Davos – K. Vary 2:5 (kon.) | Ukrajina – HC Slovan 2:3 (kon.) | Třinec – Salzburg 2:3 (0:1 po s.n.)
HS Riga – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Davos – Hradec Králové 1:8 (kon.) | Ukrajina – Sparta Praha 8:3 (kon.)
K. Vary – Salzburg 4:3 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 1:6 (kon.) | Třinec – Hradec Králové 1:0 (kon.)
HS Riga – Sparta Praha 9:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
EC Red Bull Salzburg
cz Sobota 06.08.2022, 10:30 • Werk Arena, Třinec • President Cup
Partner:
    V. ZELENOV - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým EC Red Bull Salzburg.
    Autorem vítězné branky je VASILIJ ZELENOV.
     
    60:00
    Pohludka po buly trefil jen bránícího hráče. Po skončení hrací doby navíc krosčekoval před brankou jednoho z protihráčů a čeká ho dvouminutový trest.
     
    56:43
    Baumann měl dvě gólovky na hokejce. První po přihrávce z pravé strany, kdy střílel z mezikruží, ale Milota natáhl ruku a lapačkou puk vyrazil vedle branky. Podruhé už Baumann napálil puk přímo do třineckého gólmana.
     
    54:48
    Dobrá příležitost Salzburgu končí vyloučením. Hosté už si chystali puk na střelu, ale na poslední chvíli zasáhl Granečný a zahákoval hráče. Následuje dvouminutový trest pro Vojtěcha Granečného.
     
    51:23
    Nahození Draveckého od modré čáry prolétlo kolem hráčů a odrazilo se od pravé tyče zpět do hřiště.
    50:36 Matěj WEISS - 2:2
     
    50:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři už při hře v plném počtu vyrazili do útoku, Pohludka po přejetí útočného pásma přenechal puk MATĚJI WEISSOVI, který chtěl z pravého kruhu najít najíždějícího Pohludku, ale puk sklepl před sebe bránící hráč. Weiss si dojel kotouč a střelou po ledě dostal puk do branky rakouského týmu! Asistence: Šimon Pohludka – 2:2.
     
    48:07
    Salzburg bude hrát přesilovku. Na trestnou lavici usedl Šimon Pohludka, který je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    47:57
    Pohludka se rozjel z levé strany na branku, objevil se před Haimem, ale střelou k tyči minul!
     
    42:57
    Velká šance Třince! Po přihrávce Mikuly z levé strany si Hebar v pravém kruhu připravil puk na střelu a vyslal jen na branku. Haim kotouč vyrazil vedle sebe, jenže dojíždějící dvojice Ocelářů už nedokázala vrátit puk do odkryté branky.
     
    39:37
    Salzburg dělal Třinci takové problémy, až Vasilij Zelenov si vybruslil s pukem zpoza branky před Milotu a musel být faulován. K zemi jej poslal Radim Mrtka, který za to inkasoval dvouminutový trest za hákování. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    38:21
    Hráčů v modrých dresech bylo chvílemi na ledě až sedm. Toho si nakonec všimli rozhodčí a vylučují. Trest odpyká Adrian Gesson.
    34:49 Ivan ZELENOV - 1:2
     
    34:49
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rakušané jdou do vedení! Střelu Wieselthalera od modré čáry tečoval před brankou IVAN ZELENOV. Puk nabral směr zadní mantinel, od kterého se odrazil k druhé tyči právě k Ivanu Zelenovovi, který vzápětí uklidil kotouč za záda překvapeného Milotu. Asistence: Wieselthaler, Gesson – 1:2.
     
    31:40
    Parádní šance na druhé straně! Ivan Zelenov přihrál z pravé strany před branku Koglerovi, který si puk zpracoval bruslí, ale holí jej následně napálil vedle levé tyče.
     
    27:22
    Salzburg čeká další přesilovka. na dvě minuty za držení byl vyloučen Radim Mrtka.
    25:57 STRAINOVIC - 1:1
     
    25:57
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg vyrovnal! Heimel přihrál puk z rohu hřiště Vasilijovi Zelenovovi, ten si nabruslil k pravé tyči a přihrávkou přes obránce vybídl ke skórování DANIELA STRAINOVICE. Útočník Red Bullu měl před sebou odkrytou branku, kam poslal puk! Asistence: Vasilij Zelenov – 1:1.
     
    24:21
    Velká šance Hummera, který dostal puk mezi kruhy a z voleje vypálil na třineckou branku. Fantastický zákrok předvedl Milota, který puk vyrazil mimo klec!
     
    22:04
    Vasilij Zelenov zkoušel objet Holuba, strhnul svou jízdu do strany a třinecký obránce jej fauloval. David Holub byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Salzburg si zahraje přesilovou hru.
     
    18:36
    Třinečtí půjdou do čtyř. Na dvě minuty je vyloučen Andrej Hebar. Místní správci mají problém s otevřením dvířek u trestní lavice.
     
    18:30
    Na druhé straně čelil Milota nájezdu útočníka Koglera, který si tělem přikryl puk a najel před branku, kde byl po zakončení sražen k ledu. Třinecký gólman si připsal úspěšný zákrok.
     
    14:22
    Velkou šanci na vyrovnání měl Beck, který si nabrusliil před branku, kde ani nadvakrát nedokázal zvednout puk nad Milotův beton!
    12:16 Andrej HEBAR - 1:0
     
    12:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Série střeleckých pokusů třineckých hokejistů nakonec končí gólem. Velký tlak neproměnili v gólové střely Urbánek, ani Švančara, povedlo se to až dorážejícímu ANDREJI HEBAROVI z pravého kruhu! Asistence: Robin Švančara, Štěpán Urbánek – 1:0.
     
    09:44
    Třinečtí si zahrají přesilovku po faulu Tipa Heimela, který byl vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    09:39
    Velká šance Třince! Pohludka přihrál do jízdy Hebarovi, který byl sám před gólmanem, ale střelou po ledě k levé tyči minul branku!
     
    02:35
    Po přihrávce Riepla zpoza branky zakončoval zpřed brankového prostoru Ivan Zelenov, ale střelou na bližší tyč minul brankovou konstrukci.

    Igor Mainka

    Góly a asistencie: 13. Hebar (Švančara, Urbánek), 51. Weiss (Pohludka) – 26. Strainovic (V. Zelenov), 35. I. Zelenov (Wieselthaler, Gesson), rozh. náj. V. Zelenov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Dravecký (TRI)
    0:0   V. Zelenov (SLZ)
    2. séria:
    0:0   Weiss (TRI)
    0:0   Kogler (SLZ)
    3. séria:
    0:0   Švančara (TRI)
    0:0   Hutzinger (SLZ)
    4. séria:
    0:1   V. Zelenov (SLZ)
    0:1   Holub (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Dravecký, Holub, Byrtus, Mrtka, Solowski, Čmiel, Martiňák – Barna, Hebar, Švančara, Rybnikár, Granečný, Krišica, Murín, Bláha, Mikula, Pohludka, Urbánek, Weiss, Sajdok.
    Tréner: Malík.

    EC Red Bull Salzburg: Haim (Windhofer) – Beck, Kaiser, Baumann, Schellander, Gruber, Wieselthaler – Hutzinger, Hummer, Krening, Riepl, Kogler, Heimel, Haiböck, Gesson, Strainovic, I. Zelenov, V. Zelenov, Wotschinski.
    Tréner: Byström.