Ostrava – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Liberec 2:1 (kon.) | Jablonec – Plzeň 0:3 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
koniec
FK Jablonec
0:3 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
cz Nedeľa 16.10.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Plzeň urvala další tři body a upevnila si pozici na čele FORTUNA:LIGY. Ovšem při pohledu na statistiky je jasné, že na severu Čech se hrálo vyrovnané střetnutí, které rozhodla produktivita. Zatímco Viktoria trestala, tak Jablonec byl slabý v předfinální fázi. Mužem zápasu byl rozhodně Tomáš Chorý, jenž znovu zaznamenal dvě trefy.

    S konstatováním, že Plzeň zapisuje další vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (17:54:56)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Odražený míč si na hranici pokutového území našel Jan Chramosta, jehož zakončení bylo hodně nepřesné. Nastavený čas už míří do svého vypršení.
     
    90+1
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jablonec dnes prožívá lekci z produktivity! Centr před branku tentokrát vrátit bránící Václav Sejk a Lukáš Hejda následně přihrával pod sebe. Přesným pokusem se tak prezentoval MODOU NDIAYE, jenž je na hrací ploše pár desítek vteřin. Asistence: Lukáš Hejda.
     
    90
    Centr před branku vracel Fortune Bassey, a jelikož se Jan Hanuš a David Heidenreich nedomluvili, tak zakončil Adam Vlkanova. Jablonecký brankář míč pak vyrazil mimo branku.
     
    89
    Coolsovu přihrávku zachytil Modou Ndiaye, který okamžitě posílal kolmici na nabíhajícího spoluhráče. Jenomže Fortune Bassey se otáčel na druhou stranu, a tak nemohl jít sám na branku.
     
    88
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Modou Ndiaye.
     
    87
    Vladimir Jovović vyslal velmi přetažený centr, který chtěl před branku vrátit Jan Chramosta. Ovšem hostující obrana byla znovu výborně postavená a zasáhla.
     
    86
    Joshua Akpudje chtěl přihrávat na střed a přitom jej atakoval Jhon Mosquera. Oba hráči se poté pustili do slovní přestřelky, kterou uhasil až hlavní rozhodčí.
     
    85
    U postranní lajny neprošel přes soupeře Vladimir Jovović, a tak plzeňská přihrávka mířila znovu dozadu. Hostujícího brankáře ještě napadal Václav Sejk.
     
    84
    Vladimir Jovović si navedl míč na levý roh vápna, kde proti němu vystoupila dvojice soupeřů. Jeho zakončení přesto mířilo na branku, avšak Jindřich Staněk byl znovu připravený zasáhnout.
     
    83
    Hra se dále kouskuje a utkání se spíše dohrává z povinnosti. Uvidíme, zda si především Jablonec ještě připraví nějakou šanci.
     
    81
    David Heidenreich (Jablonec) chtěl odehrát míč vysokou nohou, přičemž trefil Jirku do obličeje, za což viděl žlutou kartu.
     
    79
    Plzeň se znovu nacházela na útočné polovině a centrovala před branku, kde se do vzduchu pověsil obránce Joshua Akpudje. Hostující celek rozehrál rohový kop, který střelecký pokus nepřinesl.
     
    78
    Průniková přihrávka mířící do vápna byla nepřesná, a tak ji Michal Černák nezachytil. Bude se odkopávat pouze od Staňkov branky.
     
    77
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, který v posledních minutách ztratil tempo. Tento jev více vyhovuje hostujícímu mužstvu. Ovšem Dion Cools cpal před branku další míč, jenomže Luděk Pernica byl na správném místě.
     
    75
    Jan Krob opustil hrací plochu a kapitánskou pásku od něj přebral Jan Chramosta.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Michal Černák.

    Michal Luxa

    Góly: 19. Chorý (Pernica), 63. Chorý (Mosquera), 90+1. Ndiaye (Hejda)

    Karty:   72. Houska (JAB), 81. Heidenreich (JAB) – 55. Kalvach (PLZ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:13.
    FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Heidenreich, D. Souček (55. Sejk) – Krob (C) (75. Černák), Kratochvíl, Houska, Cools – Polidar, Chramosta, Jovović.
    Náhradníci: Richter – Surzyn, Štěpánek, Patrák, Považanec, Konda.

    Tréner: David Horejš

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Jemelka, Pernica, Hejda (C) – Mosquera, Kalvach, Čermák (58. Vlkanova), Bucha (88. Ndiaye), Holík – Chorý (74. Bassey), Kliment (58. Jirka).
    Náhradníci: Jedlička, Tvrdoň – Dedič, Kaša, Mo. Tijani, Pilař.

    Tréner: Michal Bílek

    Rozhodca: Klíma – Nádvorník, Machač