Levante – Cadiz 0:2 (kon.) | Villarreal – Mallorca 3:0 (kon.) | Sevilla – Vigo 2:2 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 3:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
3:2 (0:2)
Valencia CF
cz Sobota 22.01.2022, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:12:18)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:22.
     
    Sobotní program 22. kola španělské LaLigy zakončila parádní podívaná, o kterou se postaraly týmy Atlético Madrid a Valencia. Po závěrečném hvizdu byli o poznání šťastnější domácí, kteří zásluhou skvělého obratu zvítězili 3:2.

    První poločas o úspěchu domácích nenasvědčoval. Valencia sice nebyla o tolik lepší, ale využila své dvě příležitosti, síť za zády Oblaka rozvlnili Yunus Musah a Hugo Duro. Domácí ovšem do druhé půle nastoupili jako vyměnění. Z velkého tlaku vyústil první gól v 64. minutě, vsítil jej střídající Matheus Cunha. Atleti si to nejlepší nechali až do nastaveného času. Nejprve vyrovnal Ángel Correa a prakticky okamžitě na spoluhráče navázal Mario Hermoso. Netopýři se v krátkém čase z dvou tvrdých direktů oklepat nedokázali, z hlavního města Španělska tak odjeli s prázdnou.

    Svěřenci kouče Simeoneho se zásluhou zisku třech bodů přiblížili ze čtvrtého místa třetímu Betisu na rozdíl čtyř bodů. Valencia zůstává na devátém místě, během neděle ji ovšem hrozí propad za Bilbao.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Atlético má závěr utkání plně pod kontrolou. Hráči v červených dresech udržují balón na útočné polovině, Simeone za postranní čárou gesty požaduje závěrečný hvizd.
     
    90+9
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Javier Serrano.
     
    90+8
    Yannick Carrasco odchází za postranní čáru po svých. Loučí se s fanoušky a dočkal se hlasitého potlesku, dnes byl tento hráč hodně vidět a pochvalu rozhodně zaslouží.
     
    90+7
    Hra nadále stojí. Belgičanovi není do zpěvu a není divu, ránu dostal opravdu pořádnou. Na trávník přiběhly i nosítka, ty naštěstí potřeba nebyly.
     
    90+6
    Útočný faul v podání Koby Koindrediho. Yannick Carrasco s tvrdým úderem o hlavy pochopitelně nepočítal a otřesen zůstává ležet na zemi.
     
    90+5
    Netopýři musí vrhnout veškeré zbytky sil, není nač čekat. Střílený centr Carlose Solera zblokoval José Giménez, Valencia disponuje rohovým kopem.
     
    90+3
    José Giménez si při návratu na vlastní polovinu neodpustil nelichotivé gesto vůči střídačce soupeře. Arbitr Díaz de Mera moment zachytil a domácího stopera potrestal žlutou kartou.
     
    90+3
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atleti dokonávají fantastický obrat! Druhý gól v nastaveném čase vstřelil MARIO HERMOSO. Zkušeně si pohlídal hrozící ofsajdové postavení, a když dostal do malého vápna exkluzivní nahrávku od Cunhy, poslal míč do prázdné brány s ledovým klidem.
     
    90+1
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Stadión Wanda Metropolitano bouří, domácí vyrovnávají! Suárez na Carrascův skvělý centr šajtlí nedosáhl, ale přesto odvedl důležitou práci, protože skluzem znervózněl Domenecha. Gólman míč neudržel a vyrazil ho přímo k nohám ÁNGELA CORREY, Argentinec tutovkou nepohrdl a balón nasměroval do sítě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Hosté si užívají času na vydechnutí. Maxi Gómez výborně podržel balón proti dvojici protihráčů a u lajny oslovil volného Carlose Solera.
     
    88
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Yunus Musah, přichází Uroš Račić.
     
    88
    Křeče začínají chytat Yunus Musah. Autor úvodního gólu střetnutí si dokonce nechal zavolat fyzioterapeuty, hra je tedy na pár okamžiků přerušena.
     
    87
    Z poměrně velké vzdálenosti zakončoval hlavou Rodrigo de Paul. Jaume Doménech na tento pokus velmi dobře viděl a míč schoval v rukavicích.

    Milan Huppert

    Góly: 64. Cunha (Carrasco), 90+1. Á. Correa, 90+3. Hermoso (Cunha) – 25. Musah (Guedes), 44. Duro (Lato)

    Karty:   27. Koke (ATM), 38. Hermoso (ATM), 81. L. Suárez (ATM), 84. H. Herrera (ATM), 90+3. J. Giménez (ATM) – 14. T. Correia (VAL), 38. Foulquier (VAL), 43. Musah (VAL), 61. Guillamón (VAL), 65. Lato (VAL), 83. Doménech (VAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:22.
    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (61. H. Herrera), J. Giménez, Hermoso, Lodi (46. Á. Correa) – Carrasco (90+9. Serrano), Koke (C), de Paul, Lemar (57. Cunha) – L. Suárez, Félix (57. Felipe).
    Náhradníci: Lecomte – Á. Correa, Cunha, Felipe, H. Herrera, C. Martín, Savić, Serrano.

    Tréner: Diego Simeone

    Valencia CF: Doménech (C) – T. Correia (72. Mosquera), Diakhaby, Alderete (54. Koindredi), Lato (72. J. Vázquez) – Foulquier, Soler, Guillamón, Musah (88. Račić) – Guedes, Duro (72. M. Gómez).
    Náhradníci: Rivero, Pérez Sánchez – Costa, M. Gómez, Čeryšev, Koindredi, M. André, Mosquera, Račić, M. Vallejo, J. Vázquez.

    Tréner: José Bordalás

    Rozhodca: Díaz de Mera – Becerril, Santaursula

    Diváci: 44 999