Lotyšsko – Fínsko 1:6 (kon.) | USA – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Fínsko
cz Streda 10.08.2022, 00:10 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo nám druhé utkání na MS do dvaceti let mezi Lotyšskem a Finskem. Finové dnes zcela po zásluze zvítězili 6:1, přičemž těch gólů mohli dát ještě více. Outsidera skupiny především od druhé třetiny jasně přehrávali, a to ještě brankář Bruno Bruveris předvedl několik výborných zákroků. Dařilo se dnes především Joakimu Kemellovi a Aatu Rätymu. Oba si připsali 4 kanadské body.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (02:43:25)
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 20 – 39
    Vyloučení: 2 – 3
    Využití: 1 – 1
    Vhazování: 26 – 26
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    V plném proudu je poslední minuta tohoto utkání. Finové tráví čas v útočném pásmu.
    58:40 Kasper PUUTIO - 1:6
     
    58:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden puk končí v lotyšské síti! Prosadil se také KASPER PUUTIO, jenž uspěl přesnou střelou od modré čáry zápěstím. Tento gól si asi Bruno Bruveris za rámeček nedá. 1:6. Asistence: Joakim Kemell a Aatu Räty.
     
    58:20
    Joakim Kemell odmítl hattrick! Nyní se objevil v tutové šanci na levém kruhu, ale buď přestřelil, nebo si výtečný zákrok připsal gólman.
     
    58:03
    Nahození od modré čáry lotyšský gólman moc dobře viděl. Za chvíli se bude vhazovat v jeho třetině.
     
    57:32
    Juuso Mäenpää zjistil, že by se mezi třemi hráči soupeřova celku až do střelecké pozice neprobil, a tak zvolil zpětnou přihrávku.
     
    56:34
    Kasper Simontaival se ocitl v další šanci, ale dnes mu zřejmě přáno není. Gólman Bruno Bruveris se výtečně přesunul.
    55:39 Aatu RÄTY - 1:5
     
    55:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    AATU RÄTY to nyní vymetl perfektně. Přišla dlouhá přihrávka na útočnou modrou čáru, kde Kemell posunul touš do strany. Poté se tedy uvolnil Räty, jehož rána přesně zapadla do bližší šibenice. 1:5. Asistence: Joakim Kemell a Aleksi Heimosalmi.
     
    55:28
    Rainers Darzinš chtěl něco vymyslet na útočné polovině, ale spoluhráč mu přejel do pásma rychleji. Ofsajd.
     
    53:54
    Závar před brankou Finska gólem na 2:4 neskončil. Leevi Meriläinen si poradil bez větších komplikací.
     
    52:55
    Kuriózní moment. Po střele beka, kterým byl Topi Niemelä, rozhodčí ukázal, že se jednalo o gól, ale podle opakovaných záběrů kotouč brankovou čáru nepřešel a skončil jen na horní tyči. Verdikt sudího opravil videorozhodčí.
     
    52:29
    Akci Suomi zastavil ofsajd. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:50
    O vítězi tohoto duelu je prakticky rozhodnuto už osm minut před koncem třetí periody. Finové mají hru pod kontrolou, momentálně si přihrávají na obranné polovině.
     
    51:14
    Kasper Simontaival si klepl o kotouč mezi kruhy. Vystřelil z voleje, ale lotyšský brankář se perfektně stačil přemístit. Pátá finská branka tedy z toho není.
     
    50:55
    Také Finové si chtěli pomoct dlouhou přihrávkou, ale tak úplně se jim to nevydařilo. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankářem hostů.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 42. Veinbergs (Hodass, Silkalns) – 9. Kemell (Räty, Hirvonen), 12. Kemell (Hirvonen), 22. Lambert (Järventie, Heimosalmi), 39. Hirvonen (Räty, Simontaival), 56. Räty (Kemell, Heimosalmi), 59. Puutio (Kemell, Räty)


    Lotyšsko: Bruveris (Berzinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Brants, Simanovičs, Hodass, Ozolinš, Goršanovs – Silkalns, Ravinskis, Veinbergs – Ločmelis, Purmalis, Vilmanis – Lavinš (A), Dukurs, Gavars – Andersons, Vitolinš (A), Darzinš – Rullers.
    Tréner: Artis Abols

    Fínsko: Meriläinen (Jatkola) – Nurmi, Niemelä (A), Puutio (A), Jurmo, Rafkin, Viro, Heimosalmi – Hirvonen (C), Räty, Kemell – Simontaival, Järventie, Määttä – Helenius, Koivunen, Lambert – Kapanen, Väisänen, Karvinen – Mäenpää.
    Tréner: Antti Pennanen

    Rozhodca: Bloski (CAN), Hunnius (GER) – Jusi (FIN), Oliver (CAN)