CFC Janov – Lazio 1:4 (kon.) | Neapol – Fiorentina 2:3 (kon.) | Sassuolo – Bergamo 2:1 (kon.)
Venezia – Udinese 1:2 (kon.) | AS Rím – Salernitana 2:1 (kon.) | Turín – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:1 (0:1)
US Salernitana 1919
cz Nedeľa 10.04.2022, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Salernitana aspiranta na účast v evropských pohárech pořádně potrápila a hodně dlouho vedla zásluhou nádherné trefy Ivana Radovanoviće z poloviny prvního poločasu, jenže tlak AS Řím nabral po přestávce obrovský tlak a Carles Pérez s Chrisem Smallingem dokázali utkání během závěrečných deseti minut otočit. Konečný výsledek dramatu. AS Řím 2 Salernitana 1. (19:56:21)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brankář Rui Patrício viděl žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+2
    Nicolò Zaniolo mohl ještě přidat pojistku, z levé strany šestnáctky ale vypálil nepřesně a jeho prudký pokus minul těsně vzdálenější pravý horní roh brány! AS Řím je hodně blízko vítězství.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    AS Řím nenechalo hosty v blízkosti středového kruhu rozehrát a okamžitě se strhla obrovská mela. Tammy Abraham a Ivan Radovanović viděli shodně žlutou kartu.
     
    87
    AS Řím má po úvodní brance v zápase obrovskou převahu a nyní mohl přidat další gól, když se dostal ke střele na levé straně šestnáctky, Luigi Sepe ale míč vyrazil! Pro Salernitanu je to kruté.
    85. Chris SMALLING - 2:1
     
    85
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Jordan Veretout rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal parádní centr, na který si naběhl CHRIS SMALLING, a přízemní střelou z blízkosti rozvlnil síť! Je tu obrat AS! Asistence: Jordan Veretout.
     
    84
    AS Řím měl po přestávce výrazně více ze hry a poté, co přečkal obrovskou šanci hostí, se mu v závěru zápasu podařilo vyrovnat. Teď je to hra na jednu bránu.
    82. Carles PÉREZ - 1:1
     
    82
    AS Řím právě vstřelil branku!
    CARLES PÉREZ si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné technické střele, která zamířila ke vzdálenější levé tyči! AS vyrovnalo – 1:1. Asistence: Henrich Mchitarjan.
     
    81
    AS Řím rychle vybojoval míč a vyrazil na levé straně do protiútoku, který zastavil za cenu karty Nadir Zortea.
     
    80
    Henrich Mchitarjan jasně fauloval ve středovém kruhu, když rukou přidržel protihráče, a viděl žlutou kartu.
     
    79
    AS Řím vypálil zpoza šestnáctky a vzápětí z její pravé strany, obě střely domácího týmu ale byly zablokovány.
     
    76
    Grigoris Kastanos vzápětí zapracoval v obraně a v blízkosti středového kruhu předvedl taktický faul. Karta.
     
    75
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Simone Verdi.

    Tomáš Reiner

    Góly: 82. C. Pérez (Mchitarjan), 85. Smalling (Veretout) – 22. Radovanović (Ribéry)

    Karty:   21. Kumbulla (ASR), 54. Cristante (ASR), 80. Mchitarjan (ASR), 90. T. Abraham (ASR), 90+4. Patrício (ASR) – 13. Bohinen (SAI), 30. Djurić (SAI), 41. Gyömbér (SAI), 67. Ribéry (SAI), 71. Sepe (SAI), 76. Kastanos (SAI), 81. Zortea (SAI), 90. Radovanović (SAI)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:23.
    AS Rím: Patrício – Kumbulla (46. Zaniolo), Smalling, Ibañez – Karsdorp, Cristante (C) (75. Veretout), S. Oliveira (68. Šomurodov), El Shaarawy (67. Zalewski) – Mchitarjan, T. Abraham, Afena-Gyan (67. C. Pérez).
    Náhradníci: Fuzato – C. Pérez, Bove, Zaniolo, Maitland-Niles, Šomurodov, Veretout, Viña, Spinazzola, Mancini, Diawara, Zalewski.

    Tréner: José Mourinho

    US Salernitana 1919: Sepe – Mazzocchi (74. Jaroszyński), Gyömbér, Ranieri (59. Dragusin) – Radovanović, L. Coulibaly, Éderson, Obi (65. Zortea) – Ribéry (C) (75. Verdi), Djurić, Bohinen (65. Kastanos).
    Náhradníci: Belec – Gagliolo, Schiavone, Di Tacchio, Vergani, Zortea, Kastanos, Dragusin, Verdi, Mikael, Jaroszyński, Veseli.

    Tréner: Davide Nicola

    Rozhodca: Manuel Volpi. Asistenti: Matteo Passeri, Alessandro Costanzo. Čtvrtý rozhodčí: Francesco Cosso. VAR: Paolo Silvio Mazzoleni. AVAR: Pasquale Capaldo