Taliansko – Dánsko 1:2 (kon.) | Česko – Rakúsko 1:2 (0:1 po s.n.) | Švajčiarsko – Kazachstan 3:2 (kon.)
Švédsko – Veľká Británia 6:0 (kon.)
koniec
Švédsko
6:0 (5:0, 0:0, 1:0)
Veľká Británia
Utorok 17.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere (Fínsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:40:55)
     
    Ďalší program:

    Švédsko

    streda 18. 5. 2022, 19:20: Fínsko – Švédsko

    Veľká Británia

    štvrtok 19. 5. 2022, 15:20: Veľká Británia – USA
     
    Tretia tretina zmenu v obraze hry nepriniesla. Švédi kontrolovali svoj náskok, naopak Briti sa srdnato snažili aspoň o jeden čestný gól. Niekoľko šancí si proti obrovskému favoritovi vypracovali, švédsky brankár Hellberg ale potvrdil skvelými zákrokmi, že si čisté konto naozaj zaslúžil. Striedajúci britský brankár Whistle si taktiež držal nulu veľmi dlho, nakoniec ju ale neudržal, keď ho svojím druhým gólom v zápase prekonal Bengtsson. Ďalší gól už nepadol ani v záverečnej švédskej presilovke 5 proti 3, Severania ale i tak s prehľadom vyhrali nad outsiderom skupiny B.

    Švédi si na svoje konto pripisujú tretiu výhru a spolu s Fínmi majú v tejto skupine ako jediní plný počet bodov. Briti sú na poslednej priečke s jediným bodom.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 11:4 (38:16)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Švédsko – Rasmus Dahlin
    Veľká Británia – Jackson Whistle
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    V úplnom závere mal Asplund ešte šancu na hetrik, keď dostal okamžite prihrávku na pravé krídlo. Jeho prudkú strelu brankár Veľkej Británie Whistle zastavil, puk ale musel do bezpečia odpáliť jeho spoluhráč z obrany.
     
    59:40
    Švédi buly vyhrali, sami sa ale vyhnali z útočného pásma nepresnou prihrávkou na Nordströma na modrú čiaru.
     
    59:22
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
    Jonathan Phillips – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    59:18
    Pudas sa od ľavého mantinelu natlačil do bránkoviska, puk ale pomedzi betóny britského gólmana Whistlea do bránky nepretlačil.
     
    59:01
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia:
    Ben Lake – 2 min., držanie.
     
    58:20
    Dahlin si vymenil na pravom krídle puk s Bromém a ten potom prihrávkou do druhej vlny našiel Amana, ktorého strelu vyrazil britský brankár Whistle vyrážačkou na ochrannú sieť.
     
    57:40
    Jonathan Phillips našiel prihrávkou spoza bránkovej čiary Hooka, ktorého vychytal švédsky brankár Hellberg najprv lapačkou a potom ľavým betónom zastavil jeho dorážku.
     
    56:59
    Severania diktujú tempo. Briti sa stále snažia sympaticky hrať dopredu, Švédi ale každý prechod stredného pásma veľmi rýchlo ukončia.
     
    56:13
    Ekman-Larsson z pozície obrancu vyštartoval do útočného pásma do individuálneho prieniku, tam sa ale zamotal v kľučkách a britský obranca mu puk odpálil.
     
    55:28
    Rozohrať útok sa im ale vôbec nedarí. Švédov strelený gól trochu prebral a v posledných minútach vysoko napádajú britských obrancov.
     
    54:51
    Bromého strela od pravého mantinelu bola tečovaná mimo britskej bránky. Briti pri mantineli na opačnej strane puk vybojovali.
     
    54:20
    Unavení Briti nakonec puk doslova dotlačili do stredného pásma. Oba tímy rýchlo prestriedali a hra sa následne znovu vrátila do britskej obrannej tretiny.
     
    53:52
    Švédi sú usadení v útočnom pásme a ich kombinácia teraz vyzerá, akoby pokračovali v presilovke.
    53:09 Anton Bengtsson (SWE) - 6:0

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 1. Asplund (Kellman, Dahlin), 8. Nordström (Larsson, Bemström), 11. Bengtsson (Bromé), 14. Dahlin (Pudas, Bengtsson), 20. Asplund (Kellman, Dahlin), 54. Bengtsson (Lang, Tömmernes)


    Švédsko: Hellberg (Högberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Tömmernes, Pudas – Bemström, Aman, Nordström (A) – Asplund, Kellman, Friberg – Bromé, Klingberg, Bengtsson – Lang.
    Tréner: Johan Garpenlöv

    Veľká Británia: Bowns (21. Whistle) – Tetlow, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch – Mosey, Conway, Perlini – Neilson, Lake, Dowd (A) – Waller, J. Phillips (C), Davies – Hook, Duggan, Myers – Lachowicz.
    Tréner: Peter Russell

    Rozhodca: Lawrence (CAN), Rohatsch (GER) – Merten (GER), Synek (SVK)

    Diváci: 3 012