Chorvátsko – Dánsko 2:1 (kon.) | Slovensko – Ukrajina sk 3:2 (kon.) | Island – Česko 1:2 (kon.)
Írsko – Izrael 1:1 (kon.)
koniec
Island
1:2 (1:1)
Česko
cz Piatok 23.09.2022, 18:00 • Víkingsvöllur, Reykjavik • Kvalifikácia na ME U21 • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Do barážového dvojzápasu vstoupila česká reprezentace vítězstvím na půdě soupeře. Ačkoliv svěřenci Jana Suchopárka nezachytili začátek zápasu, tak se jejich výkon postupně zlepšoval a po brankách Matěje Valenty a Václava Sejka otočili na svou stranu. Koncovka zápasu už byla hodně nervózní a česká reprezentace se musela bránit centrům soupeře. Island už se vyrovnání nedočkal, a tak bude muset zabrat v Českých Budějovicích, i když český fanoušek doufá v opak.

    Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. Doufejme, že lvíčata v úterý budou slavit postup na mistrovství Evropy. (19:58:48)
    Vítězná děkovačka
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na dlouhou nohu se po míči natahoval Jan Knapík, který ale trefil kotník Olafssona. Teplický hráč tak je dalším potrestaným hráčem.
     
    90+5
    Po rychlém ošetření bude Matěj Kovář v pořádku a Island už rozehrál rohový kop. Centr zamířil na zadní tyčku, kde se nacházel Kaloč.
     
    90+4
    Na centr ze strany vystartoval Matěj Kovář, který se k míči nedostal. Z hranice vápna tak vypálil halfvolejem Magnusson, jehož pokus byl obranou sražený vedle levé tyče. Český brankář nekontrolovaně dopadl a má problémy s ramenem.
     
    90+3
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Sejk, přichází Knapík.
     
    90+2
    Asi nejlepším hráčem Islandu je dnes Magnusson, který tentokrát centroval zprava. Jenomže česká obrana znovu dobře pracovala a míč odkopem odklidila.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se nastavují ještě čtyři minuty.
     
    89
    Na levé straně se nacházel rozeběhnutý Oskarsson, který se kličkou dostal přes soupeře. Přihrávku mířil k penaltovému puntíku, ovšem spoluhráči už mu přeběhli.
     
    88
    Před branku české reprezentace mířil další centr, jenomže přes skrumáž se k míči znovu dostal Matej Kovář. Hostující mužstvo tak otáčí kormidlem hry.
     
    87
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Willumsson, přichází Oskarsson,
    ze hřiště odchází Barkarson, přichází Ulfarsson.
     
    86
    Závěr zápasu je velmi nervózní! Další žlutou katu viděl Jan Žambůrek, který vypíchl rukou soupeři balon. Vše se stalo v přerušené hře, a tak je z toho pouze napomenutí.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 725 diváků.
     
    85
    Další rohový kop domácí reprezentace rozehrál Barkarson, který na první tyči našel neomylného Martina Vitíka. Následně Matěj Jurásek vybojoval vhazování pro Českou republiku.
     
    83
    Také český tým má prvního hráče, jenž viděl žlutou kartu. Matěj Kovář dlouho otálel s rozehrávkou, a tak i on si bude muset dávat pozor.
     
    83
    Za dlouhým nákopem Islandu mířil Willumsson, jehož náběh si pohlídal Robin Hranáč, který si vynutil nedovolený zákrok domácího kapitána.
     
    81
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Fila, přichází M. Jurásek,
    ze hřiště odchází Valenta, přichází Kaloč.

    Michal Luxa

    Góly: 26. Magnusson (pen.) – 33. Valenta, 70. Sejk

    Karty:   29. Barkarson (ISL), 38. Thorvaldsson (ISL), 46. Fridriksson (ISL), 77. Barkarson (ISL) – 83. Kovář (CZE), 86. Žambůrek (CZE), 90+6. Knapík (CZE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:3.
    Island: Valdimarsson – Barkarson (88. Ulfarsson), Thorkelsson, Olafsson, Friðriksson (65. Bjarkason), Þórhallsson – Magnússon, Baldursson, Þórðarson (79. Andrason) – Þorvaldsson (65. Ómarsson), Willumsson (88. Óskarsson).
    Náhradníci: Benediktsson – Hauksson, Hlynsson, Tómasson.

    Tréner: Jonasson

    Česko: Kovář – D. Jurásek, Hranáč, Vitík, Gabriel – Žambůrek, Červ – Daněk (75. Souček), Valenta (81. Kaloč), Sejk (90+3. Knapík) – Fila (81. M. Jurásek).
    Náhradníci: Jaroš – Cedidla, Fukala, Kozák, Vlček.

    Tréner: Suchopárek

    Rozhodca: Bogár – Szalai, Georgiou (HUN)

    Diváci: 725
    Utorok 27.09.2022
    Česko - Island 0:0

    Karty:   23. Kozák (CZE), 40. Sejk (CZE), 55. Valenta (CZE), 90+3. Souček (CZE), 90+3. Žambůrek (CZE), 90+5. Hranáč (CZE) – 41. Þórhallsson (ISL), 90+5. Bjarkason (ISL)   90+5. Friðriksson (ISL)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:16.