Tisková konference komise rozhodčích FAČR (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Jablonec

cz Utorok 24.01.2023, 13:30Tlačové konferencie
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, přeji hezký zbytek dne. (13:55:27)
     
    David Horejš na téma Dominik Pleštil: "Dominik z větší části podzim promarodil. Měl naši důvěru, ale bohužel nám pak vypadl. Teď je připravený a je to jen o něm. Když dostane šance, musí ji chytit. To platí pro všechny hráče. Musí to uchopit za správný konec."
     
    Tomáš Hübschman o prvním kole na Slavii: "Když se na to dobře připravíme, tak proč bychom nemohli vyhrát? Samozřejmě mají dobrý tým, ale řekl bych, že jednoduché zápasy už de facto nejsou. My jsme si teď zvedli sebevědomí a myslím, že jsme v dobré kondici a i rozpoložení. Věřím, že můžeme uspět i v Edenu."
     
    David Horejš o situaci v bráně: "Chtěli jsme dát Surovčíkovi šanci v přípravě. Na podzim chytal dobře za béčko, a tak jsme mu chtěli dát šanci. Jsem rád, že máme aktuálně vyrovnanou dvojici do brány. Kdo ale bude chytat, uvidíme."
     
    David Horejš o červených kartách: "Nejdřív jsme nechytili začátek, pak asi přemíra snahy. Tomáš Malínský není hráč, který by někoho kopnul do hlavy, ale jsou to prostě situace, které plynou z přemíry snahy. Spousta karet byla samozřejmě i vinou jisté nezkušenosti, viz. Sejk. Věříme, že se z toho hráči poučí a že budou reagovat jinak."
     
    David Horejš o podobě kádru: "Ta zranění jsou čerstvá, takže nevím, zda je kádr kompletní. Samozřejmě je tady nově Honza Král, to nám pomůže. Zranění Martince je problém. Na podzim jsme se o něj nemohli opřít tak, jak bychom doufali. Uvidíme, jak to s ním bude."
     
    David Horejš o konsolidaci týmu: "Na podzim jsme nikdy nehráli v optimálním složení. Mužstvo začíná od obranu, tu jsme teď postavili tak, aby se sehrála. Srážela nás marodka a nedisciplinovanost. Věřím, že to bude lepší."
     
    Tomáš Hübschman před bojem o záchranu: "Není to nic příjemného, ale nejsem nějak napjatý. Budeme věřit v sílu, kterou máme. Když na jaře budeme předvádět výkony jako v přípravě, tak se záchranou mít problém nebudeme. "
     
    David Horejš o marodce: "Tomáš Malínský absolvoval v létě operaci kolene, takže na podzim nebyl úplně stoprocentní. Bohužel to koleno bylo nestabilní. Ten problém je závažnější, takže do jarní části nejspíš nezasáhne. Honza Krob dohrával problém se sebezapřením, ale věřím, že bude k dispozici. Kuba Martinec jako klíčový hráč absolvoval celou přípravu, bohužel dneska se mu to obnovilo. Zranění se mu opakují na stejném místě a to je těžké."
     
    David Horejš o stavu Jakuba Považance: "Kuba měl problémy s třísly a vypadalo to, že bude muset jít na operaci. Naštěstí se to zlepšilo natolik, že to nakonec nebude nutné."
     
    Tomáš Hübschman o přípravě: "Myslím, že příprava byla lepší než posledně. Jak herně, tak i výsledkově."
     
    David Horejš o přípravě: "Za mě panuje velká spokojenost, jak k tomu hráči přistoupili. Podařilo se nám stabilizovat tým směrem dozadu, přišel Honza Král. Chceme navázat na výsledky z přípravy. Bohužel nám vypadl na delší dobu Tomáš Malínský, v poslední době se navíc na marodku přidali Vladimir Jovovič a nově i Kuba Martinec."
     
    Tiskové konference se účastní trenér David Horejš a kapitán Tomáš Hübschman.
     
    V přípravě Jablonečtí v pěti duelech dosáhli na tři vítězství. Co se týče změn v kádru, tým opustil Malajsijec Dion Cools, opačným směrem zamířil stoper Jan Král.
     
    Jablonec má před jarní fází sezóny starosti především se sestupovým pásmem, ve kterém se aktuálně nachází. Na podzim Severočeši spíše paběrkovali a vyválčili "jen" 14. místo. Z něj se budou chtít svěřenci Davida Horejše určitě posunout.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Jan Kousal