Ústí n. L. – Třinec 3:2 (kon.) | Vyškov – Dukla Praha 1:1 (kon.) | Sparta B – Chrudim 2:2 (kon.)
Vlašim – Opava 3:1 (kon.) | Varnsdorf – Jihlava 0:0 (kon.) | Žižkov – Líšeň 3:1 (kon.)
Brno – Táborsko 1:1 (kon.) | Příbram – Prostějov 2:4 (kon.)
koniec
FK Příbram
2:4 (0:2)
1. SK Prostějov
cz Sobota 14.05.2022, 17:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Prostějov dal v závěrečném kole domácí Příbrami lekci z produktivity, když z minimálního počtu šancí dokázal čtyřikrát skórovat, zatímco domácí nevyužili několik příležitostí. Po přestávce pak ovšem fanoušky potěšili alespoň dvěmi góly. Hvězdou zápasu je David Píchal, který vstřelil dva góly a nebyl daleko od toho, aby zakončil sezónu hattrickem. Oba týmy jsou zachráněny. Konečný výsledek střetnutí. Příbram 2 Prostějov 4. (19:23:06)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Pavel Pěček.
     
    89
    Příbram málem dovezla míč až do kuchyně, když do šestnáctky přilétl z pravé strany přízemní centr a Tomáš Wágner na něj v blízkosti brány o krok nedosáhl.
     
    87
    Stanislav Vávra málem běžel sám na bránu, jenže se ocitl v kleštích a podle rozhodčího šlo vzápětí o čistý zákrok, po kterém míč sebral brankář Michal Bárta.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Jan Vokřínek.
     
    83
    Na třech stadionech dnes padly v závěrečném kole čtyři góly, nejbohatší utkání se ale odehrává v Příbrami, kde domácí tým prohrává v závěru s Prostějovem 2:4.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází David Píchal, přichází Ifechukwu Okewukwu Amobi.
     
    81
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Lukáš Zukal.
     
    80
    Příbram právě vstřelila branku! TOMÁŠ WÁGNER teď využil sklepnutí po nádherném centru ze standardní situace a na vzdálenější pravé tyči skóroval z blízkosti do prázdné brány – 2:4!
     
    80
    Jakub Kopřiva předvedl u postranní čáry ostrý zákrok a ještě se málem zranil. Žlutá karta pro hostujícího hráče.
     
    78
    Jan Koudelka napřáhl na ose hřiště z dálky k nádherné technické střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Václav Smrkovský ale vytáhl nádherný zákrok a po tygřím skoku míč vyrazil levou rukou!
     
    77
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Emmanuel Antwi.
     
    77
    Prostějov právě vstřelil branku! ROBERT BARTOLOMEU si naběhl na ose hřiště na přihrávku z pravé strany a krásnou přízemní střelou zpoza šestnáctky zamířil k levé tyči!
     
    76
    Utkání nabízí netradičně obrovské množství šanci a poslední z nich měl Tomáš Wágner, který se ocitl uprostřed šestnáctky sám a přízemní střelou těsně minul levou tyč! Padly už 4 góly.
     
    75
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Michael Hönig.
     
    74
    David Píchal měl nyní další šanci zkompletovat hattrick, Václav Smrkovský ale jeho přízemní střelu z levé strany šestnáctky vyrazil a na vzdálenější pravé tyči ho zachránil spoluhráč, který zablokoval pokus Jakuba Urbance, který z blízkosti nedokázal dorazit míč do sítě! Škoda!
     
    73
    Tomáš Wágner se sice dostal po centru z pravé strany k hlavičce, jenže zakončoval v záklonu a jeho pokus minul vzdálenější levou tyč. Jen odkop od brány. Skóre je 1:3.
     
    72
    Příbram vyrazila na pravém křídle do nadějného protiútoku, jenže zpětná přihrávka se nepovedla.
     
    69
    Daniel Procházka se ocitl na pravé straně vápna ve skvělé střelecké pozici, jeho diagonální přízemní střela ale minula vzdálenější levou tyč!
     
    68
    Dominik Gembický si na levém křídle málem obhodil jednoho z protihráčů, jenže Jakub Urbanec ho dohrál a ve středu hrací plochy faulem poslal k zemi. Stále 1:3.
     
    66
    Střídající Stanislav Vávra se postavil k rozehrání volného přímého kopu a zkusil vypálit přímo na bránu, jeho pokus se ale snesl ze vzduchu nad bránu Prostějova.
     
    64
    Stefan Vilotić mohl nádhernou hlavičkou po přetaženém centru z pravého křídla snížit na rozdíl gólu, jeho pokus ale orazítkoval spojnici levé a horní tyče! V hledišti to jen zahučelo.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Daniel Procházka.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Stanislav Vávra.
     
    63
    Vasil Kušej vlétl do šestnáctky z levé strany a jeho přízemní střela byla zablokována. Poté následovala rána zpoza vápna, kterou brankář vyrazil.
     
    62
    Tomáš Wágner si počkal uprostřed šestnáctky na nádherný centr z pravého křídla a jeho následná hlavička z místa zamířila těsně nad! Málem 2:3.
     
    61
    Vasil Kušej si naběhl na pravé straně šestnáctky na zpětnou přihrávku od Jakuba Urbance a z úhlu napřáhl ke střele, která zamířila nad břevno příbramské brány.
     
    60
    Dominik Gembický se snažil uvolnit na levé straně šestnáctky a vybojoval rohový kop, po kterém to vypadalo na velkou šanci, domácí ovšem zahráli rukou.
     
    59
    Robert Bartolomeu chtěl v blízkosti šestnáctky obhodit jednoho z protihráčů, ten se ale oklamat nenechal.
     
    58
    Jan Koudelka vyrazil na ose hřiště do protiútoku tři na tři a málem ztratil míč, nakonec se ale uprostřed šestnáctky dostal ke střele, která minula levou tyč.
     
    56
    Příbram právě vstřelila branku! JAN KVÍDA si navedl míč na pravé straně hřiště na levačku a fantastickou technickou střelou z hranice šestnáctky zamířil ke vzdálenější levé tyči!
     
    55
    Prostějov krásně zakombinoval na pravé straně hřiště a Jakub Kopřiva poslal do šestnáctky pěkný centr, problém byl v tom, že v šestnáctce nebyl nikdo z spoluhráčů.
     
    52
    David Píchal je namlsaný a mohl zkompletovat hattrick, když z levé strany vlétl do šestnáctky a jeho střela z úhlu byla přizvednuta nad bránu!
     
    51
    Prostějov právě vstřelil branku! Prostějovu tam dnes spadne na co sáhne. DAVID PÍCHAL si naběhl v šestnáctce na krásný centr z pravé strany a hlavou vymetl pravý horní roh brány! Jeho druhý gól v zápase a opět hlavou. Stav 0:3.
     
    51
    Tomáš Pilík poslal do šestnáctky nádherný centr a domácí málem vyrovnali, jenže ani jeden ze dvou hráčů se na přední tyči k zakončení nedostal. Navíc ofsajd.
     
    50
    Jan Kvída se snažil prosadit na pravém křídle a nepříjemně do něj vlétl jeden z hostů. Standardní situace pro Příbram, kterou rozehraje Tomáš Pilík.
     
    48
    Marcel Čermák chtěl vysunout kolmou přihrávkou Tomáše Pilíka, jenže zkušený příbramský fotbalista měl k míči o trochu dále a jeden z hostů ho předskočil.
     
    46
    Daniel Fišl se s tím nepáral a ihned po rozehrávce druhého poločasu zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho přízemní střela ale o hodně minula pravou tyč.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram:
    ze hřiště odchází Denis Halinský, přichází Jakub Schindler.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:32.
     
    Příbram vstoupila do zápasu dobře, do šaten ovšem odchází po prvním poločase s svěšenými hlavami. Domácí udělali po necelé půlhodině jedinou chybu a nekompromisně ji potrestal David Píchal, který hlavou překonal vybíhajícího brankáře. A těsně před přestávkou přišla druhá facka, když se po nádherném dlouhém kolmém pasu a zpracování prosadil Vasil Kušej. Skóre po prvním poločase v Příbrami. Příbram 0 Prostějov 2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Prostějov právě vstřelil branku! Zatímco před pár okamžiky VASIL KUŠEJ zalepit vysoký míč pod nohou nedokázal, tak nyní to provedl nádherně, když dlouhý kolmý pas z vlastní poloviny hřiště Prostějova nádherně zpracoval zády k bráně pod nohou z první, otočil se a přízemní střelou z úhlu na pravé straně šestnáctky zamířil k přední tyči!
     
    44
    Do konce prvního poločasu zbývají odehrát necelé dvě minuty a za chvíli se dozvíme, zda se bude něco nastavovat. Zatím padl jeden gól a Prostějov vede.
     
    42
    Vasil Kušej chtěl zalepit na přední tyči centr z pravé strany pod nohou zády k bráně, zpracování ho ovšem zradilo a příbramská obrana si tedy mohla oddechnout.
     
    41
    Daniel Bialek zahrál hlavou riskantní malou domů, jeden z domácích útočníků byl ale příliš daleko a Michal Bárta rychle vyběhl proti míči ze své brány. Prostějov vede.
     
    39
    Jan Schaffartzik nyní nebyl spokojen s rozhodnutím rozhodčího a protestoval tak dlouho, až viděl kartu.
     
    38
    Příbram vybojovala po sraženém centru z pravé strany rohový kop a vypadalo to, že se jeden z dvojice domácích hráčů dostane k hlavičce, nestalo se tak.
     
    37
    Vasil Kušej na levém křídle vlétl do šestnáctky a rychle k němu přistoupil Denis Halinský, který ho odstavil od míče. Pro míč si vzápětí doběhl Václav Smrkovský.
     
    34
    Tomáš Pilík rozehrál v blízkosti pravého rohového praporku standardní situaci a na vzdálenější levou tyč poslal dlouhý centr, který byl hlavou odvrácen – 0:1.
     
    32
    Vasil Kušej s číslem 32 na zádech málem skóroval ve 32. minutě, když na ose hřiště napřáhl k technické střele, která minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    30
    Prostějov právě vstřelil branku! DAVID PÍCHAL dokázal předběhnout posledního obránce Příbrami a míč hlavou poslal přes vybíhající Václava Smrkovského do sítě! Hosté vedou 1:0!
     
    28
    Vasil Kušej využil přetaženého centru a na vzdálenější pravé straně šestnáctky napřáhl k přízemní střele, byla ovšem příliš slabá a Václav Smrkovský ji snadno lapil.
     
    27
    Michal Stříž dokázal odcentrovat z levé strany hřiště, jenže rychle k němu přiběhl domácí Jan Kvída, který míč odvrátil na rohový kop a upozornil spoluhráče na chybu.
     
    26
    Vasil Kušej se nyní snažil prosadit na levém křídle po autovém vhazování a dostal se do šestnáctky, hned vzápětí byl ale zdvojen a míč v pokutovém území přišel.
     
    24
    Rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout napít ke svým střídačkám. Zatím 0:0.
     
    23
    Příbram zatím dominuje dnešnímu utkání, tentokrát ale domácí na levém křídle faulovali přímo před zraky střídačky Prostějova. Možná se nakonec pískal ofsajd.
     
    20
    Po následném centru z rohového kopu se opět domácí dostali do zakončení, hlavička ze středu pokutového území a blízkosti ale zamířila nad bránu Prostějova.
     
    19
    Příbram předvedla nádhernou kombinační akci a na levé straně šestnáctky se dostala k přízemní střele, která byla hosty sražena na rohový kop!
     
    16
    Dominik Gembický měl obrovskou příležitost, když se z osy hřiště řítil sám na brankáře, Michal Bárta ale včas vyběhl a fantasticky ho vychytal!
     
    15
    Tomáš Pilík na pravém křídle doběhl kolmou přihrávku a poslal míč pod sebe, následný centr jednoho z jeho spoluhráčů byl ale na hranici šestnáctky odvrácen.
     
    13
    Marcel Čermák se snažil prosadit podél levé postranní čáry, do cesty se mu ale poté postavil jeden z hostů.
     
    10
    Ze zápasu už uběhlo téměř úvodních deset minut a Příbram je směrem dopředu nebezpečnější, zatím si ovšem žádnou vyloženou brankovou šanci nevytvořila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Smrkovský – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – Petrák, Gembický, Pilík (C), M. Čermák – Wágner, Novotný.
    Náhradníci: Melichar – Schindler, Vokřínek, Vávra, D. Procházka, Antwi.
    Trenér: Marek Nikl

    1. SK Prostějov: Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Urbanec – Kušej, Omale, Kopřiva, Bartolomeu – Píchal, Koudelka (C).
    Náhradníci: Nemrava – Zukal, Amobi, Pěček, Hönig, Zapletal, Novotný.
    Trenér: Daniel Smejkal

    Rozhodčí: Jan Petřík. Asistenti: Lukáš Slavíček, Alexandr Černoevič.
     
    1. SK Prostějov

    Prostějov prožívá na rozdíl od Příbrami špatný závěr sezóny a jedinou útěchou mu je fakt, že už má také jistotu záchrany. Hosté prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a pět utkání čekají na výhru, kterou naposledy zaznamenali 16. dubna proti Dukle, když vyhráli 2:1.
     
    1.FK Příbram

    Příbram si zajistila záchranu, když v posledním domácím ligovém zápase zaskočila Líšeň usilující o baráž a postup do první ligy, dvě kola před koncem. Porážka v Jihlavě ji tedy nikterak trápit nemusí a může se soustředit na to, aby se se svými fanoušky rozloučila v sobotu vítězně.
     
    FK Příbram zakončí letošní sezónu v domácím prostředí, když Na Litavce přivítá tým Prostějova. Všechny zápasy závěrečného 30. kola začínají ve stejný čas a oba týmy mohou být v klidu, protože už mají zajištěnou záchranu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 56. Kvída, 80. Wágner – 30. Píchal, 45. Kušej, 51. Píchal, 77. Bartolomeu

    Karty:   39. Schaffartzik (PRO), 80. Kopřiva (PRO)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:6.
    FK Příbram: Smrkovský – Kvída (85. Vokřínek), Halinský (46. Schindler), Fišl, Vilotić – Petrák, Gembický (77. Antwi), Pilík (C) (64. Vávra), M. Čermák – Wágner, Novotný (64. D. Procházka).
    Náhradníci: Melichar.

    Tréner: Marek Nikl

    1. SK Prostějov: Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Urbanec – Kušej (75. Hönig), Omale, Kopřiva (81. Zukal), Bartolomeu (90. Pěček) – Píchal (82. Amobi), Koudelka (C).
    Náhradníci: Nemrava – Zapletal, Novotný.

    Tréner: Daniel Smejkal

    Rozhodca: Jan Petřík. Asistenti: Lukáš Slavíček, Alexandr Černoevič