Švédsko – Kanada 3:4 (po pr.) | Nemecko – Česko 1:4 (kon.) | Švajčiarsko – USA 0:3 (kon.)
Fínsko – Slovensko 4:2 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
3:4 (2:0, 1:0, 0:3 - 0:1)
Kanada
Štvrtok 26.05.2022, 15:20 • Nokia Aréna Tampere • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Účinkovanie Švédska sa na tohtoročnom turnaji končí. Končí sa tiež pôsobenie trénera Johana Garpenlöwa na lavičke reprezentácie. Je to poriadne trpká rozlúčka, ale mužstvo si samo za to môže. Kanada urobila maximum pre obrat, a teraz si môže užívať postupové chvíle. Pripomínam, že o 19:20 vás pozývam k sledovaniu textového prenosu duelu Fínska so Slovenskom. Ďakujem za pozornosť. A zatiaľ dočítania priatelia. (18:01:33)
     
    Koniec zápasu.
    60:43 Drake Batherson (CAN) - 3:4
     
    60:43
    Kanada dala gól! Kanada postupuje do semifinále! Ullmark nemal šancu zlikvidovať strelu DRAKEA BATHERSONA! Švédi si musia biť hlavu o stenu, pretože viedli 3:0 a odchádzajú domov, čo však nemajú až tak ďaleko. Asistencie: Mathew Barzal a Pierre-Luc Dubois.
     
    60:25
    Vylúčenie v tíme Švédsko:
    William Nylander – 2 min., podrazenie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Predĺženie sa začne o 17:53.
     
    Škandinávci mali na lopate javorové listy a keď vyhrávali 3:0, nikto nič nepovedal. Kanada zas a znova potvrdila, že pre ňu sa nič nekončí za žiadneho stavu. Linus Ullmark chytal fantasticky a ako keby jeho zákroky učičíkali jeho spoluhráčov, ktorí prestali hrať. Kanadská pomsta nenechala na seba dlho čakať. Každopádne je to štvrťfinále, aké si nezaujatý fanúšik môže želať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:43 Dylan Cozens (CAN)
     
    59:43
    Linus Ullmark berie rozhodujúci gól Cozensovi! Je však pravda, že ho netrafil najlepšie, ale obrovské šťastie pre Švédov!
     
    59:00
    Minúta do skončenia tretej tretiny. Švédsko – Kanada, a to severania vyhrávali 3:0.
    58:37 Mathew Barzal (CAN) - 3:3
     
    58:37
    Kanada dala gól! Šialený koniec riadneho hracieho času v Nokia Aréne vážení hokejoví priatelia! Kanada vyrovnáva na 3:3, po tom čo MATTHEW BARZAL zaznamenal prudký bekhend a puk prepadol Ullmarkovi za bránkovú čiaru. Naozaj neuveriteľné, čo sa podarilo zámorským hokejistom. Asistencie: Drake Batherson a Maxime Comtois.
     
    58:22
    Pri Kanade sú známe horúce sekundy v závere! Práve tohto sme svedkami! Linus Ullmark berie javorovým listom jednu zo šancí na vyrovnanie!
     
    58:07
    Kanada oddychový čas!
    58:07 Pierre-Luc Dubois (CAN) - 3:2
     
    58:07
    Kanada dala gól! PIERRE-LUC DUBOIS vykresal iskru nádeje pre Kanadu. Výborne zamieril a puk preletel za chrbát Ullmarka okolo jeho pravého ramena. Asistencie: Thomas Chabot a Dylan Cozens.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 2. Klingberg (Lang, Peterson), 8. Nylander (Nordström), 29. Friberg (Gustafsson, Ekman-Larsson) – 42. Graves (Roy, Comtois), 59. Dubois (Chabot, Cozens), 59. Barzal (Batherson, Comtois), 61. Batherson (Barzal, Dubois)


    Švédsko: Ullmark (Hellberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Pettersson, Tömmernes – Nylander, Nordström (A), Wallmark – Asplund, Bemström, Kellman – Grundström, Klingberg, Peterson – Aman, Bengtsson, Lang – Friberg.
    Tréner: Johan Garpenlöw.

    Kanada: Driedger (Tomkins) – Chabot (C), Graves, Severson (A), Holden, Whitecloud, Mayo – Dubois, Cozens, Batherson – Anderson, Sillinger, Barzal – Comtois, Lowry (A), Roy – Johnson, Gregor, Mercer – Geekie.
    Tréner: Claude Julien.

    Rozhodca: Heikkinen, Rekucki – Sormunen, Špůr.

    Diváci: 8576.