Spezia – Inter 1:3 (kon.) | AC Miláno – CFC Janov 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (1:0)
CFC Janov
cz Piatok 15.04.2022, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Milánské AC nedovolilo třetí bezbrankovou remízu v řadě, Janov porazilo na domácí půdě 2:0 a zůstává tak v čele soutěže.

    Důležitý první gól vstřelil favorit už v 11. minutě a jmenovitě se o něj postaral Rafael Leão, který využil přetaženého centru Kalulua a skóroval střelou na zadní tyč. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem a odměna se dostavila v 87. minutě, kdy přidal pojistku na vítězství střídající Junior Messias, jenž nadvakrát propálil zkušeného Sirigua. V závěru měl možnost zapsat alespoň čestný úspěch hostů Hernani, proti jeho hlavičce se ovšem vyznamenal Maignan.

    Svěřenci kouče Pioliho odrazili útok městského rivala Interu, který zvítězil ve Spezii 3:1. Stále ovšem platí, že Rossoneri nemají situaci ve svých rukou, protože sice jsou o dva body napřed, ale nejbližší konkurent má utkání k dobru. Janov zůstává v sestupovém pásmu, manko na sedmnácté Cagliari zůstává tříbodové. (23:07:45)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu si ještě zblízka prohlédl Albert Gudmundsson, Islanďan měl zbytečné řeči na adresu arbitra Chiffiho, ten každou chvíli páteční předehrávku ukončí.
     
    90+4
    V závěrečných vteřinách zápasu měl na hlavě čestný úspěch Hernani! Po centru z volného přímého kopu zakončoval k levé tyčce, ovšem Mike Maignan se bleskově položil k zemi a míč udržel před brankovou čárou!
     
    90+3
    Brahim Díaz si rozmyslel zakončení, ještě si chtěl vylepšit pozici přes Lea Östigarda. Protihráč ovšem kličku protihráče přečetl a balón uzmul pro sebe.
     
    90+2
    Červeno-černí s fotbalem baví a závěr střetnutí tráví na útočné polovině. Ante Rebić zkusil oblouček na Tonaliho, před ním odvracel Gudmundsson jen za cenu rohového kopu.
     
    90+1
    Fodé Ballo-Touré využívá faktu, že má krátce po nástupu na hřiště sil na rozdávání. Vybojoval dva fauly v krátkém časovém sledu, nejprve na Melegonim, posléze na Vásquezovi.
     
    90+1
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Hernani.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Ještě se kontrolovalo, zda si Brahim Díaz při zpracování náhodou nepomohl rukou. Konzultace s videorozhodčím byla poměrně rychlá, gól zůstal v platnosti.
    87. Junior MESSIAS - 2:0
     
    87
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je to jasné, AC zvítězí! Badelj obranným skluzem poslal míč do Díaze. Španěl měl přehled o hře a skvěle poslal míč přes obránce na JUNIORA MESSIASE. První střelu vyrazil Sirigu exkluzivním zákrokem levou rukou před sebe, nicméně Brazilec dostal možnost dorážky, tu pověsil neomylně pod břevno.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Brahim Díaz.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leão, přichází Fodé Ballo-Touré.
     
    84
    Kartónek žluté karty si vysloužil Sandro Tonali. Ve skluzu smolně minul balón, ba naopak zasáhl pravou nohu Johanu Vásquezovi, jenž se Italovi přimotal do cesty.
     
    84
    Chorvatský středopolař Ante Rebić sběhl hlouběji do pole, z jedničky chtěl zrychlit akci přihrávkou na Binnásira. Spoluhráče nenašel, naopak zařídil autové vhazování pro Janov.
     
    83
    Roh domácím nevyšel a do protiútoku vyrazil Albert Gudmundsson. Podporován Destrem vzal Islanďan zodpovědnost za sebe, Pierre Kalulu ovšem s kličkou k lajně počítal a soupeři ukázkově míč vypíchl.
     
    82
    Janovský kapitán Milan Badelj při snaze o obranný odkop podklouzl. Junior Messias už balón ve hře nestihl, ale dlouho smutnit nemusí, může se chytat na rozehrávku rohového kopu.

    Milan Huppert

    Góly: 11. Leão (Kalulu), 87. Messias

    Karty:   84. Tonali (ACM) – 80. Yeboah (JAN), 90+4. A. Gudmundsson (JAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:19.
    AC Miláno: Maignan – Kalulu, Tomori, Gabbia (74. Krunić), Hernández – Binnásir (86. B. Díaz), Tonali – Saelemaekers (61. Messias), Kessié (C), Leão (86. Ballo-Touré) – Giroud (61. Rebić).
    Náhradníci: Mirante, Tătăruşanu – Bakayoko, Ballo-Touré, B. Díaz, Krunić, Lazetić, Maldini, Messias, Rebić, Calabria.

    Tréner: Stefano Pioli

    CFC Janov: Sirigu – Hefti, Bani (90+1. Hernani), Östigard, Vásquez – Badelj (C), Galdames – Frendrup (72. Yeboah), Amiri (72. A. Gudmundsson), Ekuban (55. Melegoni) – Piccoli (55. Destro).
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Melegoni, Nikola Maksimović, Criscito, A. Gudmundsson, Ghiglione, A. Masiello, Destro, Portanova, Yeboah, Hernani.

    Tréner: Alexander Blessin

    Rozhodca: Chiffi – Bottegoni, Vecchi