Bordeaux – Lorient 0:0 (kon.) | Lyon – Nantes 3:2 (kon.) | Metz – Angers 1:0 (kon.)
Monaco – Brest 4:2 (kon.) | Montpellier – Paríž 0:4 (kon.) | Nice – Lille 1:3 (kon.)
Rennes – Marseille 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Remeš 1:2 (kon.) | Štrasburg – Clermont Foot 1:0 (kon.)
Troyes – Lens 1:3 (kon.)
koniec
AS Monaco
4:2 (1:2)
Stade Brestois 29
cz Sobota 14.05.2022, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Přeji příjemný večer všem příznivcům dobrého fotbalu! Dnes se nám představí domácí mužstvo AS Monaco FC a Stade Brestois 29. Uvodní výkop utkání je naplánován v 21:00.
     
    AS Monaco FC

    Domácí se nachází na třetí pozici a momentálně zažívají parádní období, za posledních deset zápasů ztratili body jen jednou, a to po prohře 0:1 s šestým Štrasburkem. Monaco se ještě určitě popere o druhou příčku, kterou aktuálně okupuje s náskokem tří bodů Marseille, tím by si totiž ulehčilo práci, nemuselo by sehrát kvalifikaci a rovnou by postoupilo do skupinové fáze Ligy mistrů. Tomu může napomoct to, že domácí budou čelit poslední dva zápasy s papírově slabšími soupeři, než bude Marseille.

    Největší hrozbou bude pro Brest druhý nejlepší střelec soutěže Wissam Ben Yedder, který za posledních osm ligových zápasů skóroval hned šestkrát, díky čemuž má na svém kontě již jednadvacet branek a na prvního Kyliana Mbappého ztrácí jen tři branky.

    U domácích s jistotou nenastoupí dlouhodobě zranění Krepin Diatta a Cesc Fabregas. Dále bude chybět Gelson Martins.
     
    Stade Brestois 29

    Hostům se oproti předchozí sezoně daří náramně, před rokem jim hrozil sestup a nyní se nachází na průběžně jedenácté příčce hned za vítězem předešlého ročníku Lille se ztrátou tří bodů. Zároveň Brest uhrál za uplynulých pět utkání devět bodů, což je stejně jako PSG nebo Lyon. Poté je důležité zmínit, že hostům se v letošní sezoně daří i na venkovní půdě, před zraky svých diváků si připsali totiž jen o dva body více.

    Nejlepší střelec u hostů je útočník Franck Honorat s jedenácti vstřelenými góly. Hned po něm je Steve Mounie s osmi góly.

    Do zápasu nenastoupí Romain Del Castillo z důvodu červené karty, kterou obdržel dvě utkání předtím proti Clermontu už v jednadvacáté minutě. Dres ještě neobleče Julien Faussurier, který se zranil v minulém zápase se Štrasburkem.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Nübel – Aguilar, Disasi, Badiashile, C. Henrique – Y. Fofana, Tchouaméni – Vanderson, Volland, Golovin – Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Mannone – Boadu, S. Diop, Jakobs, Jean Lucas, Maripán, Martins, Matazo, D. Sidibé.

    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Brassier, Hérelle, Duverne (C) – Magnetti, Agoumé, Lasne – Cardona, Satriano, Bilajlí.
    Náhradníci: Larsonneur – Bain, Belqebla, Chardonnet, Le Douaron, H. Mbock, Mounié, R. Saïd, Uronen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nyní kombinují na vlastní polovině.
     
    2
    Jeden z hráčů Monaca se dopustil útočného faulu, a tak se hra i nadále odehrává na straně hostů.
     
    3
    Rozběhlý Belaili podél levé lajny sice nedostal míč do šestnáctky Nübela, alespoň vybojoval rohový kop.
     
    Rohový kop mířící na přední tyč domácí odvrátili bez problému, avšak teď budou muset čelit standardní situaci z levé strany.
     
    4
    Hostům se podařilo po standardní situaci zakončit jen mimo brankovou konstrukci.
     
    5
    Agoume si pomohl rukama v souboji, čímž se dopustil faulu na středovém kruhu.
     
    6
    Hosté uklidňují hru a nyní kombinují na vlastní polovině. Vše skončilo po nákopu jednoho z obránců až za postranní čáru
     
    7
    Hosté výhody v podání autového vhazování nevyužili, a tak jsou u míče domácí.
     
    8
    Golovin zastavil rozběhlého Satriana podél levé lajny.
     
    9
    Volland na hranici šestnáctky zastavil průnikovou nahrávku, čímž se uvolnil, a pohotově z otočky vypálil těsně kolem pravé dolní tyče.
     
    10
    Brest právě vstřelil branku! Hosté překvapili soupeře a zahráli rohový kop po zemi na vrchol šestnáctky na Huga Magnettiho, na jehož přízemní střelu reagoval Jean-Kevin DUVERNE, který ve správný moment zaběhl za vybíhající obranu Monaka a do letící střeli jen nastavil nohu, čímž změnil trajektorii střely, na což brankář Nübel neměl šanci zareagovat. Asistence: Hugo Magnetti.
    10. Jean-Kévin DUVERNE - 0:1
     
    13
    Golovin měl na kopačkách gól, když se k němu odrazil míč a ze vzdálenosti pokutového puntíku pálil jen do stopera Brassiera, odražená střela těsně míjela horní tyč.
     
    15
    Cardona obdržel přihrávku od svého spoluhráče a z malého vápna čelil už jen brankáři Nübelovi, který nastavil levou ruku, čímž tuto tutovku náramně vychytal.
     
    18
    Po předešlé nebezpečné akci domácí vybojovali rohový kop. Autor kopu našel hlavu Disasiho, jehož hlavička orazítkovala břevno!
     
    20
    Domácí měli další obrovskou příležitost! Stoper Badiashile si naskočil na letící centr a hlavičkou překonal brankáře Bizota, do brány se ale rychle vrátil jeden z hráčů hostů a vykopl míč do bezpečí, když už byl míč až na brankové čáře.
     
    23
    Brest právě vstřelil branku! Parádní individuální akce! Youcef BILAJLÍ si to z levé strany namířil až do vápna soupeře, tam svou kličkou položil na zem stopera Disasiho, navedl si míč ještě o kousek blíž ke středu a následně vypálil dělovku na přední tyč, na kterou si brankář Nübel mohl jen sáhnout. Asistence: Jean-Kevin Duverne.
    23. Júsuf BILAJLÍ - 0:2
     
    29
    Pierre-Gabriel předvedl výborný obranný zákrok, čímž rozjel následný rychlý protiútok hostů, který vyvrcholil střelou z pravé strany Cardona. Brankář Nübel vyrazil střelu pravou rukou na rohový kop a připisuje si bravurní zákrok.
     
    30
    Ačkoli Herelle zabránil skluzem soupeři pokračovat dál do šestnáctky Bizota, tak o okamžik později domácí dostali míč centrem zpátky, na což reagoval Tchouameni svou hlavičkou těsně nad horní tyč.
     
    32
    Hostující hráč promáchl balon ve vlastním vápně při odkopu, čehož využil kapitán Ben Yedder svou střelou z otočky, která těsně míjela levou dolní tyč.
     
    34
    Hosté teď přežili neskutečný nápor Monaka, kdy letěla jedna rána za druhou. Domácí ale i nadále pokračují na polovině soupeře a snaží se dohnat dvoubrankovou ztrátu.
     
    37
    Rohový kop hostů proletěl až na zadní tyč, kam si sběhl stoper Brassier, jehož následná hlavička orazítkovala pravou tyč.
     
    38
    Zatím můžeme vidět opravdu atraktivní fotbal z obou stran, ve kterém se hra přelévá z jedné strany na druhou a téměř každá akce končí gólovou příležitostí.
     
    41
    Hlavní sudí se vrátil k předešlé situaci a odpískal pokutový kop poté, co se jeden z hostujících hráčů při rohovém kopu dopustil ruky!
     
    44
    Monaco právě vstřelilo branku! Pokutového kopu se chopil kapitán Wissam Ben YEDDER, který zvolil opačnou stranu než brankář Bizot, čímž v závěru první půle snižuje na 1:2. Bez asistence.
    44. Wissam Ben Yedder - 1:2
     
    45+2
    Ačkoli si Brassier málem v předešlé situaci trefil míč do vlastní branky, tak gól by stejně neplatil, protože se předtím jeden z hráčů Monaka nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    45+3
    V nastaveném čase došlo ještě k rychlé výměně názorů mezi hráči Pierre-Gabrielem a Golovinem.
     
    45+3
    Žlutá karta pro tým AS Monaco FC (Alexandr Golovin).

    Žlutá karta pro tým Stade Brestois 29 (Christophe Hérelle).
     
    45+4
    Standardní situace hostů z levé strany přistála na hlavu Disasiho, jehož tečovaná hlavička proletěla těsně kolem pravé tyče, domácí budou zahrávat alespoň rohový kop.
     
    45+5
    Rohový kop nabídl hned několik hlavičkových soubojů, jako vítěz však vzešel hostující celek, kterému se míč nakonec podařil odvrátit.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:05.
     
    První poločas nabídl parádní podívanou a je zázrak, že stav utkání je jen 1:2. Hosté určitě zaskočili svým nasazením Monako, tím ale nechci říct, že by domácí nějak podcenili vstup do utkání. Obě mužstva měla nespočet šancí, avšak hosté dokázali lépe trestat. K závěru poločasu začali domácí udávat tempo hry, jestli si to přenesou hráči Monaka i do druhého dění, tak můžou rozhodně pomýšlet i o třech bodech.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se ihned po výkopu vrhli dlouhým nákopem na polovinu soupeře, kde nyní operují.
     
    47
    Celá akce skončila nákopem do vápna hostů, který sklidil do svých rukavic brankář Bizot.
     
    48
    Domácí zatím nepustili svého soupeře k míči, avšak na první příležitost stále čekají.
     
    49
    O chvíli později poslal z levé strany kapitán Ben Yedder dobrý přízemní centr před bránu hostů, míč ale proskákal až do zázemí.
     
    50
    Volland obdržel přihrávku do vápna hostů a následně vypálil dělovku na přední tyč. Brankář hostů vyráží.
     
    51
    Monaco právě vstřelilo branku! Wissam Ben YEDDER si zpracoval přihrávku a namířil si to až do vápna, tam propláchl kolem obránců Brestu a střelou k pravé dolní tyči vyrovnává na 2:2. Asistence: Kevin Volland.
    51. Wissam Ben Yedder - 2:2
     
    53
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Vanderson, přichází Ismail Jakobs.
     
    54
    Monaco právě vstřelilo branku! Kapitán Monaka Wissam Ben YEDDER je opravdu mašina na góly! Prodloužený míč až na zadní tyč vrátil před bránu Axel Disasi, čímž našel Wissama Bena YEDDERA, jehož hlavička končí až za zády brankáře Bizota. Asistence: Axel Disasi.
    54. Wissam Ben Yedder - 3:2
     
    56
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Jérémy Le Douaron.
     
    60
    Domácí svým presinkem dostali soupeře pod tlak a vybojovali rohový kop. Z rohové kopu nic nebylo, protože se hráč Monaka při hlavičkovém souboji dopustil faulu.
     
    61
    Ben Yedder si teď troufl na trojici obránců, avšak proniknout do šestnáctky neměl šanci, a tak o balon následně přišel.
     
    62
    Hosty opravdu položily tyto dva rychlé góly a nad hrou teď nemají absolutně kontrolu.
     
    63
    Žlutá karta pro tým AS Monaco FC (Kevin Volland).
     
    64
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Harís Belqebla.
    ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Steve Mounié.
     
    65
    Domácí budou zahrávat standardní situaci z pravé strany šestnáctky.
     
    66
    Hráči Monaka jsou dnes v hlavičkových soubojích jasně úspěšnější. Teď se do příležitosti dostal po standardní situaci stoper Badiashile, který ale umístil míč jen nad horní tyč.
     
    67
    Žlutá karta pro tým Stade Brestois 29 (Michel Der Zakarian).
     
    68
    Poté, co Bilajlí obdržel přihrávku od svého spoluhráče, tak ve vysoké rychlosti se snažil zakroutit míč na zadní tyč. Jeho pokus z levé strany šestnáctky letěl mimo.
     
    70
    Nepřesnosti hostů v rozehře bude teď po levé straně těžit Jakobs.
     
    70
    Monaco právě vstřelilo branku! Jakobs nakonec dostal míč z levé strany do vápna hostů, jenž proskákal až na zadní tyč na Wissama Bena Yeddera. Ten se opřel do střely, avšak byl neúspěšný, k dorážce se dostal ale Kevin VOLLAND, který se z bezprostřední vzdálenosti už nemýlil. Bez asistence.
    70. Kevin VOLLAND - 4:2
     
    75
    Domácí se už nemusí hnát tolik dopředu, avšak tempo hry stále udávají.
     
    77
    Aguilar nacentroval z pravé strany nadýchaný míč přímo na hlavu Aureliena Tchouamena, ten do odkryté brány míč ale zkrotit nedokázal.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Júsuf Bilajlí, přichází Rafiki Saïd.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Christophe Hérelle, přichází Brendan Chardonnet.
     
    79
    Domácí vybojovali rohový kop. Kopu se chopí Henrique.
     
    80
    Domácí opět úspěšnější ve vzduchu! Tento pokus nebyl vůbec marný a míč končí těsně nad břevnem.
     
    81
    Útok hostů po delší době nic nepřinesl a míč končí v zázemí v rukou domácích.
     
    83
    Aguilar z pravé strany šestnáctky nedal šanci soupeři a připisuje si další obranný zákrok.
     
    84
    Hosté jsou po dlouhé době na baloně, dostat blíže k šestnáctce domácích se jim nepodařilo.
     
    86
    Ovšem teď přišel centr do vápna domácích, na který si naskočil střídající Le Douaron, jenž umístil svou hlavičku vysoko nad.
     
    87
    Je už zcela jasné, že si domácí závěr utkání pohlídají a připíšou si zasloužené tři body.
     
    89
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Jean Lucas.
     
    90
    Střídání v týmu AS Monaco FC:
    ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Myron Boadu.
     
    90+1
    Domácí si zahrají po delší době standardní situaci.
     
    90+2
    Standardní situaci hosté sice odvrátili, avšak Jean Lucas následovně vybojoval alespoň rohový kop.
     
    90+2
    Rohový kop obrana hostů bez problému odvrátila.
     
    90+3
    Jean Lucas si převzal míč z pravé strany šestnáctky a vyslal skákající ránu z voleje, která minula těsně levou tyč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
     
    Je dobojováno! Domácí vstoupili do druhého poločasu ještě lépe než do prvního, jejich presink, bojovnost a chuť udělat něco s nepříznivým stavem 1:2 zaskočila soupeře, který se zpátky do zápasu už nedostal. Hrdinou utkání je samozřejmě kapitán Wissam Ben Yedder, jehož tři trefy rozhodly výsledek dnešního duelu.

    Monako si tímto připisuje svou devátou výhru v řadě, nachází se na druhé pozici a nyní je jen krůček od přímého postupu do Ligy mistrů. O osudu domácích se rozhodne za týden v utkání se sedmým Lens. Ačkoli hosty dnešní prohra bude určitě mrzet, tak Brest se nachází na příjemném jedenáctém místě a jestli si svěřenci Michela Der Zakariana budou chtít spravit chuť, tak mohou již za týden s posledním Bordeaux.
     
    To je ode mne vše, děkuji za pozornost a na shledanou! (23:12:07)

    Jakub Hladký

    Góly: 44. Ben Yedder (pen.), 51. Ben Yedder (Volland), 54. Ben Yedder (Disasi), 70. Volland – 10. Duverne (Magnetti), 23. Bilajlí (Duverne)

    Karty:   45+3. Golovin (ASM), 63. Volland (ASM) – 45+3. Hérelle (BST), 67. Michel Der Zakarian (BST)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
    AS Monaco: Nübel – Aguilar, Disasi, Badiashile, C. Henrique – Y. Fofana, Tchouaméni – Vanderson (53. Jakobs), Volland (89. Jean Lucas), Golovin – Ben Yedder (C) (90. Boadu).
    Náhradníci: Mannone – S. Diop, Maripán, Martins, Matazo, D. Sidibé.

    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Brassier, Hérelle (78. Chardonnet), Duverne (C) – Magnetti (64. Belkebla), Agoumé, Lasne – Cardona (56. Le Douaron), Satriano (64. Mounié), Bilajlí (77. R. Saïd).
    Náhradníci: Larsonneur – Bain, H. Mbock, Uronen.