Philadelphia – Boston 2:1 (kon.) | Toronto – Ottawa 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:5 (kon.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (po pr.) | Washington – Buffalo 3:4 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (po pr.)
Arizona – Anaheim 2:3 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Ottawa Senators
cz Nedeľa 25.09.2022, 01:09 • Scotiabank Arena, Toronto • Príprava NHL
Partner:
    59:40 Tyler MOTTE - 2:4
     
    59:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto. Hosté dokázali vystrkat puk ven ze svého pásma, do úniku se dostal TYLER MOTTE a i když byl faulován, dokázal puk dovézt do opuštěné branky Toronta – 2:4. Asistence Jacob Bernard-Docker
    53:42 Mark KASTELIC - 2:3
     
    53:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je teda obrat! Ottawa se zase usadila v útočném pásmu, střela od modré čáry sice skončila na zadním mantinelu, od něj se ale puk odrazil před Petruzzelliho a na chvíli volný MARK KASTELIC dokázal pohotově dorazit za jeho záda. Stav je tak už 2:3! Asistence: Jacob Larsson, Tyler Motte.
    53:20 Josh NORRIS - 2:2
     
    53:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je srovnáno! Ottawa rozjela útočnou akci z hloubi vlastního pásma, při přechodu dopředu putoval puk z pravého křídla až na to levé a role zakončujícího hráče padla na JOSHE NORRISE. Ten propasíroval puk za Petruzzelliho a je to 2:2. Asistence: Thomas Chabot, Drake Batherson.
    44:49 Angus CROOKSHANK - 2:1
     
    44:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté snižují. Petruzzelli sice nejprve u své levé tyčky zastavil pokus Sabourina, jenže akce Ottawy pokračovala a právě Sabourin bekhendovou zadovkou našel najetého ANGUSE CROOKSHANKA a ten sklepnutím poslal puk za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Scott Sabourin, Lassi Thomson.
    31:01 Calle JÄRNKROK - 2:0
     
    31:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Střídající gólman Ottawy se ještě ani nestačil rozkoukat, když domácí po buly v útočném pásmu rozjeli kombinaci, od mantinelu přišla přihrávka na CALLEHO JÄRNKROKA a ten z podobného místa jako při prvním gólu vyslal nekompromisní příklep a Søgaarda prostřelil – 2:0. Asistence: Michael Bunting, T. J. Brodie.
    21:07 Calle JÄRNKROK - 1:0
     
    21:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže udeřilo na opačné straně. Po důrazném zákroku ve vlastním pásmu a zisku puku se Toronto dostalo do útoku, zpoza branky se akce rozvinula, Matthews přiklepl na CALLEHO JÄRNKROKA a ten ranou z první prostřelil Forsberga – 1:0. Asistence: Auston Matthews, Michael Bunting.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 22. Järnkrok (Matthews, Bunting), 32. Järnkrok (Bunting, Brodie) – 45. Crookshank (Sabourin, Thomson), 54. Norris (Chabot, Batherson), 54. Kastelic (Larsson, Motte), 60. Motte (Bernard-Docker)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (41. Petruzzelli) – Brodie, Rielly (A), Mete, Benn, Villeneuve, Kokkonen – Järnkrok, Matthews (A), Bunting – Aube-Kubel, Kerfoot (A), Robertson – Abruzzese, Der-Argučincev, McMann – Ellis, Slaggert, Clifford.
    Tréner: Sheldon Keefe

    Ottawa Senators: Forsberg (31. Søgaard) – Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Larsson, Thomson, Donovan – Batherson, Norris (A), Tkachuk (A) – Joseph, Pinto, Motte – Boucher, Kastelic, Reinhardt – Sabourin, Chartier, Crookshank.
    Tréner: D. J. Smith

    Rozhodca: Markovic, Joannette – Smith, Alphonso

    Diváci: 14 241