Dánsko – Kazachstan 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 3:1 (kon.) | Švajčiarsko – Taliansko 5:2 (kon.)
Česko – Veľká Británia 5:1 (kon.) | Slovensko – Nemecko sk 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Dánsko
9:1 (3:0, 4:0, 2:1)
Kazachstan
Sobota 14.05.2022, 11:20 • Helsinski Ice Hall • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:38 Kirill Savickij (KAZ) - 9:1
     
    58:38
    Kazachstan dal gól! Tak hráči z azijského kontinentu sa dnes predsa presadili. Brankár Dahm si neudrží čisté konto, keď ho z prečíslenia dvich proti jednému prekonal v oslabeni KIRILL SAVICKIJ. Asistencia: Šestakov.
    50:03 Joachim Blichfeld (DEN) - 9:0
     
    50:03
    Dánsko dalo gól! Máme tu prvý hattrick! Jeho autorom je JOACHIM BLICHFELD, ktorý svojou ďalšou utešenou strelou prekonáva gólmana Kazachov už po tretikrát v zápase. Asistencia: Lauridsen M..
    40:44 Peter Regin (DEN) - 8:0
     
    40:44
    Dánsko dalo gól! Levy nepoľavujú a svoju korisť dnes úplne rozoberajú. Do streleckej listiny sa zapísal aj kapitán PETER REGIN, keď doťukol prihrávku Olivera Lauridsena za chrbát Rumjanceva. Asistencie: Lauridsen O., Storm.
    39:36 Oliver Larsen (DEN) - 7:0
     
    39:36
    Dánsko dalo gól! Pri signalizovanom vylúčení Kazachov prichádza gól do šatne. OLIVER LARSEN dostal prihrávku do druhej vlny a príklepom z útočnej modrej prekonal bezmocného Rumjanceva. Asistencie: Bau Hansen, Lauridsen M..
    29:56 Joachim Blichfeld (DEN) - 6:0
     
    29:56
    Dánsko dalo gól! Kazachovia inkasujú už 3. gól zo 4 oslabení. JOACHIM BLICHFELD ukázal opäť svoje majstrovstvo, keď strelou zápästím od modrej nedal šancu Rumjancevovi. Asistencie: Ehlers, Lauridsen M..
    26:24 Morten Poulsen (DEN) - 5:0
     
    26:24
    Dánsko dalo gól! Kazachovia znova vyrobili obrovskú chybu vo vlastnom pásme a dali priležitosť Dánom, ktorý ju aj s dávkou šťastia využívaju. JULIAN JAKOBSEN posielal puk pred bránu, kde si ho Šutov vlastnou hokejkou zrazil za svoj chrbát. Asistencia: Aagard.
    22:26 Frederik Storm (DEN) - 4:0
     
    22:26
    Dánsko dalo gól! Tak toto bolo čo? FREDERIK STORM jednou kľučkou v útočnom pásme vypojil z hry dvoch Kazachov a následne sa pohral aj so Šutovom, Dáni už vedú o štyri góly. Asistencie: Ehlers, Aabo.
    04:52 Joachim BLICHFELD - 3:0
     
    04:52
    Dánsko dalo gól! Tak toto je neskutočné! Kazaši nestíhajú za hrou Dánov a prehrávajú už o 3 góly. V presilovke to výborne rozhodil Ehlers, keď posielal puk na útočnú modrú. Tam si ho prebral JOACHIM BLICHFELD, ktorý strelou zápästím prekonal Šutova. Asistencie: Ehers, Lauridsen M..
    04:01 Felix Scheel (DEN) - 2:0
     
    04:01
    Dánsko dalo gól! Kazaši robia vo vlastnom pásme obrovské chyby. Teraz si dvaja nerozumeli pri rozohorávke a poslali do samostatného nájazdu FELIXA SCHEELA, ktorý s týmto zakončením až za Šutova, nemal žiaden problém.
    02:03 Oliver BJORKSTRAND - 1:0
     
    02:03
    Dánsko dalo gól! Tak toto bolo rýchle, Dáni už vedú. Výbornú útočnú aktivitu ukázal Bau, keď puk, ktorý si nahodil na zadné pleisklo dokorčuľoval a následne z uhla posielal pred bránu. Tam síce Šutov puk vyrazil, no len pred seba, kde bol nikým nekrytý PATRICK BJORKSTRAND, ktorý s ľahkosťou prekonáva kazažského brankára. Asistencie: Bau, Larsen.

    Adam Pančák

    Góly a asistencie: 3. Bjorkstrand O. (Bau Hansen, Larsen), 5. Scheel, 5. Blichfeld (Ehlers, M. Lauridsen), 23. Storm (Ehlers, Jensen Aabo), 27. Jakobsen (Aagaard), 30. Blichfeld (Ehlers, M. Lauridsen), 40. Larsen (Bau Hansen, M. Lauridsen), 41. Regin (O. Lauridsen, Storm), 51. Blichfeld (M. Lauridsen) – 59. Savickij (Šestakov)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen (A), Blichfeld – Storm, Scheel, Regin (C) – Bau Hansen, Meyer, Asperup – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Bjorkstrand.
    Tréner: Heinz Ehlers

    Kazachstan: Šutov (23. Rumjancev) – Svedberg, Sam. Danijar, Blacker, Orechov, Šalapov, Metalnikov, Beketajev – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis (A), Valk (A), Rachmanov – Starčenko (C), Savickij, Sagadějev – Petuchov, Paňukov, Gurkov – Asetov.
    Tréner: Yuri Mikhailis

    Rozhodca: Ansons (LAT), Dehaen (FRA) – Niittyla (FIN), Zunde (LAT)