Slavia – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 4:3 (2:0 po s.n.) | Litoměřice – Kolín 4:1 (kon.)
Přerov – Kadaň 5:0 (kont.) | Vrchlabí – Šumperk 3:4 (po pr.) | Třebíč – Frýdek-M. 1:4 (kon.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
SC Marimex Kolín
cz Sobota 15.01.2022, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance Liga (CZ) • 37. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 37. hokejové Chance ligy. Litoměřická Kalich Arena bude hostit klání domácího HC Stadionu Litoměřice proti hostům SC Marimex Kolín. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Litoměřický tým je v letošní sezóně doposud největším suverénem. O tom svědčí, že mu v tabulce patří první příčka s dvanáctibodovým náskokem na druhou Třebíč. Na kontě má v poslední době patnáct vítězství v řadě. Naposledy ztratil body právě s Kolínem, jemuž na jeho ledě podlehl vysoko 1:6.
     
    Lídrem kališnické produktivity je Roman Přikryl, který se s 37 body na kontě dělí o druhou příčku v kanadském bodování v rámci celé Chance ligy se vsetínským Lubošem Robem. Sám je ovšem nejlepším ligovým nahrávačem. Stadion má ve svých řadách i nejlepšího ligového střelce. Tím je s 23 brankami Riku Sihvonen. V brance pak operuje především Tomáš Král (úsp. 92,08 %). V posledním kole ale za něj zaskočil Šimon Sklíba, a to s úspěšností 93,94 %.
     
    Kozlové se drží ve středních patrech tabulky. V současnosti mají šanci se probojovat do předkola play-off, neboť jim patří devátá příčka díky 53 bodům. Celý střed tabulky je ale velmi vyrovnaný. Šestý Prostějov má v současné době 57 bodů, zároveň čtrnácté Ústí nad Labem rovných padesát.
     
    V ofenzivě se Marimex může především spolehnout na dvojici Šafránek – Veselý. Na špici se vyhřívá David Šafránek s 32 kanadskými body za čtrnáct gólů a osmnáct asistencí. Je také nejlepším nahrávačem svého týmu. V celkovém součtu má ale pouhý jeden bod náskok na druhého Jana Veselého. Ten je naopak se sedmnácti góly nejlepším střelcem, což doplnil čtrnácti nahrávkami. Brankoviště kolínského týmu nenachází svou jedničku. Objevilo se v něm už sedm maskovaných mužů, přičemž každý z nich má nejméně čtyři odchytané zápasy. Největší porci dostal Tomáš Sajdl, který strážil svatyni kozlů v osmi kláních s úspěšností 89,70 %. V posledních zápasech je nejvytěžovanějším kolínským gólmanem Georgij Kuzněcov. Ten zatím odchytal čtyři zápasy s úspěšností 92,36 %.
     
    V letošní sezóně mají zatím Litoměřice a Kolín vyrovnanou zápasovou bilanci. Ve třetím kole dokázal Stadion kozly porazit na vlastním ledě 5:3 po trefách Kracíka, Pajera, Válka, Koláčka a Sihvonena. Zatímco Tomáš Král inkasoval z holí Matěje Moronga, Davida Šafránka a Zdeňka Krále.

    Druhý vzájemný střet v polovině listopadu se vyvíjel naprosto opačně. Kozlové do něj nastoupili s řadou hráčů z partnerského hradeckého Mountfieldu. Tím se už v první třetině dostali do vedení zásluhou exlitoměřické letky Šaldy, Miškáře a Moronga. Dále vedení Kolína navýšili David Šafránek a dvěma góly Jakub Orsava. Litoměřičtí se zmohli jen na snížení z hole Martina Kadlece. I tak to ale byla dosud poslední prohra Stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Sluka) – P. Marcel, Černohorský, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Klikorka, Kuboš – Válek, R. Přikryl, M. Kadlec – Martin Procházka, Kracík, O. Procházka – J. Jícha, Koláček, Sihvonen – Berka, Rouha, Smola.
    Trenér: David Bruk

    SC Marimex Kolín: G. Kuzněcov (Burda) – Piegl, Kukla, Pinkas, Niko, Zorko, Váchal – Jankovský, David Šafránek, Jan Veselý – J. Sklenář, Morong, L. Krejčík (C) – Síla, Štohanzl, Z. Král (A) – Zumr, Matějček, Matyáš Svoboda.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Kokrment, Coubal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    S prvním útokem se vydal Stadion před branku Kuzněcova. Střelu ale na něj vyslat nedokázal.
     
    01:03
    Ondřej Procházka nenašel zpoza branky přihrávkou svého staršího bratra Martina. Tím se uvolnila cesta pro Matěje Moronga, který ovšem nepřešel přes modrou čáru.
     
    02:04
    Luka Zorko hledal dlouho volnou skulinu proti Josefu Koláčkovi. Kolínským se ale nakonec povedlo dostat na malou chvíli před Šimona Sklíbu.
     
    02:51
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Na první branku Stadionu se nemuselo dlouho čekat! Po závaru před kolínskou svatyní se bekhendem napřáhl MAREK BERKA, jehož ránu si Kuzněcov nešťastně srazil do vlastní sítě. Asistence: Jan Smola a Patrik Marcel.
    02:51 Marek BERKA - 1:0
     
    03:44
    Pokus o rychlý přesun Martina Procházky do útočného pásma narušila dvojice kolínských obránců, která mu u mantinelu vystavila tvrdou stopku.
     
    04:31
    Patrik Marcel rozehrál zpoza vlastní branky rychlou brejkovou situaci pro Josefa Jíchu. Ten ale v útočném pásmu nedokázal poslat přesnou kolmici z levého kruhu na spoluhráče do pravého a puku se zmocnili kozlové.
     
    05:17
    Jan Výtisk spolu s Janem Holým společnými přihrávkami před gólmanem Sklíbou vyčkávají na vhodnou pozici pro posun hlouběji do prostoru.
     
    06:27
    Karel Klikorka pouze nahodil kotouč směrem ke vzdálenější tyči. Tam sice směřoval Martin Kadlec, puk ale pro něj byl až příliš daleko.
     
    07:08
    Napřažení Reného Piegla na střelu zastavil jeden z litoměřických obránců tak důrazně, až z toho hráči Kolína spadla helma na led.
     
    07:32
    Nadějnou situaci pro svůj tým vytvořil Matěj Morong, když posunul kotouč kousek dopředu před Sklíbovu klec. K jeho smůle zde ale nestál žádný z jeho spoluhráčů a domácí přenesli hru na opačnou stranu.
     
    08:14
    Kde se ke střele napřáhl Riku Sihvonen. Sedícího Kuzněcova ale překonat nedokázal.
     
    09:05
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínu se podařilo vyrovnat! Odraženého kotouče od litoměřického gólmana se chopil MARTIN ŠTOHANZL, jemuž se povedlo poslat puk nad beton Šimona Sklíby. Asistence: Zdeněk Král a Vojtěch Síla.
    09:05 Martin ŠTOHANZL - 1:1
     
    10:18
    Šafránkovu střelu dokázal Sklíba vyrazit. Stadion se opět dostal do prostoru před Kuzněcovem, kde se snaží najít sebemenší volný prostor ke střele.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Jakub Váchal – 2 min., držení).
     
    11:25
    Stadion v úvodní přesilovce pokračuje v aktivní hře v útočném pásmu. Od modré vypálil tvrdě na Kuzněcova Jan Holý. Kolínský gólman ale precizně zareagoval svou lapačkou.
     
    12:13
    Matěj Morong vyhodil kotouč až ke Sklíbovi, kam si pro něj sjel Jan Holý stíhán Martinem Štohanzlem.
     
    13:04
    Lukáš Krejčík odstavil od kotouče Josefa Jíchu a nasměroval svůj tým opět k litoměřické brance.
     
    13:19
    Hosté v plném počtu.
     
    13:34
    Po vyrovnání početních sil zintenzivnil Kolín svou aktivitu v útočném pásmu. Výsledkem všeho ale byla jen jedna střela, která navíc minula Sklíbovu svatyni.
     
    14:17
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (David Šafránek – 2 min., sekání).
     
    14:22
    Hned zkraje dalšího oslabení nasměroval Marimex kotouč přes všechny čáry až ke Sklíbovi. Tam se rozehrávky chopil Karel Klikorka.
     
    15:01
    Josef Jícha operoval s pukem u modré až příliš dlouho. Kozlové mu ho dokázali vypíchnout a poslat do bezpečí.
     
    15:45
    Rychlá souhra Přikryl – Holý – Sihvonen a prudká střela posledního jmenovaného z levého kruhu. Tu ale dokázal Kuzněcov pokrýt.
     
    15:59
    Napřaženému Sihvonenovi tentokrát podjel kotouč pod hokejkou, čímž musí vyčkávat na další vhodnou gólovou pozici.
     
    16:11
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Šest vteřin před koncem ale Stadion přeci jen přesilovku využívá! Prudkou Holého střelu od modré na druhý pokus dorazil za záda Kuzněcova LUKÁŠ VÁLEK. Asistence: Jan Holý a Martin Kadlec.
    16:11 Lukáš VÁLEK - 2:1
     
    16:11
    Hosté v plném počtu.
     
    16:57
    Po samostatném nájezdu podél mantinelu se pokusil Kuzněcova překvapit Michal Rouha. Gólman Kolína ale zůstal ve střehu a puk bez obtíží pokryl.
     
    17:30
    Roman Přikryl krouží s pukem na holi ve vlastním obranném pásmu.
     
    18:08
    Nájezd Martina Procházky podél levého mantinelu zastavili Kolínští v rohu kluziště, načež přesunuli těžiště hry zpět před Šimona Sklíbu.
     
    18:48
    Jebavého křižné nahození směrem k brance Kuzněcova opět spíše otevřelo stavědlo šancí pro kolínskou letku. Svůj týmu kupředu nasměroval Lukáš Krejčík. Stadion reaguje vysláním kotouče na zakázané uvolnění.
     
    19:34
    Patrik Marcel vybojoval kotouč proti dojíždějícímu Krejčíkovi za litoměřickou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. K vidění byl víceméně vyrovnaný hokej, který na obou stranách přinesl podobné množství střeleckých pokusů. Litoměřičtí ale dokázali využít jedné ze dvou početních výhod a díky tomu vstupují do druhé části utkání s mírným náskokem 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Ihned po buly se přesouvá hra před branku Šimona Sklíby. A to kvůli zakázanému uvolnění litoměřického týmu.
     
    20:21
    Martin Kadlec si neobhodil Reného Piegla a puku se zmocnili Kolínští. Středem hrací plochy se snaží prokličkovat Václav Jankovský.
     
    21:08
    Odražené Výtiskovy rány se chopili kolínští hokejisté ve snaze puk zahrát do bezpečí.
     
    21:26
    Povedený nájezd kozlů po sérii vzájemných přihrávek zakončil Matěj Pinkas, jeho ránu ale Sklíba dokázal vyrazit.
     
    21:29
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Karel Klikorka – 2 min., hákování).
     
    22:12
    Stadionu se povedlo umístit kotouč za branku Kuzněcova. Odsud se vydal na další útočnou výpravu Jan Veselý. Toho ovšem zastavil na modré čáře sudí kvůli ofsajdu.
     
    22:47
    Kolínským se nedařilo osvobodit se z vlastní obranné třetiny. Z toho důvodu pouze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    23:09
    Josef Jícha nabil Josefu Koláčkovi na cestu za rychlým brejkem. Ten následně z levého kruhu vypálil na Kuzněcova. Puk se ale odrazil o jeho betony do opačného úhlu.
     
    23:29
    Domácí v plném počtu.
     
    24:21
    Vyšší Kubošovu střelu vyrazil Kuzněcov nad sebe.
     
    24:44
    Kozlové se osvobodili z tlaku Litoměřic a Jakub Váchal rozjíždí akci proti brance Šimona Sklíby.
     
    25:11
    Slibné zakončení Ondřeje Procházky z pravé strany. Kuzněcov ale v poslední možnou chvíli sevřel betony a tím dokázal kotouč udržet před sebou.
     
    25:31
    První střelu Ondřeje Procházky dokázal srazit Miroslav Kukla. Napodruhé už Procházka z obdobné pozice v kruhu dokázal posunout puk na Kuzněcova. Ten jej ale bez sebevětších obtíží vyrazil.
     
    27:00
    Nepřesná Jíchova nahrávka na Jana Holého vrátila litoměřickou hru blíže k Šimonu Sklíbovi.
     
    27:18
    Přihrávku Jakuba Sklenáře usměrnil na Sklíbu Jan Veselý. Litoměřický gólman ale puk v klidu vyrazil a jeho tým se následně vydal dobývat Kuzněcovovu tvrz.
     
    28:17
    Kolmicí do prostoru mezi kruhy našel Jan Veselý pouze litoměřické obránce. Ti opět započali rychlou přechodovou hru směrem k brance Kolína.
     
    29:10
    Janu Výtiskovi podjel puk pod hokejkou, čímž ho musel zastavovat až Šimon Sklíba.
     
    29:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Kracík – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Jan Smola.
     
    30:34
    Po několika vyhozených kotoučích z litoměřických holí se Marimex konečně usadil před brankou Sklíby. Ten tak musí mít vzhledem k chaosu mezi kruhy hodně napilno.
     
    31:37
    Josef Koláček vytvořil ideální příležitost ke střele pro Riku Sihvonena. Ten ale nastřelil pouze betony kolínského gólmana. Šance ještě mohla pokračovat vzhledem k tomu, že Ján Niko neměl puk po bránění zcela pod kontrolou, nicméně k dalšímu ohrožení Kuzněcova už nedošlo.
     
    31:43
    Domácí v plném počtu.
     
    32:47
    Josef Jícha posunul kotouč za sebe na Sihvonena. Ten svou ranou od modré opět pouze nastřelil betony strážce kozlí svatyně.
     
    33:08
    Obloučkovité Kadlecovo nahození se pouze sjelo po betonech Kuzněcova na hole kolínských hokejistů. Ti se opět vydali do útoku, kde ovšem dokázal Sklíba střelu z mezikruží pokrýt.
     
    34:14
    Martin Procházka v rychlém pohybu u levé tyče vlastní branky zabránil hned dvěma hráčům Kolína vystřelit.
     
    34:53
    Riku Sihvonen dlouho kličkoval s pukem na holi směrem do útoku. Krátce za modrou ale nepřekonal hrazdičku v podobě dvou kolínských obránců.
     
    35:15
    Sihvonen vyhrál rychlostní souboj o puk s Miroslavem Kuklou. I tak se ale dostal k jediné střele, po níž se kotouče znovu zmocnili kozlové.
     
    36:19
    Přetahovaná z jedné strany na stranu s minimem střel. Tak vypadá dění na ledě v posledních několika minutách. Na tahu jsou nyní Kolínští. Jejich zakončení ale Sklíba bravurně pokryl.
     
    37:15
    Od modré vyslal povedenou přímou střelu na branku Jiří Jebavý. Ta se odrazila o Kuzněcovovy betony, avšak přímo na hůl Romana Přikryla. Ani jemu se ale z rychlé dorážky skórovat nepodařilo, kolínský gólman se ihned přesunul k volnému prostoru u své pravé tyče.
     
    39:04
    Z pravé strany si rychle proti Sklíbovi najížděl Matyáš Svoboda. Jeden z litoměřických beků ale vložil vší vervu do jeho zastavení, až mu do vzduchu vylétla rukavice i hokejka.
     
    39:54
    Hra se na poslední možnou chvíli přesouvá před Kuzněcova kvůli úmyslnému ofsajdu kozlů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina příliš hokejové krásy nepřinesla, vstřelený gól pak dokonce žádný. Jak Litoměřice, tak Kolín se ale dostávaly do slibných střeleckých příležitostí, žádnou z nich ale nedokázaly dotáhnout tak úspěšně, aby s ní ohrozily výrazným způsobem Sklíbu či Kuzněcova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (David Šafránek – 2 min., sekání).
     
    40:28
    Kozlům se podařilo vyhodit kotouč až ke Sklíbově brance. Domácí tak rozjeli rychlou rozehrávku a záhy opět obsadili pozice před Kuzněcovem.
     
    41:27
    Vojtěch Síla ukořistil na modré puk najíždějícím hráčům Litoměřic a vydal se s ním ke Sklíbovi. Ke střele se ale tentokrát Kolín nedostal.
     
    41:49
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka Stadionu v tomto utkání! Přihrávku Jana Holého od modré čáry využil na vrcholu kruhu RIKU SIHVONEN a švihem umístil kotouč na vzdálenější tyč kolínské svatyně. Asistence: Jan Holý a Lukáš Válek.
    41:49 Riku SIHVONEN - 3:1
     
    41:49
    Hosté v plném počtu.
     
    42:41
    Vyhození kotouče Matějem Pinkasem od modré podél mantinelu znamená jediné – zakázané uvolnění a vhazování před Kuzněcovem.
     
    42:59
    Jakub Sklenář, stíhán Karlem Klikorkou nedokázal vystřelit z těsné blízkosti na Sklíbu. Stadion se následně dostal do protiakce.
     
    43:41
    Oddechový čas pro domácí.
     
    43:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Procházka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    44:04
    Vysoká střela Davida Šafránka se odrazila o plexisklo nad brankou Sklíby až ke kolínské brance.
     
    44:37
    Josef Koláček si obhodil Jána Nika a dostal se ke střele na Kuzněcovovu branku z pravého kruhu. Gólman Kolína šanci dokázal pokrýt, přestože posunul brankovou konstrukci ze své polohy.
     
    45:04
    Prudkou Pieglovu střelu odrazil Sklíba svými betony. Kališníci následně uklidili těžiště hry do středního pásma.
     
    45:41
    Domácí v plném počtu.
     
    46:00
    I po vyrovnání početních sil pokračuje Kolín v útočném tažení. Z hranice brankoviště se pokusil kotouč prostrčit za brankovou čáru Jan Veselý. Šimon Sklíba ale pro jistotu kotouč přidržel pod lapačkou.
     
    46:47
    Další Koláčkova rána z hranice kruhu přímo na Kuzněcova. Ten ovšem rychle hokejkou vyrazil kotouč k opačnému mantinelu a kozlové se vydali směrem ke Sklíbovi.
     
    47:28
    Kolínští nahazují kotouče křižmo do prostoru vedle brankoviště Stadionu. Žádné z příležitostí ale nedokáží využít v tom smyslu, aby přímo vypálili na Sklíbu.
     
    48:22
    Ondřej Procházka si obhodil Zdeňka Krále a spolu s dalšími se vydal do přečíslení třech proti dvěma. Jedinou střelu, která z tohoto mířila na Kuzněcova ale kolínský gólman vyrazil.
     
    49:36
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Zdeněk Král – 2 min., hákování).
     
    49:52
    Střelu Jaroslava Kracíka z pravého kruhu přidržel Kuzněcov tělem na ledové ploše.
     
    50:23
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesilovky jsou v tomto utkání silnou kališnickou zbraní, domácí tým využívá už třetí! JAROSLAV KRACÍK přesnou ranou z pravého kruhu vymetl pavučiny ve vzdálenějším rohu branky Grigorije Kuzněcova. Asistence: Ondřej Procházka a Josef Jícha.
    50:23 Jaroslav KRACÍK - 4:1
     
    50:23
    Hosté v plném počtu.
     
    51:28
    Martin Kadlec přistrčil k mantlnelu Luku Zorka a Stadion se mohl vydat do útoku. Bylo ale pro ně dosti náročné přejít přes střední pásmo.
     
    52:41
    Martin Procházka udržel kotouč na holi, přestože ho stíhal Jan Veselý i několik dalších hráčů Kolína. Přes Patrika Marcela se tak ke střele dostal Jakub Černohorský. Kuzněcov ale zůstal ve střehu.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Ján Niko – 2 min. + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Jan Veselý.
     
    54:15
    Prudké Přikrylovo nahození na branku se odrazilo o mantinel až ke Sklíbovi. Stadion se ale rychle vrátil zpět do útočného pásma.
     
    55:09
    Hosté v plném počtu.
     
    55:30
    Sám před Sklíbou se zjevil Václav Jankovský. Střela na vzdálenější tyč mu ale příliš nesedla, puk poslal pod moc velkým úhlem.
     
    57:09
    V posledních minutách hry má více ze hry domácí tým. Gólman Kuzněcov tak musí být neustále ve střehu.
     
    57:53
    Velkou šanci měl například Martin Procházka, který se dostal osamocen do mezikruží. Ležící kolínský gólman mu ale kotouč včas vypíchl svou hokejkou.
     
    58:45
    Kolínské nahození podél mantinelu zastavil Jan Výtisk. Stadion se opět dostal do útoku a od modré vypálil Josef Koláček. Kuzněcov ale pohotově reagoval svou lapačkou.
     
    59:18
    Riku Sihvonen se dostal těsně před brankoviště, k vystřelení už ale nikoliv.
     
    59:43
    Jeden z posledních pokusů Jana Veselého našel svůj cíl v plexiskle nad Sklíbou.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Litoměřický tým si dvěma góly v závěrečné periodě pojistil další vedení a tím i pozici na úplném čele tabulky. Zatímco Kolín odjíždí domů s nepořízenou a v boji o předkolo play-off se tak musí nadále snažit.
     
    Ode mne je to odsud z Litoměřic pro dnešek vše a přeji hezký zbytek večera. (19:16:49)

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 3. Berka (Smola, P. Marcel), 17. Válek (J. Holý, M. Kadlec), 42. Sihvonen (J. Holý, Válek), 51. Kracík (O. Procházka, J. Jícha) – 10. Štohanzl (Z. Král, Síla)


    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Sluka) – P. Marcel, Černohorský, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Klikorka, Kuboš – Válek, R. Přikryl, M. Kadlec – Martin Procházka, Kracík, O. Procházka – J. Jícha, Koláček, Sihvonen – Berka, Rouha, Smola.
    Tréner: David Bruk

    SC Marimex Kolín: G. Kuzněcov (Burda) – Piegl, Kukla, Pinkas, Niko, Zorko, Váchal – Jankovský, David Šafránek, Jan Veselý – J. Sklenář, Morong, L. Krejčík (C) – Síla, Štohanzl, Z. Král (A) – Zumr, Matějček, Matyáš Svoboda.
    Tréner: Jan Šťastný

    Rozhodca: Bejček, Jechoutek – Kokrment, Coubal.

    Diváci: 1000