Liberec – Teplice 5:1 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Brno 0:2 (kon.)
Bohemians – Ostrava 3:3 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:0)
FK Pardubice
cz Sobota 06.08.2022, 16:00 • Doosan Arena, Plzeň • Česká FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné fotbalové odpoledne z plzeňské Doosan Areny! Dnes se zde v rámci druhého kola FORTUNA:LIGY utká FC Viktoria Plzeň s týmem FK Pardubice. Přeji příjemnou zábavu!
     
    FC Viktoria Plzeň

    Obhájce mistrovského titulu za sebou v této sezoně již má čtyři soutěžní duely. Nejprve si v rámci druhého předkola Ligy mistrů poradil s celkem HJK Helsinky 2:1 a 5:0, kde posléze v dalším předkole vyhrál na hřišti Šeriffu Tiraspol 2:1. Mezitím viktoriáni ještě odehráli ligové utkání v Teplicích, kde velmi překvapivě prohrávali po 47 minutách 0:2, ale poté díky brankám Klimenta a Mosquery vyrovnali. V 97. minutě pak Jindřich Staněk zachránil Plzni bod chycenou penaltou.

    Sestava Plzně z posledního ligového utkání: Staněk – Holík (46. Chorý), Kaša, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (80. Cadu), Sýkora, Pilař (46. Mosquera) – Kliment (80. Dedič)

    Viktorka před sezonou získala do svého kádru velký počet posil. Jindřichu Staňkovi nově kryje záda Martin Jedlička, který dorazil z Dunajské Stredy. Do klubu se vrátil odchovanec Filip Čihák, který hrál právě za Pardubice. Ze stejného týmu se z hostování vrátil Robin Hranáč, ze Slavie přišel Mohamed Tijani a hostování Libora Holíka z Jablonce bylo prodlouženo. Další posilou z pardubického týmu se stal brazilský ofenzivní univerzál Cadu, z hostování v Karviné se vrátil Modou Ndiaye, odkud přišel také Albánec Kristi Qose.

    Velký návrat do červenomodrých barev má za sebou Václav Pilař, který hrál naposledy za Jablonec. Útočné řady rozšířil příchod Reného Dediče z Třince a návrat Ondřeje Mihálika z hostování v Českých Budějovicích.
     
    FK Pardubice

    Pardubický celek do sezony 2022/2023 nevstoupil zrovna nejlépe. Ačkoli byl v duelu s českobudějovickým Dynamem aktivnější, střelecky se trápil a prohrál zápas 0:2. Poprvé inkasoval již v osmé minutě, v 67. minutě pak výhru jihočeského týmu pečetil Králik. Hostující brankář Dávid Šípoš tak udržel čisté konto a Pardubice budou mít na čem pracovat.

    Sestava Pardubic z posledního ligového utkání: Markovič – Rosa, Vlček, Toml, Helešic – Janošek – Lima (63. Mareš), Solil (74. Chvěja), Hlavatý, Vacek (63. Sychra) – Černý (74. Huf)

    Pardubice získaly tři posily z Viktorie Plzeň – střed zálohy vyztužili Dominik Janošek a Michal Hlavatý, do obrany přišel na hostování Václav Míka. Ze slovenské Senice pak přišel plzeňský odchovanec Václav Svoboda. Tým rozšířili také Matěj Helešic z Opavy, Ondřej Chvěja a Viktor Budinský z ostravského Baníku či třeba Tomáš Vlček ze Slavie Praha. Z juniorky West Hamu pak přišel brazilský záložník Bernardo Rosa, dalším novým Brazilcem v Pardubicích se v létě stal Leandro Lima.
     
    Vzájemné zápasy

    Třikrát ze čtyř případů se z výhry radovala plzeňská Viktoria. Poprvé tomu bylo v lednu 2021, kdy uspěla po brankách Milana Havla a Pavla Buchy 2:0. Pár měsíců nato ale Pardubice Západočechům vše vrátily i s úroky – výhrou 3:0 po gólech Cadua, Pavla Černého a Michala Surzyna.

    V minulé sezoně uspěla dvakrát Plzeň. Nejprve se hrálo v Ďolíčku, tedy v pardubickém azylu, kde krásnou trefou v 75. minutě rozhodl Lukáš Hejda. Následovalo utkání v Doosan Areně, které rozhodlo brzké vyloučení tehdy pardubického Filipa Čiháka. Plzeň jej potrestala čtyřmi góly, o které se postarali Lukáš Hejda, Jan Kopic, Milan Havel a Tomáš Chorý.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Kaša, Čihák, M. Havel – Cadu, Qose, Kalvach (C), Mosquera – Kliment, Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň – Mo. Tijani, Pernica, Pilař, Sýkora, Kopic, Trusa, Mihálik, Bucha, Dedič, Ndiaye.
    Trenér: Michal Bílek

    FK Pardubice: Markovič – Rosa, Vlček, Toml, Helešic – Janošek – Tischler, Solil, Hlavatý, Vacek – Černý (C).
    Náhradníci: Budinský – Chvěja, Svoboda, Mareš, Kurka, Huf, Kostka, Sychra, Lima.
    Trenér: Jaroslav Novotný

    Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Líkař.
     
    Velmi zajímavé bude dnešní utkání pro Filipa Čiháka, kterého čeká soutěžní debut za áčko plzeňské Viktorky! A navíc proti týmu, za který ještě v minulé sezoně hrál. To samé Brazilec Cadu.

    Za Pardubice se pak proti Plzni představí její bývalí hráči Dominik Janošek a Michal Hlavatý. O motivaci tak bude určitě postaráno.
     
    Hráči obou týmů už nastupují na hřiště, přivádí je rozhodčí a kapitáni Lukáš Kalvach s Pavlem Černým. Stadion je zaplněný z nějakých 70 – 80 %, panuje příjemné počasí, tak doufejme, že nás čeká pohledné utkání!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal záložník Pardubic Michal Hlavatý, který okamžitě přihrál Dominiku Janoškovi. Pardubice se jako první pokusí zaútočit.
     
    1
    Z levého křídla centroval do vápna Tomáš Solil, ale Jindřich Staněk byl pozorný a došel si pro balon.
     
    2
    Na druhé straně se snažil do vápna dopravit míč Milan Havel, nicméně obrana hostí byla připravená a míč skončil v zámezí.
     
    3
    Po pravém křídle dlouhý sprint absolvoval Pavel Černý, ale neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů. Protiútok se neúspěšně pak snažili založit Mosquera s Klimentem.
     
    4
    První střelecký pokus. Michal Hlavatý přihrál na hranici vápna Pavlu Černému, jehož zakončení z otočky bylo ztečováno na rohový kop.
     
    5
    Centr Dominika Janoška na bližší tyči odhlavičkoval Lukáš Kalvach, roh se bude opakovat.
     
    5
    Nyní Janošek rozehrál nakrátko s Hlavatým, poté levačkou centroval do předbrankového prostoru, ale tam byl nejpozornější Tomáš Chorý.
     
    6
    Na druhé straně zleva centroval Jhon Mosquera, brankář Jakub Markovič byl připraven a sebral míč do svých rukavic.
     
    7
    Směrem k brance se opět snažil otočit Pavel Černý, ale dobře k němu přistoupil Filip Čihák. Poté však kvůli napadajícímu Helešicovi nestihl odehrát balon ideálně.
     
    8
    Mosquera dlouhým balonem ze středu hledal Libora Holíka, ale míč nebyl moc přesný, a tak se k němu plzeňský krajní bek nedostal.
     
    8
    Teď už domácí Kolumbijec odcentroval lépe. Ve vápně číhal Jan Kliment, nebyl ovšem v úplně výhodném střeleckém úhlu. Jeho zakončení z první zamířilo do fanouškovského kotle za bránou.
     
    10
    Dlouhý nákop Filipa Čiháka postrádal větší přesnost, nikdo z jeho spoluhráčů k míči nestihl dorazit včas. Vykopávat bude moci Jakub Markovič.
     
    11
    Po ztrátě Dominika Janoška vyrazili viktoriáni do protiútoku, z kterého vybojoval Jhon Mosquera rohový kop.
     
    11
    Dobrá možnost! Roh si vzal na starost tradiční exekutor Lukáš Kalvach, který centrem našel hlavu Tomáše Chorého. Ten mířil vedle tyče Markovičovy brány.
     
    12
    Červenomodří zahrávali přímý kop z dálky, ale Kalvachovi centr vůbec nevyšel, přetáhl ho až do náruče pardubického gólmana.
     
    13
    Matěj Helešic nepříjemně napadal Cadua, který ale nakopl míč do svého protihráče, a tak pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    13
    První zákrok Jindřicha Staňka, i když nebyl nijak náročný. Tomáš Solil nahrál Kamilu Vackovi, ten ale nedodal své střele potřebnou razanci. Jednoduchý zásah.
     
    14
    Pardubický celek vybojoval rohový kop.
     
    15
    Dominik Janošek centroval na bližší tyč, zde ale bránil Jan Kliment. Od něj se míč odrazil do bezpečné vzdálenosti.
     
    16
    Kamil Vacek s Dominikem Janoškem dobře ubránili Libora Holíka. Ten se ale za výsledek nemusel stydět, protože i proti přesile v této šlamastyce vybojoval alespoň aut.
     
    18
    Po přihrávce Michala Hlavatého obdržel míč Pavel Černý, plzeňská obrana jej ale dostala od balonu.
     
    18
    Tomáši Vlčkovi se přihrávka vůbec nepodařila, místo k jeho spoluhráčům totiž dorazila pouze před Jindřicha Staňka.
     
    20
    Domácí tým se dostal k možnosti rohového kopu. Po něm se za vápno odrazil balon ke Kristimu Qosemu, jenž ale trefil pouze bránící hráče.
     
    21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí tým se ujímá vedení 1:0! Celá akce začala autovým vhazováním Jhona Mosquery. Krátce po něm se míč dostal na pravou stranu, kde operoval Cadu. Ten poslal do pokutového území parádní centr k JANU KLIMENTOVI, který se uvolnil okolo obránce a hlavou dopravil balon za bezmocného Jakuba Markoviče.
     
    22
    Okamžitě ale mohlo být srovnáno! Pardubice zahrály pěknou akci a nebezpečné zakončení Dominika Janoška po přihrávce Emila Tischlera vyrazil Jindřich Staněk.
     
    23
    Nyní si strakonický rodák v plzeňské svatyni došel pro vysoký centr z levé strany.
     
    24
    Po pasu Qoseho centroval Jhon Mosquera, ale míč byl přetažený, žádný z jeho spoluhráčů nemohl zakončovat.
     
    25
    Skvělý obranný zákrok Milana Havla! Po kombinaci hráčů v bílých dresech z nebezpečné pozice střílel Michal Hlavatý, ale domácí bek skluzem zabránil většímu nebezpečí. Výborná práce.
     
    27
    Před Jhonem Mosquerou dobře bránil Tomáš Vlček, který zabránil plzeňskému celku získat roh. Vykopávat bude Markovič.
     
    28
    Faul hostí umožní Plzni v klidu uvést míč zpět do hry, a to pár metrů za středovou čarou.
     
    28
    Centrovaný balon Lukáše Kalvacha vyboxoval Jakub Markovič, kterému zároveň obránci pomáhali jak zvířátka krtečkovi, který potřeboval kalhotky.
     
    29
    Nyní se hra lehce uklidnila, balon se pohybuje spíše ve středu hřiště.
     
    30
    Už tomu mohlo být jinak, když dopředu vyrážel Milan Havel. Těsně před vápnem byl ovšem odzbrojen.
     
    30
    Pardubicím se podařilo vyrovnat, ale gól nakonec není uznán! Po střele Dominika Janoška, kterou dokázal Jindřich Staněk vyrazit před sebe, dorazil míč do sítě Kamil Vacek. Během zakončení se ale nacházel v ofsajdu, branka tak neplatí. SItuaci musel posvětit VAR.
     
    32
    Kristi Qose našel Cadua, který se snažil přihrát Janu Klimentovi. Ten se pokusil obtočit okolo obránce, ale neuspěl.
     
    33
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Bernardo Rosa, přichází Dominik Kostka.
     
    34
    Pardubičtí rozehrají standardní situaci z levého křídla. Ujme se jí Dominik Janošek...
     
    35
    O jeho prudký centr si ale hlasitým zvoláním „Já!“ řekl brankář Jindřich Staněk. A jak řekl, tak opravdu učinil. Míč sebral do své moci.
     
    35
    Na druhé straně vybojoval domácí tým roh.
     
    36
    Kalvach hledal na bližší tyči Filipa Kašu, jenomže ten by potřeboval tak o metr delší nohu, aby se k balonu dostal dle svých představ.
     
    37
    Jan Kliment dal zatím všechny své tři góly v Plzni hlavou, teď se snažil o čtvrtý stejným způsobem. Po vysoké příhře od Lukáše Kalvacha ale v souboji s obráncem nemířil přesně.
     
    38
    Matěj Helešic zůstal ležet na zemi, Filip Kaša tak sportovně zakopl balon, aby se hostující hráč stihl zmátořit.
     
    39
    Trma-vrma před brankářem Jakubem Markovičem. Milan Havel a Jan Kliment měli příliš prostoru, ale během této situace byli v postavení mimo hru, a tak veškeré vzrušení bylo vniveč.
     
    40
    Centr Kamila Vacka nebyl vůbec podařený, dostali se k němu jen protihráči, a to zkušený fotbalista Pardubic určitě nezamýšlel...
     
    41
    Michal Hlavatý byl odveden za postranní čáru kvůli ošetření. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    42
    Talentovaný záložník se po krátké pauze vrací zpět na hřiště, to rádi vidíme! Hra pokračuje dál, Pardubice se snaží operovat okolo vápna.
     
    42
    Jindřich Staněk se dnes rozhodně nenudí! Do míče se na levé straně nebezpečně opřel Kamil Vacek, jehož levačku domácí brankář vyrazil na břevno.
     
    43
    Dominik Kostka málem ztratil míč kvůli presinku Jhona Mosquery, nakonec si s tím ale dobře poradil. Pardubický tým zatím nehraje vůbec špatně!
     
    44
    První žlutá karta zápasu. Hostující Martin Toml zastavoval rodící se protiútok Plzně držením Tomáše Chorého, nemůže se tedy tomuto trestu vůbec divit.
     
    45
    Dobrá práce Jhona Mosquery, který proti výrazné přesile získal pro Plzeň rohový kop.
     
    45
    Kalvachův centr vyboxoval Jakub Markovič daleko za vápno. Rozhodčí zatím ukazuje, že se budou v první půli nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí už se snaží držet míč na svých kopačkách a nepouštět svěřence trenérů Novotného a Krejčího do akce.
     
    45+2
    Hostující celek ale přeci jen zničehonic dopředu vyrazil a opět z toho byla dobrá možnost! Emil Tischler měl dostatek prostoru k postupu dopředu, jeho zakončení šlo ale naštěstí pro Viktorii vedle Staňkovy brány.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    Po úvodním dějství zápasu vede Viktoria Plzeň nad Pardubicemi 1:0, když se po centru Cadua prosadil hlavičkou Jan Kliment. Jinak byly ovšem hostující Pardubice lepším týmem, a tak můžou být svěřenci trenéra Michala Bílka rádi, že jsou po první pětačtyřicetiminutovce v jednobrankovém vedení.

    Druhá půle slibuje zajímavou a napínavou podívanou!
     
    Hráči se vracejí na hřiště, za pár okamžiků budeme začínat!
     
    Domácí trenér si připravil trojici střídání. Do hry půjdou Jan Sýkora, Pavel Bucha a Václav Pilař.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Kristi Qose, přichází Pavel Bucha.
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Václav Pilař.
    ze hřiště odchází Jan Kliment, přichází Jan Sýkora.
     
    46
    Domácí se hned zkraje druhé půle pokusili zahrozit, podařilo se jim získat rohový kop.
     
    47
    Jan Sýkora přihrál Lukáši Kalvachovi, který centrem hledal Filipa Kašu. Ten chtěl zakončovat na bližší tyči, ale obránci míč odhlavičkovali. Navíc se u toho nepříjemně srazili, na hřišti tak dojde k ošetření.
     
    48
    Tomáš Vlček se za pomoci hostujících zdravotníků zvedá a jde za postranní čáru.
     
    49
    21letý stoper by měl být v pořádku, už se vrací do hry, to je velmi dobrá zpráva.
     
    49
    Cadu patičkou přihrál Liboru Holíkovi, jehož nebezpečně mířený centr prudce vyboxoval brankář Jakub Markovič.
     
    50
    Opět Cadu, tentokráte byl vyboxován jeho centr. Markovič se dvakrát pořádně protáhl, což ale brankáři bude vyhovovat, protože se opět dostane do zápasového tempa.
     
    51
    Pavel Černý z levé strany postupoval do středu hřiště a poté chtěl přihrávkou za obranu vyzvat spoluhráče k zakončení, ale nikdo jeho úmysl nepochopil.
     
    52
    Hostující tým získal roh.
     
    54
    Rodící se protiútok Plzně byl zastaven až za cenu nedovoleného zákroku, kterého se dopustil Michal Hlavatý. Přichází navíc žlutá karta. Faulován byl Václav Pilař.
     
    55
    Kalvach se Sýkorou si rozehráli míč menším ťukesem a druhý jmenovaný posílal míč před bránu, tam k němu ale nejblíže měl gólman Jakub Markovič.
     
    55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice podruhé v zápase skórují, nyní již regulérním způsobem, máme tedy vyrovnáno! Po nebezpečném centru Michala Hlavatého se snažil zakončovat Pavel Černý, v soubojích s defenzivou se mu to ale nepodařilo. Balon se však odrazil k TOMÁŠI SOLILOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Ani Jan Sýkora, ani Lukáš Kalvach mu v tom nedokázali zabránit. 1:1!
     
    57
    Viktoria hned vyrazila kupředu. Do centru se opřel Milan Havel, ale znovu si pro něj došel pozorný Markovič.
     
    57
    Solilův centr z pravého křídla byl přetažený, skončil nad bránou Staňka.
     
    58
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Leandro Lima.
     
    59
    Dlouhý nákop Lukáše Kalvacha se snažil na pravé straně dostihnout Libor Holík. Marně.
     
    60
    Přihrávka Martina Tomla se zatočila za postranní čáru, z této snahy tak Pardubice nic nevytěžily.
     
    60
    Jan Sýkora se opřel levačkou do míče, ale trefil jen před sebou stojícího Martina Tomla. Pavel Bucha poté centroval k Václavu Pilařovi, který svému hlavičkovému pokusu nedodal sílu.
     
    61
    Jan Sýkora se ve středu hřiště provinil hrou rukou, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího Miroslava Zelinky.
     
    62
    Cadu se dobře zapojil do defenzivní činnosti a obral soupeře o míč. Bude z toho výkop Jindřicha Staňka.
     
    62
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Cadu, přichází Jan Kopic.
     
    63
    Dobrá plzeňská akce! Václav Pilař postupoval středem a nahrál nalevo Milanu Havlovi, který centrem našel Tomáše Chorého. Jeho hlavička šla těsně vedle pardubické branky.
     
    64
    Jan Kopic si neporozuměl při kombinační akci s Janem Sýkorou, míč skončil jen za čárou v zámezí.
     
    65
    Velká šance Viktorie Plzeň! Obrana Pardubic byla lehce zmatená, šlo totiž o protiútok. Ten nejprve domácí vedli po levé straně, poté jej ale Václav Pilař přenesl přihrávkou na Jana Kopice, který zcela nepokrytý zamířil mimo bránu Jakuba Markoviče.
     
    67
    Jan Sýkora neprošel před bránu, viktoriáni z této situace vybojovali alespoň autové vhazování.
     
    68
    Hostující tým už se nikam nežene, brankář Jakub Markovič si dával poměrně načas s rozehrávkou, což se fanouškům Viktorie pochopitelně nelíbilo.
     
    69
    Další dobrou šanci červenomodrých zhatilo nepovedené zakončení! Jan Sýkora přihrál před bránu na nehlídaného Lukáše Kalvacha, který ale neměl svá mířidla dobře seřízená. Branku netrefil...
     
    71
    Hostující tým se snažil zahrozit z pravé strany, ale centr Dominika Kostky sebral do rukavic Jindřich Staněk.
     
    72
    Po faulu Tomáše Solila zahrávali domácí přímý kop z levé strany, ale centr se nepodařil, došel si pro něj pozorný Jakub Markovič. Ten dnes sbírá jeden centr za druhým s naprostým přehledem!
     
    73
    Holík chtěl hlavičkou prodloužit míč do vápna, ale místo spoluhráčů si pro něj došel jen brankář Pardubic.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází René Dedič.

    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Vojtěch Sychra.
     
    75
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria je zpět ve vedení! Naprosto parádní práci odvedl Jan Sýkora, který se efektivními kličkami zbavil hned dvojice svých protihráčů. A poté už přišla na řadu spolupráce krajních beků Plzně. Libor Holík převzal míč a odcentroval jej před branku na MILANA HAVLA, kterému se podařilo překonat Jakuba Markoviče! 2:1.
     
    Dnešní utkání sleduje 7251 diváků.
     
    77
    Pardubice musí pochopitelně nyní více otevřít svou obranu a využít toho chtěli Bílkovi svěřenci. Václav Pilař vedl přečíslení čtyři na tři, ale nedokázal Janu Sýkorovi přihrát do běhu úplně dobře.
     
    78
    Po centru Libora Holíka se odrazil balon k Janu Kopicovi, který z první přestřelil! Přispěla k tomu ale teč Martina Tomla, uvidíme rohový kop.
     
    79
    Kalvachův střílený centr od rohového praporku úspěch neslavil.
     
    79
    Po centru Jana Kopice měl třetí plzeňský gól na noze René Dedič! Branku Markoviče se mu ale také nepodařilo treft, ačkoli byl na vápně poměrně osamocen.
     
    81
    Po centru Lukáše Kalvacha propadl míč před Jana Kopice, který za vápno nabil na volej Pavlu Buchovi! Ten vystřelil po zemi, ale balon nakonec zaplachtil těsně vedle tyče.
     
    82
    Pardubicím se podařilo vybojovat roh, hosté určitě ještě budou nebezpeční.
     
    83
    Centrovaný balon od Dominika Janoška proletěl pokutovým územím v podstatě bez povšimnutí. Poté se k míči dostal Michal Hlavatý, ale už neměl možnost jej zpracovat v hrací ploše.
     
    84
    Viktorii se teď rohový kop moc nepovedl a rodil se protiútok pardubického týmu, domácí celek se ale včas vrátil a odvrátil nebezpečí.
     
    85
    Ze své branky teď musel vyrazit Jakub Markovič, a to proto, aby před nabíhajícím Janem Kopicem odkopl balon. Povedlo se!
     
    86
    René Dedič napadal brankáře Jakuba Markoviče příliš agresivně, vysloužil si žlutou kartu.
     
    87
    Roh pro hosty...
     
    88
    Janošek si do vápna svolal téměř všechny své spoluhráče, ale míč odhlavičkoval pouze bránící Dedič.
     
    88
    V nebezpečné možnosti se pak ocitl Tomáš Solil, ale byl v nepříjemném úhlu ke střele, a tak poslal balon jak mimo dosah Staňka, tak mimo tři tyče.
     
    89
    Poměrně načas si nyní s rozehrávkou dával Jindřich Staněk. Rozhodčí už jej upozornil, že příště udělí žlutou kartu.
     
    89
    Matěj Helešic s přehledem pokryl míč před Janem Kopicem, vykopávat bude brankář Jakub Markovič.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Pro centr Tomáše Vlčka z velké dálky si došel pozorný brankář Jindřich Staněk. Pardubice už dopředu vrhají veškeré své síly.
     
    90+2
    A projevilo se to vzadu, kde nyní hráči chyběli. Pavel Bucha nahrál Janu Sýkorovi, který místo střely ještě volil pas na Milana Havla. Ten už ale nedokázal dovést akci do zdárného konce.
     
    90+2
    Tohle se hostům vůbec nehodí, Vlček fauloval Reného Dediče a Plzeň bude rozehrávat.
     
    90+3
    Domácí kontrolují hru, drží míč na útočné polovině.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Viktoria Plzeň svým oblíbeným výsledkem 2:1 bere první výhru v tomto ligovém ročníku!

    Do vedení šla ve 21. minutě. Po centru Cadua se hlavičkou prosadil Jan Kliment, který tak skóroval potřetí v plzeňském dresu. Pardubice ale byly velice nebezpečné, dokonce i lepším týmem v prvním poločase. VIktoriány zachraňoval Jindřich Staněk a jednou také videorozhodčí, který odhalil ofsajdové postavení po gólu Kamila Vacka.

    Ve druhém poločase už se ale Východočechům podařilo srovnat. V 55. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě, Tomáš Solil. Viktoriáni se do toho poté ale opřeli a své vedení si vzali zpět. 20 minut po tomto gólu totiž odvedl dobrou práci Jan Sýkora, který poté našel Libora Holíka, jehož centr umožnil skórovat Milanu Havlovi.

    Ten se tak stal gólovým hrdinou duelu, neboť rozhodl o vítězství Viktorie!
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:11.
     
    Z Plzně to pro dnešní odpoledne bude všechno. Děkujeme za pozornost a hezký zbytek víkendu! (17:59:09)

    Michal Belšán

    Góly: 21. Kliment (Cadu), 75. M. Havel (Holík) – 55. Solil

    Karty:   86. Dedič (PLZ) – 44. Toml (PCE), 54. Hlavatý (PCE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:11.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Kaša, Čihák, M. Havel – Cadu (62. Kopic), Qose (46. Bucha), Kalvach (C), Mosquera (46. Pilař) – Kliment (46. Sýkora), Chorý (74. Dedič).
    Náhradníci: Tvrdoň – Mo. Tijani, Pernica, Trusa, Mihálik, Ndiaye.

    Tréner: Michal Bílek

    FK Pardubice: Markovič – Rosa (33. Kostka), Vlček, Toml, Helešic – Janošek – Tischler (74. Sychra), Solil, Hlavatý, Vacek (58. Lima) – Černý (C) (74. Huf).
    Náhradníci: Budinský – Chvěja, Svoboda, Mareš, Kurka.

    Tréner: Jaroslav Novotný

    Rozhodca: Zelinka – Hájek, Líkař

    Diváci: 7251