Tottenham – Burnley 1:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Leeds – Brighton 1:1 (kon.)
Watford – Leicester 1:5 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Norwich 1:1 (kon.)
Everton – Brentford 2:3 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
1:1 (0:1)
Norwich City
cz Nedeľa 15.05.2022, 15:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je za námi. Aktivnější byli určitě domácí hráči, nicméně měli problémy, a to především v prvním poločasu, s Teemu Pukkim, který měl několik dobrých šancí z úniku. Ve druhém poločase začali Wanderers svůj tlak stupňovat a dočkali se srovnávací trefy. V závěru na Norwich tlačili, seč to šlo, ale marně. Neskórovali a musí se spokojit s jedním bodem. (16:55:37)
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 63 % : 37 %
    Střely na branku: 1:2
    Střely mimo: 5:4
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 1:4
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jonathan Rowe poslal přihrávku před branku, odkud domácí posílají balon na rohový kop. Tím zřejmě přichází o šanci na druhou trefu, naopak se sami musí bránit zřejmě poslední akci zápasu.
     
    90+2
    Silva si v rychlosti doběhl pro míč, který ale nestihl poslat zpět před branku, byl již ve velkém úhlu a obránce ho vytlačil za čáru. Angus Gunn tak rozherává a domácím se krátí čas na druhou branku, o kterou se snaží.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Pierre Lees-Melou naběhl s míčem na hranici vápna domácích. Ti si ale můžou oddychnout, neboť jeho zatočený pokus na vzdálenější tyč končí mimo.
     
    89
    Norwich se nyní pokoušel vymanit z tlaku, který je na něj domácími vyvíjen. Po nepřesné přihrávce ale jen vrací míč na kopačky Wanderers.
     
    87
    Mezitím pokračují zdravotní trable Gibsona, který je nyní v péči doktora. Po rychlém rozcvičení už míří za čáru.
     
    87
    Angus Gunn si připisuje další zákrok, který mu ale nemohl nadělat problémy. Chiquinho pálil z velkého úhlu a navíc přímo na brankáře.
     
    86
    Centr přelétl všechny domácí fotbalisty, kteří byli ve střelecké pozici. Následně se k míči dostali fotbalisté v černém a rovnou ho směřovali do úniku na Pukkiho, který ale uklouzl.
     
    85
    Ben Gibson odkopává balon na rohový kop. Domácí už se k němu chystají. Mezitím právě Gibson ukazuje, že má zdravotní problém, zřejmě s zády. Ale na hřišti zůstává.
     
    84
    Fábio Silva se blýskl další velmi povedenou akcí! Obešel dva protihráče a ocitl se velmi blízko brance. Nakonec ovšem zvolil přihrávku na nabíhající spoluhráče, kteří se k míči nedostávají. Těžko říct, zda nyní Silva zvolil místo střely přihrávku správně.
     
    83
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Kieran Dowell, přichází Jonathan Rowe.
     
    81
    Fábio Silva přebral znovu míč a zamířil s ním na soupeřovu polovinu. S blížícím se koncem utkání také přibývají emoce na obou stranách. Obrázek hry vypadá stále stejně. Hosté budou bránit bodový zisk. Nesmíme ale zapomenout na Pukkiho, který dnes již několikrát domácí obraně utekl a pořádně jim zavařil.
    80. Hlavička Fábia Silvy zamířila nad břevno.
     
    80
    Domácí stupňují svůj tlak. Nyní si pro centr ve vápně došel Fábio Silva. Jeho pokus ale není z těch nejpřesnějších a letí jen nad horní tyč.
     
    79
    Žlutá karta pro tým Norwich City (Max Aarons).
     
    77
    Angus Gunn si došel pro nepřesnou rozherávku domácího celku. U míče jsou tedy nyní fotbalisté v černých dresech, nicméně čelí napadání soupeře.

    Adam Pavlíček

    Góly: 55. Aït-Nouri – 38. Pukki (Aarons)

    Karty:   19. Normann (NRW), 47. Giannoulis (NRW), 79. Aarons (NRW)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 1:4.
    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – T. Gomes, Coady (46. Chiquinho), Boly – Aït-Nouri, Moutinho, Neves, Castro – Hwang Hi-čchan (74. F. Silva), Neto (74. Podence) – Jiménez.
    Náhradníci: Sá – Dendoncker, Hoever, Marçal, Trincão.

    Tréner: Lage

    Norwich City: Gunn – Hanley, Gibson, Byram – Aarons, Gilmour (62. Rupp), Normann (70. J. Sörensen), Giannoulis – Dowell (83. Rowe), Lees-Melou – Pukki.
    Náhradníci: Krul – Rašica, Springett, Tomkinson, Tzolis, B. Williams.

    Tréner: Smith

    Rozhodca: Harrington – Perry, Eaton