Senegal – Guinea 0:0 (kon.) | Malawi – Zimbabwe 2:1 (kon.) | Maroko – Komory 2:0 (kon.)
Gabon – Ghana 1:1 (kon.)
koniec
Malawi
2:1 (1:1)
Zimbabwe
cz Piatok 14.01.2022, 17:00 • Kouekong Stadium, Bafoussam • Africký pohár národov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to tedy ode mne vše. Stále vám ještě přeji příjemný počátek roku 2022 s mnoho sportovními přenosy, ve kterých se možná setkáme opět spolu. Od klávesnice se s Vámi loučí Adam Sedlák. (19:02:02)
     
    Statistické okénko:

    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:5.
    Střely mimo: 7:5.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:14.
     
    V dalším programu skupiny B se hráči Malawi utkají o postup se Senegalem, který zatím na turnaji neprohrál. Naopak reprezentace Zimbabwe se může smolně s turnajem v uvozovkách rozloučit, jelikož již nemají šanci na postup, ale i tak si mohou zachovat čest v souboji proti Guinei.
     
    Dnešní utkání je u konce! I přes jasnou převahu Zimbabwe se nakonec radují hráči Malawi, kteří dnes prostě měli více štěstí. Po nedorozumění v obraně výběru Normana Mapezy se totiž dokázal svou druhou brankou v utkání prosadit Gabadinho Mhango, který si svým zakončením smlsl na brankáři Mharim a obrátil tedy vývoj tohoto klání. Jinak se mužstvo Warrirors velmi snažilo o vyrovnání, ovšem žádný náznak šance ani při nejmenším neohrozil branku Ernesta Kakhobweho, jenž se dnes činil velmi jistým výkonem, a proto dnešní utkání tedy skončilo výsledkem 2:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jedna z posledních příležitosti měla ke vstřelení branky poměrně daleko, jelikož nepovedený centr od Muskweho pouze zaplachtil vedle svatyně Malawi.
     
    90+3
    Zajímavou myšlenku do pozice k centru od Zemury dokázal předčít Phiri Junior, který míč velmi pohotově odpálil mimo nebezpečí pro svůj tým.
     
    90+2
    Po delším napínání s rozehrávkou od branky se dočkává žluté karty i brankář Ernesto Kakhobwe, který si tak v tomto znění odbývá premiéru ve své kariéře.
     
    90+2
    Po rychlé kombinaci na útočné polovině vyslal nebezpečný pokus Mahachi, ovšem vůbec netrefil svatyni svého soupeře, který bude následně rozehrávat od branky.
     
    90+1
    Postranní rozhodčí se rozhodl ve druhé půli nastavit čtyři minuty, které tedy budou poslední v dnešním utkání.
     
    90
    Po centru od Bhasery se dostal do zakončení Benyu, ten ale mířil jen do clonícího Petra, jenž míč odehrál do zámezí.
     
    89
    Rychlou nahrávku na útočnou polovinu od Bandy zastavil Bhasera svým nataženým tělem. Následně se pustil do rozehrávky dalšího postupného útoku.
     
    88
    Po ostrém zákroku ve vápně Malawi zůstal paradoxně na zemi bránící Chembezi a aktuálně je dokonce přepravován na nosítkách mimo hrací plochu, i tak je ale nejasné, zda-li náhodou nebude ve hře pokračovat.
     
    87
    Standartní situaci rozehrál Takwara na vzdálenější tyč, kde ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů a míč se tedy ocitl až za hrací plochou. Rozehrávky se tak ujme brankář Kakhobwe.
     
    86
    Po faulu na Kadewereho budeme svědky jedné z posledních možností na vyrovnání, jelikož hráči Zimbabwe budou rozehrávat zajímavý volný kop.
     
    85
    Do rychlého protiútoku se sice dostal čerstvý Phiri Junior, ovšem toho dokázal velmi rychle a v souladu s pravidly zastavit Hadebe, který následně rozjel další útočnou akci.
     
    84
    Střídání v týmu Malawi: ze hřiště odchází Chimwemwe Idana, přichází Gerald Phiri Junior.
    Střídání v týmu Malawi: ze hřiště odchází Francisco Madinga, přichází Charles Petro.
    Střídání v týmu Zimbabwe: ze hřiště odchází Ishmael Wadi, přichází Kudakwashe Mahachi.
     
    83
    Ve středovém kruhu se aktuálně ocitl po zákroku od Madzongweho na zemi Chirwa, což nakonec bylo posouzeno podle hlavního arbitra jako nedovolený zákrok, který bude oceněn žlutým napomenutím. Volný kop budou rozehrávat hráči Malawi.
     
    82
    Malawští již pouze odkopávají míče od svých kopaček, co nejdál od branky. To by je ale mohlo mrzet, jelikož stále tímto dávají výhodu pro svého soupeře na vstřelení vyrovnávací branky.

    Adam Sedlák

    Góly: 43. Mhango, 58. Mhango – 39. Wadi

    Karty:   49. Sanudi (MLW), 90+2. Kakhobwe (MLW) – 20. Kangwa (ZIM), 29. Hadebe (ZIM), 83. Madzongwe (ZIM)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:14.
    Malawi: Kakhobwe – Sanudi, Chembezi, Mzava (C) (28. Chaziya) – Muyaba (66. Chester), Banda, Madinga (84. Petro), Idana (84. Phiri Junior), Chirwa – Mhango, Mbulu (66. J. Banda).
    Náhradníci: Thomu – J. Banda, Fodya, Chaziya, Chester, Chirwa, Cholopi, Mhone, Ngalande, Petro, Davie, Phiri Junior.

    Tréner: Meken Mwase

    Zimbabwe: Mhari – Hadebe, Bhasera, Kangwa (67. Zemura) – Chimwemwe, Madzongwe, Takwara, Wadi (84. Mahachi), Benyu – Musona (C) (78. Muskwe), Kadewere.
    Náhradníci: Mapisa, Shumba – Dube, Kamusoko, Mahachi, Moyo, Mudimu, Muduhwa, Murwira, Muskwe, Tigere, Zemura.

    Tréner: Norman Mapeza

    Rozhodca: Dahane -