Thorell z pravého kruhu nasměroval puk před brankoviště k volnému FILIPU CHLAPÍKOVI, který jej následně na druhý pokus protlačil za bezmocného brankáře – 3:0! Asistence: Erik Thorell.
    19:03 Miroslav FORMAN - 2:0
     
    19:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kiviaho v poslední minutě periody loví puk ze své svatyně, parádní akce Sparty vede k její druhé brance! MIROSLAV FORMAN prorazil do útoku, poslal puk na kruh Buchtelemu, projel před brankoviště a když mu jeho parťák z prvního útoku pryž následně vrátil, protečoval jí za brankáře – 2:0! Asistence: Jan Buchtele.
    09:43 Oleg POGORIŠNYJ - 1:0
     
    09:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Mountfield úvod početní výhody hrubě nezvládl, Pražané se ve vlastním oslabení dostávají do vedení! Forman se s pukem protáhl až na kruh a přihrál k modré čáře dojíždějícímu OLEGU POGORIŠNÉMU, který následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0! Asistence: Miroslav Forman, Jan Buchtele.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 10. Pogorišný (M. Forman, Buchtele), 20. M. Forman (Buchtele), 25. Chlapík (E. Thorell), 49. M. Forman (Chlapík) – 31. R. Pilař (Lalancette, Kelly Klíma)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – A. Polášek (A), Mikliš, T. Pavelka, Pogorišný, David Němeček, M. Jandus – Buchtele (A), Chlapík, M. Forman – R. Horák, E. Thorell, Řepík (C) – Prymula, D. Kaše, D. Přibyl – J. Konečný, Vitouch, Dvořáček.
    Tréner: Tomáš Hamara.

    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Šalda, Pinkas, Gaspar, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Tréner: Tomáš Martinec.

    Rozhodca: Mrkva, Ondráček – Gerát, Hynek.

    Diváci: 1 000.