Česko – Slovensko sk 3:1 (kon.) | Veľká Británia – Kanada 0:12 (kon.) | USA – Slovensko sk 3:4 (0:1 po s.n.)
Libanon – Česko 0:8 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Slovensko
cz Streda 22.06.2022, 03:40 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:22:04)
     
    Češky vstupní prohlídku na kanadském mistrovství světa zvládly. Zápasu diktovaly své vlastní tempo, dlouho se jim ovšem nedařilo navýšit vedení. Až ve třetí třetině další branku přidala útočnice Barbora Patočková a po ní také obránkyně Petra Herzigová. Na konečných 3:1 za Slovensko až šest sekund před závěrečnou sirénou snižovala Alžběta Šulíková. Češky si zapíšou první body na turnaji hned při své letošní premiéře.
     
    Konec zápasu.
     
    44:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký pech, který ale nebude mít destruktivní vliv na osud celého zápasu. Brankářka Kateřina Zechovská po dobrém výkonu přichází o čistý štít až při úplně poslední střele utkání, když ji šest vteřin před koncem překonala z levé strany v přesilové hře ALŽBĚTA ŠULÍKOVÁ. Alespoň symbolický úspěch pro Slovensko, body přesto zůstanou na české straně. Asistence: Patrícia Mária Dzurinová.
     
    44:31
    Třetí český trest v zápase postihne obránkyni Karolínu Kosinovou, ta si neodpustila podrážení.
     
    44:04
    S míčkem nádherně kvedlala Nela Lopušanová, pak si troufla na drzou otočku a málem se jí povedlo zastrčit míček za tělo brankářky Zdechovské. Místečko na zadní tyči ovšem nevyhledala a česká gólmanka je blízko čistému kontu.
     
    43:03
    Tělem si ve středním pásmu pomohla obránkyně Tereza Radová a sebevědomě rozehrává dopředu po pravé straně.
     
    42:38
    De facto na brankové čáře zalehla míček Pastorková Rišová, Slovensko bylo blízko další inkasované brance. Hráčky už by se asi nejraději viděly v šatně.
     
    42:04
    Trenér Manhart nabádá své hráčky k větší aktivitě i na konci zápasu. Přání mu chtěla vyplnit Denisa Křížová, střela se jí ovšem svezla.
     
    41:22
    Ofsajd zastavuje český tým v rozletu, ženy jsou nicméně velmi blízko úvodnímu vítězství na mistrovství světa.
     
    40:44
    Pochvalu za individuální schopnosti zaslouží Tamara Dobošová, která ve středním pásmu ukázala efektní otočku, ale pak ji došla šťáva a musela po nastřelení vystřídat.
     
    39:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Není radno nabízet českým ženám přesilovku. Přihrávku Karolíny Kosinové do předbrankového prostoru bleskově uklidila asistenka kapitánky PETRA HERZIGOVÁ a zařizuje tak třetí trefu Česka v početní převaze. Zdá se, že na tento gól už Slovenky, které po celý zápas hrají spíše druhé housle, nedokážou odpovědět. Češky se ovšem současným náskokem nesmějí nechat ukolébat. Asistence: Karolína Kosinová.
     
    38:22
    Menší strkanice před brankou poté, co Lucie Rejlová s veškerou svou vervou tlačila míček pod beton Pastorkové Rišové, která ale nepovolila.
     
    38:12
    Nakonec se po souboji podívá za katr také Slovenka Kristína Šimnová, která dostává dvě minuty za podrážení a nabízí Česku další možnost v přesilovce.
     
    38:12
    Ostrý střet u mantinelu odnesla jedna z českých hráček, ale naštěstí je poměrně rychle na nohou. Snad bude vše v pořádku.
     
    36:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v přesilovce i v zápase dokázala přidat BARBORA PATOČKOVÁ, když využila zmatku před brankovištěm a došla si pro dorážku, zatímco dezorientovaná Pastorková Rišová se už nezvládla přemístit. Češky si za svůj nápor branku zcela jistě zasloužily. Akci znovu založila kapitánka Lucie Mnahartová chytrým nahozením do brankoviště, což je její silná deviza. Asistence: Pavlína Horálková a Lucie Manhartová.
     
    35:49
    Přízemní pokus v podání Manhartové skončí znovu jen na připraveném betonu Pastorkové Rišové, která předvádí parádní představení.
     
    35:19
    Obránkyně Paula Cagáňová je odeslána na trestnou lavici, provinila se totiž držením. Další komplikace pro slovenský výběr.
     
    34:54
    Za brankou si důrazně, ale v rámci pravidel čistě počínala Nikola Nemčeková. Ještě se jí ovšem vyhodit nepovede.
     
    34:36
    Tým zpod Tater může nadále děkoval Pastorkové Rišové, která obrala Češky o balonek a už jim ho nepůjčila. Slovensko tak může protočit své hráčky.
     
    34:27
    A je tu další slovenské zakázané uvolnění. Češky pospíchají, aby unavené soupeřky dorazily.
     
    33:44
    Zbrzděná střela v podání Horálkové až do brankoviště nedoputovala. Pak se ještě do kombinace zapojila Seroiszková, ale ani její pokus do prostoru tří tyčí neletí.
     
    33:11
    Nebezpečně od pravého mantinelu zakončovala Nela Lopušanová. Slovensko ukazuje, že se s ním stále musí naplno počítat. Zechovská odráží k mantinelu.
     
    32:52
    Teď vůbec poprvé v rámci poslední části práce pro Zechovskou, česká brankářka nevysokého vzrůstu si i přes clonu našla prostor pro nerušený výhled.
     
    31:59
    Ani tohle není gól. Křížová si otevřela krámek s šancemi a přidala další do své nabídky. Při samostatném úniku zkoušela překvapit kličkou do bekhendu, ale Pastorková Rišová jako by s tímto řešením dopředu počítala.
     
    31:41
    Zakázané uvolnění. Slovensko zatím v poslední části moc vzdoru neukázalo, což se trenérovi českých žen musí líbit.
     
    31:28
    Nejprve Aneta Lédlová a po ní znovu Denisa Křížová ostřelovaly slovenskou branku. Češky byly opravdu blízko k navýšení vedení, nakonec je ovšem rozhodčí vyhání až do středního pásma. Velká škoda pro svěřenkyně Karla Manharta.
     
    30:57
    Míček se odrazil před čepel Denisy Křížové, která okamžitě pálila z první, ale narazila na beton brankářky Pastorkové Rišové.
     
    30:27
    Mezi dvěma obránkyněmi Slovenska se neprotlačila Barbora Patočková, nezdá se ale, že by Češky hodlaly ubírat z dosavadního tempa.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    K navýšení skóre ve druhé třetině nedošlo. I přes jasnou střeleckou aktivitu na české straně je náskok hubený – 1:0. Největší šanci měla zřejmě hned v úvodu druhé části Lucie Manhartová, česká kapitánka pak branku ohrožovala ještě několikrát. V 17. minutě však byla gólu opravdu blízko, když nadvakrát ztroskotala na slovenské brankářce.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:47
    Na středu parkující Lucie Rejlová už nepřizvedla míček nad vyrážečku Pastorkové Rišové. Slovenky tentokrát divoký závěr přežijí a můžou se chystat na další patnáctiminutovku.
     
    29:13
    Nastřelení až na zadní mantinel provedla Denisa Křížová. Češky končí třetinu v obvyklém tempu a Slovensko se musí bránit náporu.
     
    28:31
    Velká škoda pro Češky. Na středu zůstala volná Manhartová, jenže česká kapitánka se potýkala s problémy při zpracování. Jakmile míček zkrotila, byla už Pastorková Rišová na svém místě a poradila si dokonce z následnou dorážkou.
     
    28:09
    A další nepříjemný tlak na českou brankářku, která ovšem ze souboje vzešla vítězně a znovu přerušuje.
     
    28:02
    Teď si Zechovská raději pohlídá míček ve svém brankovišti a dovoluje vhazování po svém boku. Z druhé části zbývají necelé dvě minuty.
     
    27:27
    Hodně nepřesný pokus vyslala Alexandra Gáborčíková, slovenská obránkyně nemohla nadělat žádné vrásky na čele brankářky Zechovské.
     
    26:42
    Skvěle zapracovala u čáry ohraničující útočnou třetinu Manhartová, jenže míček na střelu připravený neměla. Pak se Češky dopustily icingu a ještě dávají Slovensku čichnout.
     
    25:58
    Byla to zřejmě Michaela Krásová, kdo převzal míček před brankou a pokoušel se o přímé zakončení. Mířila těsně vedle. Pak zůstala jedna ze slovenských obránkyň ležet na hřišti, takže se přerušuje.
     
    25:24
    Nepřesná kombinace vzešla od Terezy Radové, Češky přesto zůstávají nastěhovaná na polovině soupeřek a vytvářejí si šance.
     
    24:18
    Na branku nahodila Lucie Manhartová, a to tak že velmi chytře. Jemná teč nadělala Slovenkám nemalé potíže, nakonec míček gólmanku Pastorkovou Rišovou poslechl a ukryla si jej do lapačky.
     
    23:31
    S míčkem se polaskala také Zechovská, která vypomáhá při rozehrávce. Češky ovšem přechod nezvládly, je z toho icing.
     
    22:44
    U pravého mantinelu se hlásila Halbrštátová, ale nabito nedostala. Slovenky znovu jednoduchým způsobem opouští své pásmo, zatím však mají problém se založením kontrů.
     
    21:50
    Těsně se Kubínová vyhnula ofsajdové pozici, ale pouze za cenu ztráty míčku, z čehož na druhé straně málem těžila Nemčeková. Ani jí se ovšem nepodaří vystřelit.
     
    20:47
    Samostatný únik si přichystala Šimnová, přes veškerou snahu však nedohnala nahozený míček před brankovou čarou a za ní už moc šancí nedostala.
     
    20:31
    Teď navíc zakázané uvolnění Slovenska, hra se opět přestěhuje až před Pastorkovou Rišovou.
     
    20:09
    Zbytečně moc prostoru získala Lopušanová, z otočky naštěstí nedokázala zamířit přesně do horního růžku a Češky vyhodí balonek do bezpečí.
     
    19:30
    Před brankou na přihrávku vyčkávala Leskovjanská, nakonec ale přichází střela obránkyně Gáborčíkové od modré čáry, kterou brankářka Zechovská nemusí vůbec řešit.
     
    17:49
    Hra je hodně otevřená, za českou obranou zůstala zapomenutá Huňadyová, nicméně nedokázala dostat míček k pravé tyči.
     
    16:38
    Nádherná kombinace Češek před brankou, ale ani dva pokusy na střelu nestačily kapitánce Lucii Manhartové k tomu, aby překonala Pastorkovou Rišovou v brance Slovenska. Gólmanka pak ukrývá míček pod lapačkou.
     
    16:11
    Zakázaného uvolnění se dopustil slovenský tým, a to dokonce dvakrát v krátkém čase. Češky prostřídají kompletní pětku.
     
    16:07
    Kanadští provozovatelé živého vysílání rozběhli přenos, znovu vám tak můžeme přinášet plné zpravodajství.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dlouho se zdálo, že v první třetině gól nepadne a týmy se do kabiny rozejdou smírně. Češky začaly oslabením po faulu Pangerlové, ale na konci periody naopak měly k dispozici početní převahu. Tu nakonec využila a úvodní trefu obstarala útočnice Barbora Patočková 13 sekund před sirénou, stav je tedy 1:0.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen ještě závěrečná trefa v přesilovce pěti proti čtyřem. Prosazuje se BARBORA PATOČKOVÁ a Češky se ujímají vedení nad svým věčným rivalem. Asistence: Kristýna Katlounková a Pavlína Horálková.
     
    13:23
    Asistentka kapitánky Michaela Vršková nyní oslabuje svůj tým, když s blížícím se koncem třetiny provedla hákování.
     
    06:48
    Hned od úvodních minut je jasné, že utkání se ponese v ostřejším tempu. Do vlasů si nyní vjely česká útočnice Aneta Lédlová a slovenská obránkyně Alžběta Šulíková, obě musí vychladnout na trestné lavici (hrubost).
     
    02:50
    Za nepřiměřenou hru tělem putuje na trestnou lavici Natálie Pangerlová, česká útočnice tak nabízí Slovenkám úvodní přesilovku.
     
    00:01
    Vážení čtenáři, vlivem technického výpadku na straně provozovatele živého vysílání, který poskytuje přenos z Kanady, momentálně nemůžeme nabídnout podrobnější popis jednotlivých momentů zápasu a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Pokud dojde k vyřešení problémů, znovu vám poskytneme plný on-line přenos. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Bláhová) – Herzigová, Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová, Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová, Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková
    Trenér: Karel Manhart

    Slovensko: Pastorková Rišová (Hupková) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková
    Trenér: Marián Hambálek

    Rozhodčí: McLean, O'Dwyer.
     
    INFORMACE O ČESKÉM TÝMU

    Český ženský tým bude obhajovat bronz z Košic. Turnaj zahájí ve středu právě proti Slovensku, dále bude hrát s Libanonem, Kanadou, Velkou Británií a USA.


    "Cíl je jasný, ten nejvyšší, jiný být ani nemůže," řekla obránkyně Petra Herzigová z České Třebové.

    "Jedeme bojovat o tu nejcennější medaili. Nemám žádný individuální cíl, ale pevně věřím, že se nám podaří uspět jako celému týmu. Budeme se snažit, aby tomu tak bylo. Budu ráda, když budu moct přispět svojí hrou, bojovností, případně nějakými body, ale důležitý je pro mě týmový úspěch," doplnila útočnice Patricie Škorpíková z Karviné.
     
    Příjemné ráno u mistrovství světa žen v hokejbalu. Hned na úvod turnaje čeká česko-slovenské hokejbalistky bývalé federální derby. Od 03:30 započnou Češky svou pouť za dalším ziskem medaile.

    Doposud totiž české ženy zvládly získat cenný kov na všech šampionátech. Od roku 2007 jich bylo sedm, přičemž pět z nich ovládla Kanada a po jednom triumfu si připsaly Češky a Slovenky. Turnaje se minimálně jednou zúčastnilo už deset zemí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:40.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 15. Patočková (Katlounková, Horálková), 37. Patočková (Horálková, Manhartová), 40. Herzigová (Kosinová) – 45. Šulíková (Dzurinová)


    Česko: Zechovská (Bláhová) – Herzigová, Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová, Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová, Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková
    Tréner: Karel Manhart

    Slovensko: Pastorková Rišová (Hupková) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková
    Tréner: Marián Hambálek

    Rozhodca: McLean, O'Dwyer