Třinec – K. Vary 1:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 1:4 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 23.09.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Výhoda domácích bude znásobena, Ondřej Dlapa totiž na brankovišti krosčekoval Marcinka, čímž oslabuje svůj tým.
     
    58:17
    Mazanec jde z branky, Oceláři to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    55:07
    Třinecký tlak končí dalším střeleckým pokusem Marko Daňa, Habal je opět úspěšný a hra je přerušená. Po odpískání se na brankovišti do sebe pustili Tomáš Marcinko a Ondřej Dlapa, oba kohouti odcházejí na trestnou lavici, pro oba dvě minuty za hrubost.
     
    45:58
    Signalizovaná výhoda Třince končí po sražené střele Hudáčka mimo branku. Martin Kohout tak usedá na trestnou lavici, hostující útočník si odsedí dvě minuty za faul vysokou holí.
     
    39:50
    Daňo ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, v rychlé protiakci pak ke střele vyzval Růžičku, ten ale trefil pouze Habalovu lapačku. Po odpískání se na brankovišti pošťuchovali Tomáš Marcinko s Martinem Kohoutem, sudí oba poslal na trestnou lavici.
    34:12 Ondřej BERÁNEK - 1:2
     
    34:12
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie přečkala oslabení a z protiakce se prosazuje! Tomáš Vondráček přihrávkou z vlastní třetiny našel z trestné lavice se navrátivšího ONDŘEJE BERÁNKA, který rázem mohl jet sám na Mazance! Beránek zvolil bekhendovou kličku, Mazanec na kotouč nedosáhl! Asistence: Tomáš Vondráček, Martin Rohan.
     
    33:47
    Oceláři ztratili kotouč na útočné modré a hosté mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu. Michal Plutnar si z pozice beka najel až do útočného pásma, střelu z první ale poslal vedle branky.
     
    32:04
    Na konci výhody od modré nepřesně pálil Hudáček, Karlovarští pak dotykem kotouče přerušili hru. Na trestnou lavici usedá Ondřej Beránek, který sekl Douderu.
     
    29:20
    Voženílek v útočném pásmu zachytil hostující rozehrávku a připravil šanci pro Adámka. Toho ale při zakončení napadl Tomáš Redlich, Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    28:10
    Třinecká defenzíva zcela zapomněla na Ondřeje Beránka, který dostal dosta času a prostoru přímo před Mazancem, aby si kotouč nachystal na forhend a zakončil. Třinecký gólman předvedl skvělý zákrok.
    27:47 Patrik HREHORČÁK - 1:1
     
    27:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili oslabení a po návratu vyloučeného Hrehorčáka se radují z vyrovnání! Tomáš Marcinko získal v útočném pásmu kotouč, slovenský útočník pak přihrávkou přes brankoviště našel najíždějícího PATRIKA HREHORČÁKA, který nejlepším možným způsobem odčinil svůj faul! Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    25:37
    Hosté se dostali do rychlé akci dvou proti jednomu a před Jozefem Balážem zívala prázdná branka, za ruční brzdu ale zasáhl Patrik Hrehorčák, kterého sudí poslali na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    24:55
    Třinec je zpátky v útočném pásmu a málem srovnal stav! Andrej Nestrašil krásně našel zcela volného Libora Hudáčka, který měl před sebou odkrytou branku. Hudáčkovi ale střela nesedla a kotouč skončil v brankovém oblouku.
     
    17:57
    V atypické přesilovkové akci, tedy protiútoku v přečíslení, se téměř prosadil Tomáš Marcinko, který tvrdě pálil z pravého kruhu pro vhazování. Habalovi kotouč proklouzl mezi betony, naštěstí pro hosty se ale dokutálel mimo tři tyče.
     
    16:05
    Martin Rohan ve středním pásmu podrazil Růžičku, Oceláři dostávají šanci ke srovnání stavu.
     
    07:47
    Karlis Čukste při návratu na střídačku práskl svou holí o mantinel, to se sudím nelíbilo a lotyšský bek inkasuje dvě minuty za nesportovní chování.
    06:48 Jan HLADONIK - 0:1
     
    06:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Daňův trest trval pouhých sedm vteřin, Energie střílí první branku utkání a ujímá se vedení! Po vyhraném vhazování se kotouč dostal za třineckou branku, odkud Tomáš Rachůnek přihrávkou do předbrankového prostoru ke skórování vyzval JANA HLADONIKA, který se natlačil mezi čtyři bránící hráče a nekompromisně poslal puk do sítě! Asistence: Tomáš Rachůnek, David Gríger.
     
    06:41
    Výhoda hostí je u konce, třinecký útočník Marko Daňo míří na trestnou lavici. Slovenský forvard si při zpracování kotouče nepohlídal hůl a podrazil bránícího Havlína. Energie tak po komerční přestávce bude hrát první přesilovku zápasu.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 28. Hrehorčák (Marcinko) – 7. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 35. O. Beránek (Vondráček, Rohan)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Zahradníček, J. Jeřábek, Jaroměřský – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Lyszczarczyk, Kurovský.
    Tréner: Z. Moták

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Hamalčík) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).
    Tréner: D. Bruk

    Rozhodca: Hradil, Kika – Lederer, Axman

    Diváci: 3 315