Třebíč – Litoměřice 2:4 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 4:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Zlín 2:1 (kon.)
Pardubice B – Jihlava 2:4 (kon.) | Slavia – Vsetín 4:5 (kon.) | Kolín – Sokolov 4:0 (kon.)
Přerov – Prostějov 0:3 (kon.)
koniec
HC Zubr Přerov
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 30.11.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance Liga (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas, který byl ve 40 minutách bez výraznějších momentů a celkového náboje, pokračoval stejnou cestou i ve třetí třetině. Přerovu se recept na Jestřáby hledal velmi těžko a o příležitosti je obírala také výrazná neúspěšnost na buly. Bezzubé Zubry nevysvobodila ani velká šance Ministra, který v přesilovce nezvedl puk a trefil pouze beton přesouvajícího se Pavelky. Jeho spoluhráči se soustředili především na defenzivní výkon, v 52. minutě ale přišel i třetí a finální zářez Davida Ostřížka. Ten si opět naznačením poradil s obráncem a na bližší tyči nachytal Postavu. Nulu Pavelkovi nepokazil ani těsně před závěrem v trestném střílení Doležal, Zubři tak napodobili podobně marný domácí výkon z minulého týdne. Prostějov tak Přerovu v hanáckém derby oplácí domácí porážku a zaslouženě si dokráčel pro tři body a nulu Pavelky. Já se s vámi tímto z přerovské MEO Arény loučím a budu se těšit příště. Na počtenou! (20:19:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Doležal si Pavelku položil do forehandu, dostal se i za jeho beton, odkrytou část branky ale netrefil! Gólmanovi Prostějova tak chybí k nule 22 vteřin.
     
    59:38
    Doležal se dostal do nájezdu na Pavelku, byl ale faulován! Je odpískáno trestné střílení, díky kterému by nakonec hostující brankář mohl o nulu přijít!
     
    58:57
    Zubři se ani tentokráte k žádné střele nedostanou, prostějovskou defenzivní práci je dnes nutno vyzdvihnout.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny, troufám si říct, že si Prostějov dnes dojel na východ Hané pro tři body a nulu Pavelky.
     
    57:22
    Prostějov si s poklidem hlídá svůj náskok, Krislovo nahození na osu hřiště je hostujícími hokejisty včas odebráno.
     
    56:50
    Icing Přerova, pro něhož dnešní výkon symbolizuje jediné slovo – zmar. Ani v závěrečných minutách se totiž nedokáže vybičovat k nějakému náporu.
     
    56:46
    Jandus hledal před brankou Jáchyma, ale neuspěl.
     
    56:08
    Minimálně v hledišti však díky tomuto hitu náboj mírně narostl. Na ledě už bych žádné drama v dnešním duelu nečekal.
     
    56:08
    Poledna byl tvrdě dohrán Macuhem, který se z ledu těžko zvedá. Vylučovat se nebude, jelikož střet proběhl v rámci pravidel.
     
    55:15
    Zubři působí odevzdaně, bez náboje a jejich marnost se projevuje také v nule na tabulce skóre.
     
    54:44
    Ojedinělý výpad Krisla je Prostějovany opět úspěšně odbráněn.
     
    53:31
    Ostřížek je při chuti. Teď si troufl mezi dva obránce, vyzkoušel otočku a následný přízemní bekhendový pokus. Ten však Postavu nemohl ohrozit.
    51:48 David OSTŘÍŽEK - 0:3
     
    51:48
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    DAVID OSTŘÍŽEK směruje Jestřáby k tříbodovému zisku! Prostějov dnes také není směrem do útoku nejaktivnější, potřetí v tomto zápase ale skóruje z rychlého průniku do pásma. Ten předvedl opět Ostřížek, když protáhl po pravém křídle, naznačením střely se zbavil beka a bekhendem pak na bližší tyči nachytal Postavu! Opět skvělá individuální práce forvarda s číslem 44. Asistence: Petr Hašek, Tomáš Valenta.
     
    50:19
    Zubři po druhém oslabení v tomto zápase předvedli dobrý kontr. Navrátilec na led Březina otestoval Pavelku jedovatou střelou. Buly v pásmu Prostějova.
     
    50:08
    Domácí v plném počtu.

    Daniel Doležal

    Góly a asistencie: 13. Kubeš (Valenta, V. Burian), 40. Ostřížek (Hašek, Valenta), 52. Ostřížek (Hašek, Valenta)


    HC Zubr Přerov: Postava (Žurek) – Kudělka (A), R. Černý, Krisl (C), Chroboček, M. Novotný, Hrdinka, Ševčík – Svoboda, Ministr, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Dobša, Macuh, Indrák – Goiš, F. Dvořák, Tarnoczy.
    Tréner: Robert Svoboda

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Kubeš, Valenta, Benda, Poledna, Staněk, Pěnčík, Hamšík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Mar. Novák (C) – V. Burian, Vlach, Ostřížek – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna.
    Tréner: Aleš Totter

    Rozhodca: Micka, Vrba – Blažek, Kleprlík