Kolín nad Rýnom – Bayern 0:4 (kon.) | Mainz – Bochum 1:0 (kon.) | Stuttgart – Lipsko 0:2 (kon.)
Union Berlín – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Hertha 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (0:0)
Bayer Leverkusen
cz Sobota 15.01.2022, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům Bundesligy! Vítejte u sledování textového přenosu mezi Borussií Mönchengladbach a Bayerem Leverkusen.
     
    Bayer Leverkusen

    Hostující Bayer Leverkusen zatím bojuje o pohárové pozice. Po osmnácti odehraných kolech má na svém kontě dvacet devět bodů a patří mu pátá pozice. Na třetí Hoffenheim ale ztrácí jen dva body. Levrkusen se pyšní produktivní ofenzivou. Soupeřům nasázel 42 branek, což je třetí nejlepší útok v celé lize. Jeho tahounem je český útočník Patrik Schick, který vstřelil už sedmnáct branek. V posledním kole doma Leverkusen remizoal 2:2 s Unionem Berlín.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Domácí Borussia Mönchengladbach je na tom o něco hůře. Po osmnácti kolech má na svém kontě pouze dvacet dva bodů a drží dvanáctou pozici ligové tabulky. Na pohárové pozice ale ztrácí jen šest bodů. Ještě hůře je na tom ale s pohledem pod sebe. Sestupové příčky jsou vzdáleny jen čtyři body. V posledním kole doma Borussia padla 2:3 s Kolínem.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Marvin, Elvedi, Jantschke – Lainer, Koné, Bénes, Netz – Neuhaus, Stindl – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Ginter, Herrmann, Müsel, Noss, Pléa, Thuram, Scally.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Frimpong, Tah, Hincapié, Bakker – Andrich, Demirbay – Bellarabi, Wirtz, Diaby – Schick.
    Náhradníci: Luňov – A. Adli, Alario, Amiri, Fosu-Mensah, Gedikli, Sertdemir, P. Retsos..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Borussia bude hrát v bílém, zatímco Bayer oblékne červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Bayer Leverkusen obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Dočká se dnes Patrik Schick dalšího zásahu?
     
    2
    Do ofenzivy se dostal také domácí celek, ale Friedrich Marvin nepřesnou přihrávkou neoslovil nikoho v bílém dresu ve vápně.
     
    3
    Jeremie Frimpong poslal přihrávku na levou stranu, ale Diaby si míč nedokázal zpracovat. Důrazný obránce jej od míče odstavil.
     
    4
    Frimpong podpořil ofenzivu Leverkusenu a z pravé strany odcentroval před branku. Patrik Schick na jeho prudkou pobídku nestihl zareagovat.
     
    5
    Bayer zahrával rohový kop. Demirbay odcentroval na malé vápno, ale obrana domácího celku míč odhlavičkovala ven z pokutového území.
     
    6
    Diaby se po dalším rohovém kopu levačkou opřel do padajícího míče. Jeho skákavou ránu ještě zkoušel tečovat Schick, ale Sommer se nenechal ošálit.
     
    7
    Wirtz dostal přihrávku na pravou stranu, předložil míč na střed, odkud pálil Andrich, ale jeho technický pokus prolétl kolem přední tyčky.
     
    8
    Patrik Schick napadal rozehrávku Borussie na její polovině. Útočník Bayeru Leverkusen byl sice hodně aktivní, ale balón nevybojoval.
     
    9
    Borussia zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Bénes, ale jeho ránu zablokoval hráč ve zdi Bayeru Leverkusen.
     
    10
    Agilní Wirtz se vydal napadat rozehrávku soupeře. Brankář Yann Sommer si nenechal zkomplikovat pozici a jednoduše míč nakopl na polovinu Bayeru.
     
    11
    Wirtz poslal přihrávku do pokutového území, kam sprintoval Patrik Schick, ale domácí obránce Elvedi obětavým skluzem akci Bayeru přerušil.
     
    12
    Karim Bellarabi se na pravé straně zasekávačkou do hřiště zbavil obránce, navedl si míč do vápna, ale získal pro Leverkusen jen roh.
     
    13
    Tah poslal přihrávku na pravou stranu, kam si pro míč dokráčel Frimpong. Krajní zadák Bayeru Leverkusen ale nedokázal přesně přihrát.
     
    14
    Také hostující brankář se nyní musel zapojit do rozehrávky. Finský gólman přenesl hru nákopem na levou stranu, ale Diaby byl těsně bráněn.
     
    15
    Lars Stindl dostal kousek volného prostoru na pravé straně, odkud načechral míč na malé vápno, ale nikdo z dobíhajících hráčů v bílém nezakončil.
     
    16
    Jonathan Tah na polovině hřiště v důrazném souboji sestřelil Embola a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Borussia však bude rozehrávat.
     
    17
    Borussia se usadila na polovině soupeře, kde kombinuje s míčem na kopačkách. Fotbalisté domácího celku ale nemají moc prostoru.
     
    18
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale skákající Elvedi hlavičkou poslal míč vysoko nad břevno.
     
    19
    První zajímavá šance domácích! Friedrich střílel zpoza velkého vápna, ale jeho rána prolétla těsně nad břevnem Bayeru Leverkusen!
     
    20
    Florian Wirtz na levé straně s vypětím všech sil udržel míč ve hře a následně pro svůj celek vybojoval alespoň vhazování poblíž velkého vápna.
     
    21
    Patrik Schick si ve vápně skvěle pokryl míč, poslal jej pod sebe na Andricha, ale druhý jmenovaný levačkou přestřelil branku.
     
    22
    Diaby byl faulován na polovině hřiště přímo před očima hlavního rozhodčího. Sudí okamžitě nařídil rozehrávku pro Bayer Leverkusen.
     
    23
    Lukáš Hrádecký nakopl míč z kroku na levou stranu hřiště, ale rozběhutý Karim Bellarabi centrem vnějším nártem zasáhl hrudník soupeře.
     
    24
    Mitchel Bakker se stačil vrátit s rozběhnutým soupeřem a zablokoval centr směřující branku Leverkusenu. Obrany obou týmů jsou zatím důrazné.
     
    25
    Netz poslal přihrávku do šestnáctky, kde se otočil Embolo, ale zakončení pravou nohou minul pravou tyč.
     
    26
    Diaby se krásnou kličkovouvanou dostal do pokutového území, ale po poslední kličce už byl příliš blízko u brankáře, kterého nemohl překonat.
     
    27
    Hrádecký s rozehrávkou opravdu nespěchá. Brankář Bayeru si počkal na lepší nabídku svých spoluhráčů a rozehrál na pravé křídlo.
     
    28
    Po dalším rohovém kopu Leverkusenu se poprvé v utkání prodral do zakončení Patrik Schick, ale jeho rána postrádala razanci.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatické utkání. Leverkusen je o něco aktivnější, ale vyložených šancí je pramálo.
     
    31
    Tony Jantschke si pod tlakem napadajícího soupeře pomohl přihrávkou na spoluhráče z defenzivy. Borussia se v první půli nikam netlačí.
     
    32
    Frimpong poslal přihrávku na Amiriho, který se dokázal otočit kolem soupeře, jenže dloubákem do pokutového území odevzdal míč soupeři.
     
    33
    Bakker si naběhl na přihrávku z levé strany a zakončil levačkou. Jeho rána nabrala příliš velkou výšku a skončila na tribuně za domácí brankou.
     
    34
    Friedrich Marvin si dal pozor na napadajícího Schicka a znovu zvolil přihrávku do zadních řad. Ani jeden z týmů během první půle nechce udělat chybu.
     
    35
    Jonathan Tah opět trefil soupeře v hlavičkovém souboji hodně ostrým zákrokem. Stoper Leverkusenu může být rád, že nedostal druhou žlutou kartu.
     
    36
    Karim Bellarabi si dobře obhodil soupeře, který jej zatažením za dres poslal k zemi. Leverkusen bude zahrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen).
     
    38
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Nadýchaný centr přiletěl na zadní tyč, ale obraně Leverkusenu vypomohl Patrik Schick.
     
    39
    Kouadio Koné se krásnou zasekávačkou zbavil napadajícího soupeře a sklepl míč na rozběhnutého Jantschkeho. Borussia ale na míči dlouho nevydržela.
     
    40
    Jonathan Tah diriguje rozehrávku Bayeru Leverkusen na polovině hřiště. Hráčům v červených dresech schází aktivnější pohyb.
     
    41
    Diaby podle rozhodčího fauloval rozběhnutého Jantschkeho, kterého poslal k zemi blízko šestnáctky. Do vápna tak míří vysocí hlavičkáři.
     
    42
    Diaby kouzlil na pravé straně. Ve vysoké rychlosti hledal přihrávkou na malého vápna Patrika Schicka, ale ten byl těsně střežen.
     
    43
    Lars Stindl z hranice velkého vápna zkoušel patičku na Embola, ale toho ubránil aktivní Tah. Defenzivy obou týmů zatím hrají opravdu skvěle.
     
    44
    Schick se v souboji o míč dopustil zbytečného faulu a poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Borussia bude v závěru první půle rozehrávat ze své poloviny.
     
    45
    Embolo je zatím na hrotu domácího celku sám utopený. Proti důrazným stoperům Bayeru Leverkusenu nemá moc prostoru.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje jsme se úvodní branky nedočkali. Prakticky jedinou šanci měl domácí Friedrich, ale jeho pokus těsně minul horní tyč. Patrik Schick je zatím důrazně bráněn a neprosazuje se.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Borussia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky neučinil změny v kádru.
     
    47
    Lukáš Hrádecký si musel dát pozor na hodně riskantní malou domů. Finský brankář ale ukázal vynikající start na míč a zakopl jej do bezpečí.
     
    48
    Hra je přerušena! Hostující Frimpong zůstává ležet na trávníku a drží se za pravý kotník. Jeho zranění způsobil špatný došlap.
     
    49
    Diaby se dostal k nákopu z levé strany, ale důrazný soupeř jej čistým způsobem odstavil od míče. Leverkusen bude jen vhazovat.
     
    50
    Pokutový kop pro Leverkusen! Karim Bellarabi byl faulován na kraji velkého vápna a sudí ukázal na značku pokutového kopu!
     
    51
    Skóre se nemění! K exekuci pokutového kopu se postavil Patrik Schick, ale Sommer skvělým zákrokem penaltu vyrazil!
     
    52
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen se přesto dostává do vedení! Po pokutovém kopu následoval kop rohový. Na povedený centr si naběhl osamocený ROBERT ANDRICH a placírkou z malého vápna nedal Sommerovi nárok!
     
    54
    Domácí celek se okamžitě tlačí vpřed se snahou o rychlou odpověď. Průnikovou přihrávku do pokutového území si Hrádecký pohlídal.
     
    55
    Florian Wirtz se stáhl na vlastní polovinu a výbornou defenzivní hrou pomohl spoluhráčům k zisku míče. Leverkusen je nyní mnohem aktivnější.
     
    56
    Florian Wirtz chtěl uvolnit rozběhnutého Patrika Schicka, ale český útočník se nechal předskočit Elvedim, který teď zachránil domácí celek.
     
    57
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    58
    Karim Bellarabi si chytře zsekl míč kolem Jantschkeho, který jej faulem sestřelil. Sudí překvapivě neudělil domácímu obránci kartu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Leverkusen zatím drží těsné vedení. Borussia si navíc po změně stran zatím nedokázala vypracovat příležitost.
     
    61
    Wirtz po rychlém protiútoku z levé strany vymyslel centr do pokutového území, ale Patrik Schick se k jeho nebezpečné pobídce nedostal.
     
    62
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Luca Netz, přichází Marcus Thuram.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází László Bénes, přichází Joe Scally.
     
    63
    Florian Wirtz táhl akci Leverkusenu, našel Diabyho, který míč dloubl do vápna, ale Patrik Schick akrobatickým zakončením přestřelil branku.
     
    64
    Timothy Fosu-Mensah poslal přihrávku na polovinu hřiště, ale Schick neměl kolem sebe nikoho ze spoluhráčů. Přesila domácích zadáků tak získala míč.
     
    65
    Schick se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku a zakončil. Jeho první ránu Sommer dorazil a dorážku nasměřoval Schick vysoko nad branku.
     
    66
    Leverkusen v zadních řadách kombinuje s míčem a domácím jej prakticky nepůjčuje. Fotbalisté favorizovaného celku se tlačí vpřed.
     
    67
    Schick pro změnu centroval z pravé strany na malé vápno. Tam se dokázal uvolnit Diaby, ale jeho patičku obránce ve skluzu srazil na roh.
     
    68
    Demirbay si pro změnu troufl na zakončení levou nohou z úctyhodné vzdálenosti. Jeho skákavý pokus ale směřoval do rukavic brankáře.
     
    69
    Borussia zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se chopil Florian Neuhaus, jehož pokus směřoval do rukavic brankáře.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Bayer Leverkusen zatím s velkým přehledem drží nejtěsnější možné vedení.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Tony Jantschke, přichází Jordan Beyer.
     
    72
    Karim Bellarabi se zpoza šestnáctky opřel do odraženého míče, ale rána pravačkou se mu vůbec nepovedla. Míč skončil vedle branky.
     
    73
    Thuram se dral za centrem z pravé strany, jenže hostující brankář opět prokázal fantastické čtení hry a bez problémů si došel pro míč.
     
    74
    Joe Scally se dostal před Schicka a před českým útočníkem odhlavičkoval míč do bezpečí. Defenziva Borussie je nyní důrazná.
     
    75
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! Na centr z přímého kopu si naskočil PATRIK SCHICK, který přesnou hlavičkou napravil zahozenou penaltu!
     
    77
    Neuhaus se ve vápně dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu, ale podle rozhodčího faulován nebyl.
     
    78
    Thuram střílel v pádu z hranice velkého vápna, nicméně jeho technický pokus směřoval přímo do rukavic Hrádeckého. Finský brankář dnes působí sebejistě.
     
    79
    Florian Wirtz se po pravé straně dostal k odcentrování do pokutového území, ale dloubáčkem neoslovil nikoho z hráčů v červenočerných dresech.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Alassane Pléa.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Patrick Herrmann.
     
    81
    Mohlo být sníženo! Joe Scally si na hranici velkého vápna přehodil míč na pravačku a zakončil. Skvělý Lukáš Hrádecký jeho ránu vyrazil!
     
    82
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Po následném rohovém kopu už domácí celek skutečně snižuje! Po závaru před brankou Leverkusenu se do zakončení dostal NICO ELVEDI, který z kroku napálil míč pod břevno!
     
    83
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Amine Adli.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach).
     
    85
    Kerem Demirbay zahrával přímý kop svého celku. Jeho centr našel hlavu Patrika Schicka, ale český útočník svou druhou branku v utkání nepřidal.
     
    86
    Scaly se dostal k volnému míči ve vápně, kde si jej přehodil na pravačku a odcentroval. U zadní tyče na jeho pobídku nikdo v bílém nedosáhl.
     
    87
    Další penalta pro Leverkusen! Ve vápně byl faulován Wirtz a hosté mohou potvrdit svůj triumf!
     
    88
    Neskutečné! K penaltě se tentokrát postavil Demirbay, ale Sommer chytl druhý pokutový kop během druhé půle!
     
    89
    Na opačné straně vymyslel centr do velkého vápna Thuram, jenže jeho přizemní pobídku si defenziva Bayeru Leverkusen pohlídala.
     
    90
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Nadiem Amiri.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Panagiotis Retsos.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Amine Adli se hnal z poloviny hřiště sám na Sommera, ale gólman domácího celku předvedl další neskutečný zákrok!
     
    90+3
    Pléa střílel z velké dálky, ale hned první obránce jeho dělovku obětavě zablokoval. Leverkusen už je opravdu blízko.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Kerem Demirbay (Bayer Leverkusen).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bayer Leverkusen nakonec poráží Borussii Mönchengladbach 2:1. Vše podstatné se dnes událo až po změně stran. Po pěti minutách kopal penaltu Patrik Schick, ale Sommer jej vychytal. Z následného rohu se ale trefil Andrich. Schick si na svou šanci počkal a patnáct minut před koncem se prosadil hlavou. Za domácí ale po rohu snížil Elvedi. Leverkusen mohl přidat pojistku z další penalty, ale Yann Sommer vychytal i Demirbaye.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:14. Střely mimo: 10:16. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:18. (20:27:41)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 82. Elvedi – 52. Andrich (Wirtz), 75. Schick (Wirtz)

    Karty:   45+1. Stindl (MNC), 84. Beyer (MNC) – 29. Tah (LEV), 37. Bakker (LEV), 90+4. Demirbay (LEV)

    Nepremenená penalta: 51. Schick (LEV), brankár Sommer zneškodnil, 88. Demirbay (LEV), brankár Sommer zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:14. Střely mimo: 10:16. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:18.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Marvin, Elvedi, Jantschke (71. Beyer) – Lainer (80. Herrmann), Koné, Bénes (62. Scally), Netz (62. Thuram) – Neuhaus, Stindl (80. Pléa) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Ginter, Herrmann, Müsel, Noss, Pléa, Thuram, Scally.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Frimpong (57. Fosu-Mensah), Tah, Hincapié, Bakker – Andrich, Demirbay – Bellarabi (83. A. Adli), Wirtz (90. Amiri), Diaby (90. P. Retsos) – Schick.
    Náhradníci: Luňov – A. Adli, Alario, Amiri, Fosu-Mensah, Gedikli, Sertdemir, P. Retsos.