Dánsko – Kazachstan 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 3:1 (kon.) | Švajčiarsko – Taliansko 5:2 (kon.)
Česko – Veľká Británia 5:1 (kon.) | Slovensko – Nemecko sk 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Veľká Británia
cz Sobota 14.05.2022, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Vyloučení v týmu Česko:
    Roman Červenka – 2 min., podrážení. K faulu došlo ve středním pásmu.
     
    57:58
    Po poněkud dlouhém rozhodování se rozhodčí nakonec rozhodl branku neuznat! Na šestou trefu si tak budou muset Češi počkat.
     
    57:58
    Češi už slavili, neboť dostali puk do branky. Celá situace se ale posuzovat kvůli postavení hráče v brankovišti!
     
    56:27
    Jiří Smejkal měl sám před brankou spoustu místa, jeho bekhendový pokus ale Bownes zastavil.
     
    52:40
    Smejkal se objevil v obrovské příležitosti na levé straně, ale Bowns jeho střelu z blízkosti vyrazil a Češi neuspěli ani s dorážkou.
    50:57 Ben LAKE - 5:1
     
    50:57
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se i Britům podařilo přidat alespoň čestný zásah. Scott Conway našel volného BENA LAKEA, jenž dokázal překonat Dostála povedeným bekhendovým blafákem a připravil jej tak o čisté konto. Asistence: Scott Conway.
    48:28 Matěj BLÜMEL - 5:0
     
    48:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Perfektně teď Češi využili nabídnuté přečíslení. Kapitán Roman Červenka nabral na pravém křídle slušnou rychlost, ujel obránci a předložil puk na čepel MATĚJE BLÜMELA, jenž uklidil kotouč za bezmocně přesouvajícího se gólmana. Asistence: Roman Červenka, David Krejčí.
    46:47 Jiří ČERNOCH - 4:0
     
    46:47
    Česko právě vstřelilo branku! Čeští fanoušci stojí na nohou. Blümel našel před bránou skvělým pasem Smejkala, který trefil beton, od nějž se puk odrazil na čepel JIŘÍHO ČERNOCHA, který černou gumu doklepl do brány. Asistence: Jiří Smejkal, Matěj Blümel.
     
    45:01
    Česká reprezentace se opět dostala před Bowse, jenomže puk po chvíli ztratila. Dopředu šli Britové. Ben Lake střílel do brankáře Dostála z pravého kruhu. Puk se od brankáře odrazil na brankoviště, kde boj o puk připomínal curling. Nakonec vše vyřešili obránci Česka.
     
    43:57
    Po nahození vznikla před bránou potyčka, v níž byli nejaktivnější Radim Šimek a Robert Dowd. Ti dostávají dvouminutový trest. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    41:53
    Jede z Čechů naskočil na kluziště dřív než měl a navíc zasáhl do hry, což znamená příliš mnoho hráčů na ledě, takže dvouminutový trest, který odpyká Roman Červenka.
    41:11 David JIŘÍČEK - 3:0
     
    41:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak napodruhé už to DAVIDU JIŘÍČKOVI vyšlo! Mladičký zadák se na modré čáře opřel do puku a jeho bomba doputovala až za Bownesova záda. Češi mají tříbrankový zákrok. Asistence: Roman Červenka, Jiří Smejkal.
     
    40:57
    Cade Neilson odpálil letící puk do sítě bez doteku plexiskla. Bude se vylučovat.
     
    39:15
    Velká šance České republiky. Blümel se proháčkoval do pásma a našel najíždějícího Krejčího, který třetí branku Česka nepřidal.
     
    33:34
    Češi dlouze rozehrávali. Jeden z nich nepřesně rozehrál na Brita v dobré pozic. Vše uhasil podrážením Tomáš Hertl.
    32:23 Jakub FLEK - 2:0
     
    32:23
    Česko právě vstřelilo branku! Od modré čáry nahazoval do slotu před bránou Jan Ščotka. Puk se za záda bezmocného brankáře odrazil od JAKUBA FLEKA, který zvyšuje náskok svého mužstva. Asistence: Jan Ščotka, Michal Jordán.
    32:14 Smůla a štěstí pro Brity při trestném střílení Červenky
     
    32:14
    Roman Červenka si vzal na starosti trestné střílení. Puk poslal do levé tyče, od níž se odrazil k tyči pravé a ven. Tyč, tyč a pryč!
     
    32:14
    Puk byl v brankovišti Británie. Jeden z jejich hráčů v brankovišti puk posunul pod své tělo, což není dovoleno. Následuje trestné střílení.
     
    31:52
    Tomáš Kundrátek dostal nabito na levý kruh, jímala se před ním úplně prázdná branka, ale český zadák zbytečně čekal a promarnil ten pravý moment.
     
    30:08
    Britové hráli v šesti, což dobře viděl i rozhodčí, který jim dva hráče ubere a pošle je do čtyř. Trest odpyká Robert Dowd.
     
    28:28
    Britům nevyšel přechod do útoku. následně se jim to už povedlo. Cade Neilson si vzal puk a z otočky na pravém kruhu ho poslal do spojnice. Dostál vůbec neviděl.
    27:09 Matěj BLÜMEL - 1:0
     
    27:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak konečně to českému týmu vyšlo! David Krejčí z levého kruhu našel před branku najíždějícího MATĚJE BLÜMELA, jenž si s nabídnutou příležitostí poradil výtečně! Natáhnul si Bownese na levou stranu, čímž jej vyvedl z rovnováhy a uklidil puk do sítě. Asistence: David Krejčí, Roman Červenka.
     
    25:41
    Po vhazování měli puk Britové. Jeden z Britů namazal Flekovi, který v samostatném úniku hledal marně mezeru mezi betony!
    23:54 V přesilovce měli šanci Krejčí a taky Vrána. Bowns zatím drží čisté konto
     
    23:54
    Krejčí z levého křídla našel krosem volného Vránu, jenž z první napálil Bownsovu levou tyč! To byla tutovka.
     
    23:28
    Přesilovku nyní hráli Češi skvěle. Krásná kombinace byla zakončena Krejčím, jenž dostal nabídku na uklizení do prázdné brány. Bownes se dobře přesunul.
     
    22:28
    Samuel Duggan za brankou podrazil protihráče a my tak uvidíme první přesilovku v zápase.
     
    21:55
    Dobrá kombinace Čechů. Obránci si vyměnili puk a mezi kruhy vznikl prostor pro Stránského, který nikým nebráněn pálil do betonu gólmana, od nějž se odrazil puk před bránu, kde kotouč odklidili obránci Británie.
     
    21:07
    Češi nyní měli slibnou šanci. Smejkal hledal na levé tyči Vránu, který puk mezi tři tyče neuklidil.
     
    15:28
    Dobrá šance Česka. Červenka si vyměnil puk s Krejčím. Najel si na pravou stranu a z otočky vypálil na Bena Bownse. Ten jeho střelu vyrazil rozštěpem.
     
    14:28
    Rychlík Jakub Flek přebruslil na levém křídle úplně všechny a vypracoval si dobrou střeleckou pozici, jen těsně pak minul zadní tyčku.
     
    09:15
    Nádherná akce na jeden dotek skončila u Hertla, jenž úplně sám před kasou usměrňoval střílený pas z levé strany. Kdyby puk jen trochu zvedl, dal by první gól, takhle jen trefil beton gólmana.
    04:35 Dostál přečetl hru včas a vyjel proti puku
     
    04:35
    Jiříčkova další velká hrubice znamenala nájezd Phillipse, jenž se hnal za volným pukem. Lukáš Dostál skvěle přečetl situaci a proti touši si vyjel.
     
    01:59
    Jiříčkovu střelu od modré zablokoval Joshua Waller, jenž se rozjel na branku. Úplně sám před Dostálem zakončoval k levé tyči, tam ale zavládl beton českého brankáře.

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Góly a asistencie: 28. Blümel (Krejčí, Červenka), 33. Flek (Ščotka, Jordán), 42. Jiříček (Červenka, Smejkal), 47. Černoch (Smejkal, Blümel), 49. Blümel (Červenka, Krejčí) – 51. Lake (Conway)


    Česko: Dostál (Langhamer) – Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka (A), Jiříček, Sklenička, Jordán – Blümel, Krejčí (A), Červenka (C) – Smejkal, Hertl, Vrána – Stránský, Špaček, Simon – Zohorna, Flek, Černoch.
    Tréner: Kari Jalonen

    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Tetlow, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch, Mosey – Lake, Conway, Neilson – Dowd (A), Perlini, Waller – J. Phillips (C), Davies, Lachowicz – Myers, Duggan, Hook.
    Tréner: Peter Russell

    Rozhodca: Miroslav Stolc (Švý.), Kristian Vikman (Fin.) – Nicolas Constantineau (Fra.), Jonas Merten (Něm.)

    Diváci: 6086