Columbus – Florida 4:8 (kon.) | Detroit – Anaheim 2:1 (po pr.) | Chicago – Vancouver 1:3 (kon.)
Ottawa – Edmonton 3:2 (po pr.) | Toronto – NJ Devils 6:4 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
6:4 (2:3, 0:1, 4:0)
New Jersey Devils
cz Utorok 01.02.2022, 01:37 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:25:16)
    Matthews čtyřmi body v utkání završil čtvrtou stovku získaných bodů v NHL
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 29 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (TOR) – 6 zákroků, 3 OG, úspěšnost 66,7%, odchytal 9:10
    Petr Mrázek (TOR) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 50:49
    Akira Schmid (NJD) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4%, odchytal 59:36

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:08
    Ondřej Kaše (TOR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 12:48
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:52
    Pavel Zacha (NJD) – 1+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 14:16

    Tři hvězdy utkání

    1. Auston Matthews (TOR) – 3+1
    2. Mitchell Marner (TOR) – 1+2
    3. Ilja Michejev (TOR) – 1+1
     
    Toronto ve třetí třetině předvedlo parádní obrat, když čtyřmi góly zcela otočilo vývoj střetnutí, New Jersey na domácím ledě přestřílelo 6:4.

    Gól naděje vstřelil ve 45. minutě Jason Spezza, který se ve 45. minutě prosadil střelou nad levé rameno Schmida a snížil na 3:4. Ještě více se hráčům Maple Leafs zvedla nálada v 54. minutě, kdy gólovou střelou mezi betony brankáře srovnal Mitchell Marner. Domácím pak zdánlivě zavařil svým vyloučením Ondřej Kaše, ale ti v oslabení naopak rozhodli o svém vítězství, zaváhání Seversona potrestal v přečíslení Ilja Michejev. Hosté v závěrečných vteřinách zkusili i navzdory trestu Gravese powerplay, ale jen inkasovali šestý gól. Hattrick završil střelou do prázdné brány Auston Matthews.

    Svěřenci kouče Keefeho zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Východní konference se přiblížili pátému Pittsburghu na dva body. New Jersey prohrálo popáté za sebou a postup do play-off tak nadále vypadá býti spíše nereálným cílem.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Auston MATTHEWS - 6:4
     
    59:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí ubránili akci oslabeného soupeře bez problémů, aby následně ještě z vlastní obranné třetiny AUSTON MATTHEWS poslal puk do odkryté svatyně a završil tak svůj hattrick. Bez asistence.
     
    59:24
    Hosté zkouší hru bez gólmana, tedy situaci pěti proti pěti. Do útočného pásma zavezl puk Pavel Zacha, bekhendem však přes bránícího Holla nezakončil. Nahrál k levému mantinelu Hughesovi.
     
    58:37
    Auston Matthews útočil na hattrick. Do levého kruhu obdržel zajímavou nahrávku od Marnera, povyjetého Schmida ovšem mezi betony nepřekonal.
     
    58:13
    Zřejmě je po zápase. Ryan Graves totiž před vlastní bránou neudržel nervy na uzdě a po přerušení hry nesmyslně krosčekoval k ledu Nylandera.
     
    57:40
    Přesilovka hostů je minulostí. Ondřej Kaše naopak možná bude důležitou součástí vítězného gólu, protože právě při jeho trestu spoluhráči zvládli popáté skórovat.
    56:56 Ilja MICHEJEV - 5:4
     
    56:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Šok pro New Jersey, které inkasuje gól v oslabení a rázem je ve ztrátě! Hned nadvakrát selhal Severson. Nejprve na modré čáře, kde nepovedeným zpracováním dopustil přečíslení. Vzápětí si neuhlídal ILJU MICHEJEVA za zády. Ruský útočník si sjel k levé tyči, kam obdržel ideální nahrávku od Kerfoota, s posláním kotouče do prázdné brány neměl žádné starosti. Asistence: Alexander Kerfoot.
     
    56:30
    Skóre zůstává nerozhodné i po uplynuté minutě z početní převahy Ďáblů. Co víc, Petr Mrázek během této doby ještě nemusel zasahovat.
     
    55:37
    Přesilovka pro New Jersey! Velká šance vzít si vedení zpět na svou stranu. Na lavici hanby usedl český útočník Ondřej Kaše, který upustil hokejku pod nohy Hughese a rozhodčí tento fakt ocenili dvěma minutami.
     
    55:25
    Morgan Rielly u mantinelu v obranném pásmu poslal čistým způsobem k ledu Jespera Boqvista, načež bez větších problémů poslal puk do střední třetiny na hokejku Nylandera.
     
    54:46
    Zakázané uvolnění posílá hru před Akiru Schmida. Domácí pokračují v ofenzivní hře, rádi by o svém vítězství rozhodli ještě před koncem základní hrací doby.
     
    54:26
    Andreas Johnsson je nespokojený, že rozhodčí neodpískali Tavaresův zákrok na jeho osobu. Sám nakonec může být rád, že nevyfasoval trest za nesportovní chování.
    53:28 Mitchell MARNER - 4:4

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 7. Matthews (Marner, Liljegren), 16. Matthews (Rielly, Marner), 45. Spezza (Michejev, Kerfoot), 54. Marner (Matthews), 57. Michejev (Kerfoot), 60. Matthews – 1. Zacha (J. Hughes, Bratt), 7. J. Boqvist (Colton White, Kuokkanen), 10. A. Johnsson (Mercer), 28. Bastian (Graves, J. Boqvist)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (10. P. Mrázek) – Brodie, Rielly, Holl, R. Sandin, Liljegren, Dermott – Marner (A), Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – O. Kaše, Kämpf, Michejev – Simmonds, Spezza, Engvall.
    Tréner: Sheldon Keefe

    New Jersey Devils: A. Schmid (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Colton White, Ty Smith – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Bastian, N. Hischier (C), Zacha – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Kuokkanen, J. Boqvist, Vesey.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: Markovic, Rank – Shewchyk, Berg