Lipt. Mikuláš – HC Slovan 1:7 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 1:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:0 (odl.)
Michalovce – Spišská N. Ves 3:2 (kon.) | Prešov – Zvolen 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 1:5 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HK Nitra
Piatok 14.01.2022, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Snaha domácich aj v hre bez brankára bola zúfalá a nepriniesla Banskej Bystrice ani šancu na vyrovnanie, takže Nitre vyšla odveta za utorkovú prehru a dnes sa teší z víťazstva 2:1 na ľade "baranov". Videli sme zápas nie príliš bohatý na góly a o všetkom podstatnom sa rozhodlo v prvej tretine, víťazný gól zaznamenal líder strelcov v tejto sezóne Samuel Buček. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok piatkového večera! (19:51:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Toto bolo veľmi mizerne zohrané a domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo, keďže Šoltés sa vystavil postaveniu mimo hry.
     
    59:15
    Baláž vyhodil puk cez všetky čiary, ale nepíska sa zakázané uvoľnenie v čase, keď už je Weninger na striedačke a domáci hrajú v šiestich!
     
    58:30
    Weninger stále neopustil bránu, napriek tomu, že domáci sa dokázali dlhší čas udržať v útočnom pásme.
     
    55:47
    Hrá sa štyria proti štyrom a Bubela aspoň jednoduchou strelou získal útočné pásmo pre Banskú Bystricu, ktorá si však nevie vytvoriť súvislý tlak.
     
    54:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Bačík – 2 min., hrubosť).
     
    54:28
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Holešinský – 2 min., hrubosť).
     
    53:37
    Cardwell sa uvoľnil vďaka peknej kľučke, lenže jeho prudká prihrávka Michauda už nenašla a ten skončil miesto puku v bráne hostí.
     
    52:02
    Znova sa sme sa posunuli bližšie k úplnému záveru a postup domácich bol zastavený ofsajdom, čo Banskej Bystrice nepomáha.
     
    50:15
    Na opačnej strane to horelo pred O´Connorom, ale Šoltésova dorážka z ideálnej pozície neskončila gólom, keďže hosťujúci brankár predviedol skvelý zákrok.
     
    49:45
    Weninger mal zakrytý výhľad, preto si určite vydýchol, že nahodenie Mezeia bolo zblokované mimo priestor brány.
     
    48:22
    Čas plynie naozaj rýchlo pre Banskú Bystricu a až teraz sa hra prerušila, keď sa puk ocitol na striedačke domácich.
     
    46:55
    Tamáši sa dostal do dobrej rýchlosti a prešiel až do útočného pásma, lenže vyslal nedôraznú strelu, ktorú dokázal O´Connor vyraziť betónom do bezpečia.
     
    43:54
    Hra pokračuje v pokojnom tempe, hostia stále ešte nedokázali v tejto tretine ohroziť Weningera a nepodarí sa im to ani tentokrát, keďže Nitru zastavilo postavenie mimo hry.
     
    42:56
    Nitra pomáha domácim, keďže sa dopustila zakázaného uvoľnenia a hra sa zatiaľ v tretej tretine odohráva prevažne pred O´Connorom.
     
    41:39
    Domáci sú odhodlaní, lenže stále sú to zakončenia z nie príliš dobrých streleckých pozícii, takže Kostromitinov pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    40:35
    Banská Bystrica už bude musieť v poslednej tretine postupne zvyšovať obrátky, so strelou Cardwella si však O´Connor dokázal poradiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po klaksóne sme videli ešte menšiu roztržku, za ktorú možno budú rozhodcovia dodatočne udeľovať tresty. Na priebežnom stave sa však v druhej tretine nezmenilo nič, takže Nitra má pred poslednou tretinou stále iba chudobný jednogólový náskok a to napriek tomu, že aj v druhej tretine pôsobila lepším dojmom ako Banská Bystrica. Tretia tretina sa začne približne o 19:13.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Zdá sa, že v druhej tretine neuvidíme ani jeden gól, keďže hostia majú puk v moci a nikam sa za priaznivého stavu neponáhľajú.
     
    38:20
    Raskob sa vôbec nepochopil s Rockwoodom pri založení akcie vo vlastnom pásme a to prinieslo šancu pre domácich, lenže aj s týmto zakončením si O´Connor poradil.
     
    36:29
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Kabáč – 2 min., podrazenie).
     
    35:40
    Toto už bola gólová príležitosť pre Bergera, ktorý mohol skórovať zakončením bez prípravy po prenesení hry na opačnú stranu podobne ako Buček, lenže O´Connor sa stihol premiestniť a puk vyrazil.
     
    35:04
    O slovo sa prihlásil zatiaľ jediný strelec domácich Björkung, ktorého strela od modrej čiary nenarobila problémy O´Connorovi.
     
    34:10
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Buček – 2 min., podrazenie).
     
    33:51
    Šoltés inkasoval nepríjemný úder v súboji s Vargom a domáci útočník ihneď po prerušení zamieril do kabíny.
     
    32:56
    Dokonca sa Banskej Bystrice vydaril prechod cez stredné pásmo a Michaud vyslal zaujímavú strelu na O´Connora, ktorý však predviedol istý zákrok.
     
    32:01
    Domácim sa aspoň teraz podarilo získať vhadzovanie pred O´Connorom, aj keď sa im v útoku v druhej tretine zatiaľ vôbec nedarí.
     
    30:48
    Pekná individuálna akcia v podaní Raskoba, ktorý sa s pukom dostal až pred Weningera, lenže nedokázal zdvihnúť puk natoľko, aby domáceho brankára prekonal.
     
    28:53
    Banská Bystrica odolala v oslabení tlaku hostí, ale momentálne si nemôže vydýchnuť, keďže domáci vyhodili puk až na zakázané uvoľnenie.
     
    27:54
    Hostia sú blízko k tomu, aby navýšili vedenie, lenže ani Rockwoodovi vôbec nesadol puk na strelu po dobrej práci a prihrávke od Raskoba.
     
    27:08
    Nitra najprv kombinovala a potom spustila rýchlu kanonádu, ale Weninger si skvelo poradil so zakončením Nemca a dorážkami Bučeka aj Holešinského.
     
    26:22
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Bača – 2 min., podrazenie).
     
    26:00
    Nitra dokázala vybojovať puk z rohu a veľmi rýchlo sa dostal až k Bodákovi, ktorého strela od modrej čiary narobila dosť problémov Weningerovi, ale puk sa našťastie pre domácich neodrazil do nebezpečného priestoru.
     
    23:40
    Nemec sa ocitol až za vlastnou bránou, preto sa pokúsi spoločne s Raskobom založiť ďalší útok hostí.
     
    21:56
    Začiatok druhej tretiny patrí domácim a O´Connor v tejto chvíli radšej nerozohrával a puk podržal, keďže ihneď pri ňom bolo niekoľko protihráčov.
     
    21:09
    Berger chcel prekvapiť O´Connora strelou z uhla, ale nemal šancu na úspech, keďže hosťujúci brankár bol blízko svojej pravej žŕdky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou prvú tretinu zápasu medzi Banskou Bystricou a Nitrou, ktorá ponúkla celkom zaujímavý hokej a spokojnejší môžu byť hostia, ktorí odchádzajú do kabín so zaslúženým vedením 2:1. Na otvárací zásah Hrnku dokázala Banská Bystrica rýchlo zareagovať zásluhou Björkunga, ale odvtedy bola Nitra lepším mužstvom až do konca prvej tretiny. Prispeli k tomu aj dve vylúčenia na domácej strane a hostia už druhú presilovku vďaka Bučekovi aj využili. Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:23
    Banská Bystrica sa konečne pripomenula O´Connorovi, ktorý však nemal problém zakročiť proti Tamášiho dvom nedôrazným strelám.
     
    19:05
    Hostia pokračujú v jednoduchej hre, Hrnka získal puk a hneď ako prešiel do útočného pásma, tak vyskúšal strelu príklepom a Weninger musel zasiahnuť betónom.
     
    18:28
    Nitre sa naďalej darí, najmä prvá formácia sa vie dostať do tlaku, Nemec však tentokrát neuspel pred Weningerom, ktorý sa nemôže sťažovať na nedostatok práce.
     
    15:54
    Nitra dala gól!
    Dlho sa hosťom ani nedarilo dostať do útočného pásma, ale nakoniec dokázali gólovo využiť druhú presilovú hru, keď dokázali vymyslieť nádhernú kombináciu a všetko dokončil SAMUEL BUČEK, ktorý zakončil bez prípravy po krásnej krížnej prihrávke od Holešinského! Asistencie: Holešinský, Nemec
     
    14:20
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Cardwell – 2 min., držanie).
     
    13:20
    Hostia sú zatiaľ vpredu viac nebezpeční, potvrdilo to aj zakončenie Bodáka, ktoré však nemalo gólové parametre.
     
    12:40
    Nedorozumenie v domácej rozohrávke dáva šancu Nitre, ktorá získala pobyt pred Weningerom úplne zadarmo.
     
    12:24
    Nasleduje reklamná prestávka po tom, čo bola Švarného strela zblokovaná a puk skončil až na ochrannej sieti.
     
    11:15
    Späť na ľade už je Michaud a domáci prežili podobne ako Nitra prvú hru v oslabení, Holešinského krížna prihrávka nikoho nenašla a hostia stratili útočné pásmo.
     
    10:13
    Raskob si potiahol puk smerom k pravému mantinelu a vyskúšal strelu zápästím, ale Weninger sa tentokrát nenechal zaskočiť a puk chytil do lapačky.
     
    09:04
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Michaud – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    07:13
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dlho z vedenia netešili, keďže Banská Bystrica začala hrať aktívne a švédsky obranca VICTOR MICHAEL BJORKUNG zužitkoval svoju druhú streleckú pozíciu v krátkom čase z medzi kruhov, keď dokázal prestreliť O´Connora, ktorý nemal ideálny výhľad! Bez asistencie
     
    05:23
    Nitra dala gól!
    Domácim sa nepodarilo vyhodiť puk z vlastného pásma, takže príležitosť vystreliť dostal Raskob a jeho pokus bol výborne tečovaný TOMÁŠOM HRNKOM, ktorý dokázal usmerniť puk za chrbát Weningera! Asistencia: Raskob
     
    05:02
    Po dlhšej dobe je hra prerušená a prvý zákrok si už musel pripísať aj Weninger, ktorého preveril jednoduchou strelou Nemec.
     
    03:18
    Šoltésova strela bola iba vyrazená na pravú stranu, kde bol pripravený na dorážku Berger, ale trafil iba konštrukciu brány hostí.
     
    02:58
    Zatiaľ dobre zohratá presilovka z pohľadu Banskej Bystrice, ale posledná strela Björkunga nebola až tak nebezpečná a O´Connor zakročil.
     
    01:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Múčka – 2 min., hákovanie).
     
    01:06
    Úvodná minúta nepriniesla nič zaujímavé, aj keď domáci už boli na chvíľu v útočnom pásme, ale Nitra si splnila svoje obranné povinnosti.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Weninger(Belányi) – Bačik, Cardwell, Šoltés, Berger, Gabor – Crevier-Morin, Björkung, Jendroľ, Bubela, Michaud – Kostromitin, Bača, Kabáč, Tamáši, Melcher – Boldižár, Bdžoch, Rákoš, Sojka, Bodnár

    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Mezei, Nemec, Buček, Baláž, Holešinský – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Hrnka – Pupák, Bodák, Múčka, Bajtek, Varga – Rais, Drábek, Šramaty, Volko.
     
    Vitajte pri sledovaní 29. kola Tipos Extraligy, v ktorom bude deviata Banská Bystrica hostiť štvrtú Nitru. Pôjde tak o odvetu po troch dňoch, pretože v utorok sa hralo v Nitre a Banská Bystrica sa tešila z celkom jasného víťazstva 5:2. Postavenie v tabuľke však stále hovorí v prospech Nitry, ktorá má na konte až o dvanásť bodov viac ako "barani" a to ešte odohrala o dva zápasy menej. Dnes sa hostia budú snažiť zareagovať na posledné dva prehrané zápasy, naopak Banská Bystrica by určite rada zopakovala utorňajší výkon a pripísala si ďalšie víťazstvo v boji o postup do predkola play-off.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 8. Björkung – 6. Hrnka (Raskob), 16. Buček (Holešinský, Nemec)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Weninger(Belányi) – Bačik, Cardwell, Šoltés, Berger, Gabor – Crevier-Morin, Björkung, Jendroľ, Bubela, Michaud – Kostromitin, Bača, Kabáč, Tamáši, Melcher – Boldižár, Bdžoch, Rákoš, Sojka, Bodnár
    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Mezei, Nemec, Buček, Baláž, Holešinský – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Hrnka – Pupák, Bodák, Múčka, Bajtek, Varga – Rais, Drábek, Šramaty, Volko