Nice – Nantes 2:1 (kon.)
koniec
OGC Nice
2:1 (1:1)
FC Nantes
cz Piatok 14.01.2022, 21:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    V předehrávce 21. kola Ligue 1 hostí Nice protivníka z Nantes. Zápas druhého celku s devátým začne ve 21 hodin a vy jste k jeho sledování srdečně zváni!
    Seznamte se s rozhodčím
     
    Nice má na lídra PSG propastnou ztrátu, takže prioritou je pro něj udržet za sebou Marseille. Lepší skóre při shodném počtu bodů kazí počet zápasů, ten je v případě Nice o jeden vyšší. Poslední tři duely hráči jihofrancouzského klubu vyhráli (v Rennes i doma s Lensem 2:1, v Brestu pak přesvědčivě 3:0) a očekává se, že vítězná šňůra bude pokračovat.
     
    Nantes totiž na Nice neumí. Z posledních deseti pokusů ho porazilo jenom dvakrát a všechny body si z jeho stadionu odvezlo naposledy v listopadu 2015. Pro Nice tak hovoří už třetí aspekt (po domácím prostředím a lepším postavením v tabulce i vzájemná bilance).
     
    V prosinci mělo Nantes relativně snazší los, díky němuž se vyhouplo do horní části tabulky. Mezi jednogólové výhry nad týmy hrajícími o záchranu (Lorientem a Saint-Étienne) se vešla vítězná domácí přestřelka s Lensem a jako poslední se zrodila bezbranková plichta s Monakem. Bod by Kanárci jistě brali i v Nice.
     
    Zaměříme-li se na střelce, zjistíme, že Nice táhnou Amine Gouiri a Andy Delort z Alžírska, kteří dali dohromady 17 branek. Nantes drží nad vodou Randal Kolo Muani a Ludovic Blas, oba se shodně trefili sedmkrát.
    Na stadion se dostane 5 000 fanoušků
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Dante (C), Amavi – Búdawí, Thuram, Rosario, Kluivert – Dolberg, Gouiri.
    Náhradníci: Bulka – Claude-Maurice, Da Cunha, Delort, Daniliuc, J. Smith, Stengs, Guessand, Antoine Mendy.
    Trenér: Christophe Galtier.

    FC Nantes: Lafont (C) – Fábio, Sylla, Girotto, Corchia, Merlin – Bukari, Moutoussamy, Chirivella – Blas, Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Augustin, Coco, Geubbels, Pereira De Sa, M'Bemba, Achi Bouakline.
    Trenér: Antoine Kombouare.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Courbet.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Základní jedenáctky nastoupily na hřiště, kam je přivedl 44letý Ruddy Buquet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí hrají v pruhovaných dresech červeno-černé barvy, hosté oblékli žluté komplety a provedli výkop.
     
    2
    První útok domácí fotbalisté spolehlivě odrazili a o chvíli později se sami vydali na průzkum. Pablo Rosario nevěděl co s míčem, a proto ho z velké dálky vypálil. Jeho křižná rána skončila daleko od levé tyče.
     
    3
    Hráči Nantes pak sice zvládli přechod přes střed hřiště, ale za půlící čárou už si nevěděli rady. Ztráta míče je rychle donutila zařadit zpátečku.
     
    4
    Po roztažené hry doprava vyslal Hišám Búdawí nízký centr na hranici šestnáctky, z nebezpečné pozice odkopával stoper Andrei Girotto.
     
    5
    Na druhé straně podrazil Kephren Thuram Fábia, Nice tak bude čelit standardce ze střední distance.
     
    6
    Sebastien Corchia to měl na přímou střelu a ta také přišla. Exekutor nařízené standardky mířil na levou šibenici, ale tu o podstatný kus minul.
     
    7
    Domácí se prokombinovali na hranici vápna, za ni Khéphren Thuram neprošel. V pokračující akci pak Lotombovi odkopl Fábio míč do zámezí.
     
    8
    Po autu se na vlastní pěst vydal do šestnáctky Justin Kluivert. Jednoho soka obehrál, toho dalšího už nikoliv.
     
    9
    Nice pokračuje v útoku. Na Kluivertův centr zleva si na úrovni penalty naskočil Kasper Dolberg, na čáře připravený Alban Lafont neměl problém zakročit.
     
    10
    Nice rozehrálo standardku poté, co se Abdoulaye Sylla provinil podražením. Hrozbu nízkého centru odvrátil Andrei Girotto.
     
    12
    Domácí tým mačká Nantes. Pravděpodobně je jen otázkou času, kdy uvidíme první šanci.
     
    13
    Ta se rýsovala na levém křídle, jenže Justin Kluivert průnikovou přihrávku na hrací ploše nestihl.
     
    14
    Jordan Amavi na druhé straně dobře stínil Fábiovi, takže centr do vápna Nice nepřišel.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Sylla (Nantes).

    Pravý stoper zatarasil Kluivertovi cestu podkopnutím.
     
    16
    Držení míče: 85% : 15%.
     
    17
    Kvůli výrazné územní převaze a časté hře v útoku domácí nechali pootevřená zadní vrátka. Do nich strčil prsty Randal Kolo Muani a na stejné úrovni s vracejícím se zadákem chtěl obehrát brankáře. Jenže Walter Benítez proti němu vyběhl a vrhem pod nohy mu dobrou šanci sebral.
     
    19
    Lotombův sražený centr znamenal roh pro Nice. Justin Kluivert z něj poslal míč na malé vápno přímo na kopačku bránícího Corchii. Hosté tak zdánlivě složitou situaci zvládli.
     
    20
    Další roh pro Nice. Na zadní tyči vracel Dante hlavou před branku a trefil při tom ruku obránce! Rozhodčí neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop!
     
    21
    Nice právě vstřelilo branku!
    K penaltě se postavil KASPER DOLBERG a vůbec se s ní nepáral. Dánský útočník jednoduše napálil míč do středu branky, zatímco bezmocný Alban Lafont skočil ze svého pohledu doprava.
    21. Kasper DOLBERG - 1:0
     
    23
    Gólem nabuzený Dolberg to při napadání rozehrávky přehnal s agresivitou, za faul se hned omluvil.
     
    25
    Tentokrát se hráči Nice zmocnili míče povoleným způsobem a do vápna s ním hned utíkal Hišám Búdawí. Proti němu stihl vystoupit Sébastien Corchia a bylo po průniku.
     
    26
    Z brejku pak za obranu spěchal Ludovic Blas. Bohužel pro Nantes tak rychle, že se vystavil do ofsajdu.
     
    27
    Jordan Lotomba si na na pravé straně narazil s Búdawím a vracející se Bukari ho fauloval.
     
    28
    Kluivertův centr z nařízené standardky dopravil Sébastien Corchia do bezpečí. Hosté pak svoje protivníky vyhnali až za půlící čáru.
     
    30
    Domácí se vrátili zpět a Pedro Chirivella zablokoval jejich centr rukou. Nový pas vypadl z klubka hráčů a pokračoval dál za postranní čáru. Aut pro Nice.
     
    31
    Držení míče: 75% : 25%.
     
    32
    To bylo něco pro oko diváka! Jordan Lotomba oblafnul Fábia povedenou kličkou, za kterou by se toho času nestyděl ani brazilský hračička Ronaldinho.
     
    33
    Hosté se po delší době osmělili. Prodloužený pas si na pravé straně vápna našel Sebastien Corchia. Tělem si míč zpracoval a po dopadu na zem ho před Amavim napálil z voleje vysoko nad. Varování se každopádně počítá.
     
    35
    Kanárci převzali iniciativu a dusí Nice v jeho vápně. Po Merlinově sraženém pasu kopali hosté roh, na něj se však lépe připravili obránci.
     
    36
    Aktivita Nantes pokračuje. Quentin Merlin rozběhl ke koncové čáře Ludovica Blase, ten ještě ve skluzu poslal balon před branku, ale tam se nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    38
    Fotbalisté Nice hru raději uklidňují. Jejich kombinaci přerušují fauly, o čemž by mohl vyprávět Randal Kolo Muani nebo Samuel Moutoussamy.
     
    39
    Po nastěhování se na útočnou polovinu se rozběhl spoluhráčům Justin Kluivert. Vracející se Sébastien Corchia mu v poslední chvíli odkopl míč do zámezí.
     
    40
    Ve hře je i Nantes. Blas obrátil hru doprava, kam si zaběhl Samuel Moutoussamy. Tomu honem zatarasil cestu Jordan Amavi.
     
    42
    Když to nešlo kombinačně, pokusil se Ludovic Blas zahrozit individuálně. Z křídla se rozběhl směr brána, jenže zpevněného Lotombu nepřetlačil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Dante (Nice).

    Ludovic Blas si při samostatné akci obhodil Danteho a ten ho pár metrů před šestnáctkou podrazil.
     
    45
    Nantes právě vstřelili branku!
    Domácí dostali gól do šatny! Standardku šel rozehrát ANDREI GIROTTO a podle očekávání zvolil přímou střelu, kterou po zemi zakroutil pravou falší kolem zdi. Na jejím kraji stojící Kasper Dolberg se za míčem jen ohlédl, Walter Benítez si na něj sice sáhl, ale ani natažení rukou k tyči mu k zákroku nestačilo. Krásná trefa!
    45. Andrei GIROTTO - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 64% : 36%.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:2.
    Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:9.
     
    Favorizované Nice mělo v prvním dějství navrch. Však taky udeřilo z penalty, kterou po dvaceti minutách s přehledem proměnil Kasper Dolberg. Jenže i Nantes mělo světlé momenty, svého protivníka zaskočilo z nařízené standardky. Běžela poslední minuta první půle, když brankářem postavenou zeď krásně obstřelil Andrei Girotto. A tím srovnal stav na 1:1.
    Nantes se v Nice zatím překvapivě drží
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Fábio neodhadl míru rizika při souboji o míč, když Dolberga nešetrně skolil na zem.
     
    48
    Búdawího diagonální přihrávku na pravou stranu vápna zachytil Justin Kluivert a okamžitě poté cpal míč před branku. Tam se mohlo stát vše, ale míč nakonec odkopával Andrei Girotto. Pro bránící se Nantes to tak dobře dopadlo.
     
    50
    Až k rohovému praporku zahnaný Jordan Amavi vybojoval pozici pro Kluiverta. Ten se pokusil zleva proniknout do vápna, ale Quentin Merlin mu v tom zabránil.
     
    51
    Když to nešlo vlevo, přenesli domácí hru doprava. Jordan Lotomba tam při souboji s Bukarim upadl, rychle ale vstal a zachránil kombinaci.
     
    53
    K individuálnímu průniku se nadechl Amine Gouiri. A dobře udělal. Při svém sólu se vyhnul několika soupeřům a nakonec získal pro Nice roh.
     
    54
    Proti centru z něj vyběhl Alban Lafont a boxerským způsobem odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    56
    Nice právě vstřelilo branku!
    Favorit je zpátky ve vedení! Nebojácný KHÉPHREN THURAM nevídaně zrychlil hru, když ze středu hřiště táhl míč až před vápno. V jeho těsné blízkosti si přihrávkou do uličky narazil s Gouirim a tváří v tvář Lafontovi neselhal.
    56. Khéphren THURAM - 2:1
     
    58
    O vyrovnání usilující Osman Bukari vybojoval aspoň roh, Corchiův centr se nicméně neujal.
     
    60
    Po hodině hry tak Nantes prohrává v Nice 1:2, stále však má před sebou dost času.
     
    61
    Držení míče: 64% : 36%.
     
    62
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Andy Delort.
     
    63
    Zcela sám se na rohu malého vápna objevil Andy Delort! Polovysoký míč trefil nártem a Alban Lafont měl co dělat, aby střelci zmenšil úhel. Povedlo se! Nantes udržel ve hře o body důležitý zákrok ramenem.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Jordan Amavi (Nice).

    Krajní bek nešetrně dohrál Corchiu.
     
    65
    Krátce po standardce se do míče opřel Pedro Chirivella, z hlubokého záklonu ho napálil někam na tribunu. Dvacátá řada, řekl bych.
     
    67
    Už i Antoine Kombouare připravuje střídání. Pokud dobře vidím, tak je u laviček připravený Willem Geubbels. A nestojí tam sám.
     
    68
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Abdoulaye Sylla, přichází Willem Geubbels.
     
    68
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Samuel Moutoussamy, přichází Roli Pereira De Sa.
     
    69
    Ludovic Blas střílel kolem padajícího Danteho na přední tyč, tahle rána určitě měla gólové parametry! Chybělo pár decimetrů.
     
    70
    Na druhé straně pálil Justin Kluivert, jenže z tohoto úhlu bylo takřka nemožné se prosadit. Však to taky Alban Lafont dobře věděl.
     
    72
    Hosté se za údajný faul na Bukariho domáhali penalty! Rozhodčí však zůstal klidný a nechal hru plynout dál, podle jeho úsudku o faul nešlo.
     
    74
    Justin Kluivert obalamutil Girotta "Zidanovkou". Dobrou práci fanoušci ocenili potleskem.
     
    75
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Amavi, přichází Flavius Daniliuc.
     
    75
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Calvin Stengs.
     
    76
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    77
    Jordan Lotomba ve středu hřiště odhlavičkoval Merlinův oblouček. Takhle se Nantes za půlící čáru nedostane.
     
    78
    Když to nešlo vzduchem, zkusili to hosté po zemi. Kolem Rosaria se rozutíkal Pedro Chirivella, obratnou kličkou ale svého soka nepřelstil.
     
    79
    Až teď to hosté zvládli a dokonce pronikli až do vápna. V něm Ludovic Blas netrefil nůžky, v pokračující akci pak Andrei Girotto zacílil vysoko nad.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Osman Bukari, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    82
    Hru přerušily dva fauly, což je voda na mlýn Nice. Proti pravidlům se totiž provinili Andrei Girotto a Ludovic Blas. S rozehrávkou domácí tým nespěchá.
     
    83
    Další povedená finesa, Andy Delort nadchl diváky ve výskoku patou. To jen dokazuje, že má Nice ve svých řadách technicky zdatné hráče.
     
    85
    Dojem trochu zkazil faul Rosaria, ale každá ušetřená vteřina na útočné půlce dobrá.
     
    86
    Hosté už hrají vzadu na riziko a to se jim teď málem vymstilo! Soupeři tam totiž byli ve stejném počtu a nechybělo moc, aby se do šance dostal Andy Delort.
     
    87
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Sébastien Corchia, přichází Yannis M'Bemba.
     
    87
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Evann Guessand.
     
    88
    Obránci Nice měli potíže se dvěma rohovými kopy. Po tom prvním stěží zblokovali Augustinův pokus z úhlu a při tom druhém neuhlídali hlavičkáře M'Bembu. Ten naštěstí pro ně mířil do přesného středu branky, v němž se právě pohyboval Walter Benítez.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Na vlastní polovině zalezlí fotbalisté Nice pozorně vyčkávají, s čím dalším na ně soupeř vyrukuje.
     
    90+2
    A on to byl Merlinův prudký centr ze strany, který domácí srazili na rohový kop. No vida, šance na srovnání.
     
    90+3
    Z rohového kopu přilétl centr poslední naděje! Yannis M'Bemba při něm přehlavičkoval Rosaria a všichni napjatě sledovali, kam míč poletí. Chvíli se zdálo, že by mohl zapadnout pod břevno, ale nakonec skončil těsně nad. Z jihofrancouzského města si tak Nantes neodveze ani bod.
    90+3. M'Bemba zahodil šanci na vyrovnání
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Nice přetlačilo Nantes 2:1
     
    Držení míče: 55% : 45%.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:7.
    Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:17.
     
    Nice si vítězstvím nad Nantes upevnilo druhou příčku

    Nice mělo v prvním dějství navrch. Však taky udeřilo z penalty, kterou po dvaceti minutách s přehledem proměnil Kasper Dolberg. Jenže i Nantes mělo světlé momenty a svého protivníka zaskočilo z nařízené standardky. Běžel závěr první půle, když brankářem postavenou zeď krásně obstřelil Andrei Girotto. A tím srovnal stav na 1:1.

    Favorita vrátil v 56. minutě do vedení Khépren Thuram. Ten ladně protančil obranou až k vápnu, tam si narazil míč s Gouirim a zblízka neměl problém zakončit. Do trháku mohl svůj tým dostat Delort, ale trefil jenom Lafontovo rameno. Na druhé straně mířil kousek vedle Blas. Hosté se nadechli k závěrečnému tlaku a v poslední nastavené minutě kopali roh. Vyrovnání měl na hlavě střídající M'Bemba, jenže těsně přestřelil.

    Kanárkům tak do zpěvu nebylo, zato fotbalisté Nice si po čtvrté výhře v řadě upevnili druhý flek. (23:08:48)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 21. Dolberg (pen.), 56. Thuram (Gouiri) – 45. Girotto

    Karty:   44. Dante (NIC), 64. Amavi (NIC) – 15. Sylla (NAT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:17.
    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Dante (C), Amavi (75. Daniliuc) – Búdawí, Thuram, Rosario, Kluivert (87. Guessand) – Dolberg (62. Delort), Gouiri (75. Stengs).
    Náhradníci: Bulka – Claude-Maurice, Da Cunha, Delort, Daniliuc, J. Smith, Stengs, Guessand, Antoine Mendy.

    Tréner: Christophe Galtier.

    FC Nantes: Lafont (C) – Fábio, Sylla (68. Geubbels), Girotto, Corchia (87. M'Bemba), Merlin – Bukari (80. Augustin), Moutoussamy (68. Pereira De Sa), Chirivella – Blas, Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Augustin, Coco, Geubbels, Pereira De Sa, M'Bemba, Achi Bouakline.

    Tréner: Antoine Kombouare.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Courbet