Lipt. Mikuláš – HC Slovan 1:7 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 1:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:0 (odl.)
Michalovce – Spišská N. Ves 3:2 (kon.) | Prešov – Zvolen 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 1:5 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HK Nitra
Piatok 14.01.2022, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Snaha domácich aj v hre bez brankára bola zúfalá a nepriniesla Banskej Bystrice ani šancu na vyrovnanie, takže Nitre vyšla odveta za utorkovú prehru a dnes sa teší z víťazstva 2:1 na ľade "baranov". Videli sme zápas nie príliš bohatý na góly a o všetkom podstatnom sa rozhodlo v prvej tretine, víťazný gól zaznamenal líder strelcov v tejto sezóne Samuel Buček. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok piatkového večera! (19:51:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Toto bolo veľmi mizerne zohrané a domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo, keďže Šoltés sa vystavil postaveniu mimo hry.
     
    59:15
    Baláž vyhodil puk cez všetky čiary, ale nepíska sa zakázané uvoľnenie v čase, keď už je Weninger na striedačke a domáci hrajú v šiestich!
     
    58:30
    Weninger stále neopustil bránu, napriek tomu, že domáci sa dokázali dlhší čas udržať v útočnom pásme.
     
    55:47
    Hrá sa štyria proti štyrom a Bubela aspoň jednoduchou strelou získal útočné pásmo pre Banskú Bystricu, ktorá si však nevie vytvoriť súvislý tlak.
     
    54:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Bačík – 2 min., hrubosť).
     
    54:28
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Holešinský – 2 min., hrubosť).
     
    53:37
    Cardwell sa uvoľnil vďaka peknej kľučke, lenže jeho prudká prihrávka Michauda už nenašla a ten skončil miesto puku v bráne hostí.
     
    52:02
    Znova sa sme sa posunuli bližšie k úplnému záveru a postup domácich bol zastavený ofsajdom, čo Banskej Bystrice nepomáha.
     
    50:15
    Na opačnej strane to horelo pred O´Connorom, ale Šoltésova dorážka z ideálnej pozície neskončila gólom, keďže hosťujúci brankár predviedol skvelý zákrok.
     
    49:45
    Weninger mal zakrytý výhľad, preto si určite vydýchol, že nahodenie Mezeia bolo zblokované mimo priestor brány.
     
    48:22
    Čas plynie naozaj rýchlo pre Banskú Bystricu a až teraz sa hra prerušila, keď sa puk ocitol na striedačke domácich.
     
    46:55
    Tamáši sa dostal do dobrej rýchlosti a prešiel až do útočného pásma, lenže vyslal nedôraznú strelu, ktorú dokázal O´Connor vyraziť betónom do bezpečia.
     
    43:54
    Hra pokračuje v pokojnom tempe, hostia stále ešte nedokázali v tejto tretine ohroziť Weningera a nepodarí sa im to ani tentokrát, keďže Nitru zastavilo postavenie mimo hry.
     
    42:56
    Nitra pomáha domácim, keďže sa dopustila zakázaného uvoľnenia a hra sa zatiaľ v tretej tretine odohráva prevažne pred O´Connorom.
     
    41:39
    Domáci sú odhodlaní, lenže stále sú to zakončenia z nie príliš dobrých streleckých pozícii, takže Kostromitinov pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    40:35
    Banská Bystrica už bude musieť v poslednej tretine postupne zvyšovať obrátky, so strelou Cardwella si však O´Connor dokázal poradiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 8. Björkung – 6. Hrnka (Raskob), 16. Buček (Holešinský, Nemec)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Weninger(Belányi) – Bačik, Cardwell, Šoltés, Berger, Gabor – Crevier-Morin, Björkung, Jendroľ, Bubela, Michaud – Kostromitin, Bača, Kabáč, Tamáši, Melcher – Boldižár, Bdžoch, Rákoš, Sojka, Bodnár
    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Mezei, Nemec, Buček, Baláž, Holešinský – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Hrnka – Pupák, Bodák, Múčka, Bajtek, Varga – Rais, Drábek, Šramaty, Volko