Třinec – K. Vary 1:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 23.09.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Výhoda domácích bude znásobena, Ondřej Dlapa totiž na brankovišti krosčekoval Marcinka, čímž oslabuje svůj tým.
     
    55:07
    Třinecký tlak končí dalším střeleckým pokusem Marko Daňa, Habal je opět úspěšný a hra je přerušená. Po odpískání se na brankovišti do sebe pustili Tomáš Marcinko a Ondřej Dlapa, oba kohouti odcházejí na trestnou lavici, pro oba dvě minuty za hrubost.
     
    45:58
    Signalizovaná výhoda Třince končí po sražené střele Hudáčka mimo branku. Martin Kohout tak usedá na trestnou lavici, hostující útočník si odsedí dvě minuty za faul vysokou holí.
     
    39:50
    Daňo ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, v rychlé protiakci pak ke střele vyzval Růžičku, ten ale trefil pouze Habalovu lapačku. Po odpískání se na brankovišti pošťuchovali Tomáš Marcinko s Martinem Kohoutem, sudí oba poslal na trestnou lavici.
     
    32:04
    Na konci výhody od modré nepřesně pálil Hudáček, Karlovarští pak dotykem kotouče přerušili hru. Na trestnou lavici usedá Ondřej Beránek, který sekl Douderu.
     
    29:20
    Voženílek v útočném pásmu zachytil hostující rozehrávku a připravil šanci pro Adámka. Toho ale při zakončení napadl Tomáš Redlich, Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    25:37
    Hosté se dostali do rychlé akci dvou proti jednomu a před Jozefem Balážem zívala prázdná branka, za ruční brzdu ale zasáhl Patrik Hrehorčák, kterého sudí poslali na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    16:05
    Martin Rohan ve středním pásmu podrazil Růžičku, Oceláři dostávají šanci ke srovnání stavu.
     
    07:47
    Karlis Čukste při návratu na střídačku práskl svou holí o mantinel, to se sudím nelíbilo a lotyšský bek inkasuje dvě minuty za nesportovní chování.
     
    06:41
    Výhoda hostí je u konce, třinecký útočník Marko Daňo míří na trestnou lavici. Slovenský forvard si při zpracování kotouče nepohlídal hůl a podrazil bránícího Havlína. Energie tak po komerční přestávce bude hrát první přesilovku zápasu.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 28. Hrehorčák (Marcinko) – 7. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 35. O. Beránek (Vondráček, Rohan)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Zahradníček, J. Jeřábek, Jaroměřský – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Lyszczarczyk, Kurovský.
    Tréner: Z. Moták

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Hamalčík) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).
    Tréner: D. Bruk

    Rozhodca: Hradil, Kika – Lederer, Axman

    Diváci: 3 315