Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

cz Štvrtok 01.09.2022, 10:00Tlačové konferencie
     
    10:36
    Tisková konference je u konce. Novým hlavním investorem se stává Dušan Šenkypl, který obdržel od Karla Holoubka dres legendy klubu, Václava Skuhravého. (10:36:28)
     
    10:35
    "Nechceme nic zásadně měnit, to by skončilo průšvihem. Jsem rád za pevný základ v klubu."
     
    10:33
    Dále nový investor pokračuje o spolupráci s Washingtonem Capitals. "Bude to stoprocentně jedno z témat, rád bych, abychom získali nějaké knowhow ohledně trénování mládeže."
     
    10:31
    "Základním cílem je zvednutí karlovarského hokeje nahoru, letos konkrétně čtvrtfinále. S tím, jak je tým nyní složený, jsem spokojen. Uvidíme jak se vše bude rozvíjet do budoucna. Právě na tom chci stavět, mít nějaký pevný základ a vše posouvat," hlásí Dušan Šenkypl.
     
    10:29
    Protřednictvím NSA by měla přijít podpora od ministerstva financí. Na led se za minulý rok dostalo přes 350 000 dětí.
     
    10:27
    Vzhledem k energetické krizi a vysokým cenám je s městem připraven projekt fotovoltaické elektrárny v KV Areně.
     
    10:25
    "Krátkodobě se nic ohledně sponzoringu nic měnit nebude. Je zde prostor ohledně KV Areny, do budoucna se dá určitě pracovat. Budu klub sponzorovat za svoje jméno, na dresech se určitě však neobjevím," dodává Šenkypl s úsměvem.
     
    10:24
    Zhruba podobná podpora bude dle slov pana Šenkypla i z jeho týmu.
     
    10:23
    Andrea Pfeffer Ferklová nyní zmiňuje podporu města klubu. Jsou také vyjmenovány konkrétní částky, ať už se jedná o provozní náklady, či samotný tým.
     
    10:22
    "Není to o tom, že bych uhradil za klub nějakou zásadní částku, jde mi hlavně o rozvoj do budoucna," pokračuje. "U pana Šenkypla mám jistotu v tom, že je to silný investor. Opravdu není udržení klubu nic jednoduchého, v jeho situaci jsem byl již mnohokrát. Proto je podpora města tak důležitá," pokračuje Karel Holoubek.
     
    10:20
    "Jsem v kontaktu s majitelem Washingtonem Capitals, tudíž od nich toho budu chtít co nejvíce převzít a inspirovat se. Klíčový je ovšem i souhlas města, respektive 40% odsouhlasení jeho zastupitelstva. Podpora města je opravdu zásadní, a to nejen z finanční stránky."
     
    10:18
    "Jsem rodák z Moravy, kde jsme založili florbalový klub, který byl schopen konkurovati mnohem výše postaveným celkům. S firmou E-pojištění.cz jsme se stali hlavním partnerem a sponzorem první fotbalové ligy, ovšem naše představa od partnerství byla opravdu naivní. Zde mě přesvědčila poctivá práce a také chuť v tahu na branku. Moje hlavní zaměření zde bude rozvíjení mládežnického hokeje a práce v zahraničí," pokračuje Šenkypl.
     
    10:15
    Nyní už se slova ujal nový investor klubu HC Energie Karlovy Vary, pan Dušan Šenkypl.
     
    10:15
    "Jsem rád, že celá chaotická situace dopadla, jak dopadla. Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným, bez nich by jednání rozhodně tak hladce neprobíhalo. Ať už jde o pana Trubače, či pana Holoubka. V neposlední řadě si zaslouží poděkování management HC Energie hlavně za jejich přístup a vstřícnost. Trochu nás tlačil čas, vzhledem k brzkému vykopnutí sezony," pokračuje Tobolka.
     
    10:12
    Ke slovu se dostal Daniel Tobolka, který mluví o tom, jak se celá situace zrodila. "Volal mi pan Trubač ohledně toho, že je extraligový hokej v Karlových Varech v ohrožení. Jakožto velký fanoušek jsem pocítil opravdu strach, proto jsem začal zahřívat telefony a hledat investory.
     
    10:11
    "Byl jsem u hokeje 30 let, takže pro mě je to také honosný milník. Hrajeme v krásné hale se skvělým zázemím extraligu. Nikdy nebude vše dokonalé, hra v extralize je ovšem velmi důležitá. V Karlových Varech je to sport číslo 1, tudíž bychom měli udělat vše pro jeho setrvání. Budu nadále jejím aktivním sponzorem," pokračuje v emočním projevu Holoubek.
     
    10:08
    Nyní začíná hovořit pan Karel Holoubek, který doufá v rozhodnutí zastupitelstva pro setrvání hokeje v lázeňském městě a popřál novému investorovi hodně štěstí do budoucna.
     
    10:07
    Nyní si slovo vzala primátorka města, Andrea Prefer Ferklová. "Když za mnou pan Holoubek přišel s tím, že je unaven a musí se svého postu vzdát, byla jsem velmi překvapená. Velmi doufám v to, že se bude v tomto masivním sportu v Karlových Varech pokračovat."
     
    10:04
    Právě probíhá představování důležitých milníků v karlovarském hokeji, například oslava 90 let od založení klubu.

    Vlastimil Mourek