Espanyol – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:1 (1:1)
Valencia CF
Sobota 14.05.2022, 18:30 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný podvečer všem příznivcům fotbalu! Dnes poměří síly domácí Espanyol Barcelona a Valencia CF. Úvodní hvizd utkání zazní v 18:30.
     
    Espanyol Barcelona

    Nejvyšší španělská fotbalová liga se blíží pomalu ke konci a domácí mohou být spokojeni, po postupu do Laligy z minulé sezony se nyní nachází na krásné třinácté pozici. Ne vše je zalité sluncem, Espanyol za uplynulých pět zápasů uhrál jen jeden bod proti patnácté Osasuně, což domácí řadí na nejhorší tým ze soutěže. Pokud bychom však vzali posledních pět zápasů na domácí půdě, tak Espanyol urval deset bodů, čímž si zasloužil pátou příčku.

    Na koho budeme určitě zvědaví, tak je čtvrtý nejlepší střelec ligy Raul de Tomas, který se prosadil naposled v minulém utkání jednou brankou proti Alavési, čímž si připsal šestnáctou branku. Na prvního Karima Benzemu to je ale pořád málo, ten totiž nastřílel sedmadvacet branek.

    Domácí budou mít značně větší absenci než soupeř. Největší ztrátou bude nejspíš střední záložník Yangel Herrera, který v minulém zápase obdržel dvě žluté karty, což je jeho již druhá stopka v této sezoně. Dále se neukáže Keidi Bare, Oscar Gil a Manu Morlanes.
     
    Valencia CF

    Ačkoli jsou hosté na desáté pozici s náskokem čtyř bodů na domácí, tak jejich forma je nápodobně hrozivá, v posledních pěti zápasech si připsali jen o bod víc než Espanyol, a tak tento souboj bude spíš o tom, kdo se na zápas lépe vyspí. Na druhou stranu se Valencii podařilo v Copa del Rey probojovat až do finále, kde ale svěřenci Josého Bordaláse podlehli po penaltovém rozstřelu 1:2 s Betisem.

    Valencia může spoléhat oproti domácím na dva střelce, útočník Goncalo Guedes a záložník Carlos Soler, oba nastříleli jedenáct branek.

    Na straně hostů je jen jediná absence, a to u obránce Gabriela Paulista, který si v minulém utkání s Alavésem poranil kotník.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: López I – Sanchez, Se. Gómez, López II (C), Cabrera – Melendo, Darder, Mérida, Vilhena – Puado, de Tomás.
    Náhradníci: García XV, Oier – Calero, Dimata, Embarba, Carreras, Melamed, Miguelón, Loren, Vilà, Villahermosa, Wu.

    Valencia CF: Cillessen – Correia, Foulquier, Alderete, Cömert, Gayá I (C) – Soler I, Račić, Moriba – Ma. Gómez, André.
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – Diakhaby, Dominguez, B. Gil, Guedes, Čeryšev, Koindredi, Mosquera, Musah, Santiago, J. Vázquez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od začátku utkání jsou na míči domácí, těm se teď podařilo odcentrovat, na což musel brankář Cillesen reagovat a letící balon vyboxoval.
     
    2
    Puado si našel na středu hřiště balon a z třiceti metrů zkusil vypálit. Jeho střela skončila vysoko nad bránou soupeře.
     
    3
    Hosté se poprvé dostali blíže k bráně domácích a budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    3
    Žlutá karta pro tým Espanyol Barcelona (Fran Mérida).
     
    4
    Hosté zahráli přímý volný kop na zadní tyč, kde se Comertovi povedlo zakončit z bezprostřední vzdálenosti do připraveného Lopéze, který si tímto připisuje bravurní zákrok.
     
    5
    Hra byla na chvíli přerušena z důvodu ošetření stopera Comerta, který následně po zakončení z předešlé akce se uhodil do hlavy. Ačkoli to ze začátku nevypadalo, tak stoper hostů je už v pořádku a v zápase pokračuje.
     
    8
    Hráči Valencie se dopustili na útočné půli faulu, a tak mají alespoň čas se zformovat zpátky na své polovině.
     
    9
    Melendo na středovém kruhu měl dobrou rychlost, a tak jej raději za cenu faulu přerušil Račić.
     
    11
    Hostům se průniková nahrávka za obranu podařila odvrátit, následně přišel centr zpátky do šestnáctky, s čímž si taky poradili a k zakončení nedošlo.
     
    12
    De Tomas obdržel od svých spoluhráčů parádní přihrávku za obranu hostů. Útočník Espanyol se ale sám zahnal, a tak se obrana Valencie zvládla stihnout vrátit.
     
    13
    Račić výborným skluzem odstavil Melenda od balonu a posunul míč na Solera, který nebyl nijak atakován, avšak místo toho, aby vystřelil z dobrých dvaceti metrů, tak se bez podpory svých spoluhráčů snažil dostat až do vápna soupeře, což mu neprošlo.
     
    14
    Hostům se podařilo vystřelit z osy hřiště, jejich střela proskákala těsně kolem levé tyče.
     
    17
    Domácí hráči nyní uklidňují hru na své polovině.
     
    18
    Jejich pokus o zaútočení skončil ale hned na půlící čáře, díky čemuž se vzápětí hosté dostali do rychlého protiútoku. Hráč Valencie dostal přízemní centr z pravé strany před bránu soupeře, kde už stál připravený Gomez, který z jasné gólové šance míč nakonec netrefil.
     
    20
    Račić si opět musel pomoci faulem v souboji s Melendem.
     
    21
    Račić se hezky obtočil u lajny a chtěl zrychlit hru hostů. To se mu ale nepodařilo, protože jej protihráče zatáhl zezadu za dres, a tak aspoň vybojoval na polovině hřiště faul.
     
    23
    Hosté nyní nebezpečně operují před bránou domácích. Celá akce nakonec vyvrcholila centrem z pravé strany, který záložník Melendo dokázal v hlavičkovém souboji odvrátit.
     
    24
    Křižný balon za obranu hostů krajní obránce Gaya na poslední chvíli zastavil svým skluzem, čímž překazil tuto zajímavou příležitost domácího celku.
     
    26
    Gaya si na vlastní polovině troufl a obhodil si Sancheze, který věděl, že na protihráče stačit nebude, a tak jej fauloval.
     
    28
    Domácí vhazovali na své polovině a nakonec se jim ze zahuštěného prostoru vyjet nepodařilo.
     
    29
    Prudký centr hostů z pravé strany si na hranici šestnáctky našel Gomez, který následně umístil svou hlavičku metr nad břevno.
     
    30
    Gaya dokázal přes bránícího hráče z levé strany vápna odcentrovat až na zadní tyč, kde sice byl jeho spoluhráč, ten si ale s letícím balonem neporadil.
     
    31
    Momentálně je hra velmi vyrovnaná a lepší mužstvo by s těží dalo určit.
     
    33
    Puado byl svými spoluhráči pořádně prohnán podél pravé lajny, odcentrovat se mu sice podařilo, avšak ve vápně Cillessena nikdo v modrobílém ještě nebyl.
     
    34
    Darder se vydal přes střed hřiště na výlet a následně to zkusil z osy hřiště těsně před hranicí šestnáctky. Střela mu však absolutně nesedla a míč umístil jen po zemi doprostřed brány.
     
    35
    Hosté zahnali svého soupeře na jeho polovinu, kde nyní přenáší balon z jedné strany na druhou.
     
    37
    Valencia právě vstřelila branku! Thierry Correia si hezky narazil se svým spoluhráčem a následně dostal přízemní centr do šestnáctky soupeře, odkud Maximiliano GOMEZ z pokutového puntíku vyslal svou dělovku do pravé části brány, čímž otevírá dnešní skóre utkání. Asistence: Thierry Correia.
     
    40
    V posledních minutách hosté nepůjčují soupeři míč a celkově Valencia má nad utkáním kontrolu.
     
    41
    Když Račić už odehrál míč, tak zezadu přiběhl Cabrera a fauloval jej.
     
    42
    Domácí se po delší době podívali na soupeřovu polovinu a budou zahrávat standardní situaci.
     
    43
    Standardní situaci hosté odvrátili na rohový kop, který následně taktéž dokázali ubránit.
     
    44
    Ačkoli se domácím podařilo skórovat, tak branka nemůže platit, protože Gomez při hlavičkovém souboji vyslal za obranu soupeře svého spoluhráče, který se nacházel v dané chvíli v ofsajdovém postavení.
     
    45
    Žlutá karta pro tým Espanyol Barcelona (Raúl de Tomás).
     
    45+2
    Espanyol právě vstřelil branku! Domácím se nakonec před koncem první půle ještě podařilo vyrovnat! Velkou zásluhu má na svědomí Ruben Sanchez, který si navedl míč do středu hřiště a parádní průnikovou nahrávkou našel za stopery Valencie nejlepšího střelce domácích Raula DE TOMASE, jenž se zkušeně podíval, kde mu brankář Cillessen stojí a následně umístil míč k levé dolní tyči. Asistence: Ruben Sanchez.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:36.
     
    První půle je za námi! Zápas má od první minuty dobré tempo a hra se přelévá z jedné strany na druhou. V závěru poločasu hosté ale nepustili svého soupeře moc k míči, díky čemuž se jim podařilo skórovat. Ačkoli to už vypadalo, že si hráči Valencie odnesou do kabin jednobrankové vedení, tak domácím stačila jedna šance, kterou využili a vyrovnali na 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hra se od začátku druhé půle odehrává na polovině hřiště, kde nyní domácí vybojovali faul.
     
    48
    Vilhena chtěl odkopnout míč, avšak ten jen promáchl a při dopadu došlápl na nohu Solera, díky čemuž budou teď hosté zahrávat standardní situaci z pravé strany šestnáctky.
     
    49
    Standardní situace hostů proskákala až na zadní tyč, kde sice byl hráč v modrobílé, avšak zakončit se mu nepodařilo.
     
    50
    Domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    51
    Rohový kop domácích nebyl zahrán špatně, avšak obrana hostů byla připravena a míč letící míč odvrátila.
     
    52
    Soler obdržel od svého spoluhráče nahrávku do vápna Lopéze, odkud následně pohotově střílel na přední tyč. Při střele mu ale podjely kopačky, a tak jeho pokus končí v zázemí.
     
    53
    Correia si opět sklepl se svým spoluhráčem zpoza šestnáctky domácích, avšak teď se mu odcentrovat nepodařilo.
     
    54
    Standardní situace domácích, která vznikla po faulu Comerta při rychlém protiútoku, byla sice odvrácena, ale míč se vrátil o okamžik později zpět do vápna na Puada, jehož následná petelice byla tečována nad brankovou konstrukci.
     
    57
    Moriba si zpracoval na hranici šestnáctky hrudí balon a vyslal dělovku doprostřed brány do náruče Lopéze.
     
    58
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Óscar Melendo, přichází Nico Melamed.
     
    60
    Foulquier vyvezl míč hluboko na polovinu soupeře, odkud vyslal mezi dvěma bránícími hráči podél pravé lajny Correiu. Ten na balon těsně nestačil.
     
    61
    Jsou to opět hosté, kteří udávají nyní tempo hry a nepouští soupeře k balonu.
     
    62
    Pokus hostů o průnikovou nahrávku končí neúspěchem a míč končí v rukavicích Lópeze.
     
    63
    Comert utrpěl v hlavičkovém souboji nějaké zranění a nyní je ošetřován.
     
    64
    Ačkoli stoper hostů odešel ze hřiště po svých, tak to vypadá, že zápas nedohraje.
     
    65
    Hosté kombinují na půlicí čáře a zatím se jim nedaří projít blíže k šestnáctce domácích.
     
    66
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Eray Cömert, přichází Yunus Musah.
     
    67
    Domácí se po delší době podívali na polovinu soupeře, jejich centr ale brankář Cillessen bez problému vyboxoval do bezpečí.
     
    68
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Adrián Embarba.
    ze hřiště odchází Fran Mérida, přichází Daniel Villahermosa.
     
    70
    Darderovi nezbývalo nic jiného, než faulovat zezadu skluzem rozběhlého Marcose Andreho, který to měl namířené až do vápna soupeře.
     
    71
    Standardní situaci hosté z dobré vzdálenosti naprali ale do stojící zdi.
     
    72
    Dimitri Foulquier nic neriskoval a v pozici posledního hráče nakopl míč co nejdál.
     
    73
    Zdvojený Correia to neměl u soupeřova praporku jednoduché, nakonec se mu podařilo vybojovat standardní situaci.
     
    75
    Hosté umístili standardku na malé vápno, kde stál jen stoper domácích.
     
    75
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Carlos Soler I, přichází Bryan Gil.
    ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Gonçalo Guedes.
    ze hřiště odchází Marcos André, přichází Denis Čeryšev.
     
    78
    Cabrera si to před vápnem soupeře rozmyslel a posunul míč z levé strany na Vilu, jehož následný centr se odrazil k Melamedovi, který sice z dobré vzdálenosti, ale těžké situace, umístil míč mimo tři tyče.
     
    79
    Domácí se již několikátou minutu nedostali dál než za svou polovinu. Jestli to takto bude pokračovat, tak za remízu můžou být rádi .
     
    80
    Darder nepochopitelně předržel míč na ve svém vápně, čehož využil Correia a zezadu jej obral o míč. Jeho následnou střelu z bezprostřední vzdálenosti parádním zákrokem vychytal brankář López.
     
    83
    Gil si zpracoval na vrcholku šestnáctky míč do protisměru bránícího hráče, kterého však následně nastřelil.
     
    85
    Guedes posunul míč do vápna soupeře na Gila, který se sice balonu nedotkl, ale donutil soupeře skluzem odvrátit míč na roh.
     
    86
    Rohový kop domácí bez problému odvrátili.
     
    87
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází David López, přichází Jofre Carreras.
    ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Dídac Vilà.
     
    89
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Maxi Gómez, přichází Mario Dominguez.
     
    90
    Dlouhý nákop za obranu domácích proskákal až do zázemí.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby budou nastaveny tři minuty!
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým Espanyol Barcelona (Dídac Vilà).

    Žlutá karta pro tým Valencia CF (Omar Alderete).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:15.
     
    Utkání je u konce! Po přestávce byla hra opět vyrovnána, avšak domácí se ze závěru prvního poločasu nepoučili a hra od 70. minuty byla stejná jak předtím. Espanyol tak může být nakonec rád, že před domácím publikem uhrál bod a dobře rozehraný zápas neskončil prohrou.

    Domácí za týden čeká poslední utkání sezony s šestnáctou Granadou. Hosté ve stejný den budou čelit jedenáctému Celta Vigu.
     
    To je ode mne vše, děkuji za pozornost a na shledanou! (20:42:04)

    Dávid Švec

    Góly: 45+2. de Tomás (Sanchez) – 37. Ma. Gómez (Correia)

    Karty:   3. Mérida (ESB), 45. de Tomás (ESB), 70. Darder (ESB), 90+2. Vilà (ESB) – 90+2. Alderete (VAL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:15.
    RCD Espanyol Barcelona: López I – Sanchez, Se. Gómez, López II (C) (87. Carreras), Cabrera – Melendo (58. Melamed), Darder, Mérida (68. Villahermosa), Vilhena (87. Vilà) – Puado (68. Embarba), de Tomás.
    Náhradníci: García XV, Oier – Calero, Dimata, Miguelón, Loren, Wu.

    Valencia CF: Cillessen – Correia, Foulquier, Alderete, Cömert (66. Musah), Gayá I (C) – Soler I (75. B. Gil), Račić (75. Guedes), Moriba – Ma. Gómez (89. Dominguez), André (75. Čeryšev).
    Náhradníci: Doménech, Mamardašvili – Diakhaby, Koindredi, Mosquera, Santiago, J. Vázquez.