Trenčín – Sigma Olomouc sk 0:0 (*15:00) | Bohemians – Jablonec 1:3 (kon.) | Varnsdorf – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Ostrava – Prostějov 0:2 (kon.) | Senica – Skalica 0:1 (kon.) | Sparta B – Dukla Praha 2:3 (kon.)
Teplice – Táborsko 3:3 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 3:5 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
1:3 (0:1)
FK Jablonec
cz Sobota 15.01.2022, 10:30 • Horní Počernice • Tipsport liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Vítám Vás u dnešního online přenosu dalšího ze zápasů již tradiční, zimní Tipsport Ligy. Dnes se nám v rámci skupiny A představí její lídr, pražský celek Bohemians Praha 1905 proti severočechům z FK Jablonec. Přeji příjemnou počtenou, nejprve si oba dva celky představíme.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokanům se v Tipsport Lize zatím daří na jedničku, ve dvou odehraných utkáních neinkasovali ani gól a po výhrách 2:0 (góly vsítili Nazarov a Koubek) nad kometou druhé ligy, Spartou Praha B a 1:0 (gól vstřelil Nový) v dalším pražském derby s Duklou má na svém kontě plný počet bodů. O skoro jistý postup by tak Bohemians mohla připravit jen vysoká porážka a zároveň vysoká výhra Dukly v zápase právě se Spartou B.

    Bohemka navíc přes zimu přivedla několik nových tváří, které se právě v rámci Tipsport Ligy v zelenobílém prvně představují. 23letý Daniel Mareček, defenzivní záložník a odchovanec pražské Sparty byl oznámen jako úplně první posila tohoto přestupového období. Následně klub přivedl také 27letého Antonína Křapku. Tento majitel bezmála stovky ligových startů na podzim působil v trápící se Karviné. Na půlroční hostování s opcí pak přišel z Chrudimi obránce Dominik Hašek. Z druhé strany Vršovic pak hostuje v Bohemce pro tento půlrok také šikovný driblér Michal Beran. Tento 21letý záložník navíc není klokanem poprvé, strávil zde totiž také jeden ročník ve starším dorostu.

    Testovaní jsou pak bývalý hráč Teplic, 24letý střední obránce nebo záložník Evgeni Nazarov a o rok mladší levostranný univerzál Denis Granečný, bývalý mládežnický reprezentant, který se snaží znovu nastartovat kariéru, jíž přibrzdila nepovedená hostování a zranění.

    Co se odchodů týče, klub konečně opustil Jan Vodháněl, který ale po tahanicích ohledně smlouvy v A-týmu stejně nějaký čas nepůsobil. Do rodného Ruska se pak vrátil Vladislav Levin. Hostování pravděpodobně v Chrudimi čeká po zranění se zotavujícího Michala Vránu, podobný osud nemine také rychlonožku Pavla Osmančíka, který by měl po zotavení se z operace na příští půlrok posílit Pulpitovu Viktorii Žižkov. Svolení ke hledání nového angažmá pak dostal také bývalý reprezentant, Kamil Vacek.
     
    FK Jablonec

    Svěřenci Petra Rady nemají po podzimu na jaro vůbec růžové vyhlídky, a ani jejich prozatimní výkony v Tipsport Lize nebyli ničím ohromujícím. Na překvapivou úvodní prohru 2:3 s pražskou Duklou ale navázali vítězstvím o stejném skóre proti béčku Sparty a jsou tak zatím na postupovém, druhém místě – a to hlavně proto, že v Tipsport lize nerozhodují vzájemné zápasy, nýbrž skóre.

    Jablonec má za sebou turbulentní zimu, kvůli faktu, že finanční situace celku není vůbec ideální, totiž musel prodávat. Jako první opustil řady severočechů 21letý Tomáš Čvančara, nejlepší střelec nepovedeného podzimu, který zamířil bojovat o místo do Sparty Praha. Odešlo pak také druhé útočné kladivo – člen širšího kádru reprezentace Martin Doležal se vydal do polské Zaglebie Lubin vyzkoušet si první zahraniční angažmá. Na odchodu je pak také mladý křídelník Dominik Pleštil, o něho jeví eminentní zájem norský celek Bodø/Glimt.

    Za posilu se pak dá považovat navrátilec z hostování, hrotový útočník Davis Ikaunieks, kterému se zatím během přípravy daří najít ztracenou formu, jelikož se trefil v obou prozatím odehraných zápasech Tipsport Ligy. Odcházející útočnou vozbu Čvančara-Doležal pak přišel nahradit 26letý Jan Silný, který se blýskl osmi vstřelenými brankami během podzimu v druholigové Líšni. Kromě toho pak také dokázal zpacifikovat agresivního fanouška, vniknuvšího na hřiště v derby s Brnem, čímž si získal srdce nejednoho fotbalového příznivce. Nejnovější posilou je pak Jakub Surovčík – 19letému brankáři ze Slovenska skončila ve Slavii smlouva a severočeši toho využili a přivedli jej do svých řad. Otázkou zůstává, kam se zařadí tato posila v hierarchii, neboť Jablonec disponuje trojicí gólmanů Hanuš-Hrubý-Vajner.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Dostál, Hašek, Vondra, Granečný – Keita, Beran, Nazarov, Květ, Novák – Koubek
    Náhradníci: Le Giang – Bartek, Hronek, Kovařík, Krch, Mareček, Fulnek, Köstl, Ugwu, Nový, Chramosta
    Trenér: Luděk Klusáček

    FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Malínský, Kratochvíl, Houska, Pilař – Silný
    Náhradníci: Vajner – Štěpánek, Smejkal, Nykrín, Ali-Abubakar
    Trenér: Petr Rada.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vykopávají Jablonečtí v zelenobílých dresech, Bohemians se představí v celočerném kompletu.
     
    2
    Poprvé se v dresu nového klubu dotkl míče Silný, nedokázal ale udržet míč na levé straně hřiště.
     
    2
    Roman Valeš trochu zašil Granečného, jeho zpětný pas na Vondru pak nebyl dost přesný a je tu roh pro Jablonec.
     
    3
    Na Krobův centr od praporku si naskočil Martinec, byl ale tísněn a hlavou minul.
     
    4
    Nazarov se snažil najít dlouhým míčem Koubka, tohle ale odchovanec klokanů stihnout opravdu nemohl. Míč pustil na brankovou čáru Zelený, máme tu kop od branky.
     
    4
    Po zpětné přihrávce Silného zprava si zpracoval balon na úrovni penalty Kratochvíl, jeho zakončení ale jen vyprášilo rukavice dobře postavenému Valešovi.
     
    5
    Granečnému nevyšel dlouhý pas, nemusí ho to ale mrzet, jelikož to vedlo jen k jeho vhazování.
     
    6
    Považanec faulovaný při pokusu rozehrát.
     
    6
    Kratochvíla dostoupil Granečný, jabloneckému plejerovi se ale i tak podařilo odcentrovat. Silný byl ale obsazený a nedokázal hlavičku procpat směrem na branku.
     
    7
    Ponechanou výhodu Jablonec nevyužil, protiútok Bohemians měl ale jepičí život.
     
    8
    Houska neměl dostatečnou nabídku od spoluhráčů a od půlky zvolil malou domů.
     
    8
    Malínský u pravého rohového praporku nevyzrál na Granečného, aut pro severočechy.
     
    9
    Jablonec zatím kontroluje hru, klokani si moc míče ještě neužili.
     
    10
    Pilař si na levé straně poradil s Květem, toho ale zajistil jeden ze spoluhráčů. I tak je z toho ale aut pro Jablonec.
     
    10
    Na tento dlouhý pas Dostál nedosáhl. U míče opět Jablonec.
     
    11
    Granečný zachytil kolmou přihrávku a před Malínským ji odkopl do autu.
     
    11
    Centr z pravé strany odhlavičkoval na rohový kop Jan Vondra.
     
    12
    Na Krobově rohlíčku si pochutnal Roman Valeš, pak ale špatně rozehrál a balon mají opět severočeši.
     
    12
    Další Krobův centr, tentokrát ze hry. Zleva našel ex-teplický bek Jana Silného, jeho hlavičce ale chyběla potřebná razance.
     
    13
    Novák rozehrál na Keitu, jenž se pokusil z první vyslat do úniku Koubka. Úmysl bohemáků ale přečetl Zelený a získal míč pro svůj tým.
     
    14
    Květ prodloužil dlouhý nákop Valeše na Berana, ten ale nedokázal míč udržet na hrací ploše.
     
    15
    Pilař dobrým napadáním znepříjemnil život Haškovi, ten z toho ale nakonec i tak vytěžil aut.
     
    15
    Po pravé straně se hnal do útoku Novák, Hanuš ale vyběhl daleko za vápno a odkopl merunu do autu.
     
    16
    Dotírající Koubek se hnal za dlouhým míčem a donutil Zeleného k nejistému zpracování míče, jablonecký stoper si ale nakonec poradil bravurně a ještě to vyšperkoval nasazením jesliček Keitovi.
     
    17
    Bohemians se nedaří rozehrávka. Dominik Hašek sice Keitu nákopem našel, ten ale míč udržet nedokázal.
     
    18
    Zeleného nákop podél levé postranní čáry odhlavičkoval Martin Dostál.
     
    19
    Granečný oloupil o míč Malínského a založil protiútok Bohemians, v další fázi útoku ale tísněný Surzynem nedokázal dobře zpracovat hrudí. Odchovanec Baníku Granečný navíc ještě reklamoval, že si Surzyn pomohl faulem.
     
    20
    Bohemians rozehrávají odzadu.
     
    21
    Koubek šikovně prodloužil za sebe na Keitu, ten se ale chytil do ofsajdové pasti.
     
    22
    Pilaře poslal k zemi mimo rámec pravidel Dostál. Jablonec ale míč dlouho neudržel, po nepovedeném křížném pasu vhazuje Granečný.
     
    23
    Dostál rozehrál po dobré práci Berana zprava na Květa, ten byl faulován Martincem v dostřelové vzdálenosti od branky Hanuše.
     
    23
    Roman Květ se jakožto faulovaný sám postavil k exekuci přímého kopu. Jednalo se o první střelu Bohemians na branku, Jan Hanuš s ní neměl ale příliš mnoho práce.
     
    25
    Silný se obtočil okolo Granečného na pravé straně, ten se ale dokázal rychle vzpamatoval a zblokovat centr Jabloneckého forvarda na roh.
     
    25
    Krobův prudký centr odhlavičkoval Vondra.
     
    26
    Malínský si to z pravé strany štrádoval na střed a vypálil levačkou, balon ale podkopl a k ohrožení branky Valeše tak jeho střela měla daleko.
     
    27
    Surzynův parádní centr z pravé strany našel Silného, který ale z malého vápna poslal míč jen těsně vedle pravé tyče.
     
    28
    Keita zabojoval a přesprintoval Martince v honbě za Granečného dlouhým nákopem, Bohemians vhazují zleva na úrovni velkého čtverce.
     
    28
    Beran si řekl o míč z autu a také ho dostal, k zemi ho pak nedovoleně poslal Kratochvíl.
     
    29
    Novák přetáhl centr z volného kopu, následně zablokoval Koubkovu přihrávku jeden ze soupeřů a vhazovat bude Martin Dostál.
     
    30
    Novák a Nazarov se snažili proťukat do vápna, dostat balon na Keitu se jim ale nepovedlo. Naopak se následně provinil šlapákem Martin Dostál, jeho obětí se stal Surzyn.
     
    31
    Koubek teď nedal přiťuknutí na Nováka dost razance a zmařil tím nadějně vypadající protiútok.
     
    32
    Bohemce se nedaří prokombinovat se na útočnou polovinu. Valeš nakonec zvolil dlouhý nákop, který dobře sklepl hlavou Koubek.
     
    33
    Propadnutý míč si našel Beran, který si na levé straně vápna poradil s Kratochvílem, následně si zasekl a vypálil. Naneštěstí pro klokany ale poslal kulatý nesmysl jen do Hanušova náručí.
     
    34
    Beran přišel o míčv souboji se Silným, následně se ale dobře vrátil a zblokoval zpětnou přihrávku.
     
    34
    Dostál nakopl balon do běhu na Koubka, který se prohnal okolo svého strážce jako rozjetý šinkanzen a vypálil levačkou. Dobíhající Martinec ale nakonec ztečoval střelu na rohový kop.
     
    36
    Granečný se na levé straně uvolnil a odcentroval netradičně pravačkou, k odraženému míči se pak dostal Nazarov. O balon ale brzy přišel a následně se provinil faulem.
     
    37
    Rohový kop pro Jablonec.
     
    37
    Propadnutý míč si na pravé straně našel Malínský a poradil si s Novákem, defenziva klokanů si ale nakonec dokázala poradit s jeho zpětnou přihrávkou.
     
    38
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Krásná akce Jablonce a máme tu první gól utkání! Kratochvíl poslal fantastickou předfinálku do vápna na nabíhajícího Surzyna, který z pravé strany poslal merunu z první do malého vápna! Tam si ji našel DAVID HOUSKA, který do odkryté branky otevřel skóre utkání! 0:1!
    38. HOUSKA - 0:1
     
    39
    Gól potvrzen i po přezkoumání videorozhodčího!
     
    41
    Silný poslal zleva šajtlí á la Tomáš Rosický nebezpečný míč do vápna, Granečný odkopl na roh – a Bohemka za to může být ráda, jelikož na zadní tyči byl volný Malínský.
     
    42
    Z rohu po obranné hlavičce Nazarova žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    43
    Jablonec drží Bohemku zamklou na vlastní obranné polovině. Po zblokovaném centru Surzyna je tu další roh.
     
    43
    Houskův roh končí dalším rohem. Ten bude zahrávat bývalý reprezentant Pilař.
     
    44
    Hašek odhlavičkoval míč pryč z vápna. Následně se dobrým presinkem prezentoval Koubek a vybojoval aut pro svůj tým.
     
    45
    Po sérii soubojů na levé straně z pohledu Bohemians nakopl Martinec míč o Berana do autu.
     
    45+1
    Nazarov narazil balon na středu Beranovi a následně jej přišlápl prozatím jediný střelec utkání Houska. Balon pro Bohemku.
     
    45+2
    Beran se šikovně uvolnil na pravé straně, křižný pas na Granečného ale neměl dost výšky a odhlavičkoval jej Surzyn.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Do kabin se tedy jde za stavu 1:0 pro Jablonec a nutno říci, že se jedná o vedení zasloužené. Během první půlhodiny byl Jablonec lepším týmem, Bohemce se nedařila výstavba útoku kvůli skvělému presinku soupeře. Následně ale klokani vystrčili růžky, konkrétně dvojice Beran-Koubek se dostala individuální kvalitou do dvou dobrých příležitostí. I tak to byl ale Jablonec, kdo vstřelil jediný gól poločasu – parádní akci po ose Kratochvíl-Surzyn-Houska zakončil ve 38. minutě poslední jmenovaný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sestava Bohemians pro druhý poločas: Valeš – Bartek, Krch, Köstl, Fulnek – Nový, Mareček, Nazarov, Granečný – Ugwu, Koubek
     
    50
    Po souboji s Ugwua a jednoho ze soupeřů se odrazil balon do vzduchu a získali jej jablonečtí.
     
    51
    Surzynův centr zprava s problémy sebral Valeš.
     
    52
    Ugwu udržel míč na pravé straně a poslal jej Novému, který se snažil kolmicí najít Nazarova. Dal od pasu ale příliš mnoho razance a míč má Hanuš.
     
    53
    Jablonec po křížném přenesení na Malínského bude kopat rohový kop.
     
    53
    Krobův roh odhlavičkoval Nazarov. Koubek se následně hnal v plném sprintu do brejku, poradil si s prvním obránce ale pak jej skvěle zakřižoval Malínský. Možná je škoda, že Koubek po první kličce nezvolil přihrávku na Ugwua, který se zdál být volný a mohl možná jít sám na Hanuše.
     
    55
    Ugwu skvělým presinkem donutil k chybě Zeleného a zachytil jeho malou domů těsně před Hanušem, kličkou okolo jabloneckého gólmana se ale vyvedl z rovnováhy a nedokázal zakončit přes vracející se obránce. Následně z odraženého míče napálil blok těl před sebou Granečný!
     
    56
    Mareček kombinuje s Fulnekem na pravé lajně.
     
    57
    Fulnekův střílený centr našel jen prostor, kde vládl Jaroslav Zelený.
     
    57
    Legenda Bohemians Daniel Bartek pronikl mezi Považancem a Malínským, stal se pak obětí faulu asi 35 metrů od branky.
     
    58
    Nového centr žádného ze spoluhráčů nenašel. Následně se ve snaze o brejk po dobré první kličce zahnal do autu Pilař.
     
    59
    Výtečný presink Ugwua připravil o balon Považance ve středu hřiště. Z následné akce ale Bohemka nic nevytěžila.
     
    60
    Nazarovův ambiciózní oblouček na lajnu, kter nabíhal Fulnek, skončil v autu.
     
    62
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Po Marečkově centru z pravé strany se balon odrazil k Novému, který jej poslal hlavou na Ugwua. Ten v souboji se Zeleným i za pomoci štěstěny srazil balon na hranici vápna, kde stál MATĚJ KOUBEK – mladý útočník Klokanů vypálil tvrdě pravačkou a jeho pumelice skončila za pomoci teče jednoho z bránících hráčů v sítí! 1:1!
    62. KOUBEK - 1:1
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Koubek, přichází Chramosta.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Granečný, přichází Kovařík.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Hašek, přichází Köstl.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Nazarov, přichází Hronek.
     
    64
    Považancova střela branku minula. Rozehrávat bude Valeš.
     
    65
    Na hranici vápna zfauloval Nový Pilaře a bude se kopat volný kop z velmi dobré střelecké pozice.
     
    66
    Velice dobře zahraný volný kop! David Houska nechal robinzonádou vyniknout Valeše, následná hlavička Zeleného opět mířila jen do rukavic na zemi sedícího Valeše!
     
    67
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Pilař, přichází Nykrín.
     
    68
    Skvělou akci Bohemians po levé straně táhl Bartek, který poslal míč do vápna na Ugwua. Ten zvedl hlavu a přihrávkou pod sebe našel Chramostu – zkušenému útočníkovi ale chybělo trochu štěstí, trefil totiž placírou tyč!
     
    69
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Fantastický gól! David Houska poslal skákavý míč do vápna na MILOŠE KRATOCHVÍLA, který z pravé strany napálil míč do protější šibenice Valešovy branky!! Nádherná střela tak vrací vedení na stranu Jablonce – 1:2!
    69. KRATOCHVÍL - 1:2
     
    70
    Kovaříkovi nabil Ugwu a ex.plzeňský záložník vypálil tvrdě směrem na branku Hanuše, ten ale jeho petelici vyrazil! Dorážka Hronka první z krkolomné pozice pak mířila nad.
     
    71
    Chramosta poslal pěknou kolmici do vápna na Kovaříka, jeho střela v pádu pravačkou byla ale Surzynem zblokována na roh.
     
    71
    Nového roh se snažil usměrnit na branku Ugwu, nedostal ale míč skrz blok těl.
     
    72
    Mareček poslal balon podél levé lajny na Chramostu, ten přesprintoval Martince. Následně ale špatně nahrál pod sebe na Bartka a je to aut pro Jablonec.
     
    73
    Köstl nevybíravě poslal k zemi Kratochvíla, je mu pískán faul.
     
    74
    Zeleného parádní křižný pas poslal z první do vápna Surzyn. Merunu za sebe šikovně pouštěl Malínská na Silného, Valeš jeho úmysl nakonec přečetl. I tak si ale Malínský za svůj úmysl zaslouží pochvalu.
     
    75
    Propadnutý míč se snažil na branku z voleje napálit Malínský, jeho střelu ale bez problémů pokryl Valeš.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Houska, přichází Smejkal.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Silný, přichází Ali-Abubakar.
     
    76
    Centr mladičkého Nykrína zleva se snesl za branku Valeše, bude se kopat od branky.
     
    77
    Faulu se dopustil Kratochvíl, Kovařík se asi bude pokoušet o centr do vápna z levé postranní čáry.
     
    78
    Po sražení míče Považancem je tu rohový kop.
     
    79
    Malínský okradl o míč Bartka a šel do protiútoku, po dobrém sprintu ale neodcentroval na žádného ze spoluhráčů.
     
    79
    Fantasticky si s přesilou poradil Ugwu a přihrávkou jesličkami vyzval k centru Hronka. Jeho pobídka do vápna ale neměla potřebné parametry a sebral ji ze vzduchu Hanuš.
     
    80
    Krobův pěkný lob našel Nykrína, jeho centr ale skončil v rukavicích Valeše.
     
    81
    Na trávníku zůstává ležet Ugwu, což je velká škoda, jelikož tento Nigerijský útočník dnes nepředvedl vůbec špatný výkon...
     
    81
    Podle gestikulace to vypadá, že Ugwu nebude moci pokračovat ve hře.
     
    82
    Bohemians budou, zdá se, dohrávat o deseti.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Kratochvíl, přichází Štěpánek.
     
    83
    Jablonec rozehrává odzadu.
     
    84
    Mareček ztratil míč na středu hřiště na úkor Považance, který vybídl k centru Malínského. Ten ale situaci nevyřešil ideálně a centr zakopl daleko za branku Valeše.
     
    85
    Nového centr z pravé strany odrazil Štěpánek.
     
    85
    Smejkal pronikl po pravé straně a šikovně vybídl pasem pode sebe ke střele Malínského, jeho sražené střela znamená roh pro Jablonec.
     
    86
    VAR přezkoumává gólovou situaci na straně Jablonce.
     
    87
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Po rohu se dokázal do vzduchu vyšplhat Martinec, jehož hlavička skončila na tyči. Následně se snažil odkopnout míč Nový, ale trefil jen obličej TORFIQA ALI-ABUBAKARA, který tak dává kuriózní gól na 1:3! Valeš byl bez šance!
    87. ALI-ABUBAKAR - 1:3
     
    88
    Chramosta se dostal k zakončení, míč k němu vyrazil Hanuš. Následně byl poslán k zemi Zeleným a rozhodčí jde zkontrolovat video! Dost možná se totiž jednalo o penaltový zákrok.
     
    90
    Penalta se kopat nebude. Zelený se podle názoru sudího faulu nedopustil.
     
    90+1
    Hanuš rozehrál jen na Chramostu, ten ale pasem před branku nedokázal najít Kovaříka. Je tu aut pro Bohemians.
     
    90+2
    Hronek si naběhl na dlouhý balon od Fulneka, a pak jej brutálně sestřelil vyběhnuvší Hanuš. Gólman Jablonce sice hrál balon, do souboje ale šel s kopačkou směrem vzhůru... Díkybohu ale záložníka Bohemians zdviženou nohou netrefil.
     
    90+3
    Pro mě trochu nepochopitelně nevyhodnotil sudí Hanušovo počínání jako nebezpečnou hru.
     
    90+3
    Nový faulován ve střelecké vzdálenosti od Hanušovy branky. Parketa pro Jana Kovaříka?
     
    90+4
    Kovaříkova levačka trefila jen zeď jabloneckých hráčů.
     
    90+4
    Po vzdušném souboji zůstává na trávníku Malínský. Dostal totiž hlavičkou od Köstla, který ale zahrál balon.
     
    90+5
    Fanoušci Bohemians dávají najevo nevoli s průběhem zápasu v posledních minutách – ať už se jednalo o neodpískanou penaltu, ostrý zákrok Hanuše nebo právě na trávníku ležícího Malínského.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Jablonec asi zaslouženě porazil Bohemians 3:1. Ve druhé půli sice Bohemians srovnali krok tečovanou střelou mladého kanonýra Matěje Koubka v 62. minutě, o sedm minut později ale vrátil Jablonci vedení po pasu Housky fantastickou pumelicí Kratochvíl. Poslední gól utkání vsítil kuriózně po nastřelení od nového střídající Torfiq Ali-Abubakar v 88. minutě. Následně jsme byli svědky několika kontroverzní – po konzultaci VAR odvolaná penalta na Chramostu ani ostrý skluz Hanuše ale nic na výsledku zápasu nezměnily.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:12. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:11.
     
    To je z mojí strany pro dnešek vše, já se s Vámi tímto loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. (12:22:23)

    Michal Nussbauer

    Góly: 62. Koubek – 38. Houska, 69. Kratochvíl, 87. Ali-Abubakar


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:12. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:11.
    Bohemians 1905: Valeš – Dostál, Hašek (C), Vondra, Granečný – Beran, Nazarov, Květ, Novák – Koubek, Keita
    2. poločas: Valeš – Bartek, Krch, Hašek (62. Köstl), Fulnek – Nový, Mareček, Nazarov (62. Hronek), Granečný (62. Kovaříkú – Ugwu, Koubek (62. Chramosta)

    Náhradníci: Le Giang

    Tréner: Luděk Klusáček

    FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Malínský, Kratochvíl (82. Štěpánek), Houska (75. Smejkal) , Pilař (67. Nykrín) – Silný (C) (75. Ali-Abubakar)
    Náhradníci: Vajner – Štěpánek, Smejkal, Nykrín, Ali-Abubakar

    Tréner: Petr Rada

    Rozhodca: Starý – Slavíček, Ratajová