Augsburg – Fürth 2:1 (kon.) | Bielefeld – Lipsko 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:1 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 2:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 5:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.) | Union Berlín – Bochum 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 2:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
5:1 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Sobota 14.05.2022, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:2
    Střely mimo: 10:8
    Rohy: 6:2
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 8:12 (17:25:40)
     
    Je hotovo! Hoffenheim měl velmi dobrý vstup do zápasu, kdy byl lepším týmem, jenže to bylo z jeho strany vše. Pak roztočil svůj brankostroj domácí Mönchengladbach, který otočil v první půli na 3:1. Ve druhém poločase potom na dobrý a střelecky efektivní výkon navázal a upravil na konečných 5:1. Domácí fanoušci si tak se svým týmem vychutnali perfektní rozloučení se sezonou v rámci dnešního posledního kola Bundesligy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Sebastian Rudy nakonec celou akci po přihrávce zakončoval. Zkoušel míč zatočit k tyči, nicméně ho poslal pouze doprostřed branky, kde byl připravený brankář Sommer. Ten ho v pohodě chytil do rukavic a posílá ho zpět do hry.
     
    89
    David Raum byl faulován těsně před soupeřovou šestnáctkou, uvidíme tedy standardní situaci z poměrně dobré pozice. Právě Raum se staví k její exekuci.
     
    87
    Andrej Kramarić měl velmi dobrý vstup do utkání. Poslal svůj tým do vedení a hýřil aktivitou. To s přibývajícím počtem branek v síti jeho týmu pochopitelně opadlo. Nyní ale mohl zapsat jeho druhou trefu po střele hlavou. Ta se odrazila od země a pak také mimo tyč.
     
    86
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Ermin Bičakčić.
     
    85
    Hráči v modrých dresech, tedy ti hostující, stále drží balon na svých kopačkách a snaží se proklouznout skrze domácí obranu. Sommer je ale zatím v klidu.
     
    83
    Pomalu se nám blíží závěrečný hvizd. Mezitím se do útoku opět tlačí hostující celek, kteří se alespoň snaží zredukovat hrozivě vypadající výsledek.
     
    81
    Nick Proschwitz si naběhl mezi dva obránce pro snášející se vzdušnou přihrávku. Následně hlavou zakončoval, jenže razantní pokus jen prošel kolem levé tyče z brankářova pohledu.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Christoph Kramer.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Marvin Friedrich, přichází Matthias Ginter.
     
    79
    Po delší odmlce se také před soupeřovu šestnáctku podívali hostující hráči, nenabídli ale žádnou nebezpečnou a branku ohrožující situaci. Justin Che centroval do vápna, kde žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl na balon a nezakončoval.
     
    77
    Jonas Hofmann se ocitl ve velmi dobré příležitosti! Doběhl si pro centr za obranu a z první mířil do horních pater branky. Jeho razantní pokus ale končí mimo brankovou konstrukci a na tribunách to jen zahučelo.
     
    76
    Povětšinou mají balon pod kontrolou domácí fotbalisté. Už ale ani oni nikam nechvátají a v pohodě rozhrávají od své poloviny.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Joe Scally.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Patrick Herrmann.
     
    71
    Poslední kolo Bundesligy nabízí pro domácí Mönchengladbach a jeho fanoušky naprosto skvělé rozloučení s probíhajícím ročníkem. Nyní se Borussia opět tlačí do útoku a stále nemá dost, co se gólových hodů týče.
     
    69
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Poměrně nevídaná branka a domácí navyšují vedení! JONAS HOFMANN se dostal k odhlavičkovanému balonu od hostujícího obránce. Byl sice ve střeleckém úhlu, nicméně z první poslal míč přesně k tyči, kde nechal Baumann prostor tak akorát pro míč! Právě brankář Hoffenheimu je pak výrazně rozladěn. Není se čemu divit, za jeho zády končí již pátý pokus – 5:1.
     
    67
    Kouadio Koné si naběhl do soupeřovy šestnáctky a snažil se z velkého úhlu procpat balon na branku či alespoň před ní. Stihl se ale vrátit poslední obránce a Koného vytlačil s míčem mimo.
     
    65
    Uvidíme, co s vývojem na hřišti udělá mohutná vlna střídání. Hoffenheim reaguje na nepříznivý vývoj rovnou trojím střídáním, naopak za domácí ze hřiště odešel gólový Embolo. Byl faulován protihráčem, pravděpodobně jde tedy o zdravotní opatření.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Sebastian Rudy.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Nick Proschwitz.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Justin Che.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Marcus Thuram.
     
    62
    Hostující fotbalisté mají míč na svých kopačkách, nicméně se jim nyní nedaří projít přes dobře rozestavenou obranu Mönchengladbachu.
     
    60
    Žlutá karta pro tým TSG 1899 Hoffenheim (Kevin Vogt).
     
    59
    Lars Stindl dostal dobrou přihrávku, která mu otevřela prosto ke střele ve vápně. Z komfortní pozice vedení domácí ale nenavyšuje, neboť přestřelil. Domácí se dnešním zápasem baví.
     
    58
    Marvin Friedrich si naskakoval pro centr od rohového praporku. Vyskočil ze všech nejvýšše a jeho pokus nebyl vůbec špatný. Byl razantní, jen mu chybělo trochu na přesnosti. Míč končí nad břevnem.
     
    57
    A o chvíli později se nám hra opět přesouvá do vápna hostujících hráčů. Skórovat mohl opět Embolo, když zakončoval z blízkosti branky. Míč se jen těsně odrazil od jednoho z hostí a končí na rohovém kopu.
     
    56
    Na opačné straně se pokusil o odpověď Jacob Bruun Larsen, jenže si neporadil s obranným valem domácích fotbalistů, kteří si v obraně počínali dobře.
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Střeleckou formu si domácí fotbalisté přenesli očividně také do druhého poločasu! BREEL EMBOLO dostal přihrávku do útoku. Stál tváří v tvář gólmanovi, který nestačil na chytré zakončení reagovat. Je to o tři branky, těžko říct, zda je pro Hoffenheim bodový zisk stále reálný.
     
    52
    Až nyní se Florian Neuhaus rozběhl s balonem směrem k brance. Následně se snažil vystřelit, ale balon už měl daleko od nohy a střela tak šla po zemi a malou rychlostí jen doprostřed hostující branky. Baumann tak bez jakýchkoliv problémů kryje.
     
    51
    Na hřišti se toho nyní moc, co by stálo za zmínku neděje. Hraje se u půlicí čáry, nicméně ani jeden z týmů nemůže pořádně dostat balon pod kontrolu.
     
    49
    Justinu Cheovi se nyní nelíbí verdikt sudího, že on byl posledním hráčem, který se dotkl balonu, než přešel pomezní čáru. Nicméně je to tak a opět se bude rozehrávat od strážce svatyně.
     
    47
    Poločas začali poměrně aktivně hostující fotbalisté, kteří se hned pokusili o střelecký pokus. Ten ale končí mimo svatyni a rozehrávat tak bude domácí brankář.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do šaten se jde za velmi příznivého stavu pro domácí celek. Ten přitom nezačal podle představ. V pvních minutách tahal za kratší konec, pak ale s přibývajícím čase výrazně přidal a radoval se rovnou ze tří přesných tref. Sledujeme aktivní fotbal z obou stran. Byť Hoffenheim prohrává o dvě trefy, nelze říct, že by byl výrazně horším z obou týmů.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče – 44%:56%
    Střely celkem – 11:4
    Střely na branku – 5:1
    Přímé kopy – 5:6
    Rohové kopy – 2:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Diváci se v prvním poločase tedy rozhodně nenudí! Florian Neuhaus zaslouží pochvalu za skvělou přihrávku za obranu, kterou uvolnil JONASE HOFMANNA. Ten si na zakončení proti osamocenému brankáři počkal a následně zkušeně překonal – 3:1.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavují jednu minutu nad rámec prvních pětačtyřiceti minut.
     
    43
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! ALASSANE PLÉA pokutový kop proměňuje a domácí otáčejí skóre ve svůj prospěch! Pléa zamířil k pravé tyči z brankářova pohledu, přičemž Baumann skákal na opačnou stranu.
     
    42
    Uvidíme pokutový kop! Kevin Vogt fauloval ve vápně domácího Embola!
     
    41
    David Raum rozehrával standardní situaci z poměrně dobré pozice před soupeřovou šestnáctkou. Raum posílal centr před branku, nejblíže k němu měl domácí Friedrich, který jej odhlavičkoval.
     
    40
    Jacob Bruun Larsen se dostal ve vápně ke střeleckému pokusu poté, co obránce domácích odehárl míč hlavou jen na jeho kopačky. Larsen pak napřáhl a vystřelil, jenže trefil právě posledního obránce a Sommer nemusí zasahovat.
     
    39
    Sledujeme relativně poklidnou část utkání, ve které ani jeden z brankářů nemá příliš práce. Mönchengladbach je nyní u míče a snaží se najít cestu k ohrožení soupeřovy branky.
     
    37
    Kevin Akpoguma nyní objektem zájmu domácích fanoušků. Těm se nelíbilo, že při páde v šestnáctce jemně sáhl na míč, který měl pod sebou. Rozhodčí dotyk nevidí jako nedovolený, pokračujeme dále bez přerušení.
     
    35
    Marcus Thuram vyskočil ve vápně nejvýšše ze všech. Balon pak přihrával blíže před branku. Celou akci nicméně zastavuje pomezní sudí, který Thurama přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    34
    Kevin Akpoguma vystoupil proti Embolovi, který si šel pro vzdušnou přihrávku. První jmenovaný ale nedovoleně fauloval a domácí hráč skončil na trávníku. Po chvíli se zvedá a bude v pořádku, žlutou kartu tentokrát neuvidíme.
     
    32
    Žlutá karta pro tým TSG 1899 Hoffenheim (Diadie Samassékou).
     
    31
    Rozehrávka od rohového praporku nesměřovala do vápna, ale na spoluhráče před ním. Ten pak ale míč ztrácí.
     
    30
    Luca Netz si poradil s protihráčem, který se zkoušel prodrat do vápna. Netz ho vytlačil za čáru a uvidíme tedy vůbec první rohový kop tohoto duelu.
     
    28
    Posledních pár minut jsou domácí rozhodně lepším týmem na hřišti, díky čemuž se dostali k vyrovnávacímu gólu. Uvidíme, zda jejich útočný tlak bude pokračovat i v následujících minutách. Zatím sledujeme výborný, svižný fotbal.
     
    26
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Tlak domácích pokračoval a máme srovnáno! Pléa vystřelil z vápna, balon mířil na vzdálenější tyč. Baumann si s tímhle pokusem ještě poradil. Nedosáhl ale už na dorážku LARSE STINDLA. Ten neměl s doražením výraznější problém – 1:1.
     
    24
    Andrej Kramarić to s balonem na noze umí. Nyní se musel pohotově zastavit při rychlém útoku na polovině hřiště. Zbavil se dvou obránců, načež zkoušel vyslat do brejku spoluhráče. Ten už byl ale ve výrazném ofsajdu a míč se vrací zpět do držení domácích.
     
    22
    Oliver Baumann musel vyběhnout proti dobrému centru na zadní tyč. Vyskočil a míč pohotově zachytil. Po delší době si tak Hoffenheim může oddychnout a vyrazit s míčem do útoku.
     
    20
    Domácí nyní mají dobrou pasáž! O srovnání skóre se pokusil opět Lars Stindl poté, co mu spoluhráč v rychlosti předal ve vápně míč. I tento pokus je sražen hostujícím bránícím hráčem.
     
    19
    Lars Stindl přispěchal s dalším pokusem na branku hostů. Tentokrát Baumann musí zasáhnout. Stindl střílel hlavičkou, nicméně pouze doprostřed branky. S tím neměl brankář problém a míč už drží v rukavicích.
     
    19
    A útok to nebyl vůbec špatný! Dobrá přihrávka do běhu vysunula do útoku Breela Emboloa. Střílel hned poté, co k míči doběhl. Do střely mu stihl sáhnout poslední obránce Hoffenheimu a míč srazil mimo.
     
    18
    Nepřesná přihrávka útočícího Hoffenheimu končí jen na kopačkách domácích. Ti tak budou mít možnost po delší době také zaútočit.
     
    16
    Kdyby to bylo o dvě branky, nikdo by se nemohl divit! David Raum poslal přihrávku na zcela volného Kramariče. Ten měl relativně dost prostoru a ze šestnáctky mířil k tyči. Z komfortní pozice ale minul!
     
    14
    Rámí Binsibajní si vysloužil potlesk od domácích fanoušků. Zastavil totiž útočnou snahu soupeře a dostal míč do držení domácí Borussie.
     
    13
    Alassane Pléa si připisuje první ohrožení hostující branky. Pléa vystřelil zpoza vápna, jeho pokus šel k pravé tyči po zemi. Nakonec ji ovšem minul.
     
    12
    Jonas Hofmann se provinil velmi podobným faulem jako před chvílí Stindl. A může být rád, že žlutou kartu narozdíl od svého kolegy nedostává.
     
    11
    Lars Stindl jako kdyby chtěl odčinit svůj prohřešek. Nyní si rychle přihrál se spoluhráčem, následně ale neprošel přes obránce v modrém dresu.
     
    10
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Lars Stindl).
     
    10
    Christoph Baumgartner byl při přechodu do útoku faulován. O to se postaral Lars Stindl a zcela po zásluze vidí od sudího žlutý kartónek. Baumgartner pak zůstává ležet na hrací ploše, ale bude v pořádku.
     
    9
    Andrej Kramarić vystihl rozehrávku u půlicí čáry a rovnou zahajuje další útočnou akci Borussie.
     
    8
    Hoffenheim byl nebezpečný u soupeřova vápna. David Raum nakonec získal prostor k centru, ten byl ale přetažený a neskončil v žádné nebezpečné pozici.
     
    7
    A následně jsme svědky rychlého kontru na opačnou stranu. Breel Embolo měl dostatek prostoru na hranici šestnáctky, a tak zkusil střelu. Balon se zastavil o prvního clonícího hráče.
     
    6
    Marvin Friedrich musel přidat do kroku, ale přihrávku Baumgartnera zhatil včas a míč tak dostal do držení svého týmu.
     
    5
    Breel Embolo se hnal s míčem na noze do soupeřovy šestnáctky. Nakonec ale skončil jen na trávníku po střetu s protihráčem. Vše ale bylo čisté a pokutový kop sudí nenařídil.
     
    3
    Hoffenheim právě vstřelil branku! Tak na první trefu jsme dnes nemuseli čekat vůbec dlouho! Robert Skov přebral přihrávku na křídlo. Odtud pak po zemi přihrál do šestnáctky. Přihrávce se vyhnul Larsen, míč se tak dostal až k ANDREJI KRAMARIČOVI. Ten neměl se zakončením problém.
     
    2
    U balonu jsou domácí fotbalisté, nicméně v klidu rozehrávají dnešní partii na své polovině. Zatím jsme žádnou šanci neviděli.
     
    1
    Rámí Binsibajní se nyní na začátek musel pořádně rozběhnout. Dalekonosnou soupeřovu přihrávku ale dostal mimo hrací plochu. Hoffenheim bude vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Netz, Binsibajní, Friedrich, Lainer – Neuhaus, Koné – Pléa, Stindl, Hofmann – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Ginter, Herrmann, Kramer, Scally, Thuram.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Posch, Vogt, Raum – Samassékou – Baumgartner, Stiller, Kramarić – Bruun Larsen, Skov.
    Náhradníci: Pentke, L. Philipp – Bičakčić, Che, Rudy.
     


    TSG 1899 Hoffenheim

    Naopak Hoffenheim nepůjde do sobotního klání s příliš dobrou formou. Po odehraných třiatřiceti zápasech ho najdeme na osmé pozici se ziskem čtyřiceti šesti bodů. Tento zápas bude tedy soubojem dvou tabulkových skoro souseduů. V posledních pěti duelech Hoffenheim nicméně získal pouhé dva body za dvě remízy (Proti Fůrthu a Frankfurtu).

    V tomto týmu se daří střelecky více hráčům, síla ofenzivy je o něco více rozložena. Nejproduktivnější je s osmi zásahy Georginio Rutter, francouzský útočník. Dále jsou za ním dva záložníci Baumgartner a Bebou.
     


    Borussia Mönchengladbach

    Borussia půjde do sobotního utkání jako tým s lepší formou, to i přesto, že je tabulkově níže než soupeř. V posledních pěti zápasech se může pochlubit dvěma výhrami, stejným počtem remíz a jednou porážkou. Mönchengladbach se tak drží v tabulce nejvyšší německé soutěže na desáté příčce. Sedmá pozice, která by zaručovala postup do kvalifikace Konferenční ligy, je ale již nedosažitelná. Na ní ztrácí Borussia již 10 bodů.

    V klubu sází na útočné kvality více hráčů, nejvíce se gólově daří Jonasu Hofmannovi, který má na kontě rovných deset tref. Plea Alassane, francouzský útočník, pak má o jedinou trefu méně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Adam Pavlíček

    Góly: 26. Stindl (Pléa), 43. Pléa (pen.), 45+1. Hofmann (Neuhaus), 53. Embolo, 69. Hofmann – 3. Kramarić (Skov)

    Karty:   10. Stindl (MNC) – 32. Samassékou (HOF), 60. Vogt (HOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:12.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Netz, Binsibajní, Friedrich (80. Ginter), Lainer (74. Scally) – Neuhaus, Koné – Pléa, Stindl (73. Herrmann), Hofmann (80. Kramer) – Embolo (63. Thuram).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts.

    Tréner: Hutter

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma (86. Bičakčić), Posch, Vogt, Raum – Samassékou (64. Che) – Baumgartner, Stiller, Kramarić – Bruun Larsen (64. Proschwitz), Skov (64. Rudy).
    Náhradníci: Pentke, L. Philipp – K. Adams.

    Tréner: Hoeness

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Kempkes