Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa Bay – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
LA Kings – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
koniec
Nashville Predators
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Buffalo Sabres
cz Piatok 14.01.2022, 02:07 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje ze Severní Ameriky! NHL má dnes na programu jedenáct dalších zápasů. My se detailně zaměříme na souboj Nashville Predators s Buffalem Sabres.
     
    Nashville Predators

    Predátoři jsou zatím nejlepším celkem Západní konference, ve které jsou na 1. místě se ziskem padesáti bodů. Nashvilleu zatím sezóna vychází na výbornou, suverénně míří do play-off a může zvolna přemýšlet nad tím, kterého soupeře by chtěl vyzvat v 1. kole vyřazovací části.

    Formu mají Predators neskutečnou, vyhráli posledních pět zápasů. My si projdeme poslední čtyři výsledky. Nejdřív Nashville přetlačil ve Vegas zdejší Golden Knights 3:2, následně uspěl také v Los Angeles, kde vyhrál 4:2. V Arizoně pak triumfoval nad zdejšími Coyotes stejným poměrem jako předtím s Kings. Předevčírem se svěřenci Johna Hynese vrátili na svůj led a zde udolali 5:4 v prodloužení Colorado Avalanche.
     
    Buffalo Sabres

    Šavlím aktuálně patří až 14. příčka ve Východní konferenci, zatím zvládli na své konto nahromadit pouhých šestadvacet bodů. Šance na play-off mizí Buffalu v dáli, Sabres se letos nemohou dostat na delší sérii výher, spíš naopak. Vypadá to, že se letos budou muset obejít bez účasti ve vyřazovacích bojích.

    Forma Šavlí je totiž naprosto tragická. Buffalo prohrálo posledních šest zápasů v řadě! Předchozí čtyři výsledky vypadaly takto. Sabres nejprve podlehli v New Yorku zdejším Islanders 1:4, poté vydolovali bod v Bostonu, kde padli těsně 3:4 v prodloužení. Následně se vrátili na domácí led, jenže nestačili na San Jose Sharks (2:3) a předevčírem ani na Tampu Bay, která svěřence Dona Granata rozstřílela 6:1.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Předchozí vzájemné měření sil Nashvilleu s Buffalem proběhlo již téměř přesně před dvěma lety. Utkání to tehdy bylo těsné, přesto v něm Predators na vlastním ledě triumfovali, když udolali Sabres 2:1. Rozhodující branku tehdy v 54. minutě zaznamenal Craig Smith.

    19.1.20 Nashville Predators – Buffalo Sabres 2:1
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (NSH)
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Josi (C), Fabbro, A. Carrier, Ekholm (A), Benning, P. Myers – Duchene, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Kunin, Johansen, Cousins – Jeannot, Sissons, Luff – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Trenér: John Hynes.

    Buffalo Sabres: Dell – Jokiharju (A), Dahlin, C. Miller, Hägg, Pysyk, Bryson – Tuch, Cozens, J. Skinner (A) – V. Olofsson, Jankowski, R. Asplund – Okposo, Girgensons (A), Hinostroza – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Walsh, Chmielewski – Mills, Rody.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou těm z vás, kteří se rozhodli strávit ji sledováním souboje Nashvilleu s Buffalem. Favorit zápasu je jasný, Predators posledních pět zápasů vyhráli a vévodí Západní konferenci, Sabres předchozích šest klání prohráli a jsou na chvostu Východní konference, přesto je dnes možné, že se dočkáme i překvapení. Nebo Predátoři potvrdí roli favorita?...
     
    Do startu utkání zbývá deset minut, za Atlantikem však všechny zápasy startují s mírným zpožděním, nelekejte se tedy, že duel nezačne hned v 2:00.
     
    Zápas má opravdu klasické zpoždění, nelekejte se, během několika málo minutek určitě odstartujeme, hráči už přichází na led.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Úvodní buly vyhrály Šavle, které nahodily kotouč do útočného pásma. Jeff Skinner střílel po chvilce z vrcholu kruhů, bránu Nashvilleu však netrefil.
     
    00:38
    Predators rozehrávají z rohu obranného pásma, Luke Kunin přihrává bekhendem v rohu kluziště. Sabres se vymanily z náporu Nashvilleu zakázaným uvolněním.
     
    01:05
    Jacob Bryson rozehrává akci Buffala na obranné modré, z vrcholu pravého kruhu následně pálil Anders Bjork, jenž napálil puk do tvrzeného skla za kelcí Predators.
     
    01:42
    Buffalo setrvalo delší dobu v útočném pásmu, ale k další nebezpečné střele se nedostalo, kotouč získává Cole Smith.
     
    02:06
    Šavle spěchají po pravém křídle rychle kupředu, z pravé strany od modré čáry vypálil Henri Jokiharju, ale Juuse Saros kryje jeho ránu ve své náruči.
     
    02:43
    Buly před Sarosem vyhráli Sabres a Rasmus Dahlin vypálil od modré čáry, ale svůj pokus nasměroval jen do mantinelu za klecí Predátorů.
     
    03:05
    Alex Tuch se dostal v předbrankovém prostoru k zakončení bekhendem, Juuse Saros však měl první tyč dobře pokrytou a kotouč do své klece projít nenechal.
     
    03:49
    Predátoři rozehrávají z půlící čáry, na pravém hrazení má kotouč na čepeli Dante Fabbro, jenž nahazuje touš do pásma Sabres.
     
    04:18
    Buffalo se chtělo dostat kupředu jednoduchým nahozením, puk však za svou klecí sebral Philippe Myers a otáčí hru na druhou stranu.
     
    04:48
    Predátoři se nyní špatně domluvili za svou klecí, čehož na chvíli využil Cody Eakin, který se dostal k puku, vystřelit však nestihl.
     
    05:19
    Rasmus Dahlin předává v obranném pásmu kotouč Jacoba Brysonovi, který ho vyváží po levé straně až na půlící čáru a nastřeluje za klec Nashvilleu.
     
    05:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo z úvodního tlaku vytěžilo překvapivou první branku a otevírá skóre utkání! MARK JANKOWSKI vystřelil z pravé strany od modré čáry, Juuse Saros vyrazil kotouč jen před sebe do bránícího Matta Benninga, jenž si nešťastně srazil touš do vlastní sítě! Sabres vedou 1:0! Asistence: Mark Pysyk.
    05:30 Mark JANKOWSKI - 0:1
     
    06:40
    Nashville se okamžitě tlačí kupředu a chce dokázat, že tento stav nebude dlouho tolerovat. Jeho hráči již krouží po útočném pásmu.
     
    06:50
    Buly ve středním pásmu vyhráli hokejisté Sabres, konkrétně Zemgus Girgensons, jenž vrátil kotouč dozadu svým obráncům.
     
    07:13
    Nashville se dostal kupředu kolmou přihrávkou a Matt Duchene pálil z levého kruhu, Aaron Dell předvádí jeden z prvních zákroků večera.
     
    07:15
    Krátce o vhazování dostal kotouč k levé straně na modrou čáru Dante Fabbro, jeho ránu srazil John Hayden a Aaron Dell s ní tak neměl velké starosti.
     
    07:48
    Predators se usídlili v útočném pásmu a hledají vhodný prostor pro ránu. Z vrcholu pravého kruhu to zkusil Roman Josi, Aaron Dell měl přední tyč pokrytou.
     
    08:06
    Vhazování před svým brankářem vyhráli hráči Sabres a Mark Pysyk vyhazuje kotouč od zadního mantinelu ven z obranného pásma.
     
    08:19
    Aaron Dell vypomáhá svým obráncům s rozehrávkou, prudký kolmý pas šel na Alexe Tuche, akce ale končí zakázaným uvolněním.
     
    08:38
    Šavle se rychle dostali na druhou stranu kluziště, Jeff Skinner však nezpracoval přihrávku na levé hrazení a akce tak končí dřív, než začala.
     
    09:05
    Nashville se žene do protiútoku, Dante Fabbro to zkusil z pravé strany od modré čáry, ale Aaron Dell vyráží jeho ránu na zadní hrazení.
     
    09:40
    Dante Fabbro znovu pálil tentokrát z osy hřiště od modré čáry, Aaron Dell však jeho ránu vykopl betonem a zatím drží čisté konto.
     
    10:05
    Šavle rozjedou další akci z vlastního obranného pásma. Kotouč šel až za klec Sarose, kde však byli první obránci Predators a Mikael Granlund už spěchá s pukem vpřed.
     
    10:51
    Predátoři jen hodili kotouč přes útočnou modrou a šli střídat, Sabres ale také zrovna mění hráče, Colin Miller musí s akcí počkat.
     
    11:28
    Několik soubojů u hrazení, ze kterých vyšli lépe hráči Sabres, Rasmus Dahlin proniká na levém hrazení do třetiny soupeře.
     
    11:58
    Jacob Bryson přijel do souboje v rohu kluziště za vlastní svatyní a vydoloval zde kotouč, následně ho vyhodil do středu hrací plochy.
     
    12:27
    Alex Tuch si s pukem sjel až do mezikruží, odkud vypálil, do rány mu ale vložili hole dva soupeře a kotouč končí jen v rohu kluziště.
     
    12:58
    Predátoři se dostávají na puk před vlastním brankářem a rychle přesouvají hru na druhou stranu, Luke Kunin byl přidržen obráncem Buffala, sudí nepískají.
     
    13:27
    Nashville se usadil v útočném pásmu a jeho hráči si snaží najít vhodný palebný prostor, Ryan Johansen přihrává na pravý mantinel.
     
    13:58
    Dante Fabbro dostal kotouč na pravý mantinel a zkusil to ranou na přední tyč, kterou však o pár čísel netrefil.
     
    14:23
    Další akci svěřenců Johna Hynese zastavuje postavení mimo hru, když jeho svěřenci nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly.
     
    14:49
    Sabres se snažili projít po pravém hrazení kupředu, což se jim nakonec podařilo, Rasmus Asplund si následně sjel s pukem na levý kruh, ale jeho rána byla zblokována.
     
    15:08
    Philippe Myers se snažil zpracovat prudký kotouč na útočnou modrou, ten mu však utekl, rozehrávat může Mark Pysyk.
     
    15:37
    Jeff Skinner byl v první velké příležitosti utkání, sám se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti na ose hřiště v předbrankovém prostoru. Svým projektilem však trefil jen Sarosovo rameno!
     
    15:44
    Přesilovka pro Predators. Jeff Skinner dostal svou hůl mezi nohy Mattiase Ekholma, který o hokejku soupeře za svou klecí zakopl a upadl. Dvě minuty pro Skinnera za podrážení.
     
    16:14
    Sabres se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, s pukem zpět před Della spěchá po pravém hrazení Ryan Johansen.
     
    16:50
    Alex Tuch se dostal v oslabení k zakončení, když dostal puk na vrchol levého kruhu, jeho sražená rána končí v ochranné síti.
     
    17:15
    Sabres opět vyhazují přes všechny čáry. Philip Tomasino nyní šikovně nahazuje kotouč zpět až na zadní hrazení za klec Della.
     
    17:50
    Alexandre Carrier rozjíždí další výpad Predators, kterým početní výhoda moc nevyšla, přesto ještě mají jistý nápor.
     
    18:20
    Buffalo krouží po třetině protivníka s pukem na čepelích. Robert Hägg však nyní neudržel modrou čáru a Predators se vymaní z jeho náporu.
     
    18:58
    Matt Benning rozehrává od pravého hrazení, jeho nahození jde až za klec Della, odkud se budou snažit něco vymyslet Michael McCarron a Cole Smith.
     
    19:15
    Cole Smith poslal šikovnou zadovkou puk od zadního hrazení do brankoviště, kde dorážel Michael McCarron. Aaron Dell se však z bezprostřední blízkosti prostřelit nenechal.
     
    19:45
    Šavle zakládají jeden z posledních výpadů v této třetině, Zemgus Girgensons však musí na levé straně předat za sebe na Jacoba Brysona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Predátorů s Šavlemi vyznělo trochu překvapivě v prospěch outsidera z Buffala. Ten měl hlavně v úvodních minutách herně navrch, což potvrdil také jediný gól Marka Jankowskiho, který ve skutečnosti zařídil Matt Benning, jenž si nešťastně srazil puk do vlastní sítě. Do druhého dějství tak vstoupí Nashville s jednobrankovou ztrátou.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Nashville Predators – 9
    Buffalo Sabres – 11
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, druhá třetina začne za chvilku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní buly druhého dějství vyhráli hráči Nashvilleu, kteří okamžitě nahodili kotouč do útočného pásma, Matt Luff ale u pravého hrazení puk na čepeli neudržel.
     
    20:42
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville na začátku druhé třetiny dotahuje manko! COLTON SISSONS dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ostrou ranou z nápřahu propálil brankáře Della, srovnává tak na 1:1!
     
    20:42
    Branka Nashvilleu neplatí! Buffalo se rozhodlo pro trenérskou výzvu, která odhalila ofsajd Nashvilleu na začátku akce. Místo toho je vyloučen Jeff Skinner, jenž dnes zatím jako jediný usedl na trestnou lavici. Sám tam jde už podruhé, tentokrát míří za katr za hákování.
     
    21:27
    Nashville zatím nenašel ten správný rytmus a Buffalu se dvakrát podařilo hodit kotouč přes všechny čáry až k Sarosovi.
     
    21:58
    Kotouč znovu vyletěl z pásma Sabres, Matt Luff musí na levém křídle rychle kupředu, aby ještě jeho tým zatopil soupeři v početní výhodě.
     
    22:27
    Kotouč letí přes všechny čáry a Juuse Saros ho za svou klecí zastavuje hokejkou, aby jej připravil svým spoluhráčům k rozehrávce.
     
    22:58
    Kyle Okposo se dostal ke střele z levého kruhu, na který rychle vybruslil, jeho ránu však Juuse Saros ukryl ve své náruči.
     
    23:15
    Aaron Dell vyráží nahození ze středního pásma na svou bránu do rohu hrací plochy, odkud rozehrává Mark Pysyk.
     
    23:38
    Tanner Jeannot dal pořádný hit za svou svatyní Alexi Tuchovi, jenž si pořádně nabil o hrazení za klecí Sarose.
     
    24:05
    Predátoři nyní pěkně zatápí před klecí Della, kde vytvořili pořádný závar. K pořádnému zakončení se však Mikael Granlund neprodral.
     
    24:49
    Zemgus Girgensons sebral kotouč v rohu obranného pásma a poslal ho na Kyla Okposa, jenž je ale v ofsajdu, což signalizuje i sudí.
     
    25:15
    Predátoři se dostali do útočného pásma nahozením puku, prvním na kotouči však byl Jacob Bryson, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    25:38
    Colin Miller se chytře schoval za svou klec a po kombinaci s Markem Pysykem přešel útočnou modrou. Hráči Nashvilleu mu vzali puk a hodili ho na icing.
     
    26:06
    Aaron Dell pomáhá svým bekům s rozehrávkou, Henri Jokiharju nastřelil puk z rohu obranného pásma přes celé kluziště na opačný konec hrací plochy, kam stihl dojet Alex Tuch.
     
    26:47
    Sabres se nedokázali zdržet delší dobu v útočném pásmu, nahození Romana Josiho ze středního pásma vyráží Dell do rohu.
     
    27:20
    Hra se nyní hodně zjednodušila, Matt Benning odpálil kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění, Matt Duchene neměl na křídle dost rychlé nohy.
     
    27:46
    Na druhé straně nebyl Vinnie Hinostroza rovněž dost rychlý, Tanner Jeannot se ujistil, že puk skončí zakázaným uvolněním a jde střídat.
     
    28:05
    O kotouč se bojovalo za bránou Nashvilleu v rozích. Hráči Predators získali černou pryž a Eeli Tolvanen jde kupředu.
     
    28:27
    Nashville nahazuje puk na zadní mantinel, kde se nyní trochu rozbil Michael McCarron, jenž se snažil zastavit rychlou přihrávku.
     
    29:05
    Cole Smith dostal kotouč od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, rychlou přízemní ranou však Della neprostřelil.
     
    29:39
    Vhazování ve středním pásmu vyznělo lépe pro Nashvile, který vyrazil po pravém křídle kupředu, špatné zpracování jednoho z hráčů Predators využívá Henri Jokiharju.
     
    29:44
    Buffalo si zahraje první přesilovou hru, Matt Benning srazil v obranném pásmu k zemi Marka Jankowskiho a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:13
    Kyle Okposo přihrává z pravého hrazení na modrou čáru, kombinace Buffala přinesla ránu z levého kruhu nad horní tyč svatyně Sarose.
     
    30:41
    Alex Tuch zaváží kotouč do třetiny soupeře, následně vymyslel pěknou přihrávku na osu hřiště, kde Rasmus Asplund předal doleva na Kylea Okposa, jeho tvrdou ránu z kruhu tlumí Saros ve své náruči!
     
    31:17
    Tanner Jeannot dobře napadal v rohu útočného pásma a ukrojil tak pár vteřin z oslabení svého celku. Nyní už je ale Buffalo znovu před Sarosem.
     
    31:42
    Colin Miller se dostal na levé straně ke střele, která však byla okamžitě zastavena prvním bránícícm hráčem, Philippem Myersem.
     
    32:27
    Nashville je kompletní a pro změnu si zahraje přesilovou hru. Vyloučen je Cody Eakin, který u své střídačky strhl k zemi Cousinse, se kterým byl předtím v osobním souboji. Dvě minuty za hrubost.
     
    32:49
    Buly před Aaronem Dellem vyhráli hokejisté Sabres, Henri Jokiharju však v rohu kluziště zaváhal a nedokázal vyhodit kotouč z pásma.
     
    33:12
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají početní výhodu a mažou své manko na Sabres! Roman Josi vystřelil z pravého kruhu, Dell vyrazil jeho ránu jen před sebe, kde Ryan Johansen přisunul puk na hůl MATTA DUCHENEA, jenž díky své pohotové reakci a rychlé střele srovnává na 1:1! Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
    33:12 Matt DUCHENE - 1:1
     
    33:58
    Predators rozjíždí další akci z vlastního obranného pásma. Nahození ze středu kluziště však Dell chytá. Strkaná Marka Pysyka a Michaela McCarrona je zbytečná a sudí ji rychle ukončují.
     
    34:15
    Buly před Aaronem Dellem vyhráli hokejisté Nashvilleu, Alexandru Carrierovi však kotouč na modré čáře nesedl ideálně na hůl.
     
    34:45
    Predators se drží v útočném pásmu, Mikael Granlund vypálil z vrcholu kruhů, Aaron Dell jeho ránu zastavil vyrážečkou jen s velkými problémy!
     
    35:37
    Predators kombinují v útočném pásmu, Mattias Ekholm však na levém hrazení kotouč ztrácí a kupředu tak mohou Sabres.
     
    35:49
    Victor Olofsson se několikrát otočil v rohu kluziště s pukem, nakonec mu ho hokejisté Predators sebrali a hází ho přes všechny čáry.
     
    36:09
    Jeff Skinner se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu a jeho tvrdá přízemní rána nadělala vrásky Sarosovi, jenž ji musel vykopnout koncem betonu!
     
    36:42
    Znovu se bude vylučovat. Colton Sissons si nyní před klecí soupeře počínal hodně nešikovně a trefil jednoho z obránců Sabres vysokou holí. Dostává za to dvě minuty. Přesilovka pro Buffalo.
     
    37:18
    Hokejisté Predators vyhodili kotouč z obranného pásma, když se poté Zemgus Girgensons snažil o návrat před Sarose, dostali se Sabres do ofsajdu.
     
    37:49
    Kupředu se po pravé straně žene Kyle Okposo, jenž zavezl touš do pásma před Sarosem. Buffalo se zde dlouho nezdrželo.
     
    38:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo využívá početní výhodu a vede 2:1, brzy si tak bere vedení zpět! Rána Cozense z levého kruhu trefila před brankou stojícího JEFFA SKINNERA, jenž se nerozpakoval, nabral puk na hůl a rychle ho poslal za záda Sarose, jenž reagoval na první střelu. Sabres znovu odskakují do trháku! Asistence: Dylan Cozens, Kyle Okposo.
    38:18 Jeff SKINNER - 1:2
     
    38:38
    Nashville spěchá znovu rychle kupředu, aby opět srovnal krok z protivníkem, kotouč na čepeli má na pravé straně Roman Josi.
     
    39:36
    Brankář Aaron Dell se vydal z branky a ostrým hitem zastavil u hrazení Josiho, který ale nebyl v držení puku, gólman Buffala tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:47
    Eeli Tolvanen dostal kotouč na levou stranu a okamžitě pálil z kruhu, brankář Aaron Dell zvládl jeho ránu udržet v náruči.
     
    39:55
    Matt Duchene dostal kotouč od levého hrazení do mezikruží a ostrou ranou poslal puk na klec soupeře, Aaron Dell však chytá i jeho ránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství souboje Nashvilleu s Buffalem už se odehrávalo trochu víc dle původních předpokladů. Predators byli aktivnějším celkem a svého soupeře zatlačili do defenzivy. Dvakrát dokázali skórovat, ale platný byl až druhý gól v podání Matta Duchena. Sabres zase předvedli, že umí být efektivní, když přesilovku na konci třetiny využil Jeff Skinner, jenž vrátil Šavlím nejtěsnější možné vedení, se kterým půjdou i do třetí části hry.
     
    Střely na bránu v druhé třetině

    Nashville Predators – 13
    Buffalo Sabres – 5
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:59.
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, třetí třetina začne za malý okamžik.
     
    Ještě minuta a šestatřicet sekund zbývají z přesilovky Nashvilleu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Nashville vyhrál úvodní buly třetí třetiny a Colton Sissons nahazuje kotouč až za klec Della. Sabres ale zvládli odpálit puk přes obrannou modrou.
     
    40:41
    Predators kombinují podél hrazení v prostoru před Dellem, nyní se z něj ale sami nepřesnou přihrávkou vyhnali a Saros musí uklidit puk před dojíždějícími soupeři.
     
    41:26
    Poslední vteřiny zbývají z přesilovky Predators, kteří ji ale moc nevyužili, Sabres opět v poklidu vyhazují až k Sarosovi.
     
    41:49
    Zemgus Girgensons šikovně provezl kotouč přes osu hřiště a dostal se s ním až do rohu útočného pásma.
     
    42:05
    Dante Fabbro pálil z nápřahu na vrcholu levého kruhu, jeho rána však minula vzdálenější tyč svatyně Sabres asi o půl metru.
     
    42:49
    Predátoři okupují prostor před Dellem, Jeff Skinner však šikovně vypíchl puk a může s ním postupovat na druhou stranu.
     
    43:05
    Philip Tomasino dostával střílený pas z pravého hrazení do předbrankového prostoru, kde však nedokázal prudký puk usměrnit za Dellova záda, chyběl mu krok.
     
    43:47
    Michael McCarron v obranném pásmu naprosto zbytečně podrazil Marka Jankowskiho a Sabres mají k dispozici početní výhodu.
     
    44:14
    Hokejisté Nashvilleu okamžitě vyhodili kotouč přes všechny čáry a Rasmus Dahlin musí s akcí začít zpoza vlastní klece.
     
    44:23
    Alex Tuch natlačil kotouč zpoza brány do prostoru před ní, kde dorážel Jeff Skinner a Juuse Saros udržel puk na konci betonu jen s vypětím všech sil!
     
    45:14
    Buffalo se znovu dostalo do útočného pásma, jenže Dante Fabbro zapracoval na jedničku a ihned posílá puk až k Dellovi.
     
    45:49
    Kotouč je zašlápnutý v rohu kluziště pod nohama čtveřice hráčů, Colton Sissons ho dokázal vydolovat a rozehrává na pravé hrazení.
     
    46:05
    Mikael Granlund se dokázal vymotat od zadního mantinelu a z bezprostřední blízkosti chtěl Della propálit na přední tyči. Brankář Sabres ji měl dobře pokrytou.
     
    46:38
    Nashville už je pochopitelně kompletní a kupředu se tak může rozjet Roman Josi, jenž ovšem jen nahazuje na zadní hrazení a jde střídat.
     
    47:05
    Ryan Johansen sjel s pukem z levého křídla do předbrankového prostoru, kde se ho nejprve střelou a pak dvěma dorážkami snažil pod Dellem procpat do sítě. Se svou snahou ale úspěšný nebyl.
     
    47:34
    Buly před Dellem dopadlo lépe pro hráče Sabres, Dylan Cozens nakonec zvládl vyvézt kotouč až do útočného pásma.
     
    47:55
    Philippe Myers lehkým krosčekem poslal Dylana Cozense k ledu, sudí si toho ale nevšimli a nechávají pokračovat ve hře
     
    47:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo zvyšuje na 3:1! JEFF SKINNER dostal kotouč už ve středním pásmu, kde předvedl šikovnou otočku. Následně šel do úniku a v mezikruží volil ránu k vzdálenější tyči, kterou trefil tvrdě a přesně, Saros neměl šanci zasáhnout! Sabres zdvojnásobují své vedení. Asistence: Alex Tuch.
    47:59 Jeff SKINNER - 1:3
     
    48:27
    Nashville okamžitě sevřel svého soupeře v jeho třetině a Dante Fabbro pálil od modré čáry, Aaron Dell jeho ránu vyráží.
     
    48:58
    Do další šance se na pravé straně dostal Matt Luff, jenž střílel z kruhu, ale Dell byl dobře postavený a ránu u přední tyče projít nenechal.
     
    49:27
    Nashville se nadechuje k náporu, jeho hráči nyní přidávají na tempu a už zase svírají hráče Sabers u jejich klece.
     
    49:58
    Po pravé straně se žene kupřredu Matt Duchene, jehož křižná přihrávka na levý kruh však nebyla přesná.
     
    50:26
    Philippe Myers přiklepává do jízdy kotouč spoluhráči Mikaelu Granlundovi, jenž jde s pukem přes útočnou modrou.
     
    50:59
    Sabres se zatím skvěle brání, když šikovně vyhazují puky tak, aby sudí neměl možnost odpískat icing.
     
    51:27
    Juuse Saros vyjíždí z brány, aby pomohl svým spoluhráčům se založením )tomu, kupředu může Matt Luff.
     
    51:55
    Matt Benning vysouvá na pravé straně kupředu Tannera Jeannota, jenž bude moct jít po pravé straně do třetiny soupeře.
     
    52:02
    Tanner Jeannot se s pukem nacpal do brankoviště Sabres, kde ramenem sestřelil brankáře Della. Sudí přerušují hru.
     
    52:02
    Tanner Jeannot za svůj nájezd do brankáře Buffala pochopitelně dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:50
    Kombinace Buffala byla pomalá a nepřesná, hokejisté Nashvilleu se dokázali osvobodit, kotouč letí k Dellovi.
     
    53:05
    Buffalu se zatím přesilová hra vůbec nedaří, kotouč letěl už dvakrát k Dellovi, to však Sabres zase tolik nevadí.
     
    53:55
    Početní výhoda je v podstatě u konce a Sabres v ní nepředvedli prakticky nic, kotouč je teď zašlápnutý v rohu kluziště, stojí na něm zejména Matt Benning.
     
    54:13
    Vhazování před brankářem Sarosem vyhráli hokejisté Predators, kteří se okamžitě vysunuli na levém křídle kupředu, kotouč dostává na modrou čáru Josi.
     
    54:38
    Predatrs solidně kombinovali podél hrazení, ale John Hayden se dokázal dostat na puk a poslal ho přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:12
    Velké štěstí pro Buffalo, že Eeli Tolvanen nyní špatně zpracoval puk, který k němu šel na levý kruh. Jinak mohl forvard Nashvilleu pálit z dobré pozice.
     
    55:49
    Predators se snaží usadit před Dellem, což se jim ale zatím vůbec nedaří, nyní nebude mít dost rychlé nohy Philip Tomasino a Nashvilleu se bude pískat icing.
     
    56:17
    Predátoři rozehrávají z obranného pásma na útočnou modrou, kde jde kupředu Matt Luff, jenž ale musí bojovat o touš na zadním hrazení.
     
    56:38
    Juuse Saros zastavuje nahození na svou klec ze středu kluziště a rychle rozehrává na pravý kruh, protože vhazování před svou klecí teď určitě nepotřebuje.
     
    57:05
    Nashville se pokouší o hru bez brankáře, Juuse Saros už je na střídačce a kotouč má na útočné modré Roman Josi.
     
    57:38
    Roman Josi vystřelil z pravé strany od modré čáry, jeho rána na zadní tyč však byla nepřesná, Dell mohl zůstat v klidu.
     
    58:16
    Sabres se daří vyhodit tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, Mattias Ekholm tak musí spěchat se založením další akce.
     
    58:35
    Buffalo vyhazuje přes všechny čáry, kotouč jen těsně minul prázdnou klec Nashvilleu, jehož kouč Hynes si bere oddechový čas.
     
    58:46
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo střílí gól do prázdné klece a vede 4:1! V prostoru před svou bránou se dostal ke kotouči VINNIE HINOSTROZA, jenž poslal ránu přes celé kluziště, kterou trefil opuštěnou svatyni Predators. Sabres tohle utkání vyhrají. Asistence: Robert Hägg, Kyle Okposo.
    58:46 Vinnie HINOSTROZA - 1:4
     
    59:26
    Kotouč je zašlápnutý na zadním hrazení za klecí Sabres, vydolovat se ho pokusí Jeff Skinner, jenž jde kupředu po pravém hrazení.
     
    59:58
    Poslední vteřiny se odehrávají v rohu kluziště u klece Nashvilleu, Kyle Okposo udrží kotouč daleko od vlastní svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    Nashville tak překvapivě prohrává na vlastním kluzišti s Buffalem 1:4! Do třetí části hry si přinesli Sabres nejtěsnější možný náskok, který v 48. minutě zdvojnásobil po pěkném sólíčku druhou trefou v zápase Jeff Skinner. Predators bojovali až do konce, odvolali Sarose, ale toho využil Vinnie Hinostroza, jenž střelou přes celé kluziště krátce před třetí sirénou zpečetil konečný stav tohoto utkání na 4:1 pro Šavle.
     
    Střely na bránu v celém zápase

    Nashville Predators – 30
    Buffalo Sabres – 21
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (NSH) – na lavičce
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Juuse Saros (NSH) – 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,0 %, odchytal 58:06
    Aaron Dell (BUF) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 59:57
     
    Tři hvězdy utkání

    Jeff Skinner (BUF) – 2+0
    Matt Duchene (NSH) – 1+0
    Aaron Dell (BUF) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 59:57
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 159 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (04:41:49)

    Petr Šatalík

    Góly a asistencie: 34. Duchene (Johansen, Josi) – 6. Jankowski (Pysyk), 39. J. Skinner (Cozens, Okposo), 48. J. Skinner (Tuch), 59. Hinostroza (Hägg, Okposo)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Josi (C), Fabbro, A. Carrier, Ekholm (A), Benning, P. Myers – Duchene, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Kunin, Johansen, Cousins – Jeannot, Sissons, Luff – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Tréner: John Hynes.

    Buffalo Sabres: Dell (Houser) – Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Hägg, Pysyk, Bryson – Tuch, Cozens, J. Skinner – V. Olofsson, Jankowski, R. Asplund – Okposo (A), Girgensons (A), Hinostroza – Hayden, Eakin, Bjork.
    Tréner: Don Granato.

    Rozhodca: Walsh, Chmielewski – Mills, Rody.

    Diváci: 17 159