Vsetín – Poruba 2011 2:5 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 7:1 (kon.) | Sokolov – Šumperk 3:2 (kon.)
koniec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
HC RT TORAX Poruba 2011
cz Streda 09.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance Liga (CZ) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina rozhodla a plný bodový zisk si dnes z Lapače odváží Poruba. Hosté nejprve zkraje dějství otočili vývoj utkání, když neodbytný Markus Korkiakoski nadvakrát překonal Málka z bezprostřední blízkosti kolem pravé tyče. Zanedlouho se Poruba radovala ve vlastním oslabení po úniku a zakončení Radima Tomana. Ostravany rychlé dvoubrankové vedení nabudilo a stali se lepším týmem. Tento obraz hry vydržel až do závěrečné sirény, i když domácí předvedli například dobrou hru v oslabení nebo závěrečný tlak. Do prázdné branky ovšem výhru hostů pečetil Pavel Jenyš.

    Nejlepšími hráči dnešního utkání byli vyhlášeni Adam Brízgala na straně hostů a mezi domácími obránce Jiří Říha.

    Střely na branku: 42:23 (16:6, 15:9, 11:7).

    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám krásný zbytek středečního večera. (19:58:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zápas už se opravdu jen dohrává. Poruba v přesilovce drží kotouč ve vlastním pásmu a čas vyplňuje přihrávkami, útočnou akci už zakládat nebude.
     
    59:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Michal Gago – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:05
    Před vsetínským brankovištěm se k volnému puku dostal Korkiakoski, jenž zakončil přes bránícího Jenáčka. Právě vsetínský obránce ztečoval kotouč tak, že pouze proletěl kolem levé tyče.
     
    58:55
    Zápas už se víceméně dohrává. Ani jeden celek se cíleně nežene do žádné útočné akce.
    58:04 Pavel JENYŠ - 2:5
     
    58:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    Patrik Urbanec našel svou dlouhou přihrávkou do středního pásma PAVLA JENYŠE, který v poklidu dojel až k jistému zakončení z bezprostřední blízkosti do prázdné branky. Asistence: Patrik Urbanec, Tomáš Guman.
     
    57:57
    Hosté jsou před vlastním gólmanem na kotouči, kolem mantinelu se jim ovšem nedaří dostat z pásma.
     
    57:33
    Réway vyhodil jen do středního pásma. Valaši, i když po krátké pauze, pokračují v útočném snažení.
     
    57:24
    Poruba podruhé za sebou vyhazuje na zakázané uvolnění. To už je Málek na střídačce a Vsetín hraje v šesti.
     
    56:45
    Domácí hrají v plném počtu, tato početní výhoda se jim vůbec nepovedlo, v útočném pásmu strávila Poruba jen minimum času.
     
    56:36
    Z vrcholu levého kruhu to přes bránícího hráče zkusil Husa, ale ani nyní nemusí Málek v oslabení zasahovat. Rána proletěla okolo pravé tyče.
     
    56:20
    Vsetínští opět dostávají kotouč na druhou stranu kluziště. V oslabení se domácímu celku daří.
     
    55:18
    Vsetínští opět vyhodili, jenže tentokrát ne dost razantně, což je ale vůbec nemuselo mrzet. Ve středním pásmu si totiž kotouč dobruslil Hořanský, jenž v útočné akci s Buchtou vzal všechno na sebe a z pravého křídla zakončil. Trefil pouze připraveného brankáře hostů.
     
    54:49
    Valaši okamžitě po vyhraném vhazování vyhazují až k Brízgalově brance, kde se vrhají do defenzivy.
     
    54:45
    Na trestnou lavici míří Jerofejevs, a to za podrážení. Po hře nahoru dolů s šancemi na obou stranách tak následuje porubská přesilovka.
     
    52:52
    Špaček se ocitl před vsetínskou brankou osamocen, čehož si všiml také jeden z jeho spoluhráčů za brankou. Špaček následně pálil z první do pravého horního rohu, kde Málek zasahuje.
     
    52:36
    Guman obešel dva bránící hráče Vsetína a u pravé tyče zakončil na Málkův bližší beton. Domácí brankář byl na tuto akci připraven.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 5. Kucharczyk (Gago, Hryciow), 35. Pšurný (Štach, Rob) – 25. Vachovec (Gřeš, Jenyš), 35. Bitten (t.s.), 44. Korkiakoski (Carter, Marek Špaček), 45. R. Toman (Hrníčko, Urbanec), 59. Jenyš (Urbanec, Guman)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – Jerofejevs, Ondračka, Štach (A), J. Říha, Š. Jenáček, Hryciow, Buchta – Jonák (C), Pšurný, Rob – Gago, Kucharczyk (A), A. Zeman – Berger, R. Vlach, Klímek – Vítek, D. Březina, Hořanský.
    Tréner: Roman Stantien

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Husa, Szathmáry, Žovinec, T. Voráček, Urbanec (C), Michal Barinka – Stloukal, R. Toman, Hrníčko – Gřeš, Vachovec (A), Jenyš (A) – Guman, Réway, Bitten – Carter, Korkiakoski, Marek Špaček – Brodek.
    Tréner: Jiří Režnar

    Rozhodca: Wagner, Micka – Konvička, Blažek